GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Lenovo ThinkPad X1 Carbon – Ultrabook business din fibră de carbon

Autor: Echipa Giz.ro

Lenovo ThinkPad X1 Carbon este un ultrabook cu diagonala de 14” realizat din fibră de carbon şi dotat cu nouă platformă hardware Intel Ivy Bridge.

Urmaş direct al lui Lenovo ThinkPad X1, noul model aduce mai mult decât o simplă adăugare a terminaţiei Carbon şi propune inclusiv un design îmbunătăţit şi adaptat pentru noua generaţie de ultrabook-uri.

Carcasa exterioară este realizată din carbon, material recunoscut pentru rezistenţa şi uşurinţa sa, iar această ultimă caracteristică contribuie şi la greutatea totală de numai 1.36 kg.

Pe lângă carbon, noul ThinkPad utilizează şi magneziu într-un design specific ultrabook-urilor, iar grosimea maximă a acestuia este de 18 mm, acesta fiind şi cel mai subţire ultrabook de 14” lansat până în prezent.

O altă veste bună este legată de performanţele ecranului de 14”, care beneficiază de rezoluţie 1600×900 pixeli, superioară celei 1366×768 pixeli prezentă pe cele mai multe ultrabook-uri disponibile în prezent pe piaţă.

Ecranul lui Lenovo ThinkPad X1 Carbon are 1600x900 pixeli

Tastatura a suferit de asemenea câteva mici modificări comparativ cu apreciata versiune prezentă pe modelul anterior, este iluminată şi rezistentă la vărsarea (decentă) a unor lichide, în timp ce trackpadul este realizat din sticlă şi are dimensiuni mai mari, fiind dotat cu clasicul Trackpoint de pe modele ThinkPad şi cu cele două butoane de click poziţionate în partea superioară.

Aşa cum era de aşteptat, platforma hardware este asigurată de noile procesorare Intel Ivy Bridge cu grafică Intel HD 4000. Modelele exacte ale procesoarelor nu sunt încă disponibile, întrucât nu au fost încă lansate oficial de Intel, însă gama de produse va include atât unităţi Intel Core i3, cât şi Intel Core i5 şi Intel Core i7. În plus, există până la 8 GB RAM şi SSD-uri cu capacitatea de 128 GB sau 256 GB pentru stocarea datelor, la care se adăugă şi slotul pentru carduri SD.

Tastatura si trackpadul au suferit mici imbunatatiri fata de modelul anterior

Conectivitatea este asigurată de Wi-Fi, însă Lenovo mizează şi pe prezenţa opţională a unui modul 3G pentru conexiuni la internet bazate pe serviciile asigurate de un operator de telefonie prin banala cartele SIM. Această opţiune va fi cu siguranţă utilă celor care călătoresc mult în zone lipsite mai mult sau mai puţin de conexiuni wireless.

Nu lipseşte nici tehnologia bluetooth 4.0, la care se adăugă un port USB 3.0, un port USB 2.0, un miniDisplayPort şi jack pentru căşti de 3.5 mm.

Unul dintre puţinele elemente despre care Lenovo nu a oferit informaţii detaliate este acumulatorul. Prin urmare, nu ştim care va fi autonomia lui Lenovo ThinkPad X1 Carbon, însă în mod sigur acesta va fi dotat cu funcţia Rapid Charge care permite o încărcare de 80% a bateriei în numai 30 de minute.

Carcasa exterioara este realizata din fibra de carbon

De asemenea, nu există niciun fel de informaţii cu privire la preţurile care va fi comercializat ultrabook-ul Lenovo atunci când va apărea pe piaţă în prima parte a trimestrului trei (iulie-august).

Totuşi, având în vedere fibra de carbon utilizată la construcţie sau ecranul cu rezoluţie peste cea a rivalilor ne putem aştepta la preţuri de pornire relativ ridicate. Acest lucru va conta însă mai puţin pentru utilizatorii avizi de mobilitate, întrucât noul Lenovo ThinkPad X1 Carbon pare să aibă câteva avantaje la capitolul portabilitate comparativ cu unii dintre rivalii săi: un modul 3G capabil de conexiuni la internet şi fără semnal Wi-Fi şi un acumulator care se încarcă în numai 30 de minute.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri