GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cum să salvezi MP3-uri din clipurile de pe Youtube

Autor: Echipa Giz.ro

Îţi place un clip video de pe YouTube şi vrei să-l ai pe propriul calculator? Poţi folosi câteva aplicaţii simple pentru a descărca coloana sonoră a filmului sub forma unui MP3.

În prezent, cei mai mulţi dintre noi preferă să asculte muzică online, fie pe servicii precum Lastfm, fie chiar pe telefonul mobil, prin aplicaţiile Zonga şi Deezer.

Aceasta comoditate a limitat drastic necesitatea de a descărca muzica în format MP3 de pe internet, mai ales că aceasta era disponibilă pe un singur dispozitiv.

Există însă unele situaţii în care îţi place foarte mult o anumită melodie dintr-un clip văzut pe Youtube. Uneori poate fi vorba chiar despre un videoclip al trupei tale preferate, alterior poate fi doar coloana sonoră a unui scurt documentar atractiv.

Indiferent de situaţie, probabil că de multe ori te-ai gândit să descarci sunetul clipului în format MP3, pentru a putea asculta melodia respectivă chiar şi atunci când nu ai acces la internet.

În prezent, există mai multe soluţii interesante prin care poţi salva MP3-uri din clipurile de pe Youtube, iar partea bună este că, în cele mai multe cazuri, operaţiunea în sine este foarte simplă.

Peggo

Dintre serviciile pe care le-am încercat, Peggo ni s-a părut cel mai bun, în primul rând datorită numeroaselor opţiuni pe care le are. Utilizarea serviciului este foarte simplă şi presupune copierea URL-ului pentru clipul din care vrei să extragi coloana sonoră.

La pasul următor ai câteva opţiuni. De exemplu, poţi alege când să înceapă salvarea MP3-ului, funcţie utilă dacă melodia care îţi place începe abia la jumătatea clipului. În plus, poţi elimina momentele de pauză de la începutul şi sfârşitul clipului şi poţi ajuta volumul la un sonor normalizat. În acest fel, toate MP3-urile salvate cu această aplicaţie vor avea acelaşi nivel de sunet.

Ultimul pas este apăsarea butonului Record MP3, iar durata operaţiunii depinde în bună măsură de lungimea clipului. În cazul nostru, un clip de 3 minute şi jumătate a fost descărcat în 10-15 secunde şi a avut 6.2 MP, iar calitatea sunetului este bună.

Peggo este cel mai bun serviciu pentru salvarea MP3-urilor din Youtube

Peggo este cel mai bun serviciu pentru salvarea MP3-urilor din Youtube

Youtube-MP3

O altă aplicaţie pe care o poţi utiliza pentru acest gen de servicii este Youtube-MP3. Aceasta converteşte clipul în MP3 tot prin simpla copiere a URL-ului, iar operaţiunea este chiar mai rapidă, întrucât durează doar câteva secunde. Potrivit autorilor aplicaţiei, sunetul este salvat cu un bitrate de cel puţin 128 kbps.

Din păcate, aplicaţia nu oferă posibilitatea de a seta momentul de început al salvării sau alte setări, iar interfaţa este una mai degrabă rudimentară.

Youtube-MP3, o aplicatie utila

Youtube-MP3, o aplicatie utila

ListenToYoutube

Un alt serviciu de acest gen este ListenToYoutube, care din punct de vedere al funcţionalităţii se aseamănă foarte mult cu Youtube-MP3, cu menţiunea că acesta are o interfaţă mai estetică.

După ce oferi URL-ul de pe Youtube, aplicaţia are nevoie de câteva secunde pentru conversie, iar calitatea este bună. Din păcate, la descărcare trebuie să ai grijă să debifezi opţiunea de a descărca şi un program suplimentar publicitar.

Pe lângă aplicaţiile disponibile online, poţi salva MP3-uri din Youtube şi cu ajutorul unor extensii de browser, un exemplu în acest sens fiind extensia “YTByClick YouTube downloader” pentru Google Chrome. Noi nu îţi recomandăm să o foloseşti, întrucât aceasta îţi instalează un toolbar cu un design arhaic pe care îl vei vedea permanent în browser, nu numai atunci când ai nevoie de acest serviciu.

ListenToYoutube, o alta aplicatie pentru salvarea MP3-urilor

ListenToYoutube, o alta aplicatie pentru salvarea MP3-urilor

Concluzii

Pe internet găseşti numeroase opţiuni dacă vrei să salvezi în format MP3 coloana sonoră a unui clip de pe Youtube, iar noi îţi recomandăm să foloseşti o aplicaţie online în browser, întrucât este cea mai simplă şi mai comodă opţiune.

Dintre acestea, Peggo ni s-a părut de departe cea mai interesantă, mai ales că beneficiază şi de câteva opţiuni suplimentare interesante.

Tu pentru ce vrei să foloseşti cel mai des posibilitatea de a salva MP3-uri din clipurile de pe Youtube?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri