GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top Camere Video pentru calculator / Webcam-uri PC

Autor: Echipa Giz.ro

Care sunt motivele pentru care ţi-ai cumpăra un webcam? Poate vrei să te vezi online cu prietenii şi familia care au migrat prin colţuri îndepărtate ale globului, poate ai întâlnit persoana potrivită pe un site de socializare şi trebuie să-ţi dovedeşti fizicul într-o confruntare directă sau, de ce nu, poate te-ai apucat de un videoblog şi vrei să realizezi unele clipuri cum se cuvine.

Motivele sunt multiple şi te privesc personal, dar, dacă nu ştii ce webcam să alegi din oferta generoasă a magazinelor online, am pregătit un mic ghid cu câteva sugestii pentru fiecare buzunar şi scop.

Înainte să achiziţionezi o astfel de componentă trebuie să te gândeşti ce caracteristici tehnice ţi-ar plăcea să aibă. Pe lângă design, trebuie să fii atent la rezoluţia fotografiilor, la rezoluţia video (există modele cu rezoluţie HD 720p sau chiar Full-HD), funcţii de înregistrare sau posibilitatea ca perifericul să se rotească cu 360 grade.

În plus, trebuie să vezi ce fel de conexiune la PC necesită camera web, unele dintre acestea mizând pe vechiul şi lentul USB 1.1, dar şi sistemele de operare suportate, pentru că unele nu oferă suport pentru Windows 7 sau Windows 8.

Noi îţi prezentăm în acest articol o selecţie a celor mai interesante camere web disponibile pe piaţa românească, pornind de la modele ieftine şi ajungând până la cele cu dotări tehnice superioare care au costuri ceva mai mari.

Camere web ieftine

Iată cele mai ieftine camere web disponibile în România:

Genius FaceCam 320X – 37 RON

Una dintre cele mai ieftine camere web disponibile în România este Genius FaceCam 320X, care dispune de microfon incorporat şi are un dispozitiv de conectare uşoară pentru desktopuri sau laptopuri. Specificaţiile sunt însă relativ modeste: rezoluţie foto 640×480 pixeli şi rezoluţie video VGA. Conectarea la PC se realizează prin portul USB 2.0, iar perifericul este compatibil cu OS-urile Windows XP/Vista/7. Recomandat doar dacă bugetul este extrem de limitat.

Genius FaceCam 320X

Genius FaceCam 320X

A4Tech PK-836F – 49 RON

În gama de camere web ieftine, A4Tech propune modelul PK-836F cu senzor CMOS şi rotire la 360 de grade, care oferă o rezoluţie foto de până la 16 MP prin interpolare software şi rezoluţie video 640×480 pixeli. Camera include şi câteva opţiuni interesante precum focalizare automată sau balans de alb şi se conectează prin porturi USB.

A4Tech PK-836F

A4Tech PK-836F

A4Tech PK-835G – 60 RON

Tot de la A4Tech îţi prezentăm o cameră web care include şi un clip pentru prindere pentru laptop sau monitor. Are microfon încorporat, rezoluţie 16 MP prin interpolare software şi rezoluţie video maximă 800×600 pixeli la 15 fps. Foloseşte lentile cu F=2.4 şi f = 3.5 mm şi se conectează la calculator sau laptop prin portul USB 2.0.

A4Tech PK-835G

A4Tech PK-835G

Logitech T170 – 64 lei

Pe măsură ce bugetul alocat creşte apar şi primele camere web ale producătorilor de top, iar Logitech T170 este prima dintre ele. Camera elveţiană realizează captură video la rezoluţie 1024×768 pixeli, are o rezoluţie foto de 5 MP şi oferă câteva avantaje la design datorită posibilităţii de montare pe laptopuri, monitoare LCD şi chiar monitoare CRT. În plus, este dotat cu microfon şi funcţie de atenuare a zgomotelor.

Logitech T170

Logitech T170

Camere web accesibile

Poţi opta şi pentru camere web ieftine, dar ceva mai performante:

Serioux SmartCam 7200HD – 79 RON

Serioux este un alt brand de produse accesibile, iar Serioux SmartCam 7200HD este o cameră web cu senzor CMOS de 5 MP care iese în evidenţă prin rezoluţia video de 1280×720 pixeli, rar întâlnită în acest segment de preţ. În plus, designul este unul simplu, iar camera beneficiază de un clip de prindere care se aseamănă cu formele unei maşini.

Serioux SmartCam 7200HD

Serioux SmartCam 7200HD

Microsoft LifeCam VX-800 – 60 RON

Microsoft este recunoscut pentru perifericele hardware de calitate pe care le produce, iar cameră web Microsoft LifeCam VX-800 este una elegantă şi bine construită. Aceasta realizează fotografii cu 1.3 MP reali şi captură video la rezoluţie 640×480 pixeli cu 30 fps. În plus, pachetul software include câteva efecte video precum diverse efecte sau ajustarea automată a imaginii, iar perifericul are microfon incorporat şi se conectează la calculator prin USB 2.0.

Microsoft LifeCam VX-800

Microsoft LifeCam VX-800

Microsoft LifeCam HD-3000 – 109 RON

Dacă sărim de pragul psihologic de 100 lei, observăm imediat apariţia unei camere web Microsoft care face captura video HD (1280×720 pixeli) şi care poate înregistra clipuri în format 16:9. În plus, modelul LifeCam HD-3000 beneficiază de tehnologie TrueColor şi este dotat cu microfon incorporat cu funcţie pentru atenuarea zgomotului ambiental.

Microsoft LifeCam HD-3000

Microsoft LifeCam HD-3000

Logitech C270 – 129 RON

La un preţ un pic mai mare poţi cumpăra şi Logitech C270, o cameră web cu captură video HD (1280×720 pixeli) şi rezoluţie foto de 3 MP. Camera include aplicaţia gratuită pentru apeluri video Logitech Vid HD, beneficiază de funcţia RightLight care ajustează imaginea în funcţie de lumina din interior şi include un microfon cu funcţie RightSound pentru eliminarea zgomotelor de fundal.

Logitech C270

Logitech C270

Camere web performante

Dacă ai un buget generos, poţi intra în posesia unei camere web de top:

Microsoft LifeCam HD-5000 – 169 RON

O cameră web cu dotări de top este Microsoft LifeCam HD-5000, care realizează captura video în format HD 720p, este capabilă să înregistreze în format 16:9 şi beneficiază de funcţii precum autofocus şi TrueColor. Şi mai interesant este însă că la achiziţionarea camerei web poţi să-ţi alegi un cadou între o pereche de căşti Microsoft LiveChat în valoare de 96 lei sau un kit format din tastatură şi mouse în valoare de 120 lei. Dacă ai nevoie şi de un astfel de periferic, această ofertă se poate dovedi cea mai interesantă.

Microsoft LifeCam HD-5000

Microsoft LifeCam HD-5000

Logitech C615 – 330 RON

Una dintre cele mai scumpe camere web de pe piaţa este Logitech C615, care are drept principal avantaj înregistrarea clipurilor video în format Full-HD 1080p şi posibilitatea de a le partaja imediat pe reţelele de socializare. Conferinţele video se realizează la rezoluţie HD 720p şi beneficiază de unele efecte video, iar pozele au rezoluţie 8 MP. O facilitate interesantă este şi posibilitatea de a te loga pe computer pe baza software-ului de recunoaştere a feţei.

Logitech C615

Logitech C615

Concluzii

Oferta de camere web disponibile pe piaţa din România este diversificată. Pentru utilizatorii cu buget limitat există numeroase oferte sub 100 lei pentru care obţii în general camere cu rezoluţie video 640×480 pixeli, însă imediat ce depăşeşti acest prag întâlneşti modele cu rezoluţie HD 720.

Pentru cei mai pretenţioşi există inclusiv modele care îţi permit să înregistrezi clipuri video în format Full-HD 1080, însă acestea sunt destul de scumpe.

În plus, unele camere web vin la pachet cu alte perifice cadou, reprezentând astfel o soluţie ieftină şi eficientă dacă ai nevoie şi de o tastatură sau mouse.

3 comentarii

 1. grigoras silvia

  7 decembrie 2011 la 20:45

  sunt frumoase dar cat costa?

 2. Enu

  31 august 2014 la 17:50

  Danielushu, baga si tu data la care ai pus articolul ca sa vedem din start cat este de vechi si sa nu mai pierdem timpu’ sa-l citim.
  Multzam
  Bafta

 3. ion

  21 aprilie 2017 la 07:40

  Ma intereseaza care vede toata camera nu numai un anumit unghi

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri