Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cel mai bun antivirus gratuit în 2018

Cel mai bun antivirus gratuit în 2018

Antivirusul este una dintre primele aplicaţii pe care trebuie să le instalezi pe calculator pentru a micşora riscul unei infecţii cu viruşi, spyware sau alte tipuri de infecţii care se răspândesc din ce în ce mai mult pe internet.

ANUNTURI

Practic, instalarea unui antivirus este esenţială pentru funcţionarea PC-ului într-o eră în care beneficiem de acces permanent la internet şi de posibilitatea de a transfera date printr-o multitudine de metode.

Se spune că cea mai bună protecţie împotriva atacurilor informatice este asigurată de antiviruşii contra-cost, care beneficiază de numeroase opţiuni suplimentare şi de suport din partea producătorului.

Există însă şi antiviruşi gratuiţi care oferă un nivel de protecţie foarte bun, mai ales că în cele mai multe cazuri vorbim despre versiuni free ale antiviruşilor cu bani. Aceştia oferă cel mai bun raport preţ/performanţă şi, chiar dacă nu oferă atât de multe funcţii şi opţiuni, se descurcă bine la cel mai important aspect: protejarea împotriva infecţiilor cu viruşi.

În plus, pentru utilizatorii obişnuiţi, un antivirus gratuit este mai uşor de utilizat decât unul cu funcţii complexe care trebuie configurat manual.

Iată o selecţie a celor mai buni antiviruşi gratuiţi disponibili în prezent pe piaţă:

Avast! Free Antivirus

Unul dintre cele mai apreciate antivirusuri gratuite este Avast! Free Antivirus. Ajuns la versiunea 8.0, Avast! Free Antivirus asigură protecţie de bază împotriva viruşilor şi a spyware-ului, dar previne şi exploatarea unor bug-uri din cele mai cunoscute browsere şi oferă acces limitat la Sandbox, o opţiune care permite rularea într-un mediu securizat a aplicaţiilor potenţial periculoase. În plus, dacă nu ştii cum să rezolvi anumite probleme, antivirusul include şi opţiunea de a fi configurat şi utilizat de la distanţă de un prieten. Merită precizat că, după primele 30 de zile de la instalare, antivirusul necesită înregistrare, însă aceasta este complet gratuită.

ANUNTURI
Avast! Free Antivirus

Avast! Free Antivirus

Bitdefender Antivirus Free Edition

Realizat de producătorul român Softwin, Bitdefender Antivirus Free Edition are câteva avantaje interesante comparativ cu concurenţa în special pentru utilizatorii începători: nu necesită configurare nici măcar după instalare şi oferă opţional şi are interfaţă în limba română. Antivirusul este capabil să scaneze sistemul automat la anumite intervale de timp, are funcţie antiphishing pentru blocarea tentativelor de fraudă online şi include servicii de scanare în cloud pentru o protecţie mai rapidă împotriva celor mai noi ameninţări. În plus, interfaţa este intuitivă şi uşor de utilizat de toate tipurile de utilizatori.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Antivirus Free Edition

AVG Antivirus Free 2016

AVG Antivirus Free 2016 este un alt antivirus gratuit cu o bună reputaţie câştigată pe parcursul timpului, care oferă protecţie de bază împotriva viruşilor şi a altor tipuri de malware. În plus, există alte câteva opţiuni secundare, printre care un modul de scanare de link-uri care te avertizează dacă vizitezi un site potenţial periculos, un modul Anti Rootkit sau opţiune de protecţie a identităţii. Din păcate, acest antivirus este unul destul de lent atunci când scanezi tot computerul pentru posibile infecţii, lucru care ar putea deveni deranjant dacă operaţiunea este efectuată frecvent.

AVG Antivirus Free 2013

AVG Antivirus Free 2013

Panda Cloud Antivirus

Spaniolii de la Panda au decis să profite de conexiunile permanente la internet de care ne bucurăm (aproape) toţi şi să lanseze un antivirus gratuit cu un mod de funcţionare inedit: prin intermediul unui serviciul in the cloud. Astfel, Panda Cloud Antivirus nu are nevoie de descărcarea ultimelor semnături de viruşi, întrucât le primeşte automat în momentul în care serverul Panda este actualizat cu acestea. Antivirusul punctează şi prin interfaţa simplă şi dezinfectările automate, dar şi prin protecţia la navigarea în browser. Nu uita însă ca Panda Cloud Antivirus este util numai dacă ai o conexiune permanentă (şi ieftină) de acces la internet.

Panda Cloud Antivirus

Panda Cloud Antivirus

Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus este un alt antivirus bine cunoscut care oferă o protecţie solidă împotriva viruşilor, troienilor sau rootkit-urilor în timp real, plus un modul Anti Adware şi Anti Spyware. În plus, beneficiază şi de Browser Tracking Blocker, care blochează stocarea de date personale de către site-urile pe care le vizitezi, şi Website Safety Advisor, care îţi oferă informaţii despre securitatea site-urilor atunci când efectuezi o căutare pe Google. Din păcate, aceste două opţiuni sunt disponibile numai prin intermediul Avira Toolbar, un toolbar care se integrează în browser. Alegerea Avira este puţin dubioasă, fiind cunoscută reticenţa utilizatorilor de a instala astfel de toolbar-uri.

Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus

Microsoft Security Essentials

Ultimul, dar nu cel din urmă antivirus din listă este Microsoft Security Essentials, produs de aceeaşi companie ca şi sistemul de operare Windows. MES mizează în primul rând pe o interfaţă minimalistă care nu necesită interacţiunea cu utilizatorul, pe consumarea unei cantităţi reduse de resurse, dar şi pe o detecţie bună a ameninţărilor informatice. Evident, nu totul este perfect, iar problemele apar la identificarea unui virus: scanarea completă a sistemului durează mult, la fel ca şi trecerea fişierelor infectate în carantină. Totuşi, MES rămâne o soluţie bună pentru utilizatorii începători care nu vor să aibă de-a face cu un antivirus dificil de configurat.

Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials

Concluzii

Dacă din diverse motive nu vrei să dai bani pe un antivirus, ai numeroase alternative gratuite care se descurcă bien spre foarte bine când vine vorba despre detecţia viruşilor.

Celor mai mulţi antiviruşi gratuiţi le lipsesc funcţiile avansate de configurare, însă acestea sunt utilizate în general de o mică parte a utilizatorilor. În plus, un antivirus gratuit are aproape mereu avantajul unei interfeţe intuitive şi simplu de utilizat de orice utilizator, indiferent de nivelul de experienţă pe care îl are în folosirea calculatorului.

59 comentarii

 1. MM

  Aprilie 13, 2015 la 08:29

  Va rog sa-mi spuneti:
  1.-La Bitdefender,in dreptul “Scut antivirus” si “Scanare automata”,ca sa fie functionabil,trebuie sa fie litera “I” sau “ON”.La mine e “I”
  2.-Ce trebuie sa fac daca am un fisier in “Carantina”?
  Multumesc

  • Marian

   Martie 24, 2016 la 19:12

   I trebuie sa fie intr un chenar albastru,atunci e pornit

 2. anonymus

  Aprilie 14, 2015 la 22:33

  Nu pot descarca nici un antivirus. Am SpyHunter si nu il pot dezinstala sau lua alt antivirus. Ce trebuie sa fac?
  PS SpyHunter nu functioneaza trebuie sa il cumpar.

 3. ionut

  August 18, 2015 la 06:10

  Dar de baidu antivirus free care ti le ia pe toate ce zici ?

 4. ony

  Noiembrie 17, 2015 la 09:15

  ce sa zic de baidu care nare reclamatii e sef pe linga astea

  • popsebastian

   Decembrie 19, 2015 la 14:27

   Daca ai windows 10 sau 8.1 antivirusul Win Defender mai mult decat suficient.Am experimentat pe sisteme de 32 si 64 biti, alaturi de Admuncher(protectie impotriva siteurilor periculoase, banere, reclame(nu consuma mai niminc din resurse).Rata de detectie la Defender pe w 10 este 97%.Am dat si cu Malwarebytes saptamanal..nimic..0 virusi, desi am navigat pe siteuri dubioase, la care admuncher ma avertiza, chiar imi bloca pagina.
   Deci va recomand cel mult eset nod 32 fara firewall(seriale pefelie.net), cel din sistem chiar este unul bun+admuncher free+winutilities free+driver talent free, un browser google chrome cu extensia adblock, 360 internet security protection, click&clean, clear browser data instalate si atat.Veti vedea ce bine va va merge sistemul si navigarea pe net.Pop Sebastian.Testat pe windows 8.1, windows 10 x32 si x64.

 5. Marian

  Martie 24, 2016 la 19:13

  eu nu am inteles ceva,cat timp este gratuit bitdefender free edition?

  • Daniel Popescu

   Martie 26, 2016 la 10:24

   Este gratuit pe termen nelimitat, dar are functii si optiuni mai putine decat varianta comerciala contra-cost.

 6. eee

  Aprilie 13, 2016 la 11:32

  da chiar ?,de Baidu antivirus nu ati auzit??

  • Adrian

   Martie 12, 2017 la 20:54

   Baidu… Antivirus?…O gluma buna!:)))))…Dati si voi o cautare pe Google si tastati simplu…baidu…si o sa vedeti ce este…

 7. ASUSpro

  August 31, 2016 la 14:42

  Salutare. Eu folosc Norton ca antivirus de 4 ani si sunt extrem de incantat,ofera multe facilitati.Am testat tot acest top de-alungul timpului si parerea mea este ca nu se compara. V-am salutat cu respect.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.