GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Asigurări online – Site-uri unde poţi încheia asigurări RCA, de locuinţă şi de viaţă

Autor: Echipa Giz.ro

Asigurare RCA în 5 minute fără să te ridici de la birou. Sună prea frumos pentru a fi adevărat? Nici pe departe. Unul dintre marile avantaje ale internetului este că ne oferă posibilitatea de a achiziţiona rapid şi uşor anumite servicii fără să mai pierdem timpul pe drum sau la coadă.

Iar printre serviciile care pot fi cumpărate în câteva minute pe internet se numără şi asigurările RCA, mai ales că o astfel de poliţă este obligatorie pentru orice posesor de maşină.

Oferta companiilor de asigurări nu se reduce însă la poliţele RCA. Aproape la fel de uşor poţi obţine o asigurare de tip CASCO, o asigurare de locuinţă sau o asigurare de viaţă.

GiZ îţi explică în acest articol cum poţi obţine rapid o poliţă RCA şi site-urile care oferă astfel de servicii.

Brokeri de asigurări

În cazul în care vrei să cauţi cea mai bună asigurare în funcţie de preţ şi facilităţi, poţi utiliza site-urile oferite de brokerii de asigurări. Acestea îţi prezintă tarifele şi condiţiile practicate de cele mai importante firme de asigurări din România, iar la multe dintre ele poţi plăti online şi primi poliţa de asigurare în maxim 24 de ore, fără intermedierea firmei de asigurări.

eMag Asigurări RCA

eMag, unul dintre cele mai importante magazine de comerţ electronic din România, oferă de câteva luni posibilitatea de a încheia asigurări RCA prin intermediul brokerului Netrisk Broker de Asigurare.

După completarea formularului cu datele tehnice ale maşinii se vor afişa ofertele tuturor firmelor de asigurări cu preţul final al asigurărilor pe 6 şi 12 luni, astfel că tot ce ai de făcut este să alegi oferta care ţi se potriveşte cel mai bine.

Plata se poate efectua online, ramburs sau prin ordin de plată, iar asigurarea o primeşti gratuit oriunde în ţară a doua zi după plasarea comenzii prin Fan Courier.

Pe viitor, eMag va oferi şi alte tipuri de asigurări prin acest serviciu.

Acum poti obtine o asigurare RCA din fata monitorului

RCA-Ieftin

RCA-Ieftin este poate cel mai cunoscut site de asigurări RCA, datorită reclamei agresive din ultima perioadă.

Principalul avantaj al acestui serviciu este că, după completarea formularului şi plata cu cardul, primeşti pe e-mail în maxim 5 minute o copie a asigurării RCA, pe care o poţi printa şi o poţi folosi ca pe una obişnuită.

Poliţa este trimisă gratuit în Bucureşti în maxim 3 ore prin Cargus, iar în alte localităţi din ţară ajunge în 24 de ore, însă va trebui să achiţi şi taxele de curierat pentru comenzi mai mari de 149 lei.

Un alt serviciu util este posibilitatea de a menţiona pe site data expirării actualei poliţe RCA, pentru ca un angajat al firmei să te sune din timp pentru a încheia o nouă asigurare.

Asiguratorii

Site-ul Asiguratorii este gestionat de aceeaşi firmă care deţine şi RCA-Ieftin, însă îţi oferă posibilitatea de a încheia şi alte tipuri de asigurări: asigurări medicale de călătorie, de locuinţă sau de călătorie.

Astfel, dacă eşti pe ultima sută de metri înainte de plecarea în străinătate, poţi obţine o copie a asigurării medicale de călătorie în numai 5 minute de la plata poliţei cu cardul pe site.

Şi acest site te poate anunţa din timp că urmează să-ţi expire asigurarea CASCO sau de locuinţă.

Asigurarile incheiate pe internet nu sunt mai ieftine, dar te scutesc de un drum

 

Asigur

Operat de Asigest Broker de Asigurare – Reasigurare, site-ul îţi oferă o gamă diversificată de asigurări (RCA, CASCO, medicale, de locuinţă, de viaţă), însă nu este la fel de flexibil în privinţa plăţii.

Poliţele se pot plăti prin online banking sau ordin de plată (adică prin transfer bancar), iar expedierea se realizează în 24 de ore după ce firmă primeşte banii în cont. Alternativ, poţi opta pentru plata ramburs. Livrarea este gratuită în Bucureşti şi costă 12 lei în alte localităţi, însă dacă ai nevoie urgentă de poliţă o poţi avea în maxim 2 ore dacă achiţi o taxă suplimentară de 15 lei.

Nu uita sa citesti cu atentie termenii contractului de asigurare

Otto Broker

Şi firma Otto Broker îţi oferă asigurări RCA, CASCO, de locuinţă şi de sănătate, însă posibilităţile de a plăti poliţele online sunt destul de limitate.

Astfel, după plasarea comenzii poţi alege să plăteşti prin internet banking, însă apoi va trebui să trimiţi pe e-mail copia tranzacţiei pentru a fi validată de Otto Broker. Doar după acest pas compania va trimite poliţa la tine acasă în termen de 24 de ore, gratuit în orice oraş din România.

Firme de asigurări

Dacă vrei să închei poliţa la o anumită firmă de asigurări şi nu vrei să apelezi la un broker de asigurări, poţi vizita site-ul oficial al companiei respective. Totuşi, în acest caz ai mai puţine avantaje, pentru că numărul firmelor de asigurări care îţi permit plata online este destul de scăzut.

GiZ a sintetizat ofertele firmelor de asigurări şi îţi prezintă datele esenţiale în tabelul de mai jos:

Firma de asigurariPlata onlineLivrare electronica
UniqaNuNu
Astra AsigurariDaDa
AsiromNuNu
OmniasigNuNu
BCR AsigurariDaN/A
Allianz TiriacDaDa
GroupamaDaDa
GeneraliNuNu
EuroinsDaN/A
CarpaticaDaNu

Concluzii

În prezent, există numeroase site care îţi permit achiziţionarea unei poliţe RCA sau a unei asigurări obligatorii pentru locuinţă fără să te deplasezi de la domiciu, prin plata online şi livrare cu curierul. Unele dintre ele îţi trimit inclusiv o poliţă pe mail pe care o poţi folosi imediat.

Totuşi, în cazul celorlalte tipuri de asigurări este obligatoriu să te întâlneşti cu un reprezentat al firmei de asigurări pentru a stabili detaliile complete ale poliţei şi tariful final, în funcţie de parametrii individuali luaţi în calcul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri