GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top telefoane mobile pentru copii şi adolescenţi în 2020

Autor: Echipa Giz.ro

Telefoanele mobile au încetat de mult timp să mai fie simple instrumente de comunicare pentru adulţi, iar în prezent pe piaţă există inclusiv oferte speciale de telefoane pentru copii.

Părinţii au numeroase motive pentru a cumpăra telefoane mobile pentru copii, cel mai important dintre acestea fiind posibilitatea de a lua imediat legătura cu ei şi de a şti în permanenţă unde sunt aceştia.

În plus, chiar dacă, la fel ca aproape orice tehnologie, telefoanele au funcţii mai puţin potrivite pentru copii, există metode prin care accesul copiilor la funcţiile telefonului poate fi limitat, iar acest lucru este valabil în special în cazul smartphone-urilor.

Operatorii de telefonie mobilă din România oferă chiar pachete de abonamente special concepute pentru copii în acest sens.

Totuşi, chiar dacă nu vrei sau nu ai nevoie de un abonament de voce pentru copilul tău, există şi alte telefoane mobile potrivite, iar aici ne referim la terminalele cu funcţii de bază care au avantajul major al unui preţ foarte scăzut de achiziţie.

Orange Zali – 25 EUR

Orange propune un pachet special pentru copii care include Orange Zali, un telefon construit de producătorul chinez ZTE cu ecran TFT de 3.5” şi rezoluţie 240×320 pixeli. Telefonul este dotat cu chipsetul Qualcomm MSM7225A ce include un procesor de 1 GHz, 512 MB RAM şi 4 GB pentru memoria internă, dintre care 2 GB accesibili pentru utilizator. Conectivitatea este asigurată de Wi-Fi, 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps, bluetooth şi GPS.

Telefonul costă 25 EUR (circa 110 lei) împreună cu un abonament Fluture 8 în valoare de 8 EUR/lună care include 500 de minute în reţea, 50 de minute naţionale, 30 MB internet şi SMS-uri nelimitate în reţea.

În plus, Orange a creat şi opţiunea specială pentru copii Kids Fun. Aceasta costă 2 EUR/lună şi include două jocuri gratuite la alegere din portalul Orange şi acces gratuit de pe telefon la posturile TV de desene animate Cartoon Network şi Boomerang TV.

Orange Zali, un smartphone ieftin pentru copii

Orange Zali, un smartphone ieftin pentru copii

Vodafone Smart Mini – 1 EUR

Vodafone are de asemenea o ofertă concepută pentru copii, al cărei principal avantaj este telefonul Vodafone Smart Mini obţinut aproape gratis. Ecranul are o diagonală de 3.5” şi rezoluţie 320×480 pixeli, iar platforma hardware este asigurată de un procesor ARM Cortex A9 cu frecvenţa de 1 GHz, 512 MB RAM şi 2.4 GB pentru stocarea datelor. Smartphone-ul rulează sistemul de operare Android 4.1 JellyBean şi se conectează la internet prin Wi-Fi sau 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps.

Telefonul este disponibil împreună cu abonamentul pentru copii Smart Kids de 11 EUR/lună, care include 1500 de minute în reţea, 150 de minute naţionale şi SMS-uri nelimitate în orice reţea, plus 150 MB internet mobil.

Vodafone nu oferă şi alte facilitaţi speciale pentru copii, însă promovează aplicaţiile Zonga pentru muzică şi SeeNow pentru filme.

Vodafone Smart Mini, propunerea Vodafone pentru copii si adolescenti

Vodafone Smart Mini, propunerea Vodafone pentru copii si adolescenti

Alte telefoane pentru copii

Pe lângă telefoanele aflate în ofertele operatorilor, există şi alte terminale potrivite pentru copii, fie că vorbim despre ediţii speciale, fie că ne referim la telefoane ieftine care se potrivesc pentru părinţii care consideră că smartphone-urile nu sunt potrivite pentru copii.

Unele dintre acestea pot fi achiziţionate de asemenea împreună cu un abonament de tip Fluture 8 (în cazul Orange) sau Smart Kids (în cazul Vodafone).

Samsung Galaxy Young Hello Kitty – 460 lei

Dedicat fetelor, Samsung Galaxy Y Hello Kitty este o versiune specială a modelului Galaxy Young care vine în culoare roz şi beneficiază de o carcasă personalizată. Telefonul are ecran TFT cu diagonala de 3” cu rezoluţie 240×320 pixeli şi procesor single-core de 832 MHz, plus 160 MB de memorie internă ce poate fi extinsă cu carduri microSD. În plus, există o cameră foto de 2 MP şi conectivitate 3G pentru conexiuni rapide la internet.

Samsung Galaxy Y Hello Kitty

Samsung Galaxy Young Hello Kitty este un telefon special conceput pentru fete

Samsung E1050 – 70 lei

Dacă ai nevoie de un telefon cu funcţii de bază pentru copilul tău, Samsung E1050 este una dintre cele mai bune soluţii. Cu un ecran de 1.43” şi rezoluţie 128×128 pixeli, telefonul este util în special pentru convorbiri şi SMS-uri, mai ales că are parte de taste bine spaţiate. În plus, designul este elegant şi potrivit în special pentru băieţi, dar şi fetele s-ar putea să-l îndrăgească.

Samsung E1050

Samsung E1050, un telefon simplu pentru convorbiri

Nokia 100 – 95 lei

Nokia rămâne probabil cel mai important producător pentru telefoanele low-cost, iar modelul Nokia 100 este unul dintre cele mai apreciate pentru simplitatea să şi designul elegant. Chiar dacă şi în acest caz vorbim despre un ecran de numai 1.8”, software-ul este cel care face diferenţa prin pictograme intuitive de mari dimensiuni. În plus, are şi radio FM, astfel că poţi asculta muzică în voie prin intermediul căştilor.

Nokia 100

Nokia 100, pentru copii care vor sa aiba un telefon cu meniu simplu si usor de accesat

Nokia 113 – 161 lei

Dacă vrei să-i oferi copilului tău un telefon colorat, poţi alege Nokia 113 cu marginile galbene cu tentă de verde. Acesta are taste generoase şi ecran de 1.8” cu rezoluţie 120×160 pixeli, unul dintre principalele sale avantaje fiind greutatea de numai 77 de grame. În plus are radio şi suportă muzică în format MP3 stocată pe card de tip microSD.

Nokia 113

Nokia 113 in varianta galbena, un telefon potrivit pentru copii pasionati de miscare

Nokia Asha 203 – 265 lei

Un alt telefon ieftin interesant pentru fete şi dedicat celor care vor să se conecteze ocazional la internet şi să asculte muzică este Nokia Asha 203. În plus, acesta beneficiază de o colecţie generoasă de jocuri dezvoltate de EA special pentru această platformă, dar şi de acces la Nokia Maps, serviciul de hărţi digitale al producătorului finlandez.

Nokia Asha 203, un telefon la granita cu smartphone-urile

Nokia Asha 203, un telefon interesant pentru fete si baieti

Concluzii

Dacă eşti în căutarea unui telefon mobil pentru copilul tău, oferta este una destul de generoasă. Dacă vrei un telefon cât mai simplu, Nokia şi Samsung au o ofertă bogată, însă poţi opta şi pentru un smartphone de bază cu Android care are avantajul că îţi permite să restricţionezi puternic accesul copiilor la anumite servicii sau aplicaţii.

În plus, Orange şi Vodafone au oferte speciale pentru copii, însă trebuie să admitem că preţurile abonamentelor sunt destul de piperate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri