Sony PlayStation 3 Slim: un PS3 la dieta

Playstation 3 Slim este ultima noutate in materie de console a celor de la Sony şi reprezintă o variantă îmbunătăţită a consolei Playstation 3 clasice. În esenţă, cele două console au caracteristici asemănătoare, schimbările majore constând în modificarea radicală a înfăţişării, dimensiunile mult reduse şi introducerea unui hard-disk de capacitate mai mare.

Ce aduce nou Sony PS3 Slim?

Dacă v-aţi mai jucat până acum cu un Playstation3, primul lucru pe care îl veţi observa este felul în care arată noua consolă. Capacul lucios şi finisat a fost înlocuit cu unul mat pe care tronează noul logo PS3. De asemenea butoanele de oprire/pornire şi eject a unităţii optice, care erau touch-sensitive la modelul anterior au fost înlocuite cu butoane normale. Cât despre dimensiuni, este bine de ştiut că Sony a redus greutatea şi înălţimea consolei cu mai mult de o treime. Un alt aspect important referitor la design este faptul că această consolă nu poate fi ţinută decât în poziţie orizontală. Puteţi cumpăra opţional un suport vertical pentru o sumă care se apropie de 20$.

Sony PS3 versus PS3 Slim
Sony PS3 versus PS3 Slim

Schimbările la exterior au şi un efect benefic în funcţionarea generală a consolei. Astfel dimensiunile reduse aduc cu ele un consum de electricitate cu până la 50% mai mic. Un alt plus este faptul că zgomotul produs de ventilator este aproape insesizabil, singurul sunet notabil produs de acest aparat fiind cel al unui DVD/Blu ray aflat în unitatea optică.

Noua consolă de la Sony vine echipată cu două porturi USB, o intrare de Ethernet, o ieşire HDMI şi o ieşire audio SPDIF, player Blu-Ray (considerat de mulţi printre cele mai performante), un controller DualShock3, posibilitate de conectare la reţele Wi-Fi. Această ultima parte nu este deloc de neglijat, dat fiind faptul că pentru un adaptor Wi-Fi de Xbox se plătesc cam 100$. De notat este şi prezenţa unui hard-disk de 120GB, ceva mai mare decât variantele de 40GB, 60GB şi 80GB ale modelului clasic.

În opinia mea, întrebuinţarea principală a unui Playstation3 este cea de platformă de jocuri, indiferent de tipul consolei: Slim sau clasică. Şi aici există două mari inconveniente. Primul dintre ele îl reprezintă faptul că dacă aţi avut un model anterior de Playstation (spre exemplu Playstation2) nu o să puteţi rula nici unul dintre jocurile pe care le-aţi avut pentru consolele vechi. Cu alte cuvinte, Playstation3 nu este compatibil decât cu jocurile create special pentru acest tip de consolă. Sfatul meu este: dacă vreţi să vă cumpăraţi un Playstation pentru prima oară este bine să vă interesaţi ce jocuri rulează pe fiecare model în parte şi apoi să vă decideţi dacă vreţi sau nu ultimul model. Cel de-al doilea inconvenient îl reprezintă numărul mic de jocuri de pot fi rulate pe PS3 comparativ cu alţi concurenţi direcţi de pe piaţă de genul Xbox. Acest lucru s-ar putea datora faptului că Xbox360 a fost lansat pe piaţă cu un an înaintea lui PS3.

Sony PS3 Slim + controller-ul wireless
Sony PS3 Slim + controller-ul wireless

Există şi alte aspecte pozitive. Din punct de vedere tehnic, PS3 Slim se descurcă mai bine la capitolul grafică decât concurenţii săi de pe piaţă, oferind o calitate superioară a imaginilor. De asemenea, PS3 are atuurile sale cu o serie de jocuri ce pot fi rulate exclusiv pe o platformă Sony (ar fi de menţionat Metal Gear Solid sau Gran Turismo 5, care va fi lansat pe piaţă în jurul Crăciunului). Un plus faţă de Xbox-ul celor de la Microsoft este faptul că serviciul de online gaming este gratis, spre deosebire de cei 50 de dolari pe care ar trebui să-i plăteşti anual dacă ai vrea să ai acces la un serviciu asemănător pe o consolă Xbox.

Ar mai fi de menţionat preţul la care puteţi cumpăra un Sony PS3 Slim. Acesta este în jurul a 1300 RON, cu ceva mai puţin decât preţul unui Sony PS3 clasic.

Concluziile mele ar fi că Sony PS3 Slim este o consolă foarte bine echipată, care vine la un preţ destul de avantajos, oferă numeroase facilităţi, un consum redus de energie şi ocupă un spaţiu de depozitare foarte mic. Dacă ar fi să aleg între a-mi cumpăra un Sony PS3 Slim sau clasic, aş opta cu siguranţă pentru modelul Slim. Cu toate astea nu cred că se merită să îţi cumperi acest model dacă ai deja acasă un Playstation3. Diferenţele dintre cele două tipuri de console nu sunt atât de mari încât să justifice investiţia.

4 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!