GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Canon EOS 1000D

Autor: Echipa GiZ

Daca despre Nikon D40 spuneam ca este un aparat foto pentru entuziastii amatori de fotografie, cu Canon EOS 1000D este un pic alta poveste. Canon EOS 1000D poate fi deja pus la treaba fara probleme in studiouri foto, la pictoriale pentru ziare si reviste sau in mana unui paparazzi. La aproximativ 1730 de lei (fara obiectiv), Canon EOS 1000D este destul de accesibil, dar nici pe departe la fel de titrat precum EOS 1-D Mark III, vedeta profesionista de la Canon.

In fapt, Canon EOS 1000D este o copie destul de fidela a modelului Canon EOS 450D din care au fost scoase cateva elemente de performanta pentru a putea fi vandut la un pret mai mic. N-ar fi rau sa ne uitam intai la cateva caracteristici tehnice:

  • senzor CMOS de 10,1 MP
  • ISO 100 – 1600
  • fotografiere in rafala cu 3 cadre pe secunda
  • LCD 2,5″ – rezolutie 230.000 px
  • stocare – carduri SD / SDHC
  • focalizare automata, sistem de curatare a prafului de pe senzorul de imagine, sistem software de inpaturare a petelor de praf din imagini
  • autonomie – 500 de cadre
  • greutate – 502 g cu baterie

Este de remarcat faptul ca Canon EOS 1000D se vinde in mod normal fara obiectiv sau „body only” in engleza. Avand in vedere ca obiectivul este un element extrem de important pentru un aparat foto DSLR, Canon iti lasa libertatea de a-l alege singur, in functie de rezultatele dorite. Exista obiective de 300 de lei sau obiective de 3000 de lei in functie de calitatea lentilelor si dotarile dehnice asa ca obiectivul poate fi un subiect interminabil pentru o discutie intre fotografii profesionisti.

Daca pretentiile sunt mari si buzunarul e mic Canon EOS 1000D e alegerea ideala

Daca pretentiile sunt mari si buzunarul e mic Canon EOS 1000D e alegerea ideala

Canon EOS 1000D este un aparat foto modern, fiind lansat pe piata anul trecut si imprumuta multe caracteristici de la fratiorii mai pricopsiti. Are de pilda sistem de curatare a prafului de pe senzorul de imagine. La fiecare pornire a aparatului, un motoras scutura senzorul de imagine cu o frecventa foarte mare astfel ca particulele de praf (daca au reusit sa intre in corpul aparatului) sunt inlaturate. De asemenea, Canon EOS 1000D vine cu tehnologie Live view. Cu alte cuvinte, poti vedea tot ce se intampla in cadru in timp real (cu tot cu caracteristicile imaginii) prin ecranul LCD, la fel ca prin vizorul optic. La aparatele obisnuite, exista un decalaj intre ce vezi in LCD si ce „vad” lentilele aparatului pentru ca imaginea este intai analizata de procesorul de imagine.

Spatele lui Canon EOS 1000D e plin de butoane, cum ii sade bine unui DSLR

Spatele lui Canon EOS 1000D e plin de butoane, cum ii sade bine unui DSLR

Si pentru ca vorbeam de procesorul de imagine, Canon EOS 1000D vine in tandem cu Digic III, ca si Canon EOS 450D sau Canon EOS 400D, una dintre diferentele majore dintre cele trei modele fiind faptul ca Canon EOS 1000D are un sistem de focalizare in 7 puncte in timp ce Canon EOS 400D si Canon EOS 450D au sisteme de focalizare in 9 puncte.

Numai inginerii Canon stiu ce-au pus in carcasa lui EOS 1000D

Numai inginerii Canon stiu ce-au pus in carcasa lui EOS 1000D

Canon EOS 1000D vine cu o groaza de reglaje manuale, dar se descurca excelent si in modul automat. Asta inseamna ca poate fi manuit de un fotograf iscusit care stie sa calculeze aperturi, nivele ISO focalizari in functie de distante etc., dar si de un amator care vrea sa apese pe declansator si sa se dea rotund cu noul lui aparat DSLR.

Ar fi prea mult sa scriem aici despre tot ce stie sa faca Canon EOS 1000D, dar sper ca ti-ai facut macar o idee daca merita o investitie. Un test amanuntit poti vedea totusi aici.

2 comentarii

  1. Nicu

    18 aprilie 2011 la 18:10

    Este foarte bun un astfel de aparat, spun asta pentru ca si eu am unul identic cu acesta, practic sant multumit de ceea ce poate face,dupa cateva luni am cumparat chiar si al doilea obiectiv 70-300 mm care e destul de scump,dar face toti banii.
    Recomand la toata lumea un astfel de aparat,are o groaza de facilitati,care eu desi il am de aproape trei ani nu-l cunosc in totalitate.
    Succes tuturor cu un CANON 1000D .

  2. TICU

    19 februarie 2012 la 12:04

    Am vrut sa-mi cumpar un CANON EOS 1000D dintr-un Carefour Felicia insa desi m-am invartit vre-o jumatate de ora pe langa standul cu aparate foto nu am gasit pe nimeni care sa-mi dea niste explicatii despre aparat iar cand am gasit pe cineva nu avea habar despre acest model de aparat. In acelasi Carefour, la raionul legume si fructe trebaluiau vre-o cinci persoane care manifestau o preocupare deosebita pentru produsele din raionul lor.La fel in zona cosmetice, la raionul de dulciuri sau la cel de lactate. Oare nu se doreste promovarea marcii Canon, chiar nu sunt interesati reprezentantii Canon sa instruiasca niste studenti de la Electrotehnica pentru a da niste relatii pertinente clientilor care doresc sa achhizitioneze produsele firmei Canon?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri