GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Gaming ultraportabil în 2021: Acer Predator Triton 300, Asus Zephyrus G15 și Lenovo Legion Slim 7

Autor: Echipa Giz.ro

Producătorii de laptopuri au început să-și actualizeze gamele de modele pentru anul 2021, iar acest lucru este valabil inclusiv în segmentul ultraportabilelor de gaming.

Cu procesoare performante din noile generații pregătite de Intel și AMD, dar și cu opțiuni de top pentru ecrane, producători precum Acer, Asus sau Lenovo și-au actualizat gamele de modele pentru 2021 cu ocazia ediției virtuale a târgului de tehnologie CES.

Printre modelele care ne-au atras atenția în această perioadă se numără Acer Predator Triton 300 SE, Asus Zephyrus G15 sau Lenovo Legion Slim 7.

Toate aceste serii au câteva particularități în comun: un format compact și portabil, construcții premium, specificații și erane de generație actuală. Desigur, toate acestea vin cu prețuri pe măsură. Pentru moment nu avem informații complete despre specificațiile tehnice, iar prețurile vor fi făcute publice mai aproape de lansările comerciale ale fiecărui model.

Acer Predator Triton 300

Acer mizează în acest debut de an pe noul portabil de 14 inch Predator Triton 300 SE (Special Edition), care se remarcă prin faptul că este unul dintre primele laptopuri care folosește familia de procesoare Tiger Lake H35. Mai exact, Triton 300 SE utilizează un procesor quad-core Intel i7-11375H care promite performanțe excelente în regim single-thread, dar și o experiență bună în jocuri, segment în care frecvența nucleelor este mai importantă decât numărul acestora.

Noul laptop va utiliza plăci video Nvidia de până la GeForce RTX 3060 cu 6 GB RAM, însă detaliile cu privire la memoria RAM și spațiul de stocare pe SSD nu au fost încă făcute publice. În schimb, știm că ecranul IPS de 14 inch al lui Triton 300 SE oferă o rezoluție de 1920×1080 pixeli, este mat și suportă o frecvență de 144 Hz. Această frecvență pentru ecran reprezintă o noutate pentru segmentul laptopurilor de 14 inch, iar în practică ar trebui să reprezinte o îmbunătățire comparativ cu modelul de anul trecut, care oferea o frecvență de 120 Hz.

În Europa, Predator Triton 300 SE va apărea în magazine în cursul lunii februarie, iar prețul de pornire va fi de 1.500 de euro, echivalentul a aproximativ 7.300 de lei.

Asus Zephyrus G15

Spre deosebire de Predator Triton 300 SE, celelalte două laptopuri care ne-au atras atenția în această perioadă mizează pe procesoare AMD Cezanne Ryzen 5000 cuplate cu plăci video Nvidia de segment mediu.

De exemplu, în versiunea sa de top, Asus Zephyrus G15 va avea procesor AMD Ryzen 9 5900HS și o placă video Nvidia RTX 3070 de 80 W cu ActiveSync, în timp ce restul specificațiilor hardware nu au fost confirmate încă oficial.

În cazul ecranului non-touch de 15.6 inch cu raport 16:9 există trei opțiuni în funcție de rezoluție și frecvență. Varianta de top va avea rezoluție QHD cu o frecvență de 165 Hz și acoperire 100% pentru spectrul de culoare DCI-P3.

O altă veste bună despre Zephyrus G15 este că a împrumutat în mare parte designul și construcția de pe “fratele” său mai mic G14, ca urmare a succesului major care l-a avut acesta pe piață. Prin urmare, cele două modele seamănă acum izbitor, iar G15 beneficiază de o carcasă exterioară din aliaj de magneziu, îmbunătățiri la conectivitate și opțiunile pentru ecran și o redesenare a elementelor termice. Circulația aerului ar trebui de asemenea să fie mai bună datorită ventilatoarelor Arc Flow, iar modelul oferă de asemenea și tehnologia 0dB, care oprește complet ventilatoarele la utilizarea profilului Silent.

Pentru moment, Asus nu a oferit indicii clare despre disponibilitatea noului G15 pe piață și nici despre prețurile de comercializare.

Lenovo Legion Slim 7

Nu în ultimul rând, Lenovo a introdus o actualizare pentru modelul Legion Slim 7, care a fost lansat inițial la jumătatea anului trecut fără să mai ajungă însă în magazine.

Noul Legion Slim 7 este un laptop ultraportabil de 15 inch realizat din aliaje de magneziu și aluminiu, astfel că are o masă de circa 1.9 kilograme. În plus, tastatura iluminată Corsair iCUE include secțiune de NumPad, în timp ce clickpad-ul din sticlă este cel mai mare de până acum din gama Legion.

În privința ecranului IPS de 15.6 inch și raport 16:9, Lenovo oferă două opțiuni: un panou QHD de 165 Hz care acoperă 100% spectrul de culori sRGB, dar și o variantă UHD de 60 Hz cu acoperire 100% pentru spectrul AdobeRGB. Ultima dintre ele este dedicată în special creatorilor de conținut.

Platforma hardware este asigurată de asemenea de familia AMD Cezanne Ryzen 5000 cu un procesor Ryzen 9 5900H și placă video Nvidia RTX 3060 MQ în versiunea de top, în timp ce bateria va avea o capacitate de 71 Wh.

Prețurile nu sunt încă cunoscute, mai ales că modelul va ajunge pe piață în cursul lunii mai.

Concluzii

Dacă ești interesat să cumperi un ultrabook performant cu abilități bune pentru jocuri este o idee bună să mai aștepți câteva luni până la lansarea pe piață a noilor modele, inclusiv a celor trei menționate în acest articol.

Până atunci, nu ezita să ne spui într-un comentariu care dintre ele te atrage cel mai mult și care sunt principalele criterii pe baza cărora decizi modelul preferat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri