GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top 5 tablete pentru copii – educative, durabile şi ieftine

Autor: Echipa Giz.ro

Dacă vrei să treci direct la cumpărături, îţi recomandăm să arunci un ochi aici, pe oferta cu tablete si accesorii pentru copii.

Producătorii de electronice au început recent să lanseze pe piaţă tablete pentru copii, care lângă distracţie pot reprezenta şi un instrument educativ. Explicaţia este una simplă:  Preţurile tabletelor cu Android au scăzut constant în ultimii ani, motiv pentru care acestea au început să fie alese drept cadouri de numeroşi părinţi.

Chiar dacă la prima vedere nu există suficiente motive pentru care un copil să utilizeze o tabletă, producătorii au început să lanseze produse special concepute pentru aceştia, dar şi aplicaţii speciale care pot înlocui cu succes jocurile clasice specifice celor mici.

Astfel, în prezent copiii pot utiliza tablete pentru a construi diverse puzzle-uri sau pentru a-şi îmbunătăţi cunoştinţele elementare de matematică prin intermediul unor aplicaţii intuitive, uşor de înţeles şi de folosit chiar şi de copiii preşcolari care nu au învăţat încă să scrie sau să citească.

Pentru copii este suficient să cumperi o tabletă ieftină, pentru că aceasta este suficient de puternică pentru a rula aplicaţii educaţionale. În plus, este foarte posibil ca un copil să scape tableta pe jos sau să o strice în alt mod, astfel că, cu cât este mai ieftină, cu atât mai mult vei evita o pagubă mai mare.

Tablete pentru copii

Cele mai bine văzute tablete pentru copii ale momentului sunt disponibile aici, iar în rândurile următoare va vom spune câteva lucruri despre acestea, dar şi despre o serie de aplicaţii ce nu ar trebui să lipsească de pe o tabletă adresată celor mici.

Allview Speed Quad – 200 lei

Allview Speed Quad este una dintre cele mai ieftine tablete pentru copii din România şi are un ecran LCD cu diagonală de 7” şi rezoluţie 1024×600 pixeli şi este dotată cu procesor quad-core Cortex A7 de 1.2 GHz, grafică Mali 400 MP2, 512 MB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor. Conectarea la internet se realizează prin Wi-Fi, iar tableta suportă şi vizualizarea filmelor în format FullHD. Vine din fabrica cu Android 4.4 KitKat şi cântăreşte 270 de grame.

Allview Speed Quad

Allview Speed Quad

Evolio Axis – 330 lei

Recent apărută pe piaţa din România, Evolio Axis este o tabletă cu diagonală de 7” şi rezoluţie 1024×600 pixeli, bazată pe un chipset Boxchip A33 cu procesor quad-core ARM Cortex A7 cu frecvenţa de 1.3 GHz, grafică Mali 400 MP2, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor. Are conectivitate Wi-Fi şi este compatibilă cu numeroase modemuri 3G, autonomia este de până la 5 ore, iar greutatea ajunge la numai 289 grame.

Evolio Axis

Evolio Axis

Asus MeMO Pad ME70C – 400 lei

Dacă vrei să-i cumperi copilului tău o tabletă de la un producător consacrat, Asus MeMO Pad ME70C este cea mai ieftină şi adecvată soluţie, datorită ecranului IPS de 7” cu rezoluţie 1024×600 pixeli. Configuraţia hardware nu este impresionantă, întrucât vorbim despre un procesor dual-core Intel Atom Z2520 cu frecvenţa de 1.2 GHz, grafică Power VR SGX544MP2, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor. Cu un acumulator Li-Po de 3220 mAh, tableta promite o autonomie de până la 6 ore şi jumătate şi cântăreşte 288 de grame, fiind astfel suficient de uşoară pentru a fi utilizată de copii.

Asus MeMO Pad ME70C

Asus MeMO Pad ME70C

Vonino Sirius EVO QS – 450 lei

Ai nevoie de o tabletă cu ecran mai mare? Atunci ne oprim şi asupra modelului Vonino Sirius EVO QS cu ecran IPS de 7.9″ cu rezoluţie 1024×768 pixeli. Dotată cu chipset Rockchip cu procesor quad-core ARM Cortex A9 de 1.6 GHz, grafică Mali 400, 1 GB RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor, tableta se conectează la internet prin Wi-Fi şi cântăreşte 330 de grame. Sistemul de operare este Google Android 4.2.2 Jelly Bean, iar autonomia ajunge până la 5 ore.

Vonino Sirius EVO QS

Vonino Sirius EVO QS

Samsung Galaxy Tab 3 Lite – 460 lei

Tableta propusă de Samsung are ecran cu diagonala de 7” cu rezoluţie 1024×600 pixeli, iar platforma hardware este asigurată de un chipset Marvell PXA986 cu procesor dual-core de 1.2 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB pentru date, în timp ce acumulatorul are o capacitate de 3600 mAh. Tableta cântăreşte 310 de grame şi are sistem de operare Android 4.2 Jelly Bean. Nu se evidenţiază prin nimic special, însă este potrivită dacă vrei un gadget de la un producător renumit.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite

Samsung Galaxy Tab 3 Lite

Aplicaţii educative pentru copii

Dintre tabletele menţionate mai sus, niciuna nu este destinată special copiilor. Totuşi, în Google Play Store vei găsi numeroase aplicaţii pentru copii. Cele mai multe au meniul în limba engleză, însă nu este cazul să te îngrijorezi: am selectat special acele aplicaţii bazate mai mult pe desene, astfel încât copilul tău le poate încerca cu încredere.

FunABC

FunABC este o aplicaţie educativă care permite unui copil să înveţe alfabetul limbii române prin intermediul unor jocuri simple. Aplicaţia include sunetul audio pentru fiecare literă şi reproduce graiul natural al animalelor, pentru ca utilizatorii de 2-5 ani să se familiarizeze cu acestea.

Steamy Window

Steamy Window este o aplicaţie prin care copii pot învăţa să deseneze. Ecranul este “aburit”, iar copilul poate exersa numeroase desene şi forme geometrice fără să mai ai grija blocurilor de desen sau a acuarelelor. Include şi un efect de transformare a aburului în stropi de apă care se preling pe ecran.

How to make Paper Airplanes

Aplicaţia îţi învaţă copilul cum să construiască diverse avioane de hârtie, de la cele simple până la cele complexe. Este probabil cea mai bună aplicaţie educativă, pentru că presupune învăţarea unor principii de bază care sunt aplicate apoi cu hârtia în mână, îmbinând avantajul tehnologiei digitale cu jocurile tradiţionale pentru copii.

How to make Paper Airplanes, un joc care te invata sa faci avioane de hartie

How to make Paper Airplanes, un joc care te invata sa faci avioane de hartie

Ants Smasher for Kids

Ants Smasher for Kids este un joc cu mecanism foarte simplu în care tot ce trebuie să faci este să striveşti furnicile care “atentează” la borcanul cu dulciuri. Excelent pentru pauza dintre două aplicaţii educative, pentru că îl ajută pe copil să se relaxeze.

0-10 Numbers Baby Flash Cards

Aplicaţie simplă şi intuitivă care îl va ajuta pe copilul tău să înveţe să numere până la 10 prin intermediul unor desene logice. Adresată cu precădere copiilor de 2-4 ani, aplicaţia are meritul de a fi educativă. Aplicaţia costă aproximativ 10 lei, dar este foarte utilă pentru educaţia copiilor.

0-10 Numbers Baby Flash Cards il invata pe copilul tau sa numere pana la 10

0-10 Numbers Baby Flash Cards il invata pe copilul tau sa numere pana la 10

Kids Numbers and Math

Ţi se pare prea banal ca un copil să înveţe să numere până la 10? Atunci oferă-i aplicaţia Kids Numbers and Math, care îi permite să înveţe până la 20, dar şi să înţeleagă principalele operaţii matematice precum adunarea şi scăderea.

Kids Numbers and Math, un joc prin care inveti sa numeri pana la 20

Kids Numbers and Math, un joc prin care inveti sa numeri pana la 20

Concluzii

Tabletele pot reprezenta o metodă modernă, simplă şi intuitivă pentru copilul tău de a învăţa să deseneze, să numere, să facă anumite calcule matematice şi, bineînţeles, să se joace.

Poţi alege o tabletă care are preinstalate numerose aplicaţii de acest tip, însă în acelaşi timp există şi numeroase aplicaţii potrivite pentru copilul tău în Google Play Store.

Indiferent de soluţia aleasă, vei oferi copilului tău oportunitatea de învaţa într-o manieră mult mai atractivă numeroase noţiuni care altfel i s-ar fi părut plictisitoare.

Dacă vrei să treci direct la cumpărături, îţi recomandăm să arunci un ochi aici, pe oferta cu tablete si accesorii pentru copii.

3 comentarii

 1. any

  21 august 2013 la 10:08

  Uite aici o aplicatie super pentru copii de la 2-6 ani, invatarea literelor se realizeaza mai rapid si vesel in acelasi timp. Se descarca de pe google market. Este gratis: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc
  Se descarca pentru tablete pe android si telefoane mobile tot pe android

 2. Sorin

  15 ianuarie 2015 la 21:35

  Bune pentru copii, bune si pentru parinti !

 3. Sebastian Tarcan

  30 mai 2018 la 11:02

  Am descoperit niste jocuri si aplicatii educative pentru copii in limba romana. Site-ul lor este kidsopia.com. Jocurile si aplicatiile merg instalate pe telefoane sau tablete cu Android si se pot descarca din Google Play: play.google.com/store/search?q=kidsopia&c=apps

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri