Calculatoare pentru gaming/jocuri – soluţii bune şi ieftine

Calculatoare pentru gaming/jocuri – soluţii bune şi ieftine

Calculatoarele de gaming au o bună reputaţie pentru performanţele oferite, însă de cele mai multe ori vin şi cu un preţ peste puterea de cumpărare a utilizatorilor obişnuiţi.

De aceea, ne-am gândit să-ţi prezentăm câteva calculatoare ieftine pentru jocuri, care chiar dacă nu se încadrează strict în această categorie, îţi permit să joci unele titluri recente.

Nu am uitat însă nici de gama de calculatoare cu raport preţ-performanţă cât mai bun, astfel că vei regăsi aici şi recomandări de PC-uri ceva mai pretenţioase.

Nu în ultimul rând, pentru cei care beneficiază de bugete ceva mai consistente am trecut în revistă şi câteva sisteme desktop pentru jocuri care oferă performanțe. Acestea îţi permit rularea celor mai noi jocuri disponibile pe piaţă, fac posibilă delectarea cu rezoluțiile mari ale configurațiilor cu două sau trei monitoare sau chiar utilizarea noilor căști de realitate virtuală precum SteamVR.

Sistemele prezentate vin atât din parte integratorilor locali, cât şi din partea unor producători consacraţi în domeniu precum Asus şi Lenovo, astfel că ai de unde alege produsul care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale.

Din păcate, aşa cum vei vedea pe parcursul acestui articol, oferta de sisteme desktop pentru jocuri din partea magazinelor online este una destul de săracă (a se vedea aici). Acest lucru este justificat, pe de o parte, de costurile destul de mari, care generează vânzări relativ reduse pe piaţa din România.

Totuşi, principala cauză este că utilizatorii profesionişti de jocuri preferă să-şi construiască propriile sisteme prin achiziţionarea separată a componentelor, întrucât în acest fel au un control semnificativ mai mare asupra configuraţiei.

Calculatoare ieftine pentru jocuri

Calculatoarele ieftine pentru jocuri au preţuri care se învârt în zona sumelor de 2.000 – 3.000 lei. Sistemele folosesc de obicei carcase, plăci de bază și surse banale, iar configurațiile includ procesoare Intel din gamele Core i3 sau Core i5 și plăci video din partea inferioară a gamei intermediare precum GTX 950. Aceste calculatoare pot ataca o bună parte din jocurile noi la rezoluții HD sau Full HD cu niveluri de detalii medii, însă cumpărătorul trebuie să fie împăcat cu ideea că unele titluri pretențioase vor fi inaccesibile.

IdeaCentre 300-20ISH – 1900 lei

Un sistem cu un preț sub 2000 de lei, sistemul Lenovo este o stație de lucru cu o configurație standard care folosește totuși o placă video suficient de bună pentru a-ți permite să ataci și jocuri. Sistemul folosește un procesor Intel Core i3 cu o frecvență de 3,6 GHz din generația Skylake și o placă video NVIDIA GTX 750 cu 2 GB de memorie video, configurația mai incluzând 8 GB de memorie RAM, un HDD cu o capacitate de 1 TB și o interfață wireless 802.11ac.

Lenovo IdeaCentre 300-20ISH
Lenovo IdeaCentre 300-20ISH

Serioux Gamer C2 – 2700 lei

Singurul sistem din gama inferioară care folosește o carcasă cu aspect mai agresiv, specific domeniului, Serioux Gamer C2 oferă un procesor Intel Core i5 cu o frecvența de 3,2 GHz, o placă video NVIDIA GTX 750 TI și 8 GB de memorie RAM. Acesta mai oferă un HDD de 1 TB, ieșiri video HDMI, DVI și VGA și interfață de rețea wireless.

Serioux Games C2
Serioux Games C2

Lenovo IdeaCentre 710-25ISH – 3000 lei

Un sistem ceva mai puternic, dar încă suficient de accesibil de la Lenovo, IdeaCentre 710 folosește un procesor Intel Core i5 cu frecvență din generația Skylake cu o frecvență de 2,7 GHz și o placă video NVIDIA GTX 960 cu 2 GB de memorie video, oferind astfel o putere suficient de ridicată pentru atacarea, chiar dacă pe setări grafice medii, a jocurilor noi. Configurația sistemului mai include 8 GB de memorie RAM, hard-disk cu o capacitate de 1 TB și ieșiri video multiple DisplayPort, HDMI și DVI.

Lenovo IdeaCentre 710-25ISH
Lenovo IdeaCentre 710-25ISH

Calculatoare de gaming de nivel mediu

Utilizatorii cu un buget ceva mai generos își pot îndrepta atenția către sisteme capabile să ruleze jocuri de ultimă generație, chiar dacă nu întotdeauna la cel mai înalt nivel de detalii, la rezoluții mai mari de Full HD sau cu opțiuni pretențioase de tesselation și antialiasing. Aici vom găsi în general procesoare din seriile Intel Core i5 sau Intel Core i7 și plăci video din eșalonul superior al gamei intermediare, precum NVIDIA GTX 960 și GTX 1060, sau din partea inferioară a gamei superioare, cum ar fi NVIDIA GTX 970 sau GTX 1070. Astfel de produse costă undeva în plaja de 3.000 – 5.000 lei, însă oferă o experiență mai bună de lucru.

Lenovo IdeaCentre Y700-34ISH – 4000 lei

Sistemul Lenovo face din gama pentru jocuri IdeaCentre Y și folosește o carcasă cu un design ceva mai atractiv pentru amatorul de jocuri. Configurația oferă un procesor Intel Core i5 cu frecvența de 3,2 GHz din generația Skylake și o placă video NVIDIA GTX 960 cu 4 GB de memorie video. Mai rar pentru un sistem de gaming din acest segment de preț, calculatorul oferă un SSD cu o capacitate de 192 GB, acesta fiind însoțit de un HDD de 1 TB.

Lenovo IdeaCentre Y700-34ISH
Lenovo IdeaCentre Y700-34ISH

ASUS ROG G11CB-RO003D – 4500 lei

Un sistem ASUS cu design atractiv, configurație echilibrată și preț rezonabil, acesta este printre cei mai accesibili membri ai gamei de jocuri ROG. Configurația oferă un procesor rapid Intel Core i7 cu o frecvență de 3,4 GHz și o placă video NVIDIA GTX 960 cu 2 GB de memorie video, fiind astfel capabil să atace cam toate jocurile la rezoluții Full HD. Configurația mai oferă 8 GB de memorie RAM și HDD cu o capacitate de 1 TB care este secondat de un SSD de 8 GB folosit pentru cache, dar dezamăgește pentru că oferă doar două ieșiri video: HDMI și VGA.

ASUS ROG G11CB-RO003D
ASUS ROG G11CB-RO003D

Lenovo IdeaCentre Y700-34ISH – 5000 lei

Un membru mai puternic al gamei de gaming Y de la Lenovo, sistemul oferă un procesor puternic Intel Core i7 din generația Skylake cu o frecvență de 3,2 GHz și o placă video NVIDIA GTX 1070 cu 8 GB de memorie video. Carcasa spațioasă cu iluminare LED mai ascunde 8 GB de memorie RAM (ușor de extins până la 32 GB), un HDD de 1 TB, interfață wireless 802.11ac și 12 porturi USB (din care 6 de tip USB 3.0).

Lenovo IdeaCentre Y700-34ISH
Lenovo IdeaCentre Y700-34ISH

Calculatoare pentru jocuri de top

Utilizatorii care dispun de un buget generos de peste 5.000 lei și vor să aibă parte de cele mai noi jocuri la detalii și rezoluții ridicate aleg, de regulă, sisteme puternice pentru gaming. Şi aici, oferta de pe piaţa românească este relativ generoasă, iar noi am selectat de asemenea câteva modele atractive.

Acer Predator G1-710 – 6800 lei

Calculatorul pentru jocuri oferit de Acer face parte din seria de jocuri Predator și folosește o carcasă cu un aspect original. Sistemul folosește un procesor Intel Core i7 cu frecvență de 3,4 GHz, placa video NVIDIA GTX 1070 și 8 GB de memorie RAM, fiind astfel suficient de puternic pentru atacarea jocurilor pretențioase. Configurația mai include 8 GB de memorie RAM, un SSD cu capacitate de 256 GB care este însoțit de un HDD de 1 TB, wireless 802.11ac și un număr mare de porturi de extensie.

Acer Predator G1-710
Acer Predator G1-710

ASUS ROG G20CB – 7500 lei

Un sistem care se remarcă în primul rând cu carcasa sa compactă cu design original, ROG G20CB este o soluție atractivă pentru cei care vor un sistem puternic, dar totodată cu dimensiuni reduse. Calculatorul oferă un procesor Intel Core i7 cu frecvență de 3,4 GHz, o placă video NVDIA GTX 1070 cu 8 GB de memorie video, 16 GB de memorie RAM și o stocare hibridă formată dintr-un SSD de 128 GB și un HDD de 1 TB. Configurația mai include 5 ieșiri video, wireless 802.11ac și un sistem de iluminare cu LED-uri programabil.

ASUS ROG G20CB
ASUS ROG G20CB

Lenovo IdeaCentre Y900-34ISZ – 9000 lei

Vârful de gamă al seriei pentru jocuri IdeaCentre Y de la Lenovo, Y900 oferă o carcasă cu design agresiv și un sistem de iluminare ajustabil. Configurația este una de top, acesta oferind un procesor foarte rapid Intel Core i7 cu frecvență de 4 GHz, placă video NVIDIA GTX 1080 cu 8 GB de memorie video și 16 GB de memorie RAM. Stocarea internă este asigurată de un SSD cu o capacitate de 256 GB și un HDD cu o capacitate de 1 TB.

Lenovo IdeaCentre Y900
Lenovo IdeaCentre Y900

Concluzii

Magazinele de comerţ electronic din România au în ofertă destul de multe calculatoare de gaming, care se adresează unei game diversificate de utilizatori. Astfel, poţi găsi sisteme de gaming ieftine, adecvate în special pentru cei care vor să se joace, dar nu dispun de un buget generos, dar şi calculatoare cu preţuri mai mari, potrivite pentru o gamă diversificată de titluri. Cei mai pretenţioşi utilizatori pot alege calculatoare de top pentru jocuri care să fie utilizate la un nivel cât mai ridicat al detaliilor.

Pentru o personalizare cât mai bună a sistemelor, îţi recomandăm însă să analizezi şi posibilitatea de a-ţi construi propriul calculator cu componentele pe care le doreşti. Nu uita că unele magazine îţi oferă inclusiv servicii de montare a componentelor achiziţionate, astfel că nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa compatibilităţii diverselor componente integrate în sistem.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!