GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Acer Predator Triton 300 PT315-52 review – ultraportabil performant, cu preț mediu

Testat pe data de 24 iunie 2020
Pe scurt: Predatorul Triton 300 poate reprezenta o alegere interesantă pentru cei ce caută de un laptop performant și relativ compact/ușor, dar într-un buget mediu, mai redus decât cel aferent seriilor de top. El bifează cu brio capitole precum cel al construcției, experienței de tastare și al performanțelor, oferind în același timp și un ecran de foarte bună calitate. Pe de altă parte, însă, temperaturile ridicate atinse în jocuri și task-uri complexe, precum și autonomia relativ scurtă sau lipsurile la capitolul conectică îi limitează atractivitatea, iar Acer promite să compenseze aceste neajunsuri prin prețuri competitive.
Produs testat: Acer Predator Triton 300   Testat de: Andrei Girbea    Nota: 4.25/5    Pret: de la 6500 Lei

Seria Predator Triton include laptopuri ultraportabile cu performanțe și dotări de top ale celor de la Acer.

În trecut am testat câteva dintre acestea, precum Triton-ul 700 din 2018 sau modelul actual de top, Triton-ul 500, însă mai nou cei de la Acer au lansat și un model cu preț ceva mai atractiv, ce pleacă de pe la 6500 de lei. Atractiv în limitele clasei, desigur.

Am testat pe îndelete acest Predator Triton 300 și am adunat mai jos impresiile noastre, cu bune și cu rele.

Pe scurt, acest laptop este o alternativă ceva mai ușoară și mai subțire a popularei serii Helios 300, cu care împarte platforma hardware disponibilă în acest moment și mare parte dintre caracteristici și particularități, dar și un pas în spate în comparație cu versiunea Triton 500, ce rămâne o implementare superioară din multe puncte de vedere, însă și cu un preț pe măsură.

Pe larg, în rândurile de mai jos.

Specificații Acer Predator Triton 300 PT315-52

Ecran1920 x 1080 px, IPS, 240 Hz, 3ms, G-Sync, 16:9, non-tactil, mat
ProcesorIntel Comet Lake-H Core i7-10750H CPU, 6C/12T
VideoIntel UHD + Nvidia RTX 2070 8 GB (80-90W Max-Q, Overclocked), Optimus
Memorie32 GB DDR4 3200 MHz (2x DIMM)
Stocare1x 1TB SSD (WDC PC SN730) – trei sloturi M.2 NVMe 80 mm
ConectivitateWireless 6 (Killer AC 1650i), Bluetooth 5.0, Gigabit LAN  (Killer E2600)
Porturi3x USB-A 3.2 gen2, 1x USB-C, HDMI 2.0, miniDP 1.3, LAN, mic/earphone, Lock
Baterie58 Wh, încărcător 230 W
Dimensiuni359 mm x 255 mm x 19.9 mm
Greutate2,2 kg, încărcător 875 grame
Alteletastatură iluminare RGB cu 4 zone si NumPad, webcam HD, difuzoare stereo

Construcție și design

Predatorul Triton 300 din 2020 împrumută elemente constructive atât de la clasa superioară, precum designul ceva mai curat al capacului și interiorul prietenos, cu muchii teșite ce nu abuzează încheieturile, dar și de la modelul mid-range Helios 300, precum conectica, tastatura full-size cu NumPad și clickpadul, dar și designul ecranului, cu o buză superioară puțin mai groasă decât cea implementată pe Tritonul 500.

Construcția rămâne însă integral metalică, cu un șasiu intern din plastic și o carcasă din aluminiu, într-o plăcută și profesională nuanță de albastru închis caracteristică seriei Predator. Materialele sunt însă în continuare ușor susceptibile la amprente.

Ca și dimensiuni, Triton-ul 300 și Modelul 500 sunt identice ca și format, cu un mic spor de grosime pentru modelul 300, ce totalizează 20 de mm în partea cea mai groasă.

Capacul este în continuare decorat cu sigla luminoasă Predator, Acer alegând să păstreze acest element ce iese în evidență, în condițiile în care majoritatea producătorilor merg spre linii de design mai simpliste.

Interiorul este însă destul de curat, sau va fi după ce eliminați stickerele de pe rama ecranului și arm-rest, însă spre deosebire de modelul Triton 500, 300-le încorporează LEDuri de stare luminoase imediat sub ecran, deranjante atunci când utilizați laptopul într-un mediu întunecat.

Acer a implementat o tastatură full-size pe această serie, cu o zonă de NumPad, una dintre principalele diferențe față de seria 500. Mai mult, tastatura este plasată mai sus pe șasiu, fapt ce se traduce într-o zonă de arm-rest mai amplă și un touchpad mai mare. Guri de răcire sunt în continuare plasate deasupra tastaturii, și completate de admisiile de pe capacul inferior și evacuările de pe spate și laterale, însă sistemul de răcire diferă complet de cel implementat pe seria Triton 500.

Diferă și balamalele, care permit ajustarea ecranului cu o singură mână, dar nu îl lasă să se încline complet pe spate, precum pe Tritonul 500.

Diferită este și conectica. Un punct forte este mutarea portului de încărcare pe spatele laptopului, însă majoritatea porturilor rămân pe laterale, iar conectica video este plasată pe dreapta, fapt ce va aglomera zona mouse-ului dacă veți conecta un monitor extern. Pe lângă aceasta, Triton-ul 300 nu oferă un port Thunderbolt 3, încărcare sau video pe USB-C, un card-reader sau forme de autentificare biometrică, dotări întâlnite cel puțin parțial pe notebookuri similare din gama de top.

Tastatură și touchpad

Predator-ul Triton 300 beneficiază de una dintre cele mai bune tastaturi din clasa sa, și una mai pe gustul meu chiar și decât cea implementată pe Triton-ul 500.

Aceasta oferă o cursă destul de scurtă și moale, semănând mai degrabă cu o tastatură de ultrabook decât cu una de laptop de gaming, dar face experiența de tastare una rapidă, tăcută și precisă, precum și mai puțin neiertătoare decât cea oferită de Tritonul 500.

Aranjarea tastelor este una standard, acestea având dimensiuni și spațiere generoase. Tastatura oferă un bloc numeric în partea din dreapta, cu taste ceva mai mici decât cele din blocul principal.

Iluminarea tastaturii constă în LED-uri RGB controlabile pe patru zone. Sistemul nu este la fel de luminos și de uniform ca cel de pe Triton 500, dar satisfăcător în utilizarea de zi cu zi. Tastaturii îi lipsește în continuare un indicator fizic pentru Caps Lock, iar activarea iluminării încă necesită o apăsare de taste, nu doar o atingere de touchpad, ambele neajunsuri generale ale tastaturilor implementate pe seriile Acer Predator.

Touchpad-ul este un model Synaptics cu drivere Precision, fabricat din sticlă și de dimensiuni bune. El se comportă bine în utilizarea uzuală, dar mi-ar fi plăcut ca suprafața sa fie ceva mai rigidă, ea vibrând cam deranjant chiar și la apăsări ușoare.

Ecran

Acer au implementat un ecran FHD IPS de 240 Hz pe seria Triton 300, păstrând opțiuni precum panelul de 300 Hz sau funcția GSync exclusive pentru seria Triton 500.

Diferențele dintre opțiunile de 240 și 300 de Hz sunt însă infime, cu un foarte mic spor de contrast și culori pentru opțiunea de 300 Hz, dar și mai des întâlnite probleme de uniformitate și light bleeding.

Astfel, panelul de 240 Hz implementat aici este o excelentă opțiune atât pentru jocuri, cu rată de refresh și timpi de răspuns adecvați, cât și în utilizarea de zi cu zi. Luminozitatea maximă de 300 cd/m2 s-ar putea să nu fie chiar suficientă în medii puternic iluminate, dar face față atât timp cât utilizați laptopul la interior. În plus, nu am observat probleme evidente de uniformitate sau bleeding, spre deosebire de experiența testării panelului de 300 Hz pe Triton-ul 500.

  • Panel HardwareID: Sharp SHP14D3 (LQ156M1JW09);
  • Coverage: 98.6% sRGB, 72.7% AdobeRGB, 75.3% DCI P3;
  • Measured gamma: 2.31;
  • Max brightness in the middle of the screen: 316.69 cd/m2 on power;
  • Min brightness in the middle of the screen: 21.5 cd/m2 on power;
  • Contrast at max brightness: 1181:1;
  • White point: 7400 K;
  • Black on max brightness: 0.27 cd/m2;
  • PWM: No.
  • Response: ~17ms GtG (source).

Calibrarea implicită lasă oarecum de dorit, dar o calibrare suplimentară a permis ameliorarea problemelor de temperatură și gamma, cu prețul reducerii cu circa 10 procente a luminozității.

Hardware și performanțe

Exemplarul testat de noi oferă o configurație de vârf pentru gama Acer Predator Triton 300, cu un procesor Intel Core i7-10750H, 32 GB de memorie DDR4 3200 MHz RAM, capacitate de stocare de 1 TB și interfața grafică duală: placa video dedicată Nvidia RTX 2070 în implementarea Max-Q de 90W și interfața integrată Intel UHD, plus Optimus pentru managementul lor eficient.

Laptopul testat de noi este o unitate de pre-producție, testată la data scrierii articolului cu BIOS v0.14, Predator Sense 3.00.3138 și driveri GeForce Game Ready 446.14. Este posibil ca unele aspecte să se îmbunătățească până la lansarea oficială, însă considerăm că ceea ce se vede în acest articol va fi reflectat și în laptopurile disponibile comercial.

Procesorul i7-10750H aici de față este urmașul popularului i7-9750H de acum un an, dar care poate atinge frecvențe de 5 GHz pe un singur nucleu sau 4,3 GHz pe toate nucleele concomitent. Aceste frecvențe sunt însă posibile doar dacă și puterea maximă setată de producător și sistemul de răcire fac față, iar Comet Lake necesită multă putere pentru a se putea desfășura.

Configurația este completată de memorie RAM DDR4, pentru care există două sloturi, și stocare SSD, Acer implementând 3 sloturi M.2 la interior. Memoria și unitățile de stocare pot fi schimbate ușor, accesul necesitând doar înlăturarea capacului inferior, un mare punct forte față de modelul Triton 500.

Placa video este o implementare Max-Q a cipului NVIDIA RTX 2070 care beneficiază de trei profiluri energetice oferite în aplicația Predator Sense:

  • Normal – un regim pentru utilizare standard cu placa video setată la un consum maxim de 80W
  • Fast – placa video este setată la un consum maxim de 90W și are nucleul supra-tactat cu 80 MHz
  • Extreme – placa video are nucleul supra-tactat cu 120 MHz, iar ventilatorul are un regim mai agresiv

Deși aceste profiluri de putere nu afectează în mod direct procesorul, acesta este capabil să ruleze la frecvențe mai ridicate în modul Extreme. Acer oferă în plus controlul asupra turațiilor ventilatoarelor și un buton Turbo care activează profilul Extreme și pornește ventilatoarele la turația maximă, ridicând însă și nivelul de zgomot la 52 – 54 dB.

Un laptop performant, Predator Triton 500 nu are în mod evident nici o problemă cu activitățile uzuale, acesta fiind tăcut și rece.

Am trecut apoi la primul test de performanță, CineBench R15 fiind folosit preț de mai bine de 15 cicluri cu pauze de 2-3 secunde între ele. Cu profilul Extreme activ și ventilatoarele pe Auto, procesorul i7-10750H s-a stabilizat le frecvențe de 3,5+ GHz și temperaturi de 90 – 94 de grade, cu un TDP de 60+W și scoruri CineBench de 1100 de puncte. Comutarea pe modul Normal duce la scăderea nivelului de zgomot și la o scădere mică de performanțe

Am trecut apoi la sub-alimentarea procesorului, acesta dovedindu-se stabil după o scădere de -100 mV. În aceste condiții, frecvențele maxime au atins 4 – 4,1 GHz iar temperaturile au rămas ridicate, la 90-94 grade, TDP-ul mediu urcând la 65W. Pe baterie, procesorul este limitat la un TDP de 25W, cu scăderile inerente de performanță.

Am reverificat aceste rezultate cu o sesiune mai lungă de CineBench R20 și Prime95.

Am trecut apoi la testele combinate de procesor și placă video, acestea fiind făcute cu profilul Extreme activat, procesorul sub-alimentat cu 100 mV si ventilatoarele setate pe Auto.

Testul de stres 3DMark a funcționat fără probleme, rezultatul confirmând inexistența unor degradări majore de performanță într-un regim intensiv. În Luxmark 3.1, placa video a funcționat în permanență la 80-90W,  iar procesorul s-a stabilizat după un timp la 35W. Pe baterie, atât procesorul, cât și placa video, funcționează într-un regim limitat: 12W, respectiv 30W.

Am trecut apoi la suita noastră standard de teste sintetice, mai întâi cu profilul Extreme activat.

  • 3DMark 13 – Fire Strike: 17295 (Graphics – 19842, Physics – 17746, Combined – 8645);
  • 3DMark 13 – Port Royal: 4276;
  • 3DMark 13 – Time Spy: 7010 (Graphics – 7221, CPU – 6018);
  • AIDA64 Memory test: Write: Read: 36478 MB/s, Read: 40241 MB/s, Latency: 66.8 ns;
  • Uniengine Superposition – 1080p Extreme: 4442;
  • Uniengine Superposition – 1080p Medium: 14016;
  • Handbrake 1.3.1 (4K to 1080p encode): 31.34 average fps;
  • PassMark: Rating: 6407 (CPU mark: 15530, 3D Graphics Mark: 11967, Disk Mark: 25271);
  • PCMark 10: 5115 (Essentials – 9456 , Productivity – 7832 , Digital Content Creation – 4904);
  • GeekBench 4.4.2 64-bit: Single-Core: 5505, Multi-core: 25187;
  • GeekBench 5.0.1 64-bit: Single-Core: 1221, Multi-core: 6336;
  • CineBench R15 (best run): CPU 1295 cb, CPU Single Core 190 cb;
  • CineBench R20 (best run): CPU 2909 cb, CPU Single Core 464 cb;
  • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 217.43 fps, Pass 2 – 80.66 fps;
  • x265 HD Benchmark 64-bit: 51.25 s.

Am refăcut aceste teste, de data aceasta cu procesorul sub-alimentat la -100 mV și profilul Extreme activat.

  • 3DMark 13 – Fire Strike: 17200 (Graphics – 19477, Physics – 18040, Combined – 8836);
  • 3DMark 13 – Port Royal: 4245;
  • 3DMark 13 – Time Spy: 7104 (Graphics – 7255, CPU – 6356);
  • Uniengine Superposition – 1080p Extreme: 4440;
  • Uniengine Superposition – 1080p Medium: 13870;
  • Handbrake 1.3.1 (4K to 1080p encode): 35.11 average fps;
  • PCMark 10: 5184 (Essentials – 9631 , Productivity – 7867 , Digital Content Creation – 4992);
  • GeekBench 5.0.1 64-bit: Single-Core: 1212, Multi-core: 6261;
  • CineBench R15 (best run): CPU 1321 cb, CPU Single Core 192 cb;
  • CineBench R20 (best run): CPU 3091 cb, CPU Single Core 466 cb;
  • x265 HD Benchmark 64-bit: 47.29 s.

Sub-alimentarea procesorului se traduce într-un foarte mic spor de 2 – 5 procente în testele CPU, dar cu impact minim sau chiar negativ în testele combinate.

Am făcut apoi și testele uzuale pentru stațiile de lucru, cei interesați de partea productivă putând face astfel comparații cu alte laptopuri workstation.

  • Blender 2.83 – BMW Car scene- CPU Compute: 4m 47s (Extreme), 4m 39s (Extreme UV);
  • Blender 2.83 – BMW Car scene- GPU Compute: 1m 14s (CUDA), 35s (Optix);
  • Blender 2.83 – Classroom scene – CPU Compute: 15m 40s (Extreme), 14m 19s (Extreme UV);
  • Blender 2.83 – Classroom scene – GPU Compute: 5m 31s (CUDA), 3m 3s (Optix);
  • Luxmark 3.1 – Luxball HDR – OpenCL CPUs + GPUs score: 31121 (Extreme);
  • SPECviewerf 13 – 3DSMax: 167.2 (Extreme);
  • SPECviewerf 13 – Catia: 111.4 (Extreme);
  • SPECviewerf 13 – Creo: 160.58 (Extreme);
  • SPECviewerf 13 – Energy: 20.66 (Extreme);
  • SPECviewerf 13 – Maya: 205.85 (Extreme);
  • SPECviewerf 13 – Medical: 51.17 (Extreme);
  • SPECviewerf 13 – Showcase: 97.11 (Extreme);
  • SPECviewerf 13 – SNX: 15.3 (Extreme);
  • SPECviewerf 13 – SW: 81.13 (Extreme).

Să trecem însă la comportamentul în jocuri, pentru a cărui testare am recurs la jocuri DirectX 11, DirectX 12 și Vulkan, acesta fiind analizat atât pe modul Extreme, cât și pe modul Extreme cu sub-alimentare pe CPU (Extreme UV) sau Normal.

i7-10750H + RTX 2070 Max-QFHD Extreme UVFHD Extreme stockFHD Normal stock QHD Extreme stock
Battlefield V (DX 12, Ultra Preset, Ray-Tracing OFF)106 fps (77 fps – 1% low)105 fps (80 fps – 1% low)96 fps (75 fps – 1% low)
Battlefield V (DX 12, Ultra Preset, Ray-Tracing ON, DLSS OFF)54 fps (45 fps – 1% low)54 fps (44 fps – 1% low)51 fps (43 fps – 1% low)
Far Cry 5 (DX 11, Ultra Preset, SMAA)97 fps (72 fps – 1% low)93 fps (70 fps – 1% low)89 fps (67 fps – 1% low)76 fps (58 fps – 1% low)
Middle Earth: Shadow of Mordor (DX 11, Ultra Preset)146 fps (90 fps – 1% low)143 fps (89 fps – 1% low)133 fps (80 fps – 1% low)101 fps (74 fps – 1% low)
Red Dead Redemption 2 (DX 12, Ultra Optimized, TAA)62 fps (50 fps – 1% low)62 fps (49 fps – 1% low)57 fps (46 fps – 1% low)36 fps (26 fps – 1% low)
Rise of Tomb Raider (DX 12, Very High Preset, FXAA)92 fps (48 fps – 1% low)94 fps (48 fps – 1% low)88 fps (47 – 1% low)81 fps (42 fps – 1% low)
Shadow of Tomb Raider (DX 12, Highest Preset, TAA)87 fps (54 fps – 1% low)86 fps (52 fps – 1% low)79 fps (50 fps – 1% low)61 fps (49 fps – 1% low)
Strange Brigade (Vulkan, Ultra Preset)131 fps (99 fps – 1% low)129 fps (100 fps – 1% low)119 fps (92 fps – 1% low)99 fps (79 fps – 1% low)
The Witcher 3: Wild Hunt (DX 11, Ultra Preset, Hairworks On 486 fps (52 fps – 1% low)80 fps (52 fps – 1% low)75 fps (49 fps – 1% low)65 fps (52 fps – 1% low)

HWInfo arată comportamentul pe care trebuie să-l așteptați în jocuri cu profilul nostru Extreme UV, imaginile de mai jos arătând prestația în Witcher 3, Farcry 5, Battlefield V și Red Dead Redemption 2.

Temperaturile pe procesor și placa video sunt ridicate sunt destul de ridicate. Astfel, procesorul se învârte undeva într 78 si 94 de grade în funcție de joc, în timp ce placa video se stabilizează la 78-84 de grade, cu un nivel de zgomot al ventilatoarelor de circa 47-48 dB.

Sub-alimentarea procesorului a avut un impact minim asupra temperaturilor în acest caz.

Acer pune piciorușe de cauciuc de mici dimensiuni pe partea inferioară a carcasei, iar acest aspect gâtuie soluția de răcire chiar mai mult decât în cazul modelului Triton 500 testat în trecut. Ridicarea laptopului de pe masă duce astfel la o scădere a temperaturilor interne cu 2 – 8 grade.

Comutarea pe modul Turbo aduce și ea o scădere vizibilă a temperaturilor, însă va trebuie să suportați nivelul ridicat de zgomot de 52 – 54 dB, semnificativ mai ridicat decât pe Tritonul 500.

Trecerea la profilul Normal duce la o scădere a nivelului de zgomot la 44 – 45 dB, performanțele fiind mai mici cu circa 10 procente. Ridicarea laptopul de pa masă pentru a îmbunătăți răcirea devine însă obligatorie în acest caz.

Privind în ansamblu, Acer-ul Predator Triton 300 este o implementare performantă. Profilurile energetice sunt utile iar posibilitatea de control a ventilatoarelor oferă suplimentar posibilitatea alegerii unei răciri cât mai bune sau a unui zgomot mai suportabil. Spre desoebire de modelul superior, însă, acesta atinge atât temperaturi de utilizare mai ridicate, cât și un nivel de zgomot sporit pe modul Turbo.

Răcire, conectivitate și audio

Sistemul de răcire implementat pe Triton-ul 300 este în mare parte similar cu cel utilizat pe seria Predator Helios 300, cu două ventilatoare, trei heatpipes și plăci termice generoase.

După acum am văzut în secțiunea anterioară, sistemul de răcire permite atingerea unor temperaturi destul de ridicate în regimul uzual de lucru (Auto), dau mult mai bune dacă acceptați nivelul de zgomot al modului Turbo. Cam la acestea ar trebui să vă asteptați:

  • Extreme, ventilatoare Turbo – 52-55 dB în jocuri;
  • Extreme, ventilatoare Auto – 47-48 dB în jocuri, 43-44 dB în Cinebench;
  • Normal, ventilatoare Auto – 42-44 dB în jocuri, 39-40 dB în Cinebench, 32-35 dB utilizare banală.

O bună parte din căldura disipată de componente se transmite însă spre carcasa metalică, care atinge și depașește temperaturi de 60 de grade atât la interior, câț și pe capacul spate. Zona tastelor WASD și a săgeților direcționale se păstrează însă în intervalul 40-45 de grade, fiind la limită în sesiunile lungi de joacă. Trecerea pe modul Turbo reduce temperaturile.

În cursul utilizării zilnice, laptopul este rece și tăcut. Cele două ventilatoare nu se opresc niciodată, însă nivelul lor de zgomot în acest regim este perceptibil doar într-un mediu ambiant complet tăcut.

Conectivitatea este asigurată de o interfață wireless/Bluetooth Killer 1650i, bazată pe cunoscutul cip Intel AC9560, dar și o interfață Gigabit Killer E2600. Noi am folosit doar interfața wireless și nu am avut probleme cu semnalul sau cu ratele de transfer indiferent de condiții.

Sistemul audio folosește două difuzoare amplasate pe capacul inferior. Acestea oferă un semnal audio puternic de spre 80 dB și nu distorsionează sau vibrează nici la putere maximă, însă calitatea audio este cel mult medie, săracă în frecvențe joase. De altfel, Triton-ul 300 implementaază aceleași speakere de mici dimensiuni de pe Helios 300. Dotările media sunt completate de o cameră Web cu rezoluție HD și calitate medie, în nota obișnuită a clasei.

Baterie și autonomie

Triton-ul 300 implementează doar o baterie de 58 Wh, una de mică capacitate pentru clasa sa, astfel că autonomia nu este grozavă.

Tineți cont și că ecranul rulează mereu la 240Hz, și nu scade automat la 60 Hz atunci când laptopul este alimentat de la baterie, utilizatorul fiind nevoit să comute manual între cele două moduri de lucru pentru maximizarea eficienței energetice.

Cam astea au fost rezultatele noastre, ecranul rulând pe setarea standard de 240 hz și luminozitate de circa 120 cd/m2 (60%):

  • 3h 45min – editare text Google Docs, Better Battery Mode , ecran la 60%, Wi-Fi pornit;
  • 5h – redare video FullHD YouTube, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi pornit;
  • 5h – redare video Netflix, Better Battery Mode, ecran la 60%, Wi-Fi pornit;
  • 3h – navigare Web intensivă, Better Performance Mode, ecran la 60%, Wi-Fi pornit;
  • 1h – jocuri (Witcher 3), Maximum Performance Mode, ecran la 60%, Wi-Fi pornit, no fps limit.

Laptopul este însoțit de un încărcător cu o putere de 230W și dimensiuni destul de mici, dar o greutate de 900 de grame. Configurațiile inferioare primesc un adaptor de 180W, mai mic și mai ușor. Alimentarea prin intermediul portului USB-C nu este posibilă.

Preț și disponibilitate

Versiunea din 2020 a lui Acer Predator Triton 300 nu este încă disponibilă în magazine, deci vom actualiza această secțiune atunci când produsul va ajunge în ofertele locale.

Din informațiile pe care le avem în acest moment, configurațiile de bază vor pleca de la circa 6500 de lei, iar modelul de top testat de noi aici va urca spre vreo 8500-9000 de lei. Rămâne de văzut cum se va raporta acest produs la competiție în lunile ce vor urma.

Pentru mai multe informații despre prețuri și stocuri puteți intra aici sau aici.

Concluzii

Una peste alta, Predatorul Triton 300 poate reprezenta o alegere interesantă pentru cei ce caută de un laptop performant și relativ compact/ușor, dar într-un buget mediu, mai redus decât cel aferent seriilor de top.

El bifează cu brio capitole precum cel al construcției, experienței de tastare și al performanțelor, oferind în același timp și un ecran de foarte bună calitate. Pe de altă parte, însă, temperaturile ridicate atinse în jocuri și task-uri complexe, precum și autonomia relativ scurtă sau lipsurile la capitolul conectică îi limitează atractivitatea, iar Acer promite să compenseze aceste neajunsuri prin prețuri competitive.

Pro:

  • carcasă compactă și ușoară, cu design destul de curat
  • tastatură rapidă și tăcută, cu iluminare RGB și NumPad
  • ecran IPS 240Hz de bună calitate
  • performanțe bune în utilizarea zilnică, taskuri complexe și jocuri
  • profiluri de putere utile
  • ușor de deschis și upgradat
  • prețuri competitive (conform celor cunoscute la momentul actual)

Contra:

  • sigla iluminată de pe capac nu a dispărut
  • fără Thunderbolt 3, încărcare USB-C și autentificare biometrică
  • temperaturi ridicate în jocuri, și ventilatoare foarte zgomotoase pe modul Turbo
  • baterie de doar 58 Wh

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri