GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy S4 – specificații complete, imagini și preț

Autor: Echipa GiZ

Samsung Galaxy S4 este noul vârf de gamă al companiei coreene ce dorește să devină mai mult decât un smartphone și să se transforme într-un „partener de viață”. În realizarea și promovarea Galaxy S4, Samsung pune accent mai mult pe experiența de utilizare și modul în care utilizatorii percep rolul unui smartphone modern.

Dotările tehnice performante, ultima versiune Android și, în special, noile funcții exclusive implementate de Samsung îi conferă un avantaj teoretic în fața concurenței.

Totodată, aspectele care îl diferențiază de restul telefoanelor s-ar putea transforma în dezavantaje majore dacă răspunsul utilizatorilor la noile tehnologii și experiența de utilizare nu se ridică la nivelul așteptărilor.

Samsung pregătește însă o ofensivă globală, ce va fi susținută de campanii publicitare masive, Galaxy S4 urmând să fie lansat și promovat în parteneriat cu toți operatorii importanți de telefonie din Statele Unite și Europa.

Până să ajungă în oferta operatorilor și magazinelor de la noi, să vedem ce ne propune Samsung drept partener și gadget multifuncțional pentru activitățile de zi cu zi.

Design și construcție

La o primă vedere, Galaxy S4 nu aduce modificări importante față de alte modele din serie, aspectul general fiind destul de apropiat de vechiul vârf de gamă Galaxy S3 sau versiunea din clasa medie Galaxy Grand.

Totuși, Samsung susține a optimizat o serie de aspecte reușind să construiască un telefon cu un ecran mai mare, dar de dimensiuni și cu o greutate mai mică decât la alte modele. Telefonul are 130 grame și dimensiunile 136,6 x 69,8 x 7,9 mm.

Samsung Galaxy S4

Samsung a păstrat emblematicul buton home amplasat central, a făcut butoanele capacitive mai puțin vizibile și a amplasat senzorii frontali în linie cu difuzorul, schimbări ce ar trebui să confere un aspect mai simplu, mai unitar.

Marginea și butoanele laterale cu aspect metalic cresc senzația de calitate a materialelor folosite, Samsung utilizând în principal plastic pentru a reduce greutatea telefonului.

Pe partea din spate, camera și flash-ul au fost amplasate central, deasupra logo-ului Samsung. Spre deosebire de Galaxy S3, difuzorul a fost amplasat în partea de jos-stânga, probabil pentru a facilita folosirea telefonului în poziție orizontală și împreună cu diverse accesorii.

Telefonul va fi lansat inițial în două culori, „Black Mist” și „White Frost”, dar Samsung oferă o serie de carcase multicolore și promite că S4 va fi disponibil în mai multe versiuni cromatice pe parcursul acestui an.

Ecran

Samsung a urmat trendul telefoanelor de top lansate în acest an, cum ar fi SonyXperia Z, alegând pentru Galaxy S4 un ecran Full HD. Față de S3, a crescut cu puțin dimensiunea, de la 4,8 la 5 inch. Ecranul este de tip Super AMOLED și are o densitate a pixelilor de 441 ppi, față de aproximativ 306 ppi la S3, specificații ce ar trebui să ofere imagini de o calitate foarte bună.

Samsung Galaxy S4

Galaxy S4 folosește noua sticlă Corning Gorilla Glass 3, cu tehnologia Native Damage Resistance, ce promite rezistență sporită la impact și zgârieturi.

Totodată, Samsung introduce tehnologia Auto adjust touch sensitivity ce permite folosirea ecranului tactil chiar și atunci când utilizatorul poartă mănuși, similar cu ecranul folosit la Nokia Lumia 920.

Hardware

Samsung Galaxy S4 este motorizat de noua platformă Samsung Exynos 5 Octa ce încorporează două procesoare Quad-Core care funcționează alternativ, la o frecvență maximă de 1,6 GHz. Deși Samsung susține că noul său procesor optimizează consumul de energie, s-ar părea că are unele probleme legate de controlul temperaturii, fapt ce i-ar putea reduce eficiența.

De altfel, la versiunea care va fi comercializată în America, Samsung folosește un procesor Qualcomm Snapdragon tactat la 1,9 GHz, cel mai probabil Snapdragon 600 care echipează HTC One și LG Optimus G Pro.

Procesarea grafică este asigurată de un GPU PowerVR SGX 544MP3 cu trei nuclee rulând la 533MHz, iar la modelul cu procesor Qualcomm de un GPU Adreno 320.

Galaxy S4 vine cu 2GB memorie RAM și mai multe opțiuni de memorie internă, 16 – 32 – 64 GB, plus posibilitatea adăugării unui card microSD de până la 64GB.

Bateria este de 2600 mAh, dar Samsung nu a precizat duratele estimate de funcționare.

Pentru pasionaţii de cifre, am pregătit şi un clip video cu rezultate din benchmark-uri realizate pentru Samsung Galaxy S4.

Telefonul are conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS și GLONASS, NFC, Bluetooth 4.0 și IR LED (infraroșu). Galaxy S4 va fi compatibil cu rețelele 3G HSPA, cu o viteză de până la 42Mbps, și cu noile rețele 4G LTE, Samsung oferind 6 tipuri de benzi de frecvență, în funcție de fiecare țară în care va fi comercializat.

Galaxy S4 include senzori de accelerație, busolă, proximitate, giroscop, barometru cu temperatură și umiditate, LED de notificări și senzor pentru gesturi.

Samsung Galaxy S4

Camera foto

Samsung a echipat Galaxy S4 cu două camere. Camera principală este de 13 MP cu autofocus, flash și tehnologia Zero Shutter Lag care promite realizarea instantanee a fotografiilor.

Camera secundară este de 2MP cu posibilitatea de a înregistra clipuri video Full HD la 30 fps, de asemenea cu Zero Shutter Lag.

Samsung introduce și o nouă funcție „Dual camera” care permite folosirea simultană a celor două camere atât pentru realizarea de fotografii (Dual Shot), cât și pentru înregistrare (Dual Recording) și apeluri video (Dual Video Call).

Camera principală are mai multe moduri prestabilite de realizare a fotografiilor, funcții HDR și pentru imagini panoramice.

Iată concret ce performanţe obţine camera foto a lui Samsung Galaxy S4:

Software

Galaxy S4 este echipat cu Android Jelly Bean 4.2.2 și interfața personalizată TouchWiz Nature UI.

Samsung a inclus și o mulțime de funcții și aplicații noi care ar trebui să facă folosirea telefonului mai ușoară și să atragă utilizatorii prin moduri noi de interacțiune.

Samsung Smart Pause permite utilizatorului să controleze dispozitivul cu ajutorul privirii. Astfel, derularea unui clip video va fi oprită atunci când privirea se depărtează de ecran și va fi reluată imediat ce utilizatorul privește telefonul.

Samsung Smart Scroll va derula o pagină web sau conținutul unui e-mail fără a atinge ecranul. Telefonul recunoaște fața utilizatorului și poziția mâinii permițând derularea în sus sau în jos.

Air View este o funcție de previzualizare similară cu cea întâlnită la folosirea unui S-Pen. Utilizatorul poate previzualiza conținutul unui e-mail, o imagine sau un clip video prin ținerea degetului deasupra ecranului.

Air Gesture oferă posibilitatea de a schimba melodia redată, a naviga în conținutul unei pagini web sau acceptarea unui apel printr-un gest cum mâna, fără a atinge ecranul.

Prețuri și disponibilitate

Samsung Galaxy S4 va ajunge în peste 150 de țări, în parteneriat cu peste 300 operatori de telefonie, la sfârșitul lunii aprilie. Samsung nu a anunțat datele exacte și nici prețurile la care va fi comercializat modelul.

Conform estimărilor, Galaxy S4 ar putea fi comercializat în Marea Britanie la un preț fără abonament de aproximativ 500 Lire, cca. 2500 lei. Prețul în România ar putea fi chiar mai mare, având în vedere prețurile estimate pentru modele similare.

UPDATE: Samsung Galaxy S4 este disponibil în varianta de 16 GB pentru 2.849 RON.

Concluzii

Samsung Galaxy S4 are o serie de caracteristici interesante care îi conferă statutul de vârf de gamă și gadget de ultimă generație. Cu siguranță, utilizatorii nu vor fi dezamăgiți de ecranul Full HD sau de performanțele în jocuri și aplicații.

Noile funcții implementate de Samsung, care se bazează pe noi moduri de interacțiune cu telefonul, ar putea să creeze, cel puțin la început, unele dificultăți și ar putea avea un feedback negativ. Totuși, elementul de noutate și exclusivitatea funcțiilor vor atrage cumpărătorii indiferent de prețul la care va fi comercializat telefonul.

Sursă: Samsung

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri