GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Lenovo ThinkPad X1 Nano review – ultra ultrabook

Testat pe data de 10 august 2021
Pe scurt: X1 Nano este unul dintre cele mai bune ultrabook-uri din generația actuală și laptopul ThinkPad ideal pentru cei care vor un produs ultra-portabil cu faimosul design al gamei și ergonomia deja cunoscută. Formatul compact, ecranul 16:10 mat și greutatea de sub 1 kilogram sunt cele mai atractive caracteristici ale acestei serii, însă anumite aspecte precum nivelul performanțelor în sarcini solicitante, conectivitatea bazată exclusiv pe USB-C, prețul și disponibilitatea destul de limitată vor cântări și ele în decizia finală de cumpărare.
Produs testat: Lenovo ThinkPad X1 Nano   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4,25/5    Pret: 12.000 Lei

Cu ceva luni în urmă cei de la Lenovo au lansat o primă generație a unui ultrabook ThinkPad diferit de modelele existente până în prezent, seria ThinkPad X1 Nano.

Aceasta marjează puternic pe portabilitate și un format ultracompact, dar fără a sacrifica semnificativ construcția, ergonomia și caracteristicile obișnuite ale unui laptop ThinkPad.

Astfel, în ultimele săptămâni am testat amănunțit acest ThinkPad X1 Nano, un laptop ce cântărește mai puțin de un kilogram și se dovedește un multivalent partener de lucru, oferind performanțe bune în multitaskingul zilnic, coroborate cu un comportament termic și acustic ce nu deranjează, un ecran mat cu format 16:10 și un panel de bună calitate, o tastatură standard pentru un portabil ThinkPad și autonomie OK, în ciuda formatului compact. Aceasta nu se ridică la nivelul oferit de alte Thinkpad-uri ce incorporeaza baterii mai mari, însă, iar IO-ul bazat excluziv pe porturi USB-C este la rândul său o caracteristică atipică acestei serii ThinkPad, în comparație cu celelalte modele ce oferă un set mai amplu de porturi.

Pe larg, cu bune și cu rele, discutăm mai jos în review-ul detaliat al seriei Lenovo ThinkPad X1 Nano 2021.

lenovo thinkpad x1 caron main

Specificații Lenovo ThinkPad X1 Nano

Ecran13″, 2160 x 1350 px, IPS, mat, non-tactil, variantă tactilă disponibilă
ProcesorIntel Tiger Lake Core i7-1160G7, 4C/8T
VideoIntel Iris Xe, 96 EUs
Memorie16 GB LPDDR4x-4266 MHz (lipiți)
Stocare512 GB M.2 PCIe x4 SSD (WD PC SN530), slot M.2 2242
ConectivitateWireless 6 (Intel AX201), Bluetooth 5.1, opțional modem LTE Cat9
Porturi2x USB-C cu Thunderbolt 4, audio jack
Baterie48 Wh, încărcător 65W
Dimensiuni293 mm x 208 mm x 16 mm
Greutate0,94 kg, încărcător 0,32 kg
Alteletastatură iluminare albă, cameră HD IR, senzor amprente, sistem audio quad

Construcție și design

X1 Nano arată și este construit așa cum ne-am așteptat de la un laptop modern din gama ThinkPad. Carcasa este acoperită integral de un strat negru mat, singurele pete discrete de culoare fiind siglele, și ele discrete, și culoarea roșie a punctului de pe litera i din numele ThinkPad de pe capac și armrest.

Carcasa este acoperită cu deja familiarul material cauciucat neted care oferă o senzație tactilă foarte bună. Șasiul are o rigiditate foarte bună, neremarcându-se torsionări sau zgomote, ceea ce este surprinzător ținând cont de masa redusă de sub un kilogram, și fiind deci o realizare cu care puține laptopuri ultra-portabile se pot lăuda.

lenovo thinkpad x1 nano interior3

Sper că acest material va rezista bine în timp. Lenovo a avut probleme în trecut cu zgârieturile și ciupiturile care apar în special în zona porturilor și muchiilor, însă acestea au fost rezolvate în bună parte. Rămâne doar problema mizeriei, pe care stratul cauciucat o reține foarte ușor, cei care țin la aspectul vizual urmând să apeleze la o cârpă de curățat destul de des.

X1 Nano nu este doar ușor, ci și compact. Lenovo ar fi putut face laptopul și mai compact, remarcându-se marginile cam groase de deasupra și de sub ecran sau spațiul cam mare de deasupra tastaturii, care adaugă milimetri unui design deja puțin mărit de ecranul cu raport de aspect de 16:10, deci mai înalt decât un clasic 16:9. Nu am însă nici o problemă cu decizia Lenovo, spațiul suplimentar oferind loc pentru o cameră Web amplasată deasupra ecranului, difuzoare frontale amplasate deasupra tastaturii și un armrest generos confortabil.

Lenovo ThinkPad X1 Nano nu este doar bine făcut și arătos, ci și practic. Astfel, muchiile și colțurile sunt teșite și nu deranjează, ecranul cu deschidere de 180 de grade poate fi ușor deschis și ajustat cu o singură mână, iar piciorușele cauciucate asigură o priză bună pe birou. În plus, nu există nici un indicator luminos deranjat în raza vizuală, inclusiv LED-ul de stare fiind încorporat în butonul de Power și amplasat pe rama laterală din dreapta.

Cea mai discutabilă alegere făcută de producător este conectivitatea. X1 Nano oferă doar două porturi USB-C cu compatibilitate Thunderbolt 4, ambele amplasate în stânga, și un conector audio jack. Laptopul nu oferă nici un alt port, utilizatorul fiind deci nevoit să apeleze la adaptoare pentru orice altceva.

Acest aspect este explicat de dimensiunea redusă și de amplasarea duzelor de evacuare ale sistemului de răcire pe latura dreaptă. Apreciez acest design deoarece laptopul nu suflă aerul cald peste ecran, așa cum este cazul altor laptopuri moderne, însă unii potențiali cumpărători ar putea fi gre de convins să utilizeze un ThinkPad cu un număr atât de mic de porturi.

Privind în ansamblu, Lenovo ThinkPad X1 Nano este unul dintre cele mai bune ultrabook-uri văzute vreodată atunci când vine vorba de aspect și confort, la care se adaugă greutatea redusă, construcția solidă și ergonomia bună. Rămâne însă doar problema conectivității, pe care nu toți o vor putea trece cu vederea.

Tastatură și touchpad

Nu sunt un fan al tastaturilor pe care Lenovo le-a implementat pe gama ThinkPad în ultimii ani, însă m-am împăcat mai bine decât m-aș fi așteptat cu modelul ales pentru X1 Nano.

Tastele au o cursă scurtă de numai 1,35 milimetri, ceea ce era oricum de așteptat în cazul unui laptop atât de subțire. Răspunsul tactil și acuratețea au fost însă pe gustul meu, în special după ce am trecut prin inerenta perioadă de acomodare cu orice tastatură nouă, și consider că cei mai mulți utilizatori nu prea vor avea ce reproșa implementării Lenovo.

lenovo thinkpad x1 nano interior

Designul este unul clasic de ThinkPad, acesta oferind taste mari cu muchiile inferioare rotunjite și taste mai mici pentru butoanele funcționale și săgețile direcționale. Cei care au mâini mari vor avea probleme cu această tastatură, dar același lucru s-ar putea spune despre orice laptop compact din gama cu ecran de 13”.

Trebuie menționat faptul că tastele sunt mai mici decât cele cunoscute de la modelul de 14” X1 Carbon, adică 15×15 și 8×13 milimetri față de 16×16 și 10×13 milimetri, iar cursa este și ea mai scăzută, adică 1,35 milimetri față de 1,5 milimetri pentru X1 Carbon 2021 și 1,8 milimetri pentru modele X1 Carbon mai vechi.

Tastele folosesc un sistem de iluminare cu LED-uri albe și două trepte de intensitate, acesta incluzând și un indicator luminos pentru Caps Lock. Singura plângere este lipsa unei opțiuni de stingere automată, cei care au nevoie de așa ceva urmând să apeleze des la combinația Fn – Space pentru dezactivarea manuală.

Touchpad-ul este ceva cam mic, însă nu prea era loc pentru ceva mai mare deoarece și acesta folosește la maximum spațiul oferit de armrest. Suprafața de sticlă a acestuia este foarte bună, neavând nici o problemă cu gesturile complexe, iar butoanele ascunse sub ea sunt excelente. Fiind vorba de un ThinkPad, nu putea lipsi faimosul pointing stick roșu și butoanele fizice aferente acestuia.

Laptopul oferă atât o cameră IR cât și un senzor pentru amprente, neexistând deci nici de comentat negativ la capitolul autentificare biometrică.

Ecran

Ecranul cu diagonală de 13” și raport de aspect 16:10 este oferit în două versiuni, una cu strat protector mat fără suprafață tactilă și una cu strat tactil cu suprafață anti-glare, însă ambele folosesc același panou IPS cu rezoluție de 2160 x 1350 pixeli. Noi am testat prima variantă, versiunea tactilă fiind doar un upgrade care nu va fi disponibil oricum pe toate piețele.

Panoul IPS fabricat de către Lenovo este foarte bun, acesta oferind un nivel de luminozitate de peste 450 nits, negru profund și contrast excelent. Aceste nu impresionează așa mult atunci când este vorba de acuratețea coloristică, panoul oferind o acoperire de numai 99.5% sRGB, 70.6% AdobeRGB și 73.1% DCI-P3, la care se adaugă și ceva neuniformități remarcate în partea stângă, însă un ultra-portabil de acest tip nu este oricum o stație de lucru pentru editare foto/video.

  • Panel HardwareID: Lenovo LEN4076 (MND007ZA1-2);
  • Coverage:99.5% sRGB, 70.6% AdobeRGB, 73.1% DCI-P3;
  • Measured gamma: 2.19;
  • Max brightness in the middle of the screen: 455.90 cd/m2 on power;
  • Min brightness in the middle of the screen: 22.57 cd/m2 on power;
  • Contrast at max brightness: 1662:1;
  • White point: 6400 K;
  • Black on max brightness: 0.27 cd/m2;
  • PWM: No.

Ecranul a sosit gata calibrat din fabrică și nu am remarcat aspecte negative atunci când vine vorba de bleeding.

Hardware și performanțe

Exemplarul testat de noi este o versiune de vârf a gamei ThinkPad X1 Nano, acesta oferind un procesor Intel Core i7-1160G7, 16 GB de memorie LPDDR4x-4266, unitate de stocare NVMe rapidă cu capacitate de 512 GB și interfața grafică Iris Xe din procesorul Intel.

Laptopul a fost testat cu software-ul disponibil la jumătatea lunii iulie 2021, adică BIOS N2TET64W 1.42 și Lenovo Vantage 3.6.15.0, iar comportamentul din articol este cel pe care-l vedea și la exemplarele disponibile în comerț.

X1 Nano este construit în jurul versiunii mai eficiente energetic UP4 a platformei Intel Tiger Lake, care oferă procesoare cu 4 nuclee și 8 fire de execuție din gamele Core i5 si Core i7. Astfel, modelul de față oferă un procesor i7-1160G7 cu un TDP de 7 – 15W, mai eficient decât cunoscutul i7-1165G7 implementat pe alte ultrabook-uri.

Procesoarele i7-1160G7 și i7-1165G7 sunt asemănătoare din punct de vedere al puterii și oferă interfețe grafice Intel Xe similare, însă Lenovo a ales prima variantă deoarece limita de putere în sarcină este mai mică. Conform unor specificații, 1160G7 ar trebui să atingă un nivel de putere PL2 de 19W, însă în realitate acesta este de numai 11 – 13W, după cum se va vedea imediat.

Memoria cu capacitate de 16 GB este lipită pe placa de bază, aceasta fiind și cantitatea maximă suportată. Unitatea de stocare este un Western Digital WD SN530 cu performanțe bune, însă deoarece X1 Nano oferă compatibilitate doar cu unitățile M.2 2242, înlocuirea SSD-ului cu altul mai mare sau mai rapid nu va fi prea simplă. Accesul la componentele interne se face ușor, prin înlăturarea a numai 5 șuruburi și a capacului inferior, însă Lenovo a amplasat un sigiliu, ceea ce este, puțin spus, enervant.

Lenovo Vantage este aplicația software din care pot fi controlate cam toate setările oferite de producător, cu notabila excepție a profilurilor de putere. Laptopul folosește profilurile Windows Better Battery, Better performance și Best Performance, dar rămâne deranjantă neincluderea acestora direct în aplicație.

Laptopul este tăcut și rece indiferent de profilul energetic ales. Am folosit Better Battery pentru uzul curent și Best Performance pentru teste și jocuri, laptopul fiind silențios în toate condițiile. Acesta nu este însă perfect tăcut în nici o situație deoarece ventilatorul nu se oprește niciodată, nivelul de zgomot al acestuia fiind însă suficient de redus pentru a nu putea fi sesizat decât într-o încăpere complet tăcută.

Mai jos se poate vedea comportamentul la care ar trebui să vă așteptați într-un regim uzual de lucru care include browsing, redare media sau lucrul cu aplicații de birou banale.

Am trecut apoi la testele de performanță, începând cu CineBench R15 care a fost folosit timp de 15 cicluri cu 2-3 secunde pauză între ele. Cu profilul Best Performance activat, procesorul i7-1160G7 s-a stabilizat la frecvente de 2,5 GHz și un TDP de 13W, temperaturile fiind bune: circa 70 de grade. Procesorul urcă mai sus pentru perioade scurte de sarcină maximă, temperaturile urcând în acest caz până la 90 de grade, dar coboară apoi până la nivelul menționat. Sistemul de răcire nu a depășit un nivel sonor de 40 dB iar scorul CineBench a fost de 600 de puncte.

Nu am remarcat diferențe între profilurile Best Performance și Better Performance, așa cum nu am remarcat diferențe nici atunci când am folosit laptopul pe baterie, acesta urcând mereu la aceleași frecvențe și consum.

cinebench1 thinkpad x1 nano

Pentru o imagine de ansamblu mai bună, am pus X1 Nano într-un grafic comparativ cu alte soluții ultra-portabile cu procesoare Intel sau AMD. Laptopul se plasează în partea inferioară a clasamentului, ceea ce nu este de mirare ținând cont de limitarea consumului la numai 13W, și evident că nu poate concura cu soluțiile AMD cu 6 sau 8 nuclee care se pot găsi în unele laptopuri ultra-portabile.

cinebench2 thinkpad x1 nano

Am trecut apoi la testele mai dure CineBench R23 și Prime95, în ambele cazuri remarcându-se un TDP maxim de 11W, deci și mai mic decât în cazul CineBench R15.

Am trecut apoi la testele combinate de procesor și placă video. În testul de stres din 3DMark, care ciclează de 20 de ori pentru a vedea degradarea de performanță, laptopul a eșuat să treacă de pragul necesar la o distanță mare, semn că acumularea căldurii duce în timp la o degradare semnificativă a performanțelor.

Am trecut apoi la cunoscuta noastră suită de teste:

  • 3DMark 13 – Fire Strike: 3482 (Graphics – 4066, Physics – 8897, Combined – 1165);
  • 3DMark 13 – Night Raid: 12532 (Graphics – 16720, CPU – 5180);
  • 3DMark 13 – Time Spy: 1474 (Graphics – 1323, CPU – 4188);
  • Unigine Superposition – 1080p Medium: 2488;
  • Handbrake 1.3.3 (4K to 1080p encode): 21.75 average fps;
  • PassMark10: Rating: 3589 (CPU mark: 11236, 3D Graphics Mark: 2913, Disk Mark: 16762);
  • PCMark 10: 4712 (Essentials – 9323 , Productivity – 6433 , Digital Content Creation – 4733);
  • GeekBench 5.0.1 64-bit: Single-Core: 1448, Multi-core: 4969;
  • CineBench R15 (best run): CPU 857 cb, CPU Single Core 206 cb;
  • CineBench R20 (best run): CPU 2050 cb, CPU Single Core 526 cb;
  • CineBench R23 (best run): CPU 5154 cb, CPU Single Core 1392 cb;
  • x265 HD Benchmark 64-bit: 78.42 s.

Rezultatele nu sunt deloc rele, în special în 3DMark sau testele cu durată scurtă, însă testele mai îndelungate precum CineBench R23, Handbrake sau x264 Bench arată aceeași degradare treptată a performanțelor din cauza limitărilor de putere și regim termic.

În concluzie, ThinkPad X1 Nano nu este sub nici o formă un laptop recomandat pentru cei care folosesc aplicații cu cerințe mari de sistem. Laptopul este perfect pentru aplicații uzuale, dar nu este recomandat pentru nimic altceva mai pretențios, fiind însă foarte bun pentru cei care vor un laptop ușor, cu autonomie bună și cu performanțe pe baterie la fel de bune ca cele ca atunci când este alimentat de la priză.

În final, am apelat la câteva jocuri DirectX 11, DirectX 12 și Vulkan, acestea fiind folosite la rezoluție FullHD cu detalii minime. La fel ca în cazul aplicațiilor, laptopul se stabilizează la un consum de 11 – 13W, acesta plecând în forță la circa 40W pentru a scădea treptat în 15 – 30 de minute la nivelul pe care-l poate susține fără probleme.

Core i7-1160G7 + Iris XeThinkPad X1 Nano
Core i7-1160G7 11W,
default resolution
IdeaPad Flex 5,
Ryzen 7 5500U 24W
ZenBook UM325,
Ryzen 5 5500U 15W
ZenBook UX425,
Core i7-1165G7 19W
Bioshock Infinite (DX 11, Low Preset)55 fps (28 fps – 1% low)75 fps (56 fps – 1% low)70 fps (52 fps – 1% low)70 fps (40 fps – 1% low)
Dota 2 (DX 11, Best Looking Preset)44 fps (36 fps – 1% low)53 fps (41 fps – 1% low)49 fps (33 fps – 1% low)56 fps (44 fps – 1% low)
Far Cry 5 (DX 11, Low Preset, no AA)16 fps (9 fps – 1% low)24 fps (21 fps – 1% low)23 fps (18 fps – 1% low)26 fps (18 fps – 1% low)
NFS: Most Wanted (DX 11, Lowest Preset)43 fps (30 fps – 1% low)60 fps (52 fps – 1% low)60 fps (49 fps – 1% low)60 fps (46 fps – 1% low)
Strange Brigade (Vulkan, Low Preset)33 fps (27 fps – 1% low)36 fps (31 fps – 1% low)36 fps (31 fps – 1% low)44 fps (28 fps – 1% low)

 

Aceste limitări energetice, coroborate cu rezoluție mai mare cu circa 40% decât uzualul FullHD, face ca ThinkPad X1 Nano să nu fie un sistem prea grozav pentru jocuri. Sigur, jocurile mai vechi vor merge suficient de bine la rezoluție FullHD și 30-60 de cadre pe secundă, însă aceasta este tot ce puteți cere de la acest laptop.

Răcire, conectivitate și audio

Sistemul de răcire ales de Lenovo este unul simplu, care folosește un sigur ventilator și o singură conductă de transfer termic. În ciuda simplității, acesta este superior altor implementări văzute la laptopurile ultra-compacte deoarece folosește o conductă de transfer termic mai lungă, un ventilator mai mare ajutat de o duză de admisie neobstrucționată amplasată pe capacul inferior și o evacuare care aruncă aerul prin dreapta, nu direct în ecran.

lenovo thinkpad x1 nano cooling

Singurul aspect care nu-mi prea place este distanța extrem de mică dintre conducta de transfer și baterie, tot ce pot spera fiind că învelișul bateriei are un strat izolator termic care să elimine problemele pe termen lung.

Sistemul de răcire face o pereche bună cu platforma Intel Tiger Lake UP4, temperaturile pe procesor fiind mai mici de 50 de grade în regim uzual și de circa 70 de grade în sarcină. Nivelul de zgomot al ventilatorului este și el bun, acesta nedepășind 40 dB nici măcar la turația maximă și funcționând la un nivel de zgomot insesizabil în condiții de utilizare banală.

Sistemul de răcire asigură un regim termic plăcut cam în orice scenariu, zona tastaturii atingând temperaturi de cel mult 35 de grade în regim uzual și cel mult 45 de grade în sarcină. Privind în ansamblu, Lenovo a făcut o treabă bună, X1 Nano fiind mai rece și mai silențios decât cele mai multe ultrabook-uri disponibile pe piață.

temps thinkpad x1 nano daily temps thinkpad x1 nano gaming

Conectivitatea este asigurată de o interfață de rețea Intel AX201, care oferă WiFi 6 2×2 și Bluetooth 5.1, în timp ce conectivitatea LTE este opțională. Performanțele wireless sunt bune, neremarcându-se probleme de stabilitate sau viteză indiferent de scenariul de utilizare.

Camera Web amplasată deasupra ecranului este la fel ca înainte, adică mediocră, imaginile capturate fiind spălăcite și neclare. Singurul aspect pozitiv al acesteia este capacul care o poate bloca pentru a asigura o intimitate superioară. Camera este însoțită de un modul IR compatibil Windows Hello care poate fi folosit pentru autentificarea biometrică.

Sistemul audio oferă patru incinte, două amplasate deasupra tastaturii și două amplasate în partea de jos a ramei frontale. Gama ThinkPad este celebră pentru sistemele audio mediocre, însă X1 Nano oferă, în mod surprinzător, un nivel sonor ridicat de circa 85 dB și o redare bunicică pentru un ultra-portabil. Frecvențele joase nu sunt redare corespunzător, însă mediile și înaltele sunt suficient de bune pentru filme sau redare audio fără pretenții prea ridicate.

lenovo thinkpad x1 nano speakers

Baterie și autonomie

Bateria din ThinkPad X1 Nano are o capacitate de 48 Wh, mai mică decât cea oferită de alte laptopuri din aceeași clasă. Hardware-ul este însă eficient energetic, ceea ce permite atingerea unor autonomii bune, după cum se vede mai jos.

  • 7-8h – editare text Google Docs, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi pornit;
  • 8-9h – redare video FullHD YouTube, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi pornit;
  • 11-12h – redare video Netflix, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi pornit;
  • 5-6h – navigare Web intensivă, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi pornit.

Laptopul este însoțit de un încărcător de 65 W cu dimensiuni reduse și cabluri lungi, încărcarea făcându-se prin intermediul unui port USB-C. O încărcare completă durează circa 2 ore, însă funcția de încărcare rapidă permite atingerea unei capacități de 50% în 40 de minute și de 80% într-o oră.

lenovo thinkpad x1 nano power brick

Preț si disponibilitate

ThinkPad X1 Nano este disponibil în ofertele locale, chiar dacă acestea nu oferă mereu toate configurațiile disponibile. Modelul testat de noi, care oferă procesor Intel Core i7-1160G7, 16 GB de memorie și stocare internă cu capacitate de 512 GB, are un preț de circa 12.000 lei, fiind deci cam scump. Opțiunile LTE, procesoare cu vPro sau stocarea internă mai generoasă adaugă și ele ceva în plus în cazul în care aveți nevoie de ele.

Cei care doresc un model mai ieftin cu circa 400 EUR pot alege configurațiile bazate pe procesorul Core i5-1130G7, însă acestea nu apar în acest moment în cadrul ofertelor disponibile în România.

Pentru mai multe detalii despre configurații, stocuri și prețuri puteți intra aici sau aici.

Concluzii

După ce l-am folosit timp de câteva săptămâni, mă declar convins că acest ThinkPad X1 Nano este unul dintre cele mai interesante ultrabook-uri ale momentului și o alternativă viabilă pentru XPS-ul 13 sau chiar și pentru excelenta serie ThinkPad X1 Carbon.

Modelul X1 Nano marjează puternic pe formatul său ușor, cântărind mai puțin decât majoritatea competitorilor, dar fără a sacrifica mare parte din ergonomia sau funcțiile așteptate de un utilizator de ThinkPad. Totuși, performanțele în task-uri solicitante și autonomia sunt ușor puse pe planul secund în cazul acestei serii, alături de conectica care se bazează exclusiv pe porturi USB-C, astfel că cei ce nu doresc neapărat un ultrabook de sub 1 kilogram ar putea să se îndrepte în continuare mai degrabă spre seria X1 Carbon, sau poate spre unul din modelele competitoare precum Dell XPS 13, Asus ExpertBook B9, HP Elite DragonFly sau chiar și Apple MacBook Air.

În plus, X1 Nano-ul nu este deloc un model accesibil pe piața locală, și nici măcar unul ușor de găsit în anumite configurații, lucru care va atârna la rândul său greu în decizia finală de cumpărare.

Pro:

  • ușor, compact, solid și foarte bine finisat
  • Thunderbolt 4, senzor amprente și wireless rapid
  • ecran IPS bun, cu format 16:10
  • performanțe bune în uz standard, tăcut și rece
  • autonomie bună
  • sistem audio bun pentru gama lui

Contra:

  • doar porturi USB-C
  • tastatură mai compactă și cu o cursă mai scurtă decât pe alte ThinkPad-uri
  • performanțe în sarcină mai reduse decât pe alte ultrabook-uri actuale
  • preț ridicat pentru configurațiile superioare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri