GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Gadgeturi şi jucării inteligente pentru cei mici

Autor: Echipa Giz.ro

Nu ştii ce jucării să alegi pentru copilul tău? GiZ îţi propune o selecţie a celor mai interesante jucării şi jocuri educative şi de inteligenţă pe care i le poţi oferi copilului tău.

În ultimii ani, piaţa de jucării şi jocuri pentru copii a cunoscut un avânt deosebit şi în România, care fac uitate vremurile în care găseam cu greu puzzle-uri sau jocuri de tip Lego, ca să nu mai vorbim despre jocuri mai complexe.

În acelaşi timp, la fel cum se întâmplă pe piaţa gadgeturilor, abundenţa de opţiuni face ca alegerea jucăriilor potrivite pentru copii să devină din ce în ce mai dificilă. Aici am intervenit noi şi, după ce am studiat piaţa, am ales câteva jucării şi jocuri interesante pentru cei mici.

Ne-am concentrat eforturile pe jucării care să stimuleze creativitatea copiilor, indiferent că vorbim despre copii de până în trei ani sau de copii de peste 5-6 ani. De exemplu, în această categorie vei găsi jucării, unele de tip puzzle, care stimulează creativitatea copiilor şi îi ajută să înţeleagă cum funcţionează anumite lucruri banale din jurul lor, cum ar fi un elicopter sau o linie feroviară.

În plus, am găsit numeroase jocuri de inteligenţă care îi vor ajuta pe copii să înţeleagă ce este şi cum funcţionează energia sau să identifice anumite coordonate geografice.

Nu am uitat nici jocurile de societate care pun mintea copiilor la contribuţie prin identificarea celor mai bune strategii pentru a-şi îndeplini obiectivele pe care le primesc.

Pe piata exista numerose jocuri si jucarii inteligente pentru cei mici

Fiecare dintre aceste jocuri sunt utile pentru copii pentru că îi ajută să înţeleagă mai bine mediul în care cresc, iar unele lucruri învăţate acum le vor fi de folos inclusiv la şcoală, când vor înţelege mai bine şi mai uşor anumite mecanisme de fizică.

De asemenea, în selectarea jucăriilor şi jocurilor am căutat să acoperim o ofertă cât mai diversificată de preţuri, pentru ca acestea să fie accesibile pentru cât mai mulţi părinţi. Astfel, indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziţie, vei găsi cel puţin un joc care să fie pe placul copilului tău.

Elicopter de salvare – 89 lei

Elicopter de salvare este un joc de tip puzzle care include 18 piese, obiectivul fiind să construieşti un elicopter şi să ajuţi pilotul să ajungă la locul unui accident pentru a acorda primul ajutor unei femei rănite. Pachetul include şi două minifigurine, iar jocul este adecvat tuturor copiilor cu vârsta de peste 2 ani.

Elicopter de salvare

Elicopter de salvare

Bazele ştiinţei – Energia – 30 lei

Jocul te ajută să descoperi energia vântului, energia elastică şi energia mecanică prin intermediul a patru experimente: discul zburător, papiot mobilul, balonul rachetă şi moara. Pachetul include numeroase componente, de la baloane şi paie până la plastilină, benzi elastice sau cleme. Este recomandat copiilor de peste cinci ani.

Bazele ştiinţei – Energia

Micul grădinar – 59 lei

Este un joc creativ care te ajută să înţelegi cum cresc plantele şi, cel mai interesant, cum să plantezi seminţe. Asta pentru că pachetul include două tăviţe cu câte patru spaţii, 12 seminţe de dovleac, morcov, roşie şi castravete, dar şi pipeta de plastic, rigla pentru măsurare şi spatula de plastic. De asemenea, înveţi care sunt diferenţele între creşterea plantelor în aer liber şi în seră.

Monopoly – 136 lei

Monopoly este probabil un joc celebru care nu mai are nevoie de nicio prezentare, însă pentru orice eventualitate îţi spunem că intri în pielea unui agent imobiliar care caută proprietăţi pe care să le cumpere, să le vândă sau să le închirieze. Jocul dezvoltă inclusiv abilităţi de negociere şi este recomandat copiilor cu vârsta de cel puţin 8 ani.

Monopoly

Monopoly

Coordonate grafice – 77 lei

Prin intermediul acestui joc, un copil învaţă să înţeleagă planul cartezian dintr-un context real şi pune bazele cunoştinţelor de algebră. Mecanismul de joc este simplu, întrucât jucătorul trebuie doar să mute pionii conform datele de pe cartea de joc, care pe spate “ascunde” şi plasarea corectă pentru verificarea cunoştinţelor. Jocul se adresează copiilor de peste şapte ani.

Coordonate grafice

Aparatul de sudură – 71 lei

Jocul oferă posibilitatea de a construi nu mai puţin de patru obiecte diferite prin asamblarea şi sudarea celor 54 de piese refolosibile din pachet: maşină, dinozaur, robot şi avion. Jocul stimulează creativitatea şi presupune inclusiv dezasamblarea obiectelor, fiind dedicat cu precădere băieţilor. Recomandat copiilor de peste şase ani.

Aparatul de sudură

Trenuleţ electric Eurocity – 192 lei

Dedicat băieţilor de peste patru ani, jocul include o adevărată reţea feroviară: o locomotivă, trei vagoane de mijloc, patru linii drepte şi 16 viraje. Nu lipsesc obstacole precum poduri sau semafoare şi trebuie să ai grijă la două macaze. Lungimea totală a traseului este de 5.9 metri, iar jocul are nevoie de două baterii LR-14 care nu sunt incluse în pachet.

Trenulet electric Eurocity

Trenulet electric Eurocity

Battlegound Castelul regelui – 111 lei

Pentru un copil pasionat de lumea medievală, acest joc de strategie în care oamenii luptă împotriva orcilor este ideal. Include numeroase arme de atac şi de apărare care stimulează gândirea logică şi creativitatea precum catapulte, arbalete, proiectile, cărămizi pentru ziduri sau turnuri, 16 războinici şi doi conducători de oşti. Recomandat copiilor de peste şase ani.

Battlegound Castelul regelui

Set construcţie Vulcan – 36 lei

Jocul include un mulaj de vulcan care poate fi colorat cu setul de vopsele în şase culori şi cele două plicuri de praf de ghips. Nu lipseşte peria, dar nici pensata pentru decor, iar pachetul include şi reţete pentru erupţii care vor ajuta copilul să înţeleagă mai bine cum funcţionează un vulcan real. Jocul este recomandat copiilor de peste opt ani.

Set construcţie Vulcan

Primul meu Pad – 130 lei

Jucăria în formă de tabletă include 100 de activităţi de diverse niveluri de dificultate care vor ajuta copilul să înveţe multe lucruri noi despre alfabet, vocabular, matematică, muzică, desen şi tastatura. Marele avantaj este că jocul poate fi jucat atât în limba română, cât şi în limba engleză, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Primul meu Pad

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri