GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

HTC U Ultra și HTC U Play: impresii, prețuri și disponibilitate

Autor: Echipa Giz.ro

În cadrul unui eveniment care a avut loc în Taiwan, HTC a prezentat două noi telefoane cu care compania va încerca în 2017 să-și recupereze o parte din cota de piață și faima pierdute de-a lungul timpului: HTC U Ultra și U Play. Făcând parte dintr-o gamă nouă, aceste două telefoane încearcă să aducă o bine venită schimbare pentru portofoliul HTC, iar strategia de imagine este și ea schimbată, aceasta vizând în mod vădit publicul tânăr.

Ultimii patru ani nu au fost tocmai favorabili pentru faimosul producător HTC, acesta pierzând constant cotă de piață atât în favoarea rivalilor mari precum Apple și Samsung, care i-au subminat poziția în gama superioară, dar și în favoarea noilor producători chinezi, care i-au concurat puternic în celelalte două segmente de piață.

Prin lansarea noilor telefoane U Ultra și U Play, HTC încearcă să atace segmentele superior, respectiv mediu, cu două produse care aduc un aer proaspăt deoarece fac parte dintr-o gamă nouă, folosesc un design nou și aduc o serie de îmbunătățiri software cum ar fi de pildă asistentul digital Sense Companion. Cât de capabile vor fi cele două noi produse HTC să se lupte în arena extrem de competitivă a pieței de telefonie mobilă din 2017, rămâne însă de văzut.

Ce aduc nou HTC U Ultra și U Play

Lansat acum patru ani, HTC One M7 a fost considerat unul dintre cele mai frumoase telefoane ale anului, iar modelele care au urmat au preluat o bună parte dintre liniile de design ale acestuia. După patru ani era timpul pentru ceva nou, iar U Ultra și U Play sunt suficient de schimbate pentru a nu semăna cu nici un telefon HTC anterior.

Cel mai atractiv element constructiv al noilor telefoane este spatele acoperit integral cu sticlă. Un element la modă de ceva vreme, acest spate acoperit de sticlă nu este însă plat, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, ci are marginile și colțurile curbate. Denumit Liquid Surface de către HTC, această suprafață de sticlă este menită să atragă privirile nu doar prin soluția constructivă atipică, ci și prin structura internă a stratului de sticlă, care folosește elemente cu forme și nuanțe diferite pentru a crea efecte vizuale schimbătoare în funcție de unghiul și culoarea luminii ambientale.

htc u ultra design

Spatele din sticlă cu margini și colțuri curbate de pe noile HTC U

Ambele telefoane vor fi disponibile în versiuni coloristice albe, negre, albastre și roz.

La fel ca antemergătorii HTC Bolt și HTC 10 Evo, noile telefoane U Ultra și U Play abandonează conectorul audio de 3,5 milimetri în favoarea conectorului USB Type-C. Soluția audio adoptată de HTC le permite să încorporeze tehnologii mai avansate, atât U Ultra cât și U Play urmând să ofere în pachet niște căști speciale care folosesc tehnologia HTC USonic. Folosind un ansamblu de microfoane de foarte mici dimensiuni, aceste căști vor analiza acustica urechii interne a utilizatorului și vor ajusta parametrii audio de redare.

HTC U Ultra: caracteristici și specificații

Vârful de gamă HTC din acest an, U Ultra oferă specificații bune care ar trebui să-i permită să concureze în condiții bune cu viitoarele modele de vârf pe care le vor lansa rivalii tradiționali.

HTC U Ultra oferă un ecran Super-LCD 5 cu diagonală de 5,7” și rezoluție de 2560 x 1440 pixeli, acesta urmând să fie acoperit cu un strat protector Gorilla Glass 5, în cazul versiunii cu 64 GB de memorie internă, sau cu un strat protector din safir, în cazul mai scumpei versiuni cu 128 GB de memorie internă. Acest ecran principal este însoțit de un mic ecran secundar cu rezoluție de 160 x 1040 pixeli și diagonală de 2”. Amplasat lângă camera foto frontală, acest mic ecran va afișa notificări, lista celor mai des apelate contacte, butoane virtuale pentru controlul redării media, starea vremii și altele.

HTC U Ultra

HTC U Ultra (varianta Sapphire Blue)

Platforma hardware aleasă de HTC este Qualcomm Snapdragon 821, o puternică soluție quad-core pe 64 de biți cu o frecvență de 2,15 GHz, iar acest cip este însoțit de 4 GB de memorie RAM, 64 sau 128 GB de memorie internă și un slot MicroSD care poate primi carduri de 2 TB.

HTC U Ultra ecran secundar

Ecranul secundar de pe HTC U Ultra

Camera foto principală este promițătoare. Aceasta folosește un senzor UltraPixel 2 de 12 MP, sistem de focalizare triplu cu detecție de contrast, detecție de fază și laser, bliț dublu Dual Tone, un obiectiv cu diafragmă F/1.8 și stabilizare optică și va înregistra la rezoluție video 4K. Deoarece HTC U Ultra folosește un sistem de captură audio cu patru microfoane de bună calitate, filmările vor beneficia de sunet pozițional 5.1, atenuare de zgomot și înregistrare de înaltă fidelitate.

Camera foto frontală folosește un senzor cu rezoluție de 16 MP, oferind astfel o captură foto superioară a detaliilor în lumina bună. Atunci când condițiile de captură nu sunt optime, camera permite activarea unui mod de lucru UltraPixel care, prin gruparea pixelilor patru câte patru, oferă captură nocturnă superioară la o rezoluție de 4 MP.

La fel ca în cazul altor telefoane HTC de vârf, nu lipsește redarea audio stereofonică de înaltă calitate, telefonul oferind două incinte: cea din partea inferioară a carcasei și difuzorul cu rol dublu pentru convorbiri.

Specificații:

  • ecran: 5,7”, Super-LCD 5, 2560 x 1440 pixeli, Gorilla Glass 5 sau safir
  • procesor: Qualcomm Snapdragon 821, 4 x Kryo (2x 2,15 GHz, 2 x 1,6 GHz)
  • memorie: 4 GB
  • memorie internă: 64/128 GB, MicroSD (2 TB)
  • cameră foto: 12 MP, PDAF, laser, OIS, F/1.8, înregistrare 4K, frontal: 16 MP
  • conectivitate: 2G/3G/4G (LTE Cat 11), 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
  • sistem de operare: Android 7.0, Sense UI
  • acumulator: 3000 mAh, încărcare rapidă
  • dimensiuni: 162,4 x 79,8 x 7,99 mm
  • greutate: 170 grame
  • altele: BoomSound, Hi-Res Audio, USB Type-C, USB audio, AirPlay, NFC, USB 3.1.

HTC U Play: caracteristici și specificații

O versiune mai mică și cu preț mai scăzut, U Play folosește o carcasă cu aspect similar, însă oferă un set de specificații ceva mai modest.

HTC U Play folosește un ecran cu diagonală de 5,2”, panou Super-LCD și rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, ecranul secundar fiind absent. Platforma hardware aleasă este MediaTek Helio P10, o soluție cu opt nuclee pe 64 de biți cu preț scăzut, la care se adaugă 3 GB de memorie RAM și 32 GB de memorie internă sau 4 GB de memorie RAM și 64 GB de memorie internă.

HTC U Play

HTC U Play (varianta Ice White)

Camera foto principală folosește un senzor de 16 MP cu focalizare triplă cu detecție de contrast, detecție de fază și laser, un obiectiv cu stabilizare optică și diafragmă F/2.0, precum și un bliț Dual Tone. Spre deosebire de ruda mai mare U Ultra, mai micul U Play oferă o captură video limitată la rezoluția Full HD și beneficiază doar de înregistrare stereo. Camera foto secundară este identică, oferind captură cu detalii bogate la 16 Mp sau captură superioară în lumina slabă la 4 MP.

Specificații:

  • ecran: 5,2”, Super-LCD, 1920 x 1080 pixeli, Gorilla Glass
  • procesor: MediaTek Helios P10, 8 x ARM Cortex-A53 (4 x 2 GHz, 4 x 1,2 GHz)
  • memorie: 3 sau 4 GB
  • memorie internă: 32 sau 64 GB, MicroSD (2 TB)
  • cameră foto: 16 MP, PDAF, laser, OIS, F/2.0, înregistrare Full HD, frontal: 16 MP
  • conectivitate: 2G/3G/4G (LTE Cat 6), 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2
  • sistem de operare: Android 6.0, Sense UI
  • acumulator: 2500 mAh, încărcare rapidă
  • dimensiuni: 146 x 72,9 x 7,99 mm
  • greutate: 145 grame
  • altele: USB Type-C, USB audio, NFC.

HTC U Ultra și U Play: alte detalii

HTC a îmbunătățit și simplificat interfața proprie Sense începând de anul trecut, iar funcțiile inteligente folosite până acum au fost dezvoltate suplimentar și comasate în cadrul asistentului digital Sense Companion.

Sense Companion va analiza în permanență modul în care este utilizat telefonul și va face recomandări și optimizări în funcție de ce a învățat până acum. De exemplu, acesta îi va recomanda utilizatorului să se îmbrace adecvat dacă prognoza meteo indică variații mari de temperatură sau umiditate, va afișa preferențial notificările venite de la contactele cele mai des accesate sau va recomanda încărcarea telefonului în cazul în care știe că veți fi plecat de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp. Sense Companion se integrează cu asistentul Google Now, pe care se va baza pentru controlul și interacțiunea vocală Always On.

Din păcate, în timp ce HTC U Ultra folosește versiunea 7.0 a platformei Android, mai micul U Play folosește în acest moment Android 6.0. Vina le aparține probabil celor de la MediaTek, dar sperăm că această problemă va fi rezolvată până în momentul lansării.

Partea frontală a telefoanelor se aseamănă destul de mult cu cea a modelelor anterioare HTC A9 sau HTC 10, oferind un buton Home care ascunde și senzorul pentru amprente. În rest, dotările sunt cele pe care le așteptăm de la telefoanele lansate în 2017: Wi-Fi 802.11ac, NFC, încărcare rapidă, set complet de senzori, opțiune Dual SIM și modem 4G cu suport pentru benzi multiple.

HTC U Ultra și U Play: preț și disponibilitate

În acest moment, biroul local HTC a anunțat că HTC U Ultra și U Play vor fi disponibile începând cu luna martie. Modelul HTC U Ultra cu 128 GB de memorie internă și strat protector din safir va avea o disponibilitate limitată și nu este clar dacă acesta va fi disponibil în România.

În acest moment, singurul preț cunoscut este cel al modelului HTC U Ultra cu 64 GB de memorie internă: 750 de dolari. Prețul versiunii superioare cu 128 GB de memorie internă, precum și prețurile celor două versiuni de U Play, sunt încă necunoscute.

Modelul de vârf U Ultra se va lupta, în momentul în care va ajunge pe piață în luna martie, cu viitoarele Samsung Galaxy S8, Huawei P10 și LG G6, iar acest lucru este dificil pentru HTC indiferent cât de atrăgător pare în acest momentul noul lor produs. Deoarece nu cunoaștem prețul de comercializare al modelului U Play, este greu să ne facem o idee, însă probabil că acesta va lupta pe segmentul intermediar cu Huawei Nova, Honor 8, Samsung Galaxy A5 și multe alte modele interesante, iar această bătălie pare chiar și mai grea decât cea pe care va trebui să o ducă modelul de vârf U Ultra.

Concluzii

Cu specificații bune, un design nou incitant și dotări interesante, noile telefoane HTC marchează o schimbare de direcție pentru cunoscutul producător taiwanez. Dacă această schimbare va fi suficientă pentru a schimba și direcția evoluției rezultatelor financiare ale companiei, vom vedea în cursul primelor două trimestre ale acestui an, atunci când și concurenții tradiționali își vor prezenta oferta înnoită pentru 2017.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri