GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus ROG Zephyrus G14 disponibil în Ediția Specială Alan Walker

Ultima modificare: 18 august 2021, Andrei Girbea

Despre seria ROG Zephyrus G14 a celor de la Asus v-am povestit în trecut, una în continuare foarte interesantă prin prisma echilibrului oferit între portabilitate, performanțe, autonomie și preț, în ciuda concurenței tot mai acerbe din segmentul laptopurilor portabile mid-range.

În acest articol vă voi aduce doar la cunoștință lansarea unei subserii de Zephyrus G14 ceva mai specială, una dezvoltată în colaborare cu DJ-ul Alan Walker, cel care vine la Festivalul SAGA în scurt timp, și pe care recunosc că a trebuit să îl caut pe Google, eu nefiind un fan al muzicii electronice.

Aceasta este în linii mari o configurație aparte de Zephyrus G14, cu un design customizat și o serie de accesorii extra disponibile în cutie, iar mai jos vom discuta despre ce oferă acest Zephryus G14 Alan Walker Special Edition în comparație cu un G14 standard.

Pentru început însă, ați putea arunca un ochi pe review-ul detaliat al liniei 2021 Zephyrus G14, pentru a vedea care sunt particularitățile, avantajele și dezvantajele acestei serii de laptopuri, și a decide dacă prezintă interes pentru voi sau nu, dincolo de ceea ce oferă în plus modelul Alan Walker. Aceasta pentru că funcțional, seria Alan Walker este indentică cu modelele standard testate deja de noi.

Bun, pe partea de configurație, modelul G14 Alan Walker oferă un procesor AMD Ryzen 9 5900HS, o placă grafică Nvidia RTX 3050Ti, 16 GB RAM în dual-channel, 1 TB stocare SSD și opțiunea de ecran de 14-inch QHD 120 Hz. Asus promovează această subserie către producătorii de muzică și creatorii de conținut digital, astfel că alăturarea procesorului Ryzen 9 de cipul RTX 3050Ti poate fi acceptabilă, chiar dacă această soluție grafică este una entry-level la acest moment, și mi-ar fi plăcut mai degrabă să vad o configurație cu cipul RTX 3060, sensibil mai capabil în testele noastre. Cu atât mai mult cu cât Asus pun ecranul QHD pe această configurație, unul de altfel impecabil din aproape toate punctele de vedere, dar cu o rezoluție dificilă pentru cipul 3050Ti în taskuri solicitante.

În plus, oferirea a doar 16 GB memorie RAM (cu 8 GB lipiți pe placa de bază) poate fi și ea un oarecare factor limitant pentru a configurație menită creatorilor de conținut, acolo unde o configurație 16+16 GB ar putea fi utilă.

Dincolo de specificații, G14-le Alan Walker vine cu o serie de elemente aparte de design, atât la nivelul capacului, cât și la nivelul tastaturii și clickpad-ului. Interiorul îmi place, dar capacul este cam încărcat grafic pentru gustul meu.

zephyrus g14 alan walker ROG exterior

Asus au operat mici customizări și la nivelul sistemului de mini LED-uri Anime Matrix integrat în capac, care acum iluminează pe albastru, nu pe alb, ca pe modelul standard. În plus, această serie Alan Walker este ceva mai subțire decât seria standard G14 cu Anime Matrix. Tot la nivelul customizări voi aminti și o serie de animații Anime Matrix exclusive acestei serii Alan Walker, precum și un set de imagine/sunet de boot-up customizat.

Dincolo de toate aceastea, ca orice Ediție Specială, seria Alan Walker oferă și o serie de accesorii extra în pachet. Husa de protecție este utilă și interesantă, șapca și șosetele nu prea, iar elementul principal îl reprezintă ceea ce Asus numesc ROG Remix, o placă din plastic ce integrează butoane tactile. Ea se conectează la laptop prin USB-C și vă permite să mixați propriile piese, intrucând la apăsarea butoanelor și zonelor tactile de pe acest ROG Remix diverse efecte peste o piesă audio. Interesant?

Clipul de mai jos detaliază modul în care se poate folosi acest accesoriu ROG remix.

Recunosc, nefiind un fan la muzicii electronice, accesoriul ROG Remix nu mă impresionează, dar cu siguranță unii dintre voi veți fi de altă părere.

Cert este că una peste alta, această ediție specială Zephyrus G14 Alan Walker se adresează cu precădere (exclusiv chiar) fanilor artistului, celor care își doresc un produs relativ exclusivist creat în colaborare cu aceasta, și sunt dispuși să plătească extra pentru un astfel de produs. Și asta pentru că seria G14 Alan Walker are un preț la lansare de undeva peste 8000 de lei, unul comparabil cu cel al unei configurații R9 + 32 GB + RTX 3060 + QHD + Anime disponibilă pe modelul standard de Zephyrus G14 2021, una mult mai capabilă din punct de vedere al performanțelor oferite în acest format.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri