GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Lenovo Yoga C930 review – convertibil premium în versiunea 2019

Testat pe data de 15 ianuarie 2019
Pe scurt: Lenovo Yoga C930 rămâne unul dintre cele mai atractive laptopuri convertibile din segmentul premium, grație carcasei excelent construite, aspectului extravagant, specificațiilor hardware de top, a noului sistem audio și a stiloului digital integrat, dar micile probleme cu răcirea, ecranul și tastatura îi iau din sclipire, mai ales în condițiile standardelor tot mai ridicate ale segmentului din care face parte.
Produs testat: Lenovo Yoga C930   Testat de: Echipa Giz.ro    Nota: 4/5    Pret: începând de la 6200 Lei

În acest articol discutăm pe larg despre Lenovo Yoga C930, cea mai nouă versiune a laptop-ului 2-in-1 premium a celor de la Lenovo, la momentul articolului, Ianuarie 2019.

Dispozitivele Yoga s-au remarcat încă din primii ani ai existenței acestei clase de laptop-uri 2-in-1 cu ecrane convertible, iar pe parcursul ultimilor ani versiunile Yoga 910 și 920 au reprezentat vârfuri de gamă în clasa lor, cu dotări și particularități pe măsura prețurilor de listă.

Versiunea late-2018/ early-2019, Yoga-ul C930, aduce cu sine câteva modificări importante ce adresează lipsuri ale modelelor precedente, precum un sistem audio mult îmbunătățit și un locaș intern pentru pen-ul inclus, dar în același timp pierde unul din principalele atuu-uri în fața competiției și primește o baterie de capacitatea mai mică.

Construcția, conectica, ecranul touch de 13.9-inch, tastatura și dotările hardware nu au suferit modificări semnificative, ele fiind în continuare în mare parte adecvate unui produs din gama de top. Competiția în gama convertibilelor premium nu a stat însă pe loc în ultimii ani, astfel că Yoga-ul C930 nu va avea deloc viață ușoară în ochii unui cumpărător analitic și chibzuit, gata să pună în balanță toți factorii ce ar fi bine de luat în seamă atunci când aveți în vedere un notebook cu prețuri cuprise între 6500 și 10000 de lei.

Mai multe despre toți acești factori discutăm pe larg în rândurile de mai jos, precum și în detaliatul nostru review în limba engleză disponibil pe UltrabookReview.com

leonovo-yoga-c930

Specificații Lenovo Yoga C930

Ecran13,9″, 3840 x 2160 pixeli, IPS, tactil, lucios
ProcesorIntel Kaby Lake-R Core i7-8550U
VideoIntel UHD 620
Memorie16 GB DDR4 (lipiți)
Stocare1 TB SSD M.2 NVMe Samsung PM981
ConectivitateWireless AC (Intel 9260), Bluetooth 4.2
Porturi1x USB-A 3.0, 2x USB-C 3.1 cu Thunderbolt 3, mic/căști
Baterie
60 Wh, încărcător 65 Wh
OSWindows 10
Dimensiuni322 mm x 227 mm x 14,9 mm
Greutate1,4 kg + încărcător 0,35 kg
Alteletastatură iluminare, senzor amprente, sistem audio quad DolbyAtmos

Ce ne-a plăcut

Yoga C930 este primul model din această gamă Lenovo care abandonează balamaua cu mecanism similar unei brățări de ceas, ansamblu care a impresionat prin ingeniozitate și manoperă, dar care a ocupat mult spațiu fără să ofere ceva cu adevărat important la schimb.

Noul laptop folosește o balama tradițională, însă Lenovo nu a ratat ocazia să ofere ceva deosebit și a integrat parte a sistemului audio în acest mecanism, pentru a oferi astfel un fel de soundbar compact care suplimentează celelalte două difuzoare care sunt amplasate, ca și până acum, pe capacul inferior.

lenovo-yoga-c930-design-interior2

Dincolo de acest detaliu, nu s-au schimbat prea multe atunci când vine vorba de carcasă. Yoga C930 este fabricat în continuare din metal, iar construcția este solidă și îngrijită. Deoarece laptopul folosește un ecran cu diagonală de 13,9”, în timp ce rivalii precum HP Spectre x360 sau Asus ZenBook Flip UX362 oferă un ecran de 13,3”, Yoga C930 este ceva mai mare și mai greu.

La acest aspect mai puțin plăcut al dimensiunilor contribuie și marginile cam late ale ecranului, în special masiva buză inferioară, Lenovo eșuând să micșoreze semnificativ dimensiunile amprentei după înlăturarea balamalei de tip brățară de ceas. De asemenea, trebuie menționat faptul că vechile Yoga ofereau o baterie cu o capacitate de 70Wh sau mai mari, ceea ce justifica într-o oarecare măsură greutatea, însă noul Yoga C930 oferă o baterie de numai 60Wh.

Din punctul meu de vedere, Yoga C930 are mai mult sens dacă este privit mai degrabă ca un laptop convențional decât ca un convertibil. Utilizat astfel, C930 nu deranjează cu dimensiunile sale, carcasa stă ferm ancorată pe masă grație noilor piciorușe antiderapante eficiente, restpad-ul mare este confortabil, iar combinația dintre ecranul suficient de bun, sistemul audio de vârf și camera Web cu capac protector amplasată optim îl fac o stație de lucru bună. Mai mult, chiar și buza inferioară masivă a ecranului reprezintă un avantaj în acest caz, deoarece ridică ecranul mai aproape de nivelul ochilor.

Noua balama este însă cam rigidă, necesitând ambele mâini pentru deschiderea dincolo de 90 de grade, însă aceasta măcar reușește să mențină ferm ecranul în orice poziție. Din păcate, ranforsarea capacului tot nu este perfectă, remarcându-se uțoara tendință de torsiune a ecranului în modul laptop. La aceste detalii mai puțin plăcute se adaugă muchia frontală a capacului, care este cam ascuțită, și lipsa unei teșituri care să permită prinderea fermă a ecranului, ceea ce face ca deschiderea sa cam stângace.

Marginile interioare sunt și ele cam ascuțite, așa cum am văzut și la generațiile anterioare, iar încheieturile riscă să sufere după o perioadă de timp. Din fericire, palmrest-ul mare ameliorează o parte a acestei ultime probleme, însă aș fi preferat niște muchii ceva mai boante chiar cu riscul alterării unui design impecabil.

Versiunea argintie testată de noi face față cu brio și unei utilizări intense, aluminiul șlefuit ascunzând cu succes urmele de amprente, în timp ce varianta gri închis va necesita probabil ceva mai multă întreținere de rutină pentru a arăta impecabil.

Conectivitatea este cea cunoscută de la generația anterioară. Aceasta nu oferă un port HDMI sau un card reader, însă include un port USB-A și două porturi USB-C cu compatibilitate Thunderbolt 3, ceea ce acoperă destul de bine necesitățile unui utilizator obișnuit, atât timp cât nu veți uita să cumpărați și niște adaptoare.

Versiunea din acest an aduce însă o noutate care va fi apreciată de cei care utilizează des stiloul digital, acesta având acum propriul locaș direct în carcasă și fiind deci în permanență la îndemână. Probabil că volumul ocupat de acest locaș este de vină pentru micșorarea capacității bateriei, deci oportunitatea schimbării rămâne la latitudinea utilizatorului.

Componentele radio interne au primit și ele puțină atenție în plus. Carcasa are câteva capace din material plastic amplasate pe laterale și pe capacul inferior, acestea fiind cam greu de explicat la o primă vedere. În final am descoperit că sub acestea se ascund diversele antene, decizia fiind luată probabil pentru a evita interferențele semnalului cu carcasa integral metalică.

Tastatura este similară cu cea văzută acum un an pe Yoga 920, iar acest lucru s-ar putea să-i deranjeze puțin pe utilizatorii care tastează foarte mult deoarece nu toate aspectele sunt potrivite pentru obținerea unei viteze de scriere mari și fără greșeli.

Aranjarea tastelor este în general bună, asta dacă puteți trece peste butoanele Up și Down subdimensionate și lipsa unor butoane dedicate pentru Home, End și alte câteva. Mecanismul tastelor are o cursă scurtă, cu activare fermă, ceea ce va necesita un timp semnificativ pentru a ajunge la o viteză de tastare mulțumitoare. Suprafața butoanelor este perfect plată, nu concavă ca la alte laptopuri Lenovo, ceea ce reduce într-o oarecare măsură și răspunsul tactil cerut de utilizatorii pretențioși.

lenovo-yoga-c930-keyboard-clickpad

Mecanismul tastaturii este puțin cam zgomotos și va atrage atenția în mediile foarte liniștite. Un alt mic aspect deranjant este combinația dintre iluminarea de fundal albă și suprafața argintie a tastelor, contrastul caracterelor fiind astfel foarte mic. Aceasta nu este însă o problemă în cazul variantei coloristice gri închis.

Touchpad-ul fabricat de Synaptics are dimensiuni mari și o suprafață cu fricțiune redusă acoperită cu sticlă, acesta oferind astfel un mediu pentru control excelent care nu are probleme cu gesturile multiple. Butoanele aferente sunt puțin cam rigide, însă nu sunt mai rele decât cele găsite pe alte laptopuri. Această zonă este completată de un senzor pentru amprente amplasat sub tastele direcționale, acesta având o prestație bună. Unii utilizatori se plâng însă de el, iar cum acesta este singurul sistem de autentificare biometrică, va trebui să-l verificați imediat pentru a vedea dacă nu faceți parte din grupul ghinioniștilor afectați de controlul calității prea lax.

Configurația hardware testată de noi este cea mai puternică oferită de Lenovo, aceasta având un procesor Intel Core i7-8550U, 16 GB de RAM și un SSD Samsung PM981 cu conectare NVMe, rate mari de transfer și capacitate de 1 TB. Lenovo nu oferă configurația cu procesoare din seria Whiskey Lake, însă acest aspect nu ar fi contat oricum, după cum vom vedea.

Accesul la componentele interioare se face ușor, utilizatorul trebuind doar să desfacă un număr redus de șuruburi Torx pentru a putea înlătura capacul inferior. Deoarece toate componentele, cu excepția unității de stocare, sunt lipite pe placa de bază, probabil că acest aspect nu contează prea mult.

Laptopul se comportă foarte bine în activitățile uzuale, configurația bună oferind o experiență în utilizare la înălțimea pretențiilor pe care le avem de la un model de vârf. Sistemul de răcire este însă activ în permanență, iar căldura disipată de carcasă este mai mare decât în cazul altor laptopuri cu configurații similare, însă acest lucru nu afectează performanța.

Acest aspect se schimbă însă în cazul activităților solicitante. După dezactivarea opțiunii Intelligent Cooling și optarea pentru profilul Performance mode din cadrul aplicației de control Lenovo Vantage, procesorul i7-8550U s-a stabilizat la o frecvență de 2,1 – 2,2 GHz (echivalentul unui TDP de 14W) și temperaturi de 71 – 73 de grade după testul obișnuit CineBench R15 care a fost ciclat de 10+ ori. Scorurile medii obținute în aceste condiții au fost de 480 de puncte.

perf-temps-cinebench-960x715

  • 3DMark 11: P2026 (Graphics: 1832, Physics: 6533);
  • 3DMark 13 – Fire Strike: 1013 (Graphics – 1126, Physics – 6502);
  • 3DMark 13 – Time Spy: 380 (Graphics – 847, CPU – 2277);
  • PCMark 08: Home Conventional – 3023;
  • PCMark 10: 3757;
  • PassMark: Rating: 3217, CPU mark: 8346, 3D Graphics Mark: 1005;
  • GeekBench 3.4.2 32-bit: Single-Core: 3942, Multi-core: 13438;
  • GeekBench 4.1.1 64-bit: Single-Core: 4863, Multi-core: 14823;
  • CineBench R15 (best run): OpenGL 50.5677 fps, CPU 545 cb, CPU Single Core 166 cb;
  • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 142.81 fps, Pass 2 – 39.58 fps.

Subalimentarea procesorului a ajutat la îmbunătățirea performanțelor, însă cea mai mică valoare posibilă a fost de -90 mV, deoarece la –100 mV ne-am confruntat cu blocaje. Procesorul s-a oprit la aceleași limite de 14W TDP și 71 – 73 de grade, însă frecvențele au urcat la 2,3 – 2,4 GHz iar scorurile în CineBench R15 au urcat la 530 de puncte.

perf-temps-cinebench-undervolted-960x706

  • 3DMark 13 – Fire Strike: 1110 (Graphics – 1224, Physics – 8082);
  • GeekBench 4.1.1 64-bit: Single-Core: 4804, Multi-core: 16065;
  • CineBench R15 (best run): OpenGL 55.14 fps, CPU 580 cb, CPU Single Core 170 cb;
  • x264 HD Benchmark 4.0 32-bit: Pass 1 – 163.25 fps, Pass 2 – 37.05 fps.

Deoarece Lenovo a ales limite mai mici pentru TDP și temperatură, scopul fiind menținerea căldurii și zgomotului sistemului de răcire în limite acceptabile, Yoga C930 oferă performanțe mai slabe în aplicațiile intensive decât alte laptopuri similare. De exemplu, Dell XPS 13 oferă performanțe cu 20 de procente mai bune, deoarece poate urca la un TDP de 23W și temperaturi de 85 de grade, ceea ce-i permite să atingă scoruri de 580 – 600 puncte în același test CineBench R15, în timp ce alte laptopuri similare au o limită de temperatură mai mare, ceea ce le permite să ofere performanțe cu 5 – 10 procente mai mari.

Performanța în modul combinat CPU și GPU este și ea limitată. În testul făcut cu un joc mai vechi, dar relevant (NFS: Most Wanted), se poate observa că frecvența nucleului grafic s-a stabilizat la circa 1 GHz (puțin sub maximul de 1,15 GHz), însă procesorul scade rapid la numai 1,2 – 1,5 GHz, ceea ce afectează în mod vizibil performanțele.

perf-temps-gaming-undervolted-960x693

Aceste aspecte poate că nu contează atât de mult în cazul unui laptop convertibil ultraportabil, care nu este gândit pentru activități pretențioase pe perioade îndelungate de timp, însă dacă vreți să editați din când în când niște fotografii sau filmări, să faceți programare sau să vă distrați cu un joc, Yoga C930 nu este laptopul recomandat, deoarece performanțele sale sunt cu 10 – 20 % în urma concurenței.

Platforma hardware este completată de un cip Intel 9260, care oferă Wi-Fi 802.11ac și Bluetooth 5.0, acesta achitându-se excelent de sarcini atât la apropiere, cât și la distanțe mari. Camera Web are o calitate mediocră, singurul aspect pozitiv fiind capacul care oferă un plus de securitate și intimitate pentru cei preocupați de acest aspect.

Sistemul audio de pe Lenovo Yoga C930 este impresionant. Acesta nu este cel mai puternic disponibil pe un laptop, nivelul sonor fiind de circa 80 dB, însă combinația dintre cele două difuzoare amplasate pe capacul inferior și difuzoarele ascunse în balama oferă un sunet curat, fără reverberații și cu răspuns bun în frecvență. Cei care vor folosi Yoga C930 ca un sistem pentru redarea media vor fi în mod cert mulțumiți.

lenovo-yoga-c930-speakers-bottom

Bateria are o capacitate de 60 Wh, fiind deci mai mică decât cea de 70 Wh de pe generația anterioară și cea de 78 Wh de pe modelul de acum două generații. Capacitatea nu este mică, însă nu mai este nici unul dintre punctele de atracție ale gamei Yoga.

Componentele sunt însă bine implementate și, în ciuda ecranului cu rezoluție UHD, laptopul oferă o autonomie bună. Utilizatorii trebuie să se aștepte la 4 – 6 ore de lucru intensiv și 6 – 8 ore de redare video, în timp ce aceia care vor alege modelul cu ecran FHD vor putea beneficia de autonomii de 5 – 7 ore de lucru și vreo 10 ore de redare video.

  • 6h:30m – editare text Google Docs, Better Battery Mode, ecran la 40%, Wi-Fi pornit;
  • 6h – redare video youTube Full HD, Better Battery Mode, ecran la 40%, Wi-Fi pornit;
  • 8h:30m – redare video 4K MKV, Better Battery Mode, ecran la 40%, Wi-Fi pornit;
  • 8h – redare video Netflix, Better Battery Mode, ecran la 40%, Wi-Fi pornit;
  • 5h – navigare Web intensivă, Better Performance Mode, ecran la 40%, Wi-Fi pornit.

Laptopul este însoțit de un încărcător de 65W. Acesta are nevoie de două ore pentru o încărcare completă, însă sistemul Quick Charge permite încărcarea de la 10 la 50 de procente în numai 30 de minute și de la 10 la 70 de procente într-o oră.

Ce nu ne-a plăcut

Lenovo oferă modelul Yoga C930 cu două tipuri de ecrane IPS de 13,9”, un model Full HD pentru configurațiile mai ieftine și unul UHD pentru cele de top. Noi l-am testat pe cel din urmă și chiar dacă este per total un ecran de bună calitate, luminozitatea sa maximă și uniformitatea iluminării lasă de dorit.

Panoul UHD fabricat de către LG Philips are o luminozitate maximă de circa 300 nits, puțin peste media portabilelor actuale, dar în același timp nu suficient de ridicată pentru un produs premium cu ecran acoperit cu sticlă, aspect ce se va face simțit dacă plănuiți să folosiți Yoga-ul în medii puternic luminate. Modelul testat de noi suferă și de light bleeding, iar uniformitatea iluminării este nesatisfăcătoare, deoarece jumătatea inferioară este semnificativ mai întunecată decât cea superioară.

Trebuie menționat că nu am văzut alte review-uri ale panelului UHD până acum și nici plângeri ale cumpărătorilor pe forumul oficial al companiei, astfel că e posibil ca problemele de mai sus să nu afecteze acest panel la scară largă ci să fie izolate unor cazuri nefericite, precum al nostru, însă nu strică să fiți atenți în momentul achiziției.

Pe de altă parte, acest ecran oferă o reproducere adecvată a culorilor atât timp cât nu aveți pretenții ridicate precum cele cerute de editarea foto/video, acesta oferind o acoperire de 99% pentru spectrul sRGB și de 78% pentru AdobeRGB.

screen-brightness-coverage-yoga-c930

Calibrarea la rândul său destul de bună în mod implicit, însă se pot face ajustări suplimentare pentru corectarea unor mici deficiențe.

  • Panel HardwareID: LG Philips LGD0587/ LEN8B90 (LP139UD1-SPC2);
  • Coverage: 99% sRGB, 74% NTSC, 78% AdobeRGB;
  • Measured gamma: 2.3;
  • Max brightness in the middle of the screen: 299 cd/m2 on power;
  • Contrast at max brightness: 820:1;
  • White point: 6500 K;
  • Black on max brightness: 0.37 cd/m2.

Ecranul oferă suport pentru controlul tactil și este suplimentat de compatibiltatea cu stiloul digital inclus în pachet. Acest instrument oferă 4096 de niveluri de presiune și are un design simplu cu vârf din material plastic. Puțin cam mic și cam alunecos, dar suficient de confortabil în comparație cu alte modele mai groase, acest stilou digital este bun pentru desen și adnotări, însă este mai puțin grozav pentru scrisul de mână, deoarece se remarcă latența destul de mare specifică implementărilor fără digitizor dedicat.

lenovo-yoga-c930-pen-holder

Opțiunea cu rezoluție Full HD are aceiași parametri de imagine ca implementarea UHD testată de noi, însă este semnificativ mai ieftină și are un consum energetic mai mic, fiind deci mai bună în cazul în care doriți maximizarea autonomiei.

După cum am spus în secțiunea anterioară, Yoga C930 are un comportament similar cu modelele Yoga anterioare și nu este un sistem pentru sarcini pretențioase. De vină este sistemul de răcire ales de Lenovo, implementarea cu o conductă de transfer termic și două ventilatoare fiind una simplistă, ce nu se dovedește foarte performantă în practică.

lenovo-yoga-c930-cooling

Implementări la fel de simple am văzut însă și pe alte laptopuri ultraportabile precum Dell XPS 13, însă Lenovo a ales să limiteze și consumul și temperaturile maxime la valori mai mici. În consecință, ventilatoarele sistemului de răcire nu au o turație ridicată nici măcar în aplicațiile intensive, iar temperaturile pe procesor ajung abia la 75 de grade, ceea ce se traduce printr-o temperatură a carcasei de cel mult 43 de grade. Laptopurile concurenței sunt mai îngăduitoare și permit atingerea unor temperaturi externe de spre 45-50 de grade, odată cu aceasta fiind posibilă și atingerea unor performanțe mai bune.

temperatures-daily-yoga-c930-960x384 temperatures-load-yoga-c930-960x384

Opțiunea Lenovo este de înțeles pentru cei care preferă sistemele mai reci și mai tăcute, însă ar fi fost de preferat și oferirea unor opțiuni avansate care să permită obținerea unor performanțe mai bune cu prețul unei călduri disipate și unui nivel de zgomot mărite. În plus, sistemul de răcire ales de Lenovo nu este prea grozav nici într-un regim uzual de utilizare, temperaturile carcasei ajungând la 39 de grade în condițiile în care ventilatoarele se învârt în permanență.

În concluzie, sistemul de răcire este necorespunzător pentru un ultraportabil modem din gama superioară. Ne-am fi dorit o soluție care să mențină laptopul rece și tăcut în regim uzual și să ofere performanțe maxime atunci când este nevoie. Lenovo a ales calea Apple, încercând să facă totul cât mai tăcut, iar această idee nu ne încântă.

Preț și specificații

Lenovo Yoga C930 este disponibil în ofertele locale și are prețuri care încep de la 6200 lei, pentru configurația cu procesor Intel Core i5, ecran Full HD, 8 GB de memorie și unitate de stocare SSD cu capacitate de 512 GB. Cei care doresc mai mult pot opta pentru 16 GB RAM, care costă aproximativ 450 de lei în plus, pentru ecran UHD, care costă 900 de lei în plus, sau altele, cea mai scumpă configurație putând ajunge astfel la aproape 10.000 lei.

Pentru prețuri și stocuri actualizate puteți intra aici sau aici.

Concluzii

Yoga-ul C930 rămâne unul dintre cele mai bune ultraportabile 2-in-1 de pe piață la începutul anului 2019, însă nu avem cum să nu remarcăm că unele dintre aspectele sale încep să își arate vârsta.

Construcția solidă, asociată cu liniile estetice simple și aspectuoase, precum și sistemul audio excelent, reprezintă principalele sale atuu-uri în fața competiției, în vreme ce elemente precum conectivitatea, performanțele în utilizarea uzuală și autonomia sunt doar la nivelul așteptărilor, fără a impresiona.

Pe de altă parte, lista eventualelor neajunsuri nu e deloc scurtă. Unele sunt subiective și e posibil să nu vă afecteze direct, precum peformanțele mai reduse decât ale competitorilor în task-uri intensive, feedback-ul tastaturii, necesitatea de adaptoare pentru a conecta un card SD sau un monitor extern, sau formatul ceva mai mare și mai greu, ce face în principal utilizarea în modul tabletă destul de incofortabilă. Pe altele însă le veți simți în utilizarea de zi cu zi, precum muchiile neiertătoare, faptul că ventilatoarele sunt active în permanență, fapt ce face ca acest laptop să nu fie niciodată complet silențios, precum și calitatea doar medie a panelurilor disponibile, cu luminozitate nu prea grozavă și deficiențe în ceea ce privește uniformitatea și light-bleeding-ul, ambele greu de acceptat în segmentul premium din care face parte acest produs.

Alternativele Yoga-ului C930 rămân modele precum HP Spectre x360, mai compact, ceva mai accesibil și cu ecrane mai bune, dar cu probleme similare în privința performanțelor în task-uri complexe, precum și convertibilele business Lenovo Thinkpad X1 Yoga și HP EliteBook X360, cu tastaturi mai bune, ecrane mai luminoase și prețuri pe măsură.

Noi vă sfătuim însă și să vă gândiți de două (chiar trei) ori dacă aveți cu adevărat nevoie de un notebook 2-in-1 cu ergonomicitate incertă în modul tabletă, și aceasta pentru că segmentul convertibilelor de top a cam stat pe loc în ultimii ani, opțiunile remarcabile fiind mult mai puține decât în rândul ultrabook-urilor clamshell, unde vă puteți îndrepta atenția spre produse precum Lenovo X1 Carbon, Dell XPS 13, HP Spectre 13 sau Asus ZenBook UX392.

Pro:

  • carcasă excelent realizată
  • ecran mare de 13,9 cu stylus încorporat în carcasă
  • performanțe bune pentru utilizarea zilnică
  • sistem audio excelent
  • autonomie bună, în special pentru modelul cu ecran Full HD

Contra:

  • aceleași dimensiuni ca modelul anterior, dar cu baterie mai mică
  • ecran întunecat, cu bleeding și neuniform iluminat
  • performanțe limitate în activitățile pretențioase
  • sistemul de răcire are nevoie de ajustări

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri