GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top aplicaţii şi jocuri pentru iPad şi iPad mini

Autor: Echipa Giz.ro

Ţi-ai cumpărat sau ai primit cadou o tabletă iPad sau iPad mini? Înseamnă că vrei să afli care sunt cele mai bune şi mai importante aplicaţii pe care le poţi instala pe tableta, iar noi aici la GiZ suntem pregătiţi să-ţi venim în ajutor.

iOS este în continuare cel mai bun sistem de operare pentru tablete. Chiar dacă Android vine puternic din urmă în special pe partea de aplicaţii pentru smartphone-uri, iOS are o colecţie de aplicaţii semnificativ mai puternice pentru tablete.

Totuşi, atunci când faci prima oară pasul în universul iPad sau chiar şi la mult timp după aceea te poţi confrunta cu o problemă: în AppStore există atât de multe aplicaţii, încât uneori este dificil să le găseşti pe cele cu adevărat utile şi folositoare, iar acest lucru se aplică şi în cazul jocurilor.

Prin urmare, ne-am gândit să-ţi venim în ajutor cu o serie de recomandări pentru aplicaţii şi jocuri. Cele mai multe dintre acestea sunt gratuite, dar avem şi câteva sugestii de aplicaţii contra-cost pentru care chiar merită să plăteşti câţiva (zeci de) lei.

O ultimă remarcă înainte de a începe: aplicaţiile dezvoltate pentru iPad sunt compatibile şi pentru iPad mini prin prisma rezoluţiei alese de Apple pentru aceasta din urmă, similară cu cea de pe iPad 2.

iPad si iPad mini sunt cea mai buna platforma pentru aplicatii mobile

iPad si iPad mini sunt cea mai buna platforma pentru aplicatii mobile

Aplicaţii gratuite pentru iPad şi iPad mini

  • Flipboard – Dacă vrei să te pui rapid la curent cu cele mai proaspete ştiri dintr-o gamă diversificată de subiecte, Flipboard este una dintre cele mai elegante alegeri, întrucât grupează informaţiile sub forma unei reviste bogate în imagini şi conţinut vizual. În plus, aplicaţia îţi permite să integrezi şi conturile de Facebook şi Twitter, astfel că nu mai ai nevoie de aplicaţiile dedicate special pentru ele.
Flipboard

Flipboard

  • Dropbox – Într-o perioadă în care avem diverse fişiere pe o gamă vastă de gadgeturi, o aplicaţie care să le grupeze pe toate în cloud este esenţială. Aici, Dropbox este de departe cea mai bogată în opţiuni, pentru că îţi permite să accesezi uşor orice fişier stocat în cloud şi chiar să uploadezi automat în cont pozele şi clipurile făcute cu camera video. În plus, numeroase aplicaţii au integrat Dropbox în funcţia de Share.
Dropbox

Dropbox

  • AccuWeather – Vremea se schimbă atât de mult de la o zi la alta, încât o aplicaţie meteo este esenţială, iar AccuWeather are mai multe avantaje, printre care interfaţa elegantă, vremea din oră în oră şi prognoza pe 15 zile, iar informaţiile au o acurateţe foarte bună. Există şi alte opţiuni interesante, cum ar fi avertizările de vreme rea, dar acestea sunt disponibile în special în US.
AccuWeather

AccuWeather

  • Pocket – Cunoscută anterior sub numele Read it later, aplicaţia îţi permite să salvezi articolele importante pe care le găseşti pe internet pentru a le citi mai târziu offline. Aplicaţia sincronizează articolele între desktop, telefon şi tableta, astfel că poţi accesa oriunde informaţiile de care ai nevoie. Are suport şi pentru fotografii şi clipuri video, fiind practic un Instapaper gratuit.
Pocket

Pocket

  • Snapseed – Spre deosebire de efectele mai mult sau mai puţin naturale ale lui Instagram, aplicaţia Snapseed realizată de Google îţi permite să editezi cu adevărat fotografii, de la luminozitate şi contrast până la filtre sepia sau efecte amuzante.
Snapseed

Snapseed

Descoperă pe pagina următoare a articolului cele mai bune jocuri pentru iPad şi iPad mini.

Jocuri pentru iPad şi iPad mini

  • Real Racing 3 – Probabil jocului momentului pentru platformele mobile, Real Racing 3 este un joc de curse în care poţi concura cu maşini produse de Porsche, Lamborghini sau Bugatti pe numeroase circuite reale precum Spa-Francorchamps, Silverstone sau Hockenheim. Grafica este superbă, iar controlul maşinilor este suficient de simplu pentru a-ţi crea dependenţă.
Real Racing 3

Real Racing 3

  • Hero Academy – Pasionaţii de jocuri de strategie vor găsi în Hero Academy unul dintre cele mai bune titluri de acest gen. Poate că grafica nu te va impresiona, însă modulul multiplayer în care trebuie să distrugi cristalul echipei adverse sau întreaga sa armată te va prinde destul de repede.
Hero Academy

Hero Academy

  • Kingdom Rush (0.99 USD) – Un alt joc bun de strategie este Kingdom Rush, care te poartă pe un tărâm medieval unde trebuie să învingi armatele rivale. Jocul are o puternică tenta de umor şi include şi celebrele lupte cu “bossi”, astfel ca meniul este complet.
Kingdom Rush

Kingdom Rush

  • ThinkerBox – Este un joc de tip puzzle în care trebuie să construieşti diverse maşini şi instrumente bazate pe concepte fizice reale. Este dedicat în special celor care vor să şi înveţe ceva util, nu numai să se distreze, iar numărul de niveluri este suficient de mare pentru a rămâne în priză mai mult timp.
ThinkerBox

ThinkerBox

  • Infinity Blade 2 (2.99 USD) – Conisderat unul dintre cele mai bune jocuri pentru iPad, Infinity Blade 2 te pune în pielea unui personaj implicat într-o aventură fantastică în care trebuie să lupţi împotriva titanilor. Aşa cum sugerează şi numele, arma principală în joc este sabia.
Infinity Blade 2

Infinity Blade 2

Descoperă pe pagina următoare a articolului cele mai bune aplicaţii plătite pentru iPad şi iPad mini.

Aplicaţii contra-cost pentru iPad şi iPad mini

  • AVPlayer (2.99 USD) – Player-ul îţi permite să vezi filme într-o multitudine de formate, de la MKV până la Xvid, inclusiv în format Full HD, şi are suport inclusiv pentru subtitrări. Un alt avantaj este că poţi transfera filme şi prin Wi-Fi.
  • Documents To Go (9.99 USD) – Un editor de documente Office nu ar trebui să lipsească de pe un gadget mobil, iar Documents To Go este una dintre aplicaţiile de top pentru iPad. Cu ea poţi edita fişiere Word şi Excel, însă cele PowerPoint pot fi doar vizualizate. Există şi suport pentru serviciile în cloud precum Dropbox sau Google Drive, dar pentru asta trebuie să plăteşti în plus.
Documents To Go

Documents To Go

  • Adobe Photoshop Touch (9.99 USD) – Versiunea pentru tablete a aplicaţiei Photoshop oferă cele mai importante instrumente de editare pentru fotografii, însă necesită o oarecare perioadă de acomodare. Pozele pot fi apoi accesate şi de pe versiunea desktop prin serviciul Creative Cloud, care necesită însă costuri suplimentare.
Adobe Photoshop Touch

Adobe Photoshop Touch

  • Instapaper (3.99 USD) – Când vrei să citeşti articole şi fără o conexiune permanentă la internet, Instapaper îţi vine în ajutor: aplicaţia îţi permite să salvezi articolele preferate pentru a le citi ulterior doar în format text, fără reclamele sau meniurile specifice unui site. Textul poate fi afişat în numeroase dimenisiuni şi fonturi, iar articolele pot fi grupate în directoare.
Instapaper

Instapaper

  • Camera Plus Pro (1.99 USD) – iPad nu este tocmai uşor de utilizat pe post de cameră foto, dar dacă realizezi poze cu el poţi folosi aplicaţia Camera Plus Pro pentru a le edita şi pentru a adăuga diverse efecte şi filtre prin care poţi îmbunătăţi calitatea acestora.
Camera Plus Pro

Camera Plus Pro

Concluzii

Acestea sunt doar câteva dintre aplicaţiile esenţiale pe care le poţi instala pentru tableta ta iPad sau iPad mini, însă reprezintă doar începutul. Pe măsură ce capeţi mai multă experienţă în utilizarea tabletei Apple, vei descoperi numeroase alte aplicaţii şi jocuri utile pe care să le instalezi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri