GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Ce să-i faci unui telefon sau tablete care nu mai porneşte

Autor: Echipa Giz.ro

Telefoanele şi tabletele cu Android sau iOS pot ajunge în situaţia de a nu mai porni, însă indiferent de dispozitivul pe care îl ai există soluţii simple pentru remedierea acestei probleme.

Ca orice dispozitive electronice care utilizează un software, telefoanele şi tabletele pot suferi anumite defecţiuni care să ducă la blocarea completă a acestora şi la imposibilitatea de a le porni.

O astfel de situaţie este întâlnită atât în cadrul gadgeturilor care folosesc sistemul de operare Android, cât şi în cazul unui iPhone sau iPad care utilizează iOS.

Partea bună este că există câteva soluţii simple prin care să reporneşti dispozitivul fără să fii nevoit să faci o vizită în service. Partea mai puţin bună este că procedeul va duce la pierderea tuturor datelor stocate pe dispozitiv.

Tocmai de aceea, chiar dacă în prezent ai un dispozitiv complet funcţional, îţi recomandăm să faci un backup pentru datele cu adevărat importante, eventual pe un serviciu de cloud, pentru ca în cazul apariţiei unei probleme să nu le pierzi definitiv.

Telefoanele iPhone sau cele cu Android pot ajunge in situatia de a nu mai porni

Cum să reporneşti un telefon sau o tabletă cu Android

Dacă ai un smartphone sau o tabletă care foloseşte sistemul de operare Android, asigură-te că dispozitivul este închis şi intră în Recovery Mode.

Acesta este un meniu special asemănător cu BIOS-ul calculatorului care se accesează printr-o combinaţie între butoanele de pornire, home şi volum, pe care le apeşi simultan câteva secunde. Din păcate, fiecare producător foloseşte o combinaţie diferită pentru accesul în Recovery Mode, pe care trebuie să o cauţi pe internet. De exemplu, pentru a intra în Recovery Mode pe un Samsung Galaxy S5 trebuie să apeşi simultan pe Volume Up, Home şi Power, în timp ce în cazul dispozitivelor Nexus combinaţia este, de regulă, Volume Up, Volume Down şi Power.

Folosită corectă, combinaţia de taste oferă acces la meniul Recovery Mode, care poate fi utilizat doar din tastele menţionate mai sus, întrucât în cadrul acestuia nu există suport pentru funcţia de touch. Prin folosirea tastei pentru volum selectezi opţiunea “wipe data / factory reset” şi confirmi acţiunea cu Yes.

După procesul de restaurare vei avea un telefon sau o tabletă exact în starea în care a fost atunci când ai cumpărat-o, fără aplicaţii, fişiere personale sau alte personalizări. Practic, această funcţie este similară cu opţiunea factory Reset din meniul standard al Androidului.

Functia Recovery Mode pentru Android

Functia Recovery Mode pentru Android

Cum să reporneşti un iPhone sau iPad

În cazul în care ai un smartphone iPhone sau o tabletă iPad în aceeaşi stare, soluţia este un pic mai complicată, întrucât ai nevoie de un calculator, iTunes şi un cablu USB.

Primul pas este să conectezi dispozitivul la calculator prin intermediul cablului pe care l-ai primit la achiziţionare, iar apoi trebuie să porneşti aplicaţia iTunes.

În acest moment trebuie doar să ţii apăsat pe butonul Home al telefonului sau tabletei până când iTunes detectează că dispozitivul a intrat în Recovery Mode. Procesul poate dura până la 30 de secunde, aşa că ai răbdare până când observi apariţia unui mesaj din partea iTunes, care te informează de detectarea dispozitivului.

De aici, lucrurile sunt cât se poate de simple: selectează Restore şi aşteaptă ca iTunes să efecteze operaţiunea de reset, similară cu cea de ”Reset all settings” din meniul iOS.

Functia de Restore pentru iPhone sau iPad

Functia de Restore pentru iPhone sau iPad

Concluzii

Dacă totul a decurs bine, după efectuarea acestor paşi simpli ar trebui să ai din nou un dispozitiv funcţional, cu Android sau iOS. Aşa cum ai observat, operaţiunea în sine nu este deloc complicată, însă dacă din diverse motive întâmpini probleme nu ezita să ne spui ce s-a întâmplat în cadrul secţiunii de comentarii de mai jos. Vom încerca să te ajutăm cât mai repede.

260 comentarii

  1. LECO IOSIF

    9 iunie 2019 la 09:38

    SALUT….AM UN SAMSUNG A5 2016 SM-A510F SI CAND DAU SAL APRIND SCRIE DOAR SAMSUNG GALAXY A5 2016 SI RAMANE ASA. AM INCERCAT SAL PUN IN RECOVERY MODE DAR NU MERGE TOT SAMSUNG A5 SCRIE PE ECRAN. AM SCHIMBAT SI SOFTUL SI TOT NIMIC. AM SCHIMBAT RECOVERY MODE CU TWRP PE OBIN IMI ZICE CA SA INSTALAT CU SUCCES DAR TOT NU INTRA IN TWRP. PE ECRAN SCRIE SAMSUNG GALAXY A5 2016 NU MERGE NICI O COMANDA INAFARA DE VOLUM JOS BUTONUL DE ACASA SI BUTONUL DE PORNIRE….CE SA FAC E STRICAT VRO PESA DIN EL CEVA??????

    • Mate

      28 noiembrie 2019 la 19:02

      Salut am un samsung j5 2016 il pun in incarcator si tot vibreaza in contin dar nu arata nimica ca incarca am incercat dal pornesc dar vibreaza si nu porneste ce sa fac

    • Ovidiu Bichis

      13 iunie 2020 la 13:44

      Aceeasi problema o are si tableta mea (PC PA1051DA).Am incercat de cel putin 7 ori si nimica.As schimba si softul,dar nu stiu cum si unde gasesc softul.
      va multumesc in avans pentru raspuns.

      • Vali

        7 decembrie 2021 la 12:24

        Salut am o tableta samsung GT-P5210 și nu pornește în nici un fel nu se vede nici dacă o bagi la încărcat care este cauza?

  2. Diana

    10 iunie 2019 la 17:39

    Buna nu reusesc sa pornesc un Samsung S 8 am urmarit toti pasi dar nu se deschide displayul. Multumesc

    • Mircea

      16 septembrie 2019 la 00:00

      Nu mai pornește tableta android ZTE9q

  3. Grigore

    1 august 2019 la 14:18

    Buna,am o tableta galaxi note 10.1 si nu mai porneste,apare pe ecran androidul si dedesupt downloading…do not turn off target!!

  4. Alexandra

    21 august 2019 la 22:36

    Buna eu am un doogee x70 goldem căruia nu ii mai merge taciul azi când mă uitam pe el pe YouTube am dat că să îl incident dar dintr-o dată nu a mai mers mă sunat mama și nu mai mergea să răspund de loc daca mă puteți ajuta vas fii foarte recunoscătoare!!multumesc.

    • Trufan Alin Vasile

      14 iunie 2021 la 20:04

      Salut am un note 4 și nu mai pornește. Ce pot face?

  5. Thomas

    8 noiembrie 2019 la 16:28

    Salut.
    Am un Allview PS Pro si nu se mai deschide. de fapt, se descjide si apare logo-ul Allview
    Am urmat pasii indicati de tine, am intrat in bios, wipe, …etc. . Rezultatul este acelasi. Se deschide, apare logo-ul Allview, apoi se inchide si se redeschide direct in bios.
    In afara sa arunc telefonul, ce alte sanse mai am sa rezolv problema???
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

  6. Denisa

    10 ianuarie 2020 la 15:54

    Am urmat pasiinintocmai dar toto nu se deschide tableta- android

  7. Andrei

    15 martie 2020 la 23:17

    Salut.Am o problema cu un samsung galaxy s6,care mia cazut din buzunar si telefonul nu sa mai aprins,ecranul nu este spart la exterior.Ma poate ajuta cineva cu aceasta problema

  8. Lucia

    17 martie 2020 la 08:38

    Bună am o tableta tab E SM-T561 și nu mai pornește deloc, nu apare nimic pe ecran, țin sa specific ca nu am mai umblat demult la ea și nu a mai fost deschisa demult timp. Ce e de făcut? MULȚUMESC!

  9. Andreea Jin

    4 aprilie 2020 la 11:45

    Bună am o tabletă vonino pluri m8 și nu se mai deschide deloc și folosit-o doar o lună , era nou nouță, iar după o luna s-astricat nu am mai pornit-o de vreo 8 luni

    • moroianu andrei

      29 mai 2020 la 13:51

      am o tableta vonino si nu o mai pot porni nu se mai incarca ce pot sa fac cu mult respect va multumesc dava ma puteti ajuta

  10. Nicu

    10 mai 2020 la 15:10

    Am o tableta samsung gt p3100 și când îi dau pornire vibreaza incontinuu și nu se aprinde ce ar putea avea

    • Claudiu

      21 iunie 2020 la 21:09

      Salut am o tableta samsung se aprinde nu se vede nimic pe ecran ? Ce ar putea fi?

      • dan

        28 iunie 2020 la 21:50

        am o tableta star si nu a functionat

  11. Gicu Ion

    11 octombrie 2020 la 21:23

    Buna seara , am un iPhone 7 plus , i_am făcut backup care a durat cam 4-5 ore , dus care nu mai pornește , apare mărul , dispare , iar apare , așa o tine , nu reușește sa pornească , conectat la iTunes , ultima versiune , nu poate fi detectat Ca nu pornește , Aștept un sfat. , merci !

  12. Eugen

    29 noiembrie 2020 la 10:02

    Bună am si eu te samsung s8 + sa inchis dintr o dată și nu mai vrea sa pornească ce pot sai fac

  13. Leschian mărioara

    6 decembrie 2020 la 17:14

    Buna am un huawei 10 sa oprit si nu mai porneste cum pot sa imi salvez datele .

  14. Ade

    10 decembrie 2020 la 23:03

    Am o tableta voninio am pus o la incarcat și nu mai porneste nu ia nici curent

  15. Nina

    19 decembrie 2020 la 18:59

    Nu mi se aprinde telefonul

  16. Radu Mirela

    30 decembrie 2020 la 13:00

    Am o tableta și când am băgat-o la încărcat nu sa mai aprins și nu știu ce sai fac

  17. Simion

    22 ianuarie 2021 la 13:04

    Samsung tab3 tabletă se aprinde dar este blocata nu cu cod! Da nu te lasă să apeși pe nmk doar să-l aprinzi

  18. Marius

    22 ianuarie 2021 la 15:18

    Salut,am un Samsung S8 si nu se incarca,am avut o mica problema cu el acum 2 luni si problema era ca l am scapat jos si s a rupt acel fir de la baterie,defapt nu este un fir dar nu stiu cum sa ii se spune,asa iar acum 2 zile am fost si mi am schimbat bateria si nu incarca,nu stiu ce sa ii fac.poate stie cineva

  19. Mihai

    6 iunie 2021 la 13:48

    Salut, am o tableta mai veche samsung tab 2,este la incarcat, apare ca se încarca pret de 10 secunde apoi se opreste. Nu reusesc sa intru nicaiwri din acest mod. Ceva sfaturi? Tableta nu prea a fost folosita.

  20. Petcu Adrian

    11 iunie 2021 la 17:05

    Tableta Samsung Tab S6 Lite pornește dar nu mai pot debloca ecranul ,ecranul î-mi indicã la iconițe modul avion tonul pe mute ,nivelul bateriei 29% și modul de economisire a bateriei.

  21. Daria

    18 iulie 2021 la 23:33

    Bună!Am un Samsung galaxy J3 2016 și nu mai merge aprins,as vrea sa știu dacă e vreo varianta prin care sa l pornesc,fără sa l duc la service.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri