GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Lenovo Yoga 2 Pro, ThinkPad Yoga și seria Flex

Autor: Echipa GiZ

Lenovo a anunțat la IFA 2013 noile produse multimodale din portofoliul companiei: Yoga 2 Pro, ThinkPad Yoga și seria Flex 14, 15 și 20.

Convertibilul  Yoga 2 Pro este un succesor al originalului de 13,3 inch cu monitor pliabil la 360 de grade.

Noul ThinkPad Yoga a fost construit pentru utilizatorii din mediul de afaceri, dorind să ofere un nou nivel de flexibilitate prin designul său multimodal şi echipare specifică.

Seria Flex  reunește noi produse care aduc experienţa multimodală în zona laptopurilor şi desktopurilor mainstream prin computerul de birou Flex 20 AIO și laptopurile Flex de 14 şi 15 inch.

Lenovo susține că, prin conceptul de PC multimodal, sistemele prezentate oferă consumatorilor întreaga productivitate a unui PC și, în plus, un mod suplimentar de utilizare.

Lenovo nu a anunțat un nou model Yoga cu Nvidia Tegra 3 și Windows RT, considerând că noua platformă Intel Haswell oferă atât performanță, cât și autonomie suficientă pentru o zi de utilizare obișnuită.

Lenovo Yoga 2 Pro

Noul model Yoga 2 Pro oferă un upgrade semnificativ față de modelul anterior. În primul rând, rezoluția ecranului de 13,3 inch a crescut de la 1600 x 900 pixeli la QHD+ (3200 x 1800 pixeli în format 16:9). Lenovo susține că noul ecran oferă o claritate vizuală de patru ori mai mare decât la a primului Yoga şi cea mai mare rezoluţie de pe piaţă, în prezent. Ecranul are o luminozitate de 350-nit, un unghi de vizibilitate de 178 grade și 10 puncte de sensibilitate tactilă.

Yoga 2 Pro este motorizat de procesoare Intel Core din generaţia a 4-a, mergând până la  Intel Core i7 ULT, până la 8GB memorie RAM, opțiuni de stocare internă prin SSD de 128, 256 sau 512 GB, grafică integrată Intel HD și sistemul de operare Windows 8.1.

Alte dotări includ tastatură iluminată, Wi-Fi 802.11n, Buluetooth 4.0, cameră web HD (720p), difuzoare stereo cu Dolby Home Theater, două porturi USB (1 port USB 3.0), micro-HDMI și cititor de carduri SD/MMC.

Lenovo Yoga 2 Pro

Lenovo Yoga 2 Pro în modul cort

Yoga 2 Pro are dimensiunile 330 x 220 x 15,5 mm și o greutate de 1,39 kg, urmând să fie disponibil  în culorile Grey sau Clementine Orange. Ca și modelul anterior, noul Yoga poate fi folosit uşor în fiecare din cele patru moduri: laptop, tabletă, stand şi cort. Lenovo susține că bateria integrată oferă o autonomie de până la nouă ore sau până la 6 ore de redare video Full HD la luminozitate 150 nits.

De asemenea, Lenovo a anunțat că modelul Yoga11S va avea procesoare care vor ajunge până la modelele Intel Core i7 din generaţia 4.

Lenovo Yoga 2 Pro 13 hands-on

Lenovo ThinkPad Yoga

ThinkPad Yoga preia conceptul de flexibilitate al seriei Yoga și îl adaptează la segmentul clienţilor business, oferind performanţă, securitate, productivitate şi opţiuni de customizare. ThinkPad Yoga este un  model de 12,5 inch cu carcasă din aliaj de magneziu. Ecranul cu multi-touch în 10 puncte de contact vine la rezoluții HD sau Full HD, cu o luminozitate de 400 nits, și este protejat de sticlă Corning Gorilla Glass.

Lenovo susține că a echipat ThinkPad Yoga cu tehnologiile esenţiale ale mediului de business: procesoare până la Intel Core i7 din a patra generaţie, până la 1 TB de spaţiu de stocare, autonomie pe întreaga durată a zilei și stylus integrat.

Lenovo ThinkPad Yoga

Lenovo ThinkPad Yoga – modelul business cu PEN

Utilizatorii pot alegge între versiunea cu 4GB sau 8GB memorie RAM și pot opta pentru înlocuirea hard-ului cu un SSD de până la 256 GB.

ThinkPad Yoga vine cu un sistem nou de blocare a tastelor atunci când este folosit în modul tabletă.  Sistemul ridică şi blochează toate tastele pentru a oferi o senzaţie de soliditate când este ţinut în mână. De asemenea, ThinkPad Yoga răspunde la comenzi vocale și are un  trackpad din sticlă supradimensionat, cu cinci butoane, optimizat pentru gesturi Windows 8.1.

În funcție de configurație, autonomia este de până la 8,3 ore pentru modelele cu Intel Core i3, până la 6 ore pentru cele cu Core i5 și până la 5,3 ore pentru versiunile Core i7. ThinkPad Yoga are dimensiunile 316 x 221 x 18,8 mm și o greutate de 1,58 kg.

Lenovo ThinkPad Yoga hands-on

Lenovo Yoga 2 Pro vs. Lenovo ThinkPad Yoga

Lenovo Flex 14 și Flex 15

Noile modele din seria Flex sunt laptopuri subţiri, uşoare și oferă posibilitatea de folosire bi-modală, ecranul putând fi flexat la 300 grade pentru modul stand.

Laptopurile Flex au ecrane de 14.1 şi 15.6 inch la rezoluție HD (1366 x 768 pixeli) sau Full HD (1920 x 1080). Ambele modele pot fi echipate cu procesoare Intel de generația a patra, până la Core i7 ULT, grafică integrată Intel HD sau Nvidia GeForce GT720M, până la 8GB memorie RAM.

Lenovo Flex 14

Lenovo Flex 14

Flex 14 poate fi dotat cu hard-uri de până la 500GB, iar Flex 15 cu hard de până la 1TB, în amble cazuri cu SSD opțional de 16GB. Modelele din seria Flex sunt dotate cu cameră web HD (720p), porturi USB 2.0, HDMI, LAN, Wi-Fi 802.11n, cititor de carduri SD/MMC și difuzoare stereo.

Flex 14 are dimensiunile 343,2 x 250,9 x 21,5 și 2kg, iar Flex 15 măsoară 380,5 x 282,7 x 22,2 și cântărește 2,3 kg. Lenovo susține că, în funcție de configurație, modelele din seria Flex pot avea o autonomie maximă de până la 9 ore sau 6 ore de redare video Full HD la luminozitate de 150 nits.

Lenovo Flex 15 hands-on

Lenovo Flex 20

Conceptul de flexibilitate a fost transpus și în privința modelului AIO, Flex 20 putând fi transformat ușor într-un instrument de joacă pentru mai multe persoane.

PC-ul are o carcasă de aluminiu cu o grosime de 20,5 mm, ecran HD+ (1600 x 900 pixeli) de 19,5 inch cu multi-touch în 10 puncte și mai multe opțiuni de configurare. Procesoarele sunt Intel Haswell până la Core i7, memoria RAM de până la 8GB, hard de până la 500 GB sau un hard hibrid SSHD de 500 GB cu 8GB SSD.

Lenovo Flex 20

Lenovo Flex 20, un AIO pentru divertisment

În momentul când ecranul este rabatat la orizontală, este pornită interfaţa Aura pentru a asigura o experienţă unică de joc pentru mai mulţi participanţi simultan. Utilizatorii se pot întrece în jocurile preinstalate precum Raiding Company (Ubisoft) sau cele disponibile în Lenovo App Store, printre care noile titluri Omnitapps Media Puzzle Pack sau Omnitapps Educational Suite, cu o serie de jocuri de memorie şi învăţare.

Computerul bi-modal Flex 20 poate fi folosit și cu o serie de accesorii de divertisment – joystick-uri sau zaruri (vândute separat), care permit unui număr de până la patru jucători să interacţioneze direct prin jocurile digitale. Flex 20 este construit pentru a fi mobil având conexiune Wi-Fi 802.11n și Bluetooth 4.0, precum și o baterie de rezervă care asigură o autonomie de până la 3 ore. Flex 20 are dimensiunile 509,3 x 311,7 x 20,5 mm și o greutate de 3,5 kg.

Lenovo Flex 20 hands-on

Concluzii

Lenovo oferă un upgrade semnificativ pentru Yoga 2 Pro care primește un ecran la rezoluție mult mai mare și noile procesoare Intel de generația a patra. Totodată, conceptul de PC multimodal se extinde atât în segmentul business, prin ThinkPad Yoga, dar devine accesibil și utilizatorilor obișnuiți prin laptopurile seriei Flex sau PC-ul AIO Flex 20. Vom reveni cu detalii privind prețurile și disponibilitatea pe piața locală.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri