Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune tablete în 2017 – top tablete

Ultima modificare: 12 Sep 2017


Apple, Samsung şi Huawei sunt câţiva dintre cei mai importanţi producători care se luptă să lanseze cele mai bune tablete pentru utilizatorii pretenţioşi, atât printr-un design atractiv, cât şi prin facilităţile software oferite pentru sistemele de operare iOS şi, respectiv, Android. Deși ar putea fi încadrată și în clasa sistemelor convertibile, produsele Surface de la Microsoft rămân totuși, în esență, tablete, și oferă alternativa Windows 10 pentru cei care au nevoie de ea.

Treptat, tabletele au devenit unele dintre cele mai apreciate gadgeturi de pe piaţă datorită avantajelor pe care le oferă, poziţionându-se ca o soluţie de mijloc între smartphone-uri şi laptopuri. Entuziasmul anilor 2012 – 2014 s-a cam risipit însă, iar unii producători precum ASUS au ales să se orienteze mai degrabă către segmentul modelelor mai accesibile și să renunțe la modelele de top.

ANUNTURI

Dacă la început Apple domina autoritar acest segment prin iPad, principalii rivali de pe această piaţă, printre care se numără Huawei şi Samsung, au început să ofere produse care rivalizează cu iPad în privinţa calităţii şi a specificaţiilor hardware. Astfel, indiferent că apreciezi sistemul de operare iOS, Android sau Windows 10, în prezent există numeroase tablete puternice pe piaţă pe care le poţi cumpăra, iar unele dintre ele vin şi cu un preţ foarte bun asociat.

Acest lucru este valabil atât în segmentul format din tablete de 10” sau mai mari, unde Apple începe să simtă atacul rivalilor, cât şi a celui pentru tablete de 7-8”, acolo unde Apple a intrat ceva mai târziu pe piaţă cu modelele iPad Mini.

Iată cele mai bune tablete de 10” şi 7” disponibile în prezent în România

Cele mai bune tablete de 10” sau mai mari

Tabletele bune cu diagonală de 10” costă aproximativ 2.000 lei, însă îţi oferă de regulă ecrane Full HD şi platforme hardware puternice. Aici găseşti cele mai populare tablete de 10″ de pe piaţa din România, însă noi îţi recomandăm mai jos acele produse care ne-au atras atenţia prin design şi performante.

Samsung Galaxy Tab S3 – 2850 lei

Cea mai nouă iterație a faimoasei game de vârf de la Samsung, Galaxy Tab S3 rămâne cel mai performant competitor pentru rivalul iPad Pro și o opțiune atractivă pentru cei care preferă platforma software Android.

Samsung Galaxy Tab S3 păstrează excelentul ecran 4:3 de 9,7” și panou AMOLED cu rezoluție de 2048 x 1536 pixeli pe care-l cunoaștem de la generația anterioară, însă adaugă acum suport pentru stylus capacitiv precum gamele Samsung Galaxy Note sau Apple iPad Pro. Tableta este construită în jurul unui procesor Qualcomm Snapdragon 820, un cip care rămâne foarte performant chiar dacă nu mai este atât de nou, 4 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă extensibilă și conectivitate Wi-Fi și LTE.

ANUNTURI

Ca în cazul unei tablete moderne de vârf, nu lipsesc senzorul pentru amprente, camerele foto bune cu senzori de 13 și 5 MP, un sistem audio cu patru difuzoare, încărcare rapidă și conector USB Type-C.

samsung-galaxy-tab-s3

Samsung Galaxy Tab S3

Apple iPad 9.7 2017 – de la 1900 lei

Reacționând la scăderea atât a prețurilor cât și a cererii, Apple a tras o linie mai clară între gama scumpă iPad Pro și cea destinată publicului larg prin lansarea noului iPad.

Pârând mai degrabă un iPad Mini mai mare, noul iPad 9.7 2017 preia o parte dintre caracteristicile primului model iPad Air, cum ar fi carcasa puțin mai groasă și ecranul nelaminat, însă aduce ca noutăți procesorul Apple A9, cunoscut de la iPhone 6S, iPhone 6S Plus și iPhone SE și cel mai scăzut preț de lansare din istoria tabletelor Apple: 1900 lei.

Chiar dacă pare o combinație de componente mai vechi, noul iPad 9.7 2017 rămâne o opțiune atractivă pentru cei care doresc o tabletă cu un sistem de operare bogat în aplicații deoarece oferă în final o platformă hardware performantă cu 2 GB de memorie RAM, 32 sau 128 GB de memorie internă, Wi-Fi 802.11ac 2×2, senzor pentru amprente și opțional LTE.

apple-ipad-2017

Apple iPad 9.7 2017

Lenovo Yoga Tab 3 Plus – 1550 lei

O tabletă ceva mai accesibilă pentru cei care preferă ecranele late pentru vizionarea conținutului media, Yoga Tab 3 Plus oferă un raport bun între performanțe și preț. Ecranul are o diagonală de 10,1″, rezoluție de 2560 x 1400 pixeli și panou IPS, fiind astfel tocmai bună pentru vizionarea filmelor.

Platforma hardware nu este nici ea rea, tableta folosind un procesor Qualcomm Snapdragon 652 cu patru nuclee ARM Cortex-A72 și patru nuclee ARM Cortex-A53, la care se adaugă 3 GB de memorie RAM și 32 GB de memorie internă extensibilă. Carcasa folosește deja cunoscutul design cu stativ încorporat, ceea ce face mai ușoară poziționarea pentru vizionarea filmelor în orice condiții, iar înăuntru acesteia se mai ascund camere foto cu senzori de 13 și 5 MP, modul Wi-Fi 802.11ac, modem LTE opțional, încărcare rapidă și o baterie generoasă de 9300 mAh.

lenovo-yoga-tab-3-pro

Lenovo Yoga Tab 3 Plus 10

Huawei MediaPad T2 10 Pro – 960 lei

O opțiune bună pentru cei care nu văd vreun motiv întemeiat pentru a cumpăra o tabletă scumpă doar pentru a se uita la filme sau a sta ocazional pe Internet, MediaPad T2 10 Pro este o versiune ușor actualizată a modelului T2 10 de acum un an și ceva.

Tableta oferă un ecran cu diagonală de 10″, panou IPS și rezoluție Full HD, fiind astfel optimă pentru vizionarea filmelor. Procesorul ales de Huawei este Qualcomm Snapdragon 615, adică un cip cu opt nuclee ARM Cortex-A53 care este mai mult decât suficient pentru aproape orice, 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate satisfăcătoare de 6600 mAh. MediaPad T2 10 Pro oferă conectivitate Wi-Fi 802.11ac, oferind astfel suficientă lățime de bandă pentru vizionarea în condiții optime a filmelor redate de pe un sistem de stocare din rețea, iar dacă vreți să o luați și la drum, aceasta oferă opțional și un modem 4G.

ANUNTURI
huawei-mediapad-t2-10-pro

Huawei MediaPad T2 10 Pro

Acer Iconia One 10 – 700 lei

O opțiune cu ecran mare și preț mic, Iconia One 10 (B3-A30) nu impresionează prea mult prin facilități, însă este o tabletă care oferă suficient de multe la un preț mic.

Ecranul are o diagonală de 10,1″, panou IPS și o rezoluție de 1280 x 800 pixeli, fiind astfel suficient de bun pentru vizionarea conținutului Netflix și navigare Web. Procesorul ales de Acer este o soluție cu cost scăzut de la MediaTek, modelul MT8163 oferind patru nuclee de procesare pe 64 de biți ARM Cortex-A53 și fiind astfel suficient de performant pentru activitățile uzuale. Tableta mai oferă 1 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă, difuzoare stereo, o baterie cu o capacitate satisfăcătoare de 6100 mAh și conectivitate wireless.

acer-iconia-one-10

Acer Iconia One 10

Cele mai bune tablete de 7-8”

Tabletele bune de 7” sunt dedicate celor care au nevoie de o portabilitate sporită sau care au un buget mai mic.  În ultima perioadă s-au înmulțit tabletele cu ecrane de 8″ şi chiar 9″, iar pe acestea le-am inclus de asemenea în categoria tabletelor portabile. Aici găseşti cele mai populare tablete de 7-8″ de pe piața din România, însă noi îți recomandăm mai jos acele produse care ne-au atras atenția prin design și performanțe.

Huawei MediaPad M3 – de la 1500 lei

Cea mai performantă gamă de tablete de la Huawei a urmărit calea succesului pe care au deschis-o telefoanele din gama P și a devenit treptat un produs interesant, puternic și ceva mai accesibil decât ofertele tradiționale Apple sau Samsung.

Noul MediaPad M3 oferă un ecran cu diagonală de 8,4″, panou IPS și rezoluție de 2560 x 1600 pixeli, fiind astfel optimă pentru cei care vor o ecran cu rezoluție mare și dimensiune ceva mai compactă. Puterea de calcul este asigurată de procesorul HiSilicon Kirin 950, o soluție performantă cu opt nuclee pe 64 de biți, iar carcasa elegantă din metal și sticlă mai ascunde 4 GB de memorie RAM, 32 sau 64 GB de memorie internă extensibilă, Wi-Fi 802.11ac și, opțional, și conectivitate LTE.

huawei-mediapad-m3

Huawei MediaPad M3

ASUS ZenPad 3 8.0 – 1250 lei

Un model compact și elegant, ZenPad 3 8.0 este o replică directă la oferta de iPad Mini a celor de Apple și-i vizează pe cei care vor o combinație cât mai bună între specificații și preț.

Tableta folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 650, o soluție cu șase nuclee pe 64 de biți (2 x ARM Cortex-A72 și 4 x Cortex-A53) care oferă o putere de calcul mai mult decât suficientă, mai ales dacă ne uităm și la preț. ASUS ZenPad 3 8.0 oferă un ecran cu diagonală de 8″, raport de aspect 4:3 și panou IPS cu rezoluție de 2048 x 1536 pixeli, oferind astfel un mediu bun pentru navigarea Web, lectura cărților digitale sau mesagerie. Pe lista de specificații mai găsim 2 GB de memorie RAM, 16 sau 32 GB de memorie internă extensibilă, conectivitate Wi-Fi și, opțional, și LTE, precum și o baterie cu o capacitate de 4680 mAh.

asus-zenpad-3-80

ASUS ZenPad 3 8.0

Huawei MediaPad T2 7.0 Pro – 959 lei

O tabletă compactă, dotată și foarte ușoară, MediaPad T2 7.0 Pro este o opțiune interesantă pentru cei care călătoresc des și vor un partener capabil care să nu fie însă prea scump.

MediaPad t2 7.0 Pro folosește un ecran cu diagonală de 7″ cu rezoluție Full HD și panou IPS, oferind astfel o densitate mare și o calitate bună a imaginii. Platforma hardware este susținută de un procesor Qualcomm Snapdragon 615, un model cu opt nuclee pe 64 de biți ARM Cortex-A53, iar acesta este însoțit de 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie extensibilă, un modem 4G și o baterie cu o capacitate de 4360 mAh. Tableta mai oferă un senzor pentru amprente, util pentru securizarea ei când o luați în călătorii, și două camere foto cu senzori de 13, respectiv 5 MP.

huawei-mediapad-t2-70-pro

Huawei MediaPad T2 7.0 Pro

Concluzii

Pe piaţă există câteva tablete excelente de 10” şi 8”, care sunt capabile să gestioneze practic orice tip de conţinut multimedia datorită platformelor hardware puternice. În plus, acestea au de regulă şi ecrane de calitate cu rezoluţie cel puţin Full HD pentru a oferi o experienţă cât mai plăcută de navigare pe internet şi vizionare a filmelor. Ele impresionează şi prin alte detalii, precum calitatea construcţiei sau autonomia bateriei, însă dacă vrei cele mai bune tablete, pregăteşte-te să plăteşti pentru ele.

Față de anii anteriori, oferta este poate ceva mai redusă deoarece interesul publicului s-a mai diminuat, însă există însă suficiente modele puternice care acoperă o gamă largă de prețuri pentru a satisface mai bine nevoie și posibilitățile.

În caz că vrei să-ţi îndrepţi atenţia şi spre unele modele cu preţuri mai accesibile, aici poţi citi un top al celor mai bune tablete ieftine, iar aici găsești o listă de tablete româneşti cu un excelent raport preţ/performanţe în acest moment.

30 comentarii

 1. Laptop

  Decembrie 17, 2013 la 23:01

  Chiar daca are un pret destul de mare iPad Air e cu mult peste toate tabletele prezentate. Nu neaparat la specificatii… insa daca tii in mana un iPad Air si in celalata mana o tableta galaxy note va zic eu ca o sa optati catre ipad… Are un design apare, finut simplut, te “indragostesti” instant.

  • fronea daniela

   Noiembrie 19, 2014 la 17:23

   Da, sigur. s-o crezi tu. iPad este mult mai presus decat toate tabletele prezentate aici, pe site-ul acesta. tu compari iPad mini cu iPad?
   Uite-te la prima propozitie din comentariul lui Madalin. iPad-ul mare e mai bun. Am avut multe tablete. Toate s-au spart, dar iPad-ul a rezistat.

   • mihai suciu

    Aprilie 26, 2016 la 13:31

    e cel mai dragut comment intalnit in viata mea : " toate s au spart, dar x a rezistat"
    va dati seama cu ce creatura avem de a face, daca la "spart" se raporteaza ? :))
    jesus

  • cosmin

   August 14, 2015 la 23:25

   Cred ca nu ai avut ocazia sa ti in mana o tableta galaxy tab pro…..design peste ipad

  • Georgescu Mihai

   Octombrie 26, 2015 la 21:53

   Sa stii ca eu am o tableta foarte veche.e din 2008. Merge FARA PROBLEME.Nu se blocheaza,merg toate jocurile pe ea (si GTA 5,daca ma crezi).Nu as investi in alta tableta mai scumpa.M-am convins de calitatea tabletelor
   E-Boda!Te sfatuiesc sa incerci….are un spatu de stocare imens! Uite ,iti zic : eu am 23 jocuri de anu asta pe tableta si nu are lag (lag=se blocheaza uneori).Au ecrane foarte bune! Le-am scapat pe trotuar cu ecranul in jos,nici macar o zgarietura! Am scapat-o din greseala pe scari si nu a patit nimic! Si totusi,ganditi-va ,are 8 ani! :)

 2. Madalin

  Decembrie 18, 2013 la 15:23

  Din punctul meu de vedere iPad-urile iti ofera o senzatie unica atunci cand le folosesti.
  In momentul de fata singura tableta care m-a convins si utilizeaza Android este Asus Transformer Pad Infinity.
  P.S. Imi place si ASUS PadFone.

  • dan cernatinschi

   August 19, 2014 la 22:24

   google nexus 10 e cea mai buna tableta

   • fronea daniela

    Noiembrie 19, 2014 la 17:16

    dan, nu cred ca google nexus 10 e cea mai buna tableta. dintre google nexus si ipad, ipad e cea mai buna

 3. fronea daniela

  Noiembrie 19, 2014 la 17:11

  hei, samsun galaxy tab 2 e dupa ipad!

 4. fronea daniela

  Noiembrie 19, 2014 la 17:14

  Dupa mine, tableta Allwiev e ultima

  • fronea daniela

   Noiembrie 19, 2014 la 17:28

   pt. comentariul de la ora 17 si 14 de pe 19 noiembrie 2014, astept sa imi zica cine crede ca e adevarat

 5. cosmin

  Decembrie 3, 2014 la 21:33

  mi se pare mie sau samsung galaxy tab S ar trebuie sa fie mai buna ca iPad Air?.. are specificatii mult mai bune

  • Daniel Popescu

   Decembrie 3, 2014 la 22:14

   Are specificatii tehnice mai bune, dar nu inseamna neaparat ca se misca mai bine decat iPad Air. Tableta Apple are avantajul unui sistem de operare iOS mult mai bine optimizat decat Androidul de pe tabletele Samsung, astfel ca nu are nevoie neaparat de cele mai puternice platforme hardware.

 6. Adina

  Decembrie 5, 2014 la 15:56

  Imi place foarte mult si google nexus insa ipad ul e suprem la autonomia bateriei…si asta e un plus enorm!

 7. Andy

  Decembrie 7, 2014 la 15:57

  Tabletele de la Apple nu mi se par cine stie ce eu as merge pe lenovo

 8. nicu01

  Ianuarie 25, 2015 la 10:03

  Daca aveti informatii suplimentare despre noua tableta de la Nokia (N1)
  as dori o parere personala.
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Daniel Popescu

   Ianuarie 25, 2015 la 15:43

   Tableta Nokia N1 nu se comercializeaza inca in Europa. Va ajunge pe continent abia in luna februarie, speram ca Romania sa fie si ea inclusa pe lista. Tableta are specificatii decente, dar depinde daca si pretul va fi unul adecvat.

 9. nicu01

  Ianuarie 25, 2015 la 19:09

  Se vorbeste de un pret de aproximativ 250$ in China.
  Am un prieten care lucrează in Beijing, vine in Aprilie in țară
  și aș vrea să-i trimit bani pentru a-mi cumpăra una.
  Sunt nehotărat acum ce să aleg: Xiaomi sau Nokia ?
  Ce ați alege in locul meu dacă ați avea această ocazie?
  Sper să nu fie probleme la vamă.

  • Daniel Popescu

   Ianuarie 26, 2015 la 10:00

   La pretul asta inseamna circa 1.000 lei. Nu stiu daca merita efortul, pe piata din Romania gasesti numeroase tablete cu specificatii asemanatoare cu preturi de pana in 1.000 lei, vezi gama Asus Memo Pad.
   In plus, tableta Nokia este construita de fapt de Foxconn si branduita cu numele Nokia.
   Despre Xiaomi nu stiu ce sa-ti spun, nu cunosc prea bine ofertele lor de telefoane si tablete.

  • Licaret Mara

   Februarie 5, 2015 la 17:11

   Xiaomi☺☺

 10. nicu01

  Ianuarie 27, 2015 la 19:00

  Poate nu stiu eu unde sa caut. Dati-mi va rog cateva exemple(fara sa facem reclama)
  de tablete cu specificatii asemanatoare,la un pret apropiat.
  Numai daca m-am uitat la un RAM de 2GB si toate sar de 1400lei, fara sa mai vorbesc de procesor si rezolutie.
  Multumesc pentru raspunsuri.

  • Daniel Popescu

   Ianuarie 28, 2015 la 09:45

   In acest articol gasesti raspunsurile la aceste intrebari.

 11. marian

  Aprilie 5, 2015 la 18:22

  Am avut nexus 7 2013,,si am renuntat la ea pt tab s wifi de 8.4 inch,,imi pare rau pt cei 1000 de lei dati in plus,,nu merita,,autonomia lui nexus era cel putin dublu,mai ales in gaming,,rezolutia retinara a lui tab s,nu ma incanta cu minik.eu as opta pt xiaomi mipad sau nexus 9,.

 12. cosmin

  August 14, 2015 la 23:23

  Daca nu a ti folosit o tableta SAMSUNG GALAXY PRO nu mai comentati aiure….dizai super…ecran excelent….specificatii mult peste iPad air…
  GALAXY TAB PRO SUPER TABLETA

 13. CLAUDIU

  Noiembrie 13, 2015 la 17:02

  da cele mai bune tablete prezentate aici este samsung si sony experia z2.eu am avut o tavbleta allview Viva i7 era perfecta pentru gaming,filme,net,etc.foarte buna la pretul de 300 de lei.

 14. AdrianO

  Ianuarie 19, 2016 la 00:00

  Sunt mai multe de la Asus care puteau intra in Top :)

 15. Ovidiu

  Noiembrie 10, 2016 la 20:47

  Cum se face ca la un clasament al celor mai bune tablete din 2016 apar comentarii din decembrie 2013 incoace. Hmmmm…..nu prea inteleg asta.

  • Daniel Popescu

   Noiembrie 11, 2016 la 13:56

   Pentru ca articolul este actualizat cu regularitate.

 16. Dan

  Decembrie 2, 2016 la 18:04

  Tab s2 ve sau ipad mini 4?

 17. tutulica

  Decembrie 28, 2016 la 22:49

  Niste prostii de tablete,casual adica,nu merita nici un sfert din pret,parerea mea.Cele bune pro gaming sau graphix costa mii de euro si au inceput sa apara.va imaginati ce performante pot avea tabletele de mai sus cand au full hd sau mai mult si numai 100_200 de gflops.De exemplu play station 4 are "numai" vreo 4000 gflops adica de f. multe ori peste petardele de mai sus.Da pentru lumea cu creieru spalat,s bune sa joace candytrash si alte balarii de 2 bani.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.