GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus VivoBook S15 M533IA review – multivalență pentru mai puțin de 3000 de lei

Testat pe data de 1 septembrie 2020
Pe scurt: VivoBook-ul S15 M533IA este o opțiune demnă de luat în seamă dacă sunteți în căutarea unui laptop accesibil și bunicel la toate, o bună alegere pentru școală, utilizare media și ocazionale activități mai pretențioase. Acest model excelează prin design și construcție în segmentul său, iar acestora li se adaugă o platformă hardware echilibrată, un sistem de răcire tăcut și eficient, un sistem audio bun și tastatură, touchpad și conectivitate fără compromisuri. În același timp, însă, acest VivoBook nu este cea mai performantă implementare AMD Ryzen și oferă un ecran cam întunecat și spălăcit.
Produs testat: Asus VivoBook S15 M533IA   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4.25/5    Pret: de la 2800 Lei

Despre laptopuri accesibile discutăm rar în articolele noastre, dar o vom face în acest test detaliat al seriei VivoBook S15 a celor de la Asus.

Cu un preț de plecare de sub 3000 de lei pentru un computer multivalent și capabil să facă față cu brio utilizării de zi cu zi, dar și unor task-uri ceva mai complexe precum editarea de conținut foto/video sau jocuri precum Minecraft sau Fortnite, seria VivoBook S15 M533IA este o reală opțiune în gama sa de preț.

Modelul se diferențiază de competiție prin construcția excelentă pentru acest segment și formatul ușor și portabil, dar nu face compromisuri majore nici la capitole importante precum cel al conecticii, tastaturii, peformanțelor, autonomiei și sistemului de sunet. În același timp, însă, Asus echipează această serie cu un ecran slăbuț calitativ, iar implementarea hardware, deși una competentă per total, nu se ridică la nivelul potențialului maxim oferit de capabilul hardware AMD Ryzen 4000.

Update: Participa la provocarea ASUS numărul 4 și poți câștiga un VivoBook S15 M533 sau premii săptămânale (Detalii pe www.asusconcurs.ro). Sloganul produsului este: „Atrage atenția!”

Pe larg, cu bune și cu rele, discutăm în review-ul de mai jos.

asus-vivobook-m533-main

Specificații Asus VivoBook S15 M533IA

Ecran15,6″, 1920 x 1080 px, IPS, mat, non-tactil
ProcesorAMD Renoir Ryzen 5 4500U, șase nuclee/fire execuție
VideoAMD Radeon Vega 6, 6 CUs, 1.5 GHz
Memorie8 GB DDR4 3200 MHz (lipiți)
Stocare512 GB M.2 PCIe x4 SSD (Samsung PM991)
ConectivitateWireless 6 (Intel AX200), Bluetooth 5.0
Porturi1x USB-A 3.2 gen1, 2x USB 2.0, 1x USB-C 3.2 gen1 – data only, HDMI 2.0, microSD card reader, headphone jack
Baterie50 Wh, încărcător 45W cu quick-charging
Dimensiuni360 mm x 234 mm x 16,1 mm
Greutate1,.65 kg, încărcător 0,15 kg
Alteletastatură iluminare albă, senzor amprente, webcam HD , sistem audio stereo

Construcție și design

Din punct de vedere al construcției, nu-i putem reproșa aproape nimic acestui nou membru de 15” al familiei VivoBook. Carcasa este construită integral din metal, incluzând aici și capacul inferior, iar chiar dacă aceasta nu are un design monobloc, aspectul și rigiditatea ei pot concura fără probleme cu cele specifice modelelor mult mai scumpe.

asus-vivobook-m533-giz

VivoBook S15 M533 este oferit în mai multe variante de culoare. Varianta din acest articol este cea numită Indie Black și oferă un interior gri și un capac închis la culoare, aceasta fiind de altfel și opțiunea pe care noi o recomandăm, deoarece este singura care oferă o tastatură cu taste negre. Celelalte versiuni coloristice vor ascunde mai bine urmele de mizerie și uzură, însă au un neajuns pe care personal îl detest: tastaturi argintii cu iluminare albă și lizibilitate slabă a scrisului de pe taste.

Trecând peste acest aspect, VivoBook M533 este destul de ușor și compact, acesta având o greutate de 1,65 kilograme în configurația testată aici. Designul oferă un ecran cu ramă îngustă și un interior spațios, care se traduce în o tastatură cu dimensiuni standard, un touchpad suficient de mare și o ergonomie bună pentru lucrul cu laptopul pe genunchi.

Laptopul oferă o conectivitate bună, incluzând porturi USB-A și USB-C, HDMI cu suport 4K, cititor de carduri si jack audio, la care se adaugă o cameră Web cu rezoluție HD amplasată deasupra ecranului și un senzor de amprentă integrat în touchpad. Toate acestea sunt amplasate optim în partea stângă, însă, din păcate, singura opțiune de încărcare este adaptorul clasic deoarece portul USB-C nu oferă încărcare sau ieșire video.

Am apreciat poziționarea indicatoarelor luminoase pe margini, acestea nederanjând pe întuneric, însă nu sunt la fel de fericit de soluția de răcire, care expulzează aerul cald în zona balamalei ecranului. Discutăm despre ea ceva mai jos.

Capacul ecranului este susținut de un mecanism ferm, însă acesta necesită ambele mâini pentru deschidere și are un unghi maxim de 140 de grade. Un alt aspect mai puțin plăcut este finisajul muchiei frontale, acesta fiind cam tăios și deranjant pentru încheieturi.

Tastatură și touchpad

VivoBook S15 M533 oferă o tastatură standard ASUS cu butoane mari, un bloc numeric ceva mai îngust, taste direcționale înguste și un buton Power integrat în colțul din dreapta-sus, care folosește o iluminare mereu activă enervantă.

Mecanismul tastelor are o cursă de 1.4 milimetri și un răspuns moale, adică cam ceea ce ne așteptăm de la o tastatură de ultrabook. Acestea sunt deci rapide și tăcute, însă nu oferă și cea mai bună acuratețe, dar cum personal sunt obișnuit cu acest gen de tastatură, o consider mai bună și mai demnă de încredere decât implementarea similară de pe seria VivoBook S433. Tastatura include și indicatoare luminoase pentru Caps Lock și Fn-Esc.

asus-vivobook-m533-keyboard-clickpad

Sistemul de iluminare al tastaturii folosește LED-uri albe cu uniformitate bună și intensitate maximă ridicată. Lumina se strecoară pe sub anumite taste, cum ar fi săgețile direcționale, însă nu am altceva ce să-i reproșez. După cum am zis în secțiunea anterioară, vizibilitatea tastelor va fi mai slabă dacă alegeți altă versiune de culoare, deoarece tastele vor fi argintii cu caractere și iluminare albe greu vizibile.

Touchpad-ul este fabricat din sticlă și are dimensiuni rezonabile. Chiar dacă nu este foarte mare, acesta funcționează fără reproș și oferă gesturile multiple, iar butoanele sale sunt ferme, dar puțin cam zgomotoase la apăsările puternice. Touchpad-ul include și un senzor biometric pentru amprente în colțul din dreapta-sus.

Ecran

ASUS oferă un singur tip de ecran pentru acest laptop, însă din păcate a ales un panou din gama inferioară, caracterizat de o luminozitate de cel mult 250 nits și o reproducere coloristică mediocră.

Este de înțeles necesitatea de a optimiza la sânge costurile atunci când vrei să oferi un Ultrabook cu un preț de sub 3000 de lei, însă consider că ecranul este una dintre componentele foarte importante ale unui laptop modern și că nu ar trebui să fie victima compromisurilor. Fabricat de LG Philips, panoul are o uniformitate bună și contrast ridicat, iar luminozitatea sa este suficientă pentru utilizare în interior.

Oferind acoperire coloristică a spectrului AdobeRGB de numai 40 de procente, ecranul este dezamăgitor și aș fi preferat să am opțiunea să plătesc în plus pentru un model cu acoperire de 70%. Cei care sunt obișnuiți cu ecrane IPS slabe sau au folosit un ecran TN până acum s-ar putea să nu fie atât de dezamăgiți, fiind recomandată însă o testare prealabilă pentru a vedea dacă prestația acestui ecran este acceptabilă pentru voi.

 • Panel HardwareID: LG Philips LGD0563 LP156WFC-SPD1;
 • Coverage: 56.8% sRGB, 39.3% Adobe RGB, 40.4% DCI-P3;
 • Measured gamma: 2.27;
 • Max brightness in the middle of the screen: 234.41 cd/m2 on power;
 • Min brightness in the middle of the screen: 21.33 cd/m2 on power;
 • Contrast at max brightness: 1150:1;
 • White point: 7100 K;
 • Black on max brightness: 0.20 cd/m2;
 • PWM: No.

Privind în ansamblu, i-aș acorda acestui ecran doar 3 puncte din 5, ținând cont de standardele din 2020. Aș fi preferat ca ASUS să ofere și o opțiune mai bună, însă dacă deocamdată nu este cazul, poate că acutizarea concurenței în acest segment va mișca lucrurile într-o direcție mai bună în viitor.

Hardware și performanțe

Exemplarul testat de noi este o variantă cu specificații accesibile, S15 M533IA oferind procesor AMD Ryzen 5 4500U cu șase nuclee, 8 GB de memorie DDR4 3200 MHz, o unitate SSD Samsung PM991 cu conectare PCIe x4 SSD și interfață grafică AMD Radeon Vega 6. Modelul testat a fost unul disponibil în comerț și a fost testat cu software-ul disponibil la jumătatea lui august 2020, adică BIOS 301 și MyAsus 2.2.35.

Construit în jurul platformei AMD Renoir Ryzen U din 2020, procesorul oferă șase nuclee și șase fire de execuție, fiind rapid în testele single-core și competent în cele multi-core, în special când este lăsat să atingă un TDP mai mare. Știm deja din testele făcute cu alte laptopuri bazate pe acest procesor că acesta este capabil să atingă 25W, însă ASUS a ales sa-l limiteze la circa 15W în acest șasiu, la fel ca pe alte modele precum ZenBook UM425IA. Cum și varianta cu Ryzen 7 este limitată similar, cea de față, bazată pe Ryzen 5, este și cea pe care noi o recomandăm pentru achiziție.

Interfața grafică este Radeon Vega 6 cu șase unități de calcul și frecvențe de până la 1,5 GHz, configurația fiind completată de 8 GB RAM DDR4 3200 MHz în configurație dual-channel și un SSD Samsung PM991 PCIe x4, suficient de rapid pentru uzul cotidian.

Unitățile de stocare pot fi schimbate, laptopul oferind două locașuri M.2. Memoria RAM este însă lipită pe placa de bază, deci va trebui să alegeți de la bun început configurația dorită, deoarece orice schimbare la acest capitol este exclusă. Accesul la componente necesită doar îndepărtarea capacului inferior, fixat de mai multe șuruburi vizibile.

Se observă la interior răcirea ușor anemică și atipică. Sistemul de răcire trage aerul printr-o fantă de admisie amplasată în dreptul procesorului, care este deservit de un radiator și cea mai subțire conductă de transfer termic văzută în ultimul timp, iar aerul cald circulă apoi către ventilator și este în final expulzat. Aceasta este implementarea aleasă de ASUS pentru gama VivoBook din 2020, alte modele precum ZenBook folosind un sistem de răcire cu un design tradițional, ce permit aerului accesul direct în ventilator.

S15 M533IA este rece și tăcut în uzul cotidian, acesta neavând nici o problemă cu sarcinile banale precum lucrul în aplicații de birou, redare media sau navigare web.

Laptopul a rămas tăcut și în sarcinile pretențioase, însă performanțle în acest caz nu excelează, deoarece procesorul este limitat la un TDP de 15W. Spre deosebire de cazul laptopurilor ZenBook, acest VivoBook nu oferă nici un profil energetic în aplicația MyAsus, deci nu aveți la dispoziție decât limitatele profiluri de putere din Windows 10.

Am trecut apoi la primul test de performanță, CineBench R15 fiind folosit preț de mai bine de 15 cicluri cu pauze de 2-3 secunde între ele. Procesorul Ryzen 5 merge la frecvențe ridicate preț de 5 – 7 cicluri, dar apoi coboară la deja menționatul TDP de 15W, temperaturi excelente care abia depășesc 60 de grade și un nivel de zgomot redus de 33 – 34 dB. Scorul CineBench atins este de 740 puncte.

Am făcut același test și pe baterie, rezultatul fiind similar cu diferența că scăderea frecvențelor pentru un TDP de 15W se face după un număr mai mic de cicluri.

cinebench1-vivobok-m533ia-960x567

Pentru a avea o imagine de ansamblu, am pus mai jos un grafic care pune VivoBook S15 M533 față în față cu procesorul AMD Ryzen 7 octa-core din ZenBook UM425, care și el e limitat la 15W, dar și cu Ryzen 5 din Lenovo IdeaPad 5, care beneficiază de un TDP de 25W. Trecând la Intel, se observă că Ryzen 5 limitat la 15W depășește platformele Intel Comet Lake și Ice Lake de 25W și îngenunchează fără discuție i7-10510U limitat la 15W din ZenBook 14. Astfel, chiar dacă nu se ridică la nivelul altor implementări AMD Ryzen 4000, VivoBook-ul  M533IA este o opâiune competentă în gama sa și un upgrade față de modele bazate pe hardware Intel.

cinebench2-vivobok-m533ia-960x566

Am trecut apoi la testele mai îndelungate și mai dure CineBench R20 și Prime95, și acest caz remarcând limitarea la 15W după un demaraj în forță și temperaturi similare care depășesc ușor doar 60 de grade.

Testele combinate de placă video și procesor au fost deja cunoscutele 3DMark Stress Test și Luxmark 3.1. Laptopul nu a trecut de testul care măsoară degradarea performanțelor din 3D Mark, însă a ratat la mustață. În Luxmark, sistemul s-a stabilizat la 13W TDP, cu performanțe limitate pe CPU și bune pe GPU.

Am apelat apoi la tradiționala suită de teste de performanțe folosind profilul energetic Best Performance.

 • 3DMark 13 – Fire Strike: 2543 (Graphics – 2797, Physics – 12100, Combined – 888);
 • 3DMark 13 – Night Raid: 10283 (Graphics – 10813, CPU – 8475);
 • 3DMark 13 – Time Spy: 925 (Graphics – 815, CPU – 3982);
 • AIDA64 Memory test: Write: 20698 MB/s, Read: 32010 MB/s, Latency: 117.1;
 • Unigine Superposition – 1080p Medium: 1728;
 • Handbrake 1.3.1 (4K to 1080p encode): 28.32 average fps;
 • PassMark: Rating: 5037 (CPU mark: 13051, 3D Graphics Mark: -, Disk Mark: 11741);
 • PCMark 10: 4715 (Essentials – 8628 , Productivity – 7098 , Digital Content Creation – 4646);
 • GeekBench 4.4.2 64-bit: Single-Core: 4842, Multi-core: 19495;
 • GeekBench 5.0.1 64-bit: Single-Core: 1104, Multi-core: 4692;
 • CineBench R15 (best run): CPU 918 cb, CPU Single Core 176 cb;
 • CineBench R20 (best run): CPU 2262 cb, CPU Single Core 450 cb;
 • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 206.45 fps, Pass 2 – 53.66 fps;
 • x265 HD Benchmark 64-bit: 62.77 s.

Am făcut și o parte din testele noastre pentru stații de lucru.

 • Blender 2.82 – BMW Car scene- CPU Compute: 7m 31s (Auto);
 • Blender 2.82 – Classroom scene – CPU Compute: 23m 22s (Auto)
 • Luxmark 3.1 – Luxball HDR – OpenCL CPUs + GPUs score: — AMD APU not supported.

Comparând performanțele Ryzen 5 din M533 cu cele ale procesorului identic din Lenovo IdeaPad 5, care este limitat la un mai generos 25W, se observă o scădere de performanțe de 5 – 15 % în testele CPU mai dure precum Blender sau Handbrake din cauza alocării limitate de putere, dar și în testele GPU, unde limita de putere limitează frecvențele nucleului grafic.

De aceea nu recomand alegerea unui VivoBook S15 M533 cu procesor Ryzen 7, deoarece sporul teoretic de performanță al acestuia va fi la rândul său limitat de TDP-ul alocat. Dacă vreți un Ryzen 7, v-aș sfătui mai degrabă să vă orientați către implementări cu un TDP mai ridicat în task-uri complexe.

Să trecem însă la comportamentul în jocuri, pentru a cărui testare am recurs la jocuri DirectX 11, DirectX 12 și Vulkan care au fost folosite cu profilul Best Performance și detalii grafice Low/Lowest.

M533 – AMD R5 + Vega 6UM425 – AMD R7 + Vega 7IdeaPad 5 – AMD R5 + Vega 6UM433 – Ryzen 7 + MX350UX434 – Intel i7 + MX250
Bioshock Infinite (DX 11, Low Preset)62 fps (48 fps – 1% low)66 fps (50 fps – 1% low)63 fps (50 fps – 1% low)97 fps (45 fps – 1% low)76 fps (39 fps – 1% low)
Dota 2 (DX 11, Best Looking Preset)48 fps (40 fps – 1% low)39 fps (28 fps – 1% low)74 fps (39 fps – 1% low)47 fps (20 fps – 1% low)
Far Cry 5 (DX 11, Low Preset, no AA)19 fps (16 fps – 1% low)21 fps (17 fps – 1% low)21 fps (18 fps – 1% low)35 fps (32 fps – 1% low)25 fps (21 fps – 1% low)
Middle Earth: Shadow of Mordor (DX 11, Lowest Preset)40 fps (32 fps – 1% low)45 fps (36 fps – 1% low)41 fps (30 fps – 1% low)65 fps (48 fps – 1% low)31 fps (18 fps – 1% low)
NFS: Most Wanted (DX 11, Lowest Preset)58 fps (24 fps – 1% low)56 fps (34 fps – 1% low)
Rise of the Tomb Raider (DX 12, Lowest Preset, no AA)32 fps (14 fps – 1% low)28 fps (22 fps – 1% low)33 fps (20 fps – 1% low)45 fps39 fps
Shadow of Tomb Raider (Vulkan, Lowest Preset, no AA)26 fps (21 fps – 1% low)27 fps (16 fps – 1% low)28 fps (20 fps – 1% low)40 fps (35 fps – 1% low)29 fps (25 fps – 1% low)
Strange Brigade (Vulkan, Low Preset)32 fps (27 fps – 1% low)37 fps (32 fps – 1% low)33 fps (27 fps – 1% low)44 fps35 fps
The Witcher 3: Wild Hunt (DX 11, Low Preset, Hairworks Off)19 fps (13 fps – 1% low)21 fps (14 fps – 1% low)21 fps (16 fps – 1% low)29 fps avg (18 fps – 1% low)24 fps avg (10 fps – 1% low)

Chiar și cu limitările energetice ale implementării ASUS, care se observă în imaginile de mai jos, laptopul este capabil să ruleze fluent jocuri mai vechi sau mai puțin pretențioase.

În condițiile în care frecvențele nucleului grafic au fost de 1,2 – 1,3 GHz în testele noastre față de maximul teoretic de 1,5 GHz, m-aș fi așteptat ca rezultatele să fie mai slabe. Laptopul s-a comportat în jocuri aproape la fel ca implementarea de 25W din IdeaPad 5 și cam cu 10 procente mai slab decât implementarea Ryzen 7 de 15W din ZenBook UM425.

În consecință, dacă veți opta pentru configrațiile Ryzen 7, veți vedea un spor de cel mult 10-15 procente în astfel de activități, ceea ce face ca mai ieftina versiune Ryzen 5 să fie cea recomandată. Puteți opta pentru versiunea cu Ryzen 7 doar dacă doriți 16 GB RAM, versiunea cu Ryzen 5 fiind oferită doar cu 8 GB RAM, și dacp diferența de preț nu este una considerabilă.

Răcire, conectivitate și audio

Sistemul de răcire ales de ASUS este unul simplist, după cum am menționat deja. Acesta folosește o singură conductă de transfer termic redusă ca dimensiuni și un singur ventilator, cu un design atipic al fluxului de aer pus în mișcare.

Acest sistem se achită binișor de sarcini, ținând sub control temperaturile procesorului AMD fără să devină zgomotos. În uz normal, ventilatorul este complet tăcut, iar în jocuri acesta urcă până la un nivel sonor de 36 – 37 dB, care este destul de greu de sesizat chiar și într-o cameră tăcută.

asus-vivobook-m533-cooling

Această eficiență este însă asigurată de puterea maximă scăzută la care procesorul AMD este lăsat să funcționeze: ASUS a ales un nivel maxim de 15W în load-uri îndelungate, aplicat inclusiv în jocuri, în timp ce alți producători au optat pentru un mult mai generos TDP de 25W pentru această platforă, cu sporurile inerente de performanțe aduse de această creștere.

Dacă VivoBook S15 M533 este rece în interior, nu chiar același lucru este valabil pentru carcasă. Am măsurat temperaturi maxime de 45 de grade în zona interioară, atinse, din păcate, în zona intens folosită a tastelor X și C, și 48 de grade pe capacul inferior. Cea mai caldă zonă este însă rama inferioară a ecranului, unde temperaturile ajung la 50 de grade, însă ecranul atinge un maxim de 40, așadar nu ar trebui să fie afectat pe termen lung.

tempeartures-vivobookm533-daily-960x344 tempeartures-vivobookm533-gaming-960x232

Acest ultim aspect denotă limitările implementării ASUS. În timp ce componentele interne și carcasa ar permite teoretic atingerea unui nivel de performanțe mai ridicat cu simpla disipare mai eficientă a căldurii prin utilizarea unor turații mai ridicate pe ventilator, bărbia ecranului s-ar încinge și mai mult și ar afecta și ecranul. De aceea, implementările rivalilor, care folosesc fante de evacuare amplasate direct pe muchia din spate și un design diferit pentru balamale, sunt de preferat în fața implementării ASUS.

Conectivitatea este asigurată de o interfață de rețea Intel AX201, care oferă Wi-Fi 6 și Bluetooth 5. Aceasta s-a comportat bine în toate testele, însă nu atinge ratele de transfer pe care le-am văzut în cazul altor implementări.

Difuzoarele sunt amplasate pe capacul inferior și reprezintă un pas înainte de la implementarea văzută pe linia S15 până acum. Acestea oferă deci acum un nivel sonor maxim de 75 – 78 dB, distorsiuni neglijabile și o redare cu o calitate mai bună decât cea oferită de alte laptopuri din acest segment de preț. Camera Web este modestă, fiind utilă doar pentru apeluri sau conferințe video ocazionale.

asus-vivobook-m533-speakers

Baterie și autonomie

Bateria din VivoBook M533 are o capacitate de 50W, care nu este tocmai mare pentru gama Ultrabook de 15 inchi. Datorită eficienței implementării platformei AMD, aceasta permite însă atingerea unor autonomii foarte bune.

 • 7-9h – editare text Google Docs, ecran la 70%, Wi-Fi pornit
 • 10h – redare YouTube FullHD, ecran la 70%, Wi-Fi pornit
 • 10h – redare Netflix, ecran la 70%, Wi-Fi pornit
 • 6-7h – navigare Web intensivă, ecran la 70%, Wi-Fi pornit.

Laptopul este însoțit de un încărcător compact de 45W cu un design dintr-o singură bucată și cablu lung. Acesta necesită două ore pentru încărcarea completă a bateriei, însă încărcarea rapidă permite umplerea până la 60% în circa 50 de minute, Încărcarea USB-C nu este oferită.

asus-vivobook-m533-charger

Preț și disponibilitate

Asus VivoBook S15 M533IA a început să apară în ofertele locale la data publicării articolului. Prețurile încep de la circa 2800 de lei pentru modelul testat de noi, care oferă Ryzen 5 și 8 GB RAM, și circa 3500 de lei pentru modelul cu Ryzen 7 și 16 GB RAM.

Mai multe detalii despre disponibilitate, configurații și prețuri găsiți aici sau aici.

Concluzii

Trăgând linia, VivoBook-ul S15 M533IA este o alegere de luat în calcul în special în segmentul de preț de sub 3000 de lei unde se încadrează configurațiile cu Ryzne 5. Acestea se pretează cu brio utilizării de zi cu zi, dar și unor task-uri ceva mai complexe, grație performanțelor platformei hardware AMD Ryzen 4000.

Desigur, așa cum am explicat pe parcursul acestui articol, implementarea de față nu atinge pontețialul maxim al acestui hardware, de se situează totuși undeva la 90+% în task-uri uzuale și 80-90% în cele mai complexe, fapt ce ar trebui să multumească o mare parte dintre potențialii cumpărători. În plus, acest aspect este oarecum compensat de sistemul de răcire silențios, temperaturile bunicele în utilizare, și eficiența sistemului. Lor li se adaugă și o conectică bunicică și un set de difuzoare peste media clasei, precum și aspectul și construcția la care acest VivoBook excelează și își depășește rivalii în segment.

Ecranul rămâne însă un neajuns al acestui produs. Asus un implementat un panel IPS, însă unul de slabă calitate pentru standardele anului 2020. Desigur, un panou mai bun este greu spre imposibil de găsit în segmentul de preț de sub 3000 de lei, însă odată ce bugetul urcă spre 3500, acolo unde se învârt configurațiile cu procesor Ryzen 7 la momentul lansării, opțiunile se lărgesc.

Tocmai de aceea, recomandarea noastră merge spre versiunile accesibile ale acestui VivoBook S15 M533IA, cele cu procesor Ryzen 5, sau de ce nu, Ryzen 3, dacă Asus va decide să le ofere în viitor. Acestea sunt și cele care primesc nota finală 4.25/5 în testul nostru.

Chiar și așa, recomand încă o dată să analizați atent ecranul acestui produs atunci când îl veți primi, pentru a decide dacă este o opțiune viabilă pentru voi sau nu. În plus, țin să subliniez din nou că Asus ar trebui să își ajusteze oferta și cu un ecran de mai bună calitate pe acest produs, pentru care cu siguranță aș fi dispus să plătesc 200-300 de lei în plus, mai ales în condițiile în care gama lor nu include vreun alt laptop similar cu astfel de caracteristici. Gama ZenBook oferă doar un model mai compact, cu ecran de 14-inch, seria ZenBook UM425IA pe care o vom analiza în detaliu într-un articol viitor.

Pentru mai multe modele de laptopuri ieftine îți recomadăm să citești și articolul acesta.

Pro:

 • ușor, compact și bine clădit
 • conectivitate bună
 • performanțe bune pentru un laptop multivalent
 • răcire eficientă și tăcută
 • autonomie mare
 • preț competitiv

Contra:

 • conexiune USB-C fără video sau încărcare
 • card reader doar MicroSD
 • ecran întunecat și spălăcit
 • performanțe limitate în sarcini pretențioase

2 comentarii

 1. Costi

  11 septembrie 2020 la 11:14

  Imi place si este destul de portabil iar la pret accesibil,am inteles bine ca vine diponibil in 4 culori?

 2. valian1

  24 septembrie 2020 la 16:25

  Arata foarte bine acest vivobook si are si un pret foarte bun, astept bf poate o sa fie la promotie pe undeva, ineresant e cat de subtire este si materialele premium folosite in constructia lui.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri