GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

iPad Pro 9.7 – preţuri şi poze cu tableta Apple cu stylus şi tastatură

Autor: Echipa Giz.ro

iPad Pro 9.7 este o versiune mai mică a originalului iPad Pro de 12.9” care se adresează unui segment mai mare de utilizatori.

Succesul de care s-a bucurat Microsoft Surface a determinat Apple să se implice puternic în segmentul tabletelor cu stylus şi tastatură ataşabilă, iar primul rezultat a fost un iPad Pro cu ecran de 12.9”.

Deloc surprinzător, ecranul de mari dimensiuni a reprezentat un obstacol în alegerea produsului, însă acest lucru nu mai este valabil acum, după ce Apple a prezentat versiunea de 9.7”a lui iPad Pro.

iPad Pro 9.7 preia numeroase caracteristici de la “fratele” său mai mare, inclusiv la design şi platforma hardware, însă formatul compact este mai potrivit în special pentru cei care călătoresc frecvent.

iPad Pro intr-o versiune mai mica

iPad Pro intr-o versiune mai mica

Specificaţii tehnice iPad Pro

  • ecran de 9.7” cu rezoluţie 2048×1536 pixeli
  • chipset Apple A9X
  • 32 GB, 128 GB sau 256 GB memorie internă
  • conectivitate Wi-Fi, 3G şi 4G
  • sistem de operare iOS 9
  • stylus şi tastatură ataşabile opţional
  • greutate 435 grame
  • grosime 6.1 mm

Funcţii importante

În mod normal, noul iPad Pro 9.7 ar fi trebuit să poarte numele iPad Air 3, însă compabilitatea cu stylus şi tastatura ataşabilă a generat schimbarea de nomenclatura în segmentul de referinţă al americanilor pentru tablete.

Deloc surprinzător, noul iPad Pro păstrează filosofia de design a celorlalte tablete din portofoliu şi, mai ales, a lui iPad Pro 12.9 şi include tehnologia Touch ID în cadrul butonului de pornire, însă ramele din jurul ecranului sunt destul de generoase. Pe partea din spate au fost implementate nu mai puţin de patru difuzoare care ajustează automat sunetul în funcţie de modul în care înclini tableta. Produsul are o grosime de numai 6.1 mm şi cântăreşte 435 de grame.

Principala noutate a tabletei o reprezintă însă ecranul. Acesta beneficiază de rezoluţie 2048×1536 pixeli, o luminozitate de 500 cd/m2 şi este primul de tip True Tone. Aşa cum sugerează şi numele, ecranul beneficiază de senzori care ajustează culorile ecranului în funcţie de luminozitatea din interiorul camerei.

Pentru platforma hardware, Apple a optat din nou pentru un chipset Apple A9X despre care producătorul afirmă că aduce o îmbunătăţire semnificativă a performanţelor. Acesta include procesor dual-core Twister de 2.26 GHz, grafica PowerVR Series 7 şi 4 GB RAM. Varietatea de memorie internă rămâne de asemenea la fel, astfel că vorbim despre versiuni de 32 GB, 128 GB şi 256 GB.

Din punct de vedere software, iPad Pro utilizează sistemul de operare iOS 9 şi include câteva aplicaţii special concepute. Printre ele merită amintite pachetul Office de la Microsoft, care permite inclusiv afişarea aplicaţiilor Word şi Excel una lângă alta pe ecran, sau 3D 4Medical, o aplicaţie de anatomie pentru corpul uman cu clipuri interactive destinată, cel mai probabil, elevilor şi studenţilor.

iPad Pro, utila si pentru Office

iPad Pro, utila si pentru Office

Camera foto nu reprezintă o atracţie pe o tabletă, însă şi aceasta a fost îmbunătăţită şi are un senzor de 12 MP, în timp ce camera frontală realizează selfie-uri de 5 MP. Cât despre autonomie, aceasta va fi probabil la fel de bună ca în cazul lui iPad Air 2, întrucât este doar cu puţin mai amre: 27.5 Wh.

iPad Pro poate fi utilizată împreună cu două accesorii care îmbunătăţesc productivitatea. Primul dintre ele este un stylus botezat Apple Pencil prin prisma faptului că seamănă foarte bine cu un creion şi reprezintă practic alternativa Apple la stylus-ul tradiţional oferit de Samsung în gama de telefoane şi tablete Note. Acesta poate fi utilizat pe ecran simultan cu degetul, iar utilitatea sa apare în cadrul unor aplicaţii de notiţe precum Notes, în care poţi desena chiar şi diagrame, Office sau cele de editare foto care necesită atingeri fine ale ecranului.

Al doilea accesoriu este o tastatură externă botezată Smart Keyboard care se poate ataşa la iPad Pro prin intermediul unui conector magnetic. Împreună cu o husă specială, tastatura seamănă izbitor cu cea disponibilă pe tableta Surface a rivalilor de la Microsoft şi permite o experienţă lucru asemănătoare cu cea de pe un laptop de mici dimensiuni.

Preţ iPad Pro 9.7 şi disponibilitate

Noul iPad Pro 9.7 va fi disponibil începând cu 31 martie, iar versiunea de baza de 32 GB va costa 690 de euro în Europa, adică echivalentul a circa 3.100 lei.

Pentru varianta de 128 GB trebuie să plăteşti 870 de euro (aproape 4.000 lei), în timp ce versiunea de top cu 256 GB costa 1.050 de euro, adică 4.700 – 4.800 lei.

Concluzii

Noul iPad Pro poate fi considerat un update minor comparativ cu iPad Air 2 dacă nu luăm în calcul compatibilitatea cu tastatura ataşabila şi stylusul.

Tableta oferă o platformă hardware modernă şi o funcţie nouă pentru ecran care s-ar putea dovedi utilă în anumite situaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri