GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asus ExpertBook B9 B9450 și actualizări în gama Zenbook la noile procesoare Intel Core gen10

Autor: Echipa Giz.ro

Asus a prezentat numeroase noutăți în cadrul târgului de tehnologie IFA 2019 de la Berlin, prin care își extinde gama de laptopuri disponibile pe piețele internaționale.

Pe lângă noile laptopuri din gama ProArt StudioBook, producătorul taiwanez a prezentat la IFA și ultraportabilul AsusPro B9, în timp ce întreaga gamă de laptopuri Zenbook a fost actualizată la cea de-a 10-a generație a procesoarelor Intel Core.

AsusPro B9 (B9450)

Update: Odată cu începutul lui 2020, cei de la Asus au hotărât rebrandingul seriei AsusPro în Asus ExpertBook, astfel câ acest produs va fi disponibil pe piață despre Asus ExpertBook B9 B9450.

Asus susține că noul laptop ultraportabil AsusPro B9 este cel mai ușor laptop de business din lume, datorită faptului că are numai 880 de grame. În ciuda greutății scăzute, AsusPro B9 respectă standardul militar de rezistență US MIL-STD 810G, are un chip de securitate Trusted Platform Module 2.0 (TPM) și o cameră cu infraroșu pentru logare biometrică.

B9 mizează pe un ecran NanoEdge cu diagonala de 14 inch care acoperă 94% din suprafața părții frontale, în timp ce grosimea este de 14.9 mm. Pe lângă noile procesoare disponibile, B9 este echipat și cu până la 2 SSD-uri de 1 TB care pot fi montate în RAID 0 sau RAID 1 pentru o accesare mai rapidă a datelor, dar și cu port Thunderbilt 3 și Intel Wi-Fi 6.

Asus Zenbook Duo cu ScreenPad Plus

Zenbook Duo trece de asemenea printr-un upgrade tehnic, astfel că versiunile de top vor utiliza procesoare Intel Core i7 din a 10-a generație, plăci video Nvidia GeForce MX250, stocare pe SSD-uri rapide și conectivitate Wi-Fi 6.

Acest model de laptop iese în evidență prin implementarea unui ecran touch secundar între ecranul principal și tastatură care permite îmbunătățirea utilizării aplicațiilor în multitasking, dar și creșterea productivității în anumite aplicații. Ecranul secundar poartă numele ScreenPad Plus.

Asus Zenbook 13/14/15 cu ScreenPad 2.0

Noua generație de modele Zenbook cu ScreenPad este disponibilă într-o varietate de dimensiuni, cu ecrane de 13 inch, 14 inch sau 15 inch. Indiferent de variantă, ecranele sunt de tip NanoEdge, termen folosit de Asus pentru a scoate în evidență că ramele laterale sunt foarte înguste. De altfel, în cazul acestei serii, ecranul acoperă până la 95% din suprafața părții frontale.

Pe lângă noile procesoare furnizate de Intel, acestea sunt echipate în versiunile de top cu plăci video Nvidia GeForce MX250, SSD-uri rapide și conectivitate Wi-Fi 6.

Fiecare model include și ScreenPad 2.0, un ecran touch care înlocuiește tradiționalul trackpad pentru a oferi utilizatorilor o experiență de lucru mai aproape de cea a smartphone-urilor, în special în ceea ce privește multitaskingul.

De asemenea, Asus menționează că noile versiuni beneficiază și de o culoare nouă pentru carcasa exterioară, care a primit numele Icicle Silver.

Asus Zenbook Flip 14/15 cu ScreenPad 2.0

Nu în ultimul rând, prin procesul de update la noile procesoare Intel au trecut și laptopurile de 14 inch și 15 inch în gama Zenbook Flip. Acestea sunt laptopuri convertibile care permit rabarea ecranului pentru a folosi dispozitivul în numeroase ipostaze, în funcție de preferințele și necesitățile utilizatorilor.

În echiparea de top, platforma hardware a acestora include, de asemenea, și placa video Nvidia GeForce GTX 1050 Max-Q, SSD-uri rapide și conectivitate Wi-Fi 6. Ambele laptopuri mizează pe ecrane NanoEdge, însă doar varianta de 15 inch a primit validare Pantone și oferă o valoare Delta E < 2. Și aceste laptopuri sunt echipate cu ScreenPad 2.0.

Pentru moment, Asus nu a oferit detalii despre disponibilitatea și prețurile de comercializare ale noilor laptopuri pe piața din România.

2 comentarii

  1. Teroristul Pasnic

    17 septembrie 2019 la 16:58

    Laptop de business la 14,9 inch diagonală?
    O glumă proastă! După ce că interfața Windows 10 e încărcată de nu se poate mai faci şi ecrane mici? Cine să lucreze in tabele pivotante Excel cu 14,9 inch diagonală!?
    Prefer unul cu ecran de 17",greu dar care ma satisface vizual si imi face munca usoara decît o glumă din asta scumpă!

    • Andrei Girbea

      18 septembrie 2019 la 11:52

      14 inch, citeste ce scrie :) Altfel, depinde de ce intelegi prin business, insa in general astfel de produse sunt menite sa fie portabile si compacte pentru lucrul on the go, iar atunci cand ajungi la birou, le conectezi la docking-station cu monitor extern

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri