GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Vrei o imprimantă foto? Te ajutăm cu ceva sfaturi

Autor: Echipa Giz.ro

Imprimantele foto sunt destul de rare pe piaţa din România, însă sunt potrivite pentru tine dacă vrei să printezi acasă cele mai bune poze realizate în vacanţă cu camera foto digitală.

Chiar dacă trăim în epoca fotografiilor pe computer şi pe Facebook, trebuie să recunoşti că este mult mai plăcut să te uiţi la un album foto “în carne şi oase” decât pe banalul PC. O fotografie imprimată adaugă un plus de valoare sentimentală. Te vei uita întotdeauna cu emoţie şi plăcere la însemnările de spatele ei şi te vei transpune în acel moment, unul care îţi aparţine.

Dacă înainte de intrarea în era digitală aveai o scuză că nu ai timp să mergi la centrele de developare, acum ai putea spune că acestea din urmă au cam dispărut de pe piaţă tocmai din cauza dominaţiei fotografiilor digitale.

Cu toate acestea, există o soluţie: cu o imprimantă foto ieftină îţi poţi crea propriul album foto într-o manieră extrem de simplă. Şi ca să nu spui că nu te ajutăm până la capăt, am pregătit câteva propuneri de imprimante foto pentru toate bugetele, pentru ca alegerea ta finală să fie cât mai uşoară.

Canon Selphy 810 – 400 lei

Una dintre cele mai ieftine imprimante foto este Canon Selphy 810, care oferă trei moduri de tipărire pentru pozele realizate în vacanţă: carte poştală (148×100 mm), L (119×89 mm) sau card bancar (86×54 mm).

În plus, imprimanta este capabilă să realizeze fotografii direct de pe o cameră foto digitală, dacă aceasta suportă tehnologia PictBridge, sau direct de pe un card de memorie sau stick USB.
Viteza de imprimare este de 46 de secunde în cazul formatului de carte poştală, dar scade până la 27 de secunde pentru fotografiile de dimensiunea unui card bancar.

Imprimanta beneficiază şi de un ecran LCD rabatabil cu diagonala de 2.7” pentru utilizarea intuitivă a funcţiilor.

Canon Selphy 810 este una dintre cele mai ieftine imprimante foto disponibile in Romania

Canon Selphy 810 este una dintre cele mai ieftine imprimante foto disponibile in Romania

Canon Selphy CP900 – 500 lei

Canon Selphy CP900 este o altă imprimantă foto accesibilă ca preţ care se găseşte în magazinele online din România.

Imprimanta foto de la Canon are o amprentă asemănătoare cu cea a unei coli A4, întrucât are dimensiunile 178x127x60.5 mm şi imprimă pe patru tipuri de hârtie foto cu dimensiuni de 148×100 mm, 86×54 mm, 50×50 mm şi 22×17.3 mm, astfel că este adaptată şi pentru format pătrat sau cel de card bancar.

Rezoluţia de 300×300 dpi este standard pentru imprimantele foto compacte, iar imprimarea se face prin transfer termic. Viteza de imprimare este de aproximativ 47 de secunde în cazul dimensiunii standard de 10×15 cm.

Canon Selphy CP900 ofera cateva functii suplimentare pentru printarea foto

Canon Selphy CP900 ofera cateva functii suplimentare pentru printarea foto

Imprimanta poate fi conectată la alte dispozitive prin USB sau wireless, dar acceptă şi o largă varietate de carduri de memorie, în special cele din gamele SD şi MMC.

Polaroid GL10 – 600 lei

Polaroid GL10 este o imprimantă portabilă ideală dacă ai nevoie să printezi fotografii oriunde te-ai afla. Dimensiunile (25x18x7 cm) şi greutatea de numai 1.1 kg o fac uşor de transportat, iar bateria poate printa 40 de pagini atunci când este încărcată complet.

Imprimanta are şi o aplicaţie de Android cu funcţii speciale care îţi permite, printre altele, să printezi direct de pe smartphone sau tabletă, existând şi compatibilitate cu standardele bluetooth şi Pictbridge.

Din păcate, există şi două puncte negative: aplicaţia nu este compatibilă cu smartphone-urile iPhone, iar singurul format acceptat de imprimantă este 3×4”, adică aproximativ 7.62×10.16 cm.

Polaroid GL10 este o imprimanta foto portabila pentru printuri de mici dimensiuni

Polaroid GL10 este o imprimanta foto portabila pentru printuri de mici dimensiuni

Epson L300 – 800 lei

Epson L300 este o imprimantă capabilă să printeze aproape orice tip de conţinut, nu numai pe cel foto. La acest ultim aspect suportă însă o largă varietate de formate, pornind de la clasicul 10×15 cm, trecând prin 13×18 cm şi 20×25 cm şi ajungând până la tradiţionalul format A4.

Poti alege si o imprimante obisnuita capabila sa printeze in formate mici, precum Epson L300

Poti alege si o imprimante obisnuita capabila sa printeze in formate mici, precum Epson L300

Evident, nu este obligatoriu să-ţi cumperi o imprimantă foto pentru a printa fotografiile de vacanţă, întrucât numeroase alte modele suportă formatele de fotografie clasică. În plus, dacă ai nevoie şi de scanner îţi poţi îndrepta atenţia şi spre aparatele multifuncţionale, care înglobează imprimantă, scanner şi copiator într-un singur produs. Îţi recomandăm să citeşti şi articolul cu recomandări de multifuncţionale pentru a-ţi face o pararere cât mai bună despre acest segment de piaţă.

Consumabile

Evident, pentru a printa fotografiile vei avea nevoie şi de cartuşe şi hârtie. Pachetul cu care vine imprimanta este dotat şi cu un set de cartuşe, însă după ce le consumi va trebui să alegi între mai multe variante: reîncarci cartuşul, cumperi un cartuş compatibil sau unul original.

Nu în ultimul rând, este vorba şi despre hârtie. Asta pentru că trebuie să cumperi hârtie fotografică, la dimensiunea la care vrei să printezi, iar un top de hârtie de acest gen nu este tocmai ieftin.

În final, nu uita că o fotografie 10×15 cm nu va fi printată la fel de repede ca o pagină obişnuită de text, ci într-un interval de timp ce variază de regulă între 45-60 secunde. Da, procesul este destul de lent pentru că hârtia foto specială trece de patru ori prin procesul de imprimare: primele trei treceri sunt dedicate celor trei culori de bază, iar ultima dată poza este finisată cu adăugarea unui strat protector de plastic. Când scoţi poza din imprimantă poţi pune mâna pe ea şi vei vedea că nu se ia culoarea ca la imprimantele cu cerneală. În acest fel, pozele rezistă şi mai mult în timp.

Calitatea hartiei este esentiala pentru a obtine fotografii de calitate

Calitatea hartiei este esentiala pentru a obtine fotografii de calitate

Concluzii

Pasionaţii de fotografie pe hârtie au posbilitatea de a-şi printa singuri pozele de vacanţă la propria imprimantă, mai ales că preţurile au scăzut suficient de mult pentru a fi accesibile pentru aproape orice buget.

Satisfacţia propriilor poze va fi mai mare şi nu vei mai depinde astfel de programul magazinelor specializate, care şi aşa au devenit din ce în ce mai mare după explozia fotografiei digitale.

6 comentarii

 1. Gigi

  23 aprilie 2011 la 07:42

  La imprimanta mea, apare o culoare dominanta, magenta.
  Pot regla de undeva culorile?
  E vorba de un Canon Selphy DS810.
  Multumesc!

 2. Anna

  10 februarie 2012 la 13:56

  Ca si consum per cartus poti sa imi spui?Ma intereseaza prima imprimanta. Multumesc!

 3. Oleg

  19 mai 2016 la 11:05

  Va rog sa-mi recomandati o imprimanta care imprima fotografii si pe suport magnetic, incepind cu dimensiunile unui card si pina la marimi A4 sau chiar A 3. Multumesc!

 4. alin

  19 octombrie 2018 la 16:05

  Buna ziua ce imprimanta foto recomandati pentru o afacere mica care printeaza sute de poze ?!

  • Echipa Giz.ro

   19 octombrie 2018 la 17:52

   Imprimantele laser sunt mai potrivite pentru un volum mare de printare

 5. luminita cotet

  20 martie 2020 la 13:43

  pozele printate cu imprimanta foto canon selphi 810 merg pentru transfer de fotografii?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri