Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Internet pentru acasă – ghidul ofertelor RCS-RDS, UPC, Telekom şi Orange

Autor: Echipa Giz.ro

RCS-RDS, UPC şi Telekom sunt în prezent cele mai mari companii care oferă internet pentru acasă pentru utilizatori, iar Orange oferă de curând servicii similare. Ofertele operatorilor sunt atractive prin vitezele mari şi preţurile accesibile, însă serviciile suplimentare gratuite sau contra-cost pot înclina balanţa în favoarea unui furnizor sau altul.

Până în urmă cu numai câţiva ani, dacă aveai nevoie de o conexiune la internet pentru acasă trebuia doar să iei legătura cu una dintre numeroasele reţele de cartier prezente în zona în care locuiai.

Aceşti provideri de mici dimensiuni au câştigat numeroşi clienţi prin preţuri mici şi conexiuni relativ stabile la internet, mai puţin în zilele cu furtuni.

În acelaşi timp, furnizorii de televiziune prin cablu RCS şi UPC au fost prinşi pe picior greşit şi, pentru a câştiga rapid o cotă de piaţă cât mai mare, au început să cumpere reţelele de cartier, în timp ce Telekom (fostul Romtelecom) a profitat de reţeaua de cabluri de telefonie fixă pentru a începe de asemenea o ofensivă puternică axată pe servicii de internet. La rândul lor, cei de la Orange folosesc infrastructura Telekom prin intermediul unui parteneriat.

Aşa s-a ajuns ca în prezent piaţa de servicii de internet pentru acasă să fie dominată de RCS-RDS, UPC şi Telekom, cu o încercare de penetrare din partea Orange, iar concurenţa dintre cei 4 operatori este una destul de puternică, mai ales că monopolul pe anumite zone geografice a dispărut.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să alegi un furnizor de internet, este foarte posibil ca soluţia să fie RCS-RDS, UPC, Telekom sau Orange, chiar dacă încă mai există câţiva prodiveri de cartier. Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie, GiZ îţi oferă un ghid pentru fiecare dintre cei trei operatori şi îţi explică serviciile adiţionale incluse în pachet.

Internet pentru acasă de la RCS-RDS

Oferta de internet pentru acasă de la RCS-RDS cuprinde patru tipuri de abonament Fiberlink pentru conexiuni prin fibra optică cu viteze de download ce pornesc de la 100 Mbps. Dintre acestea, abonamentul Fiberlink 100 este disponibil doar în zonele în care nu există acoperire pentru viteze mai mari de conectare, aceasta fiind şi explicaţia pentru care preţul este similar cu cel al abonamentului Fiberlink 300.

Totuşi, este important de remarcat că abonamentele Fiberlink 500 şi Fiberlink 1000 sunt disponibile doar în reţelele de tip FTTB (fiber to the building) şi FTTH (fiber to the home), care acoperă în prezent aproximativ 150 de localităţi din România.

În plus, pentru a profita de vitezele de până la 1 Gbps ai nevoie de PC sau laptop cu o placă de reţea Gigabit, de un router bun care să gestioneze astfel de viteze şi de un SSD, întrucât HDD-urile tradiţionale au o viteză mai mică de scriere decât viteza maximă oferită de aceste abonamente.

Fiberlink 100Fiberlink 300Fiberlink 500Fiberlink 1000
Pret cu TVA28 lei28 lei34 lei39 lei
Download max.95 Mbps300 Mbps500 Mbps940 Mbps
Upload max.95 Mbps150 Mbps250 Mbps450 Mbps

Opţiuni suplimentare

Toate abonamentele includ acces la platforma Digi Online, prin care poți urmări gratuit pe internet posturile TV ale trustului, dar și spațiu de stocare în cloud prin Digi Storage (la preț redus pentru Fiberlink 300, 20 GB pentru abonamentul Fiberlink 500 și 50 GB în cazul abonamentului Fiberlink 1000). În plus, la orice abonament primești un stick USB 3G/4G pentru acces la internet pe laptop pentru care plăteşti 10 lei pe lună pentru 10 GB de trafic sau 20 de lei pentru 20 GB de trafic.

Opțional, poți alege un router Kaon AR4010 care suporta viteze de până la 1 Gbps și care costă 238 lei cu plata integrală sau 5 lei pe lună în cazul în care alegi să-l închiriezi. Alte servicii de importanță mai mică sunt Digi Wi-Fi, o rețea de hotspot-uri wireless răspândite în unele orașe, control parental și DNS dinamic.

Dacă locuieşti într-un oraş în care RCS-RDS îţi poate oferi conexiuni de mare viteză, abonamentul Fiberlink 300 reprezintă cea mai bună alegere. Totuşi, dacă ai nevoie de o viteză de download mai mare de 300 Mbps, te poţi orienta spre abonamentele Fibelink 500 şi Fiberlink 1000, însă pentru acest lucru trebuie să ai la dispoziţie şi un PC sau laptop performant echipat cu SSD.

În plus, RDS oferă în mod regulat promoţii pentru o perioadă limitată de timp pentru noii abonaţi. De obicei, promoţia se referă la o reducere de 50% a abonamentului în primele şase luni de contract, în cazul contractelor semnate pe doi ani.

RCS-RDS ofera internet pe mobil, pe stick si Wi-Fi gratuit la abonamentele de internet fix

RCS-RDS ofera internet pe mobil, pe stick si Wi-Fi gratuit la abonamentele de internet fix

Cum mă abonez?

Pentru a afla detalii despre modul în care te poţi abona la serviciile de internet oferite de RCS-RDS poţi suna la Call-Center la numărul de telefon 031.400.4600.

Internet pentru acasă de la UPC

Rivalii de la UPC mizează pe o gamă simplă de abonamente la internet, întrucât ai posibilitatea să alegi între numai două opţiuni în funcţie de preţ şi viteza de download.

Viteza de download variază de la 300 Mbps la 500 Mbps, însă aceasta din urmă este disponibilă numai în Bucureşti şi alte câteva localităţi din ţară, precum Timişoara, Ploieşti, Cluj Napoca, Iaşi, Galaţi, Constanţa şi Alba Iulia. În privinţa preţurilor, UPC are tarife ceva mai mari. Principala problemă o reprezintă însă, de departe, viteza scăzută de upload în cazul ambelor abonamente.

Connect 300Connect 500
Pret cu TVA35 lei45 lei
Download max.300 Mbps500 Mbps
Upload maxim6 Mbps25 Mbps

După ce ani de zile a condiționat serviciul de internet de cumpărarea unui pachet de televiziune, UPC îți oferă acum varianta de a te abona doar la internet. Totuși, nu scapi de telefonia fixă: tarifele includ și abonamentul de telefonie fixa Alo Nelimitat UPC, însă măcar nu plătești nimic în plus.

Opţiuni suplimentare

Indiferent de abonamentul pe care îl alegi, la pachet vine și un router gratuit care suporta viteze de până la 500 Mbps și care este oferit sub brandul Connect Box. Dacă aveți nevoie de un semnal wireless mai puternic în interior, UPC oferă și două pachete Wi-Fi Booster, unul cu două echipamente de tip repeater iar celălalt cu un Access Point, ambele la 15 lei pe lună. În plus, UPC oferă şi serviciul Wi-Free, prin care te poţi conecta gratuit cu telefonul sau tableta la diverse hotspoturi UPC din marile oraşe al ţării şi din străinătate.

O altă opţiune este SmartGuard, prin care UPC îţi oferă un antivirus F-Secure contra a 5 lei pe lună cu TVA. Totuşi, există numeroase programe antivirus gratuite, iar o licenţă obişnuită costă aproximativ 100 lei pe an.

Ofertele de internet pentru acasa sunt destul de variate

Ofertele de internet pentru acasa sunt destul de variate

Cum mă abonez?

Pentru a te abona la unul dintre serviciile de internet oferite de UPC poţi suna la numărul de telefon 0311.001.001.

Internet pentru acasă de la Telekom

Probabil cea mai simplă ofertă de internet pentru acasă o vei găsi la Telekom. Operatorul german are în gamă doar două opțiuni, dintre care una are o viteză de numai 100 Mbps și se adresează în special locuitorilor din orașe mai mici. Pentru ceilalți, alternativa este abonamentul cu o viteză maximă de până la 1 Gbps și, cel puțin conform site-ului, abonamentul M nici măcar nu mai poate fi contractat.

Internet MInternet L
Pret cu TVAN/A62 lei
Download100 Mbps1000 Mbps
Upload maxim50 mbps500 Mbps

În acest moment, se pare că Telekom nu mai oferă abonamente de Internet simple, ci doar pachete cu CATV inclus. Preţurile abonamentelor de internet Romtelecom sunt exprimate în euro (13 EUR) şi sunt calculate în exemplul de mai sus pentru un curs de aproximativ 4.5 lei/euro. Preţul real diferă în funcţie de cursul de schimb din ziua facturării. De asemenea, prețurile sunt valabile în cazul contractelor încheiate pe 2 ani.

Opţiuni suplimentare

Indiferent de abonamentul ales, primeşti gratuit un router wireless pentru a te putea conecta la internet şi cu alte dispozitive mobile. De asemenea, Telekom îți oferă o licență pentru suita de securitate Norton Security Online, care este însă valabilă doar 2 luni. În rest, pachetul Telekom nu include niciun alt beneficiu suplimentar.

Cum mă abonez?

Pentru a beneficia de preţurile menţionate în acest articol trebuie să faci comanda pe site-ul Telekom sau poți suna la numărul de telefon 021.9890.

Internetul pentru acasa este conditionat, in unele cazuri, si de alte servicii

Internetul pentru acasa este conditionat, in unele cazuri, si de alte servicii

Internet pentru acasă de la Orange

Cunoscut drept un operator de telefonie mobilă, Orange şi-a extins semnificativ portofoliul de servicii în ultimii ani. După ce a lansat Orange TV, platforma de televiziune prin satelit, operatorul portocaliu a lansat şi televiziune prin cablu şi, cel mai important pentru acest articol, internet pentru acasă prin fibra optică. Serviciile sunt furnizate pe baza infrastucturii Telekom, astfel că ar trebui să te aştepţi la o calitate asemănătoare a vitezei.

Orange oferă trei tipuri de abonamente pentru internet fix, în funcţie de viteza de download şi upload. Vestea bună este că cel mai bun pachet are viteza de download de 1000 Mbps şi o viteză de upload teoretică de 500 Mbps.

Orange Home NetHome Net 300Home Net 500Home Net 1000
Download280 Mbps480 Mbps970 Mbps
Upload140 Mbps240 Mbps490 Mbps
Pret cu TVA8 euro / 38 lei9 euro / 43 lei11 euro / 53 lei

Opţiuni suplimentare

Fiecare abonament include un router Wi-Fi gratuit în cazul în care optezi pentru o perioadă contractuală de 2 ani. Dacă alegi un contract pe un singur an, trebuie să plătești o chirie lunară de 4 EUR. De asemenea, instalarea serviciului este gratuită doar în cazul contractelor pe 2 ani. Dacă nu, plătești o taxă de instalare de 60 de euro, echivalentul a circa 270 de lei.

Concluzii

Prin analiza ofertelor celor 4 mari provideri de internet putem trage câteva concluzii cu privire alegerea abonamentelor şi opţiunilor de care are nevoie un utilizator obişnuit:

 • RCS-RDS reprezintă cea mai bună alegere pentru un utilizator obişnuit care vrea un abonament de internet la cel mai mic preţ cu viteză decentă de pe orice dispozitiv. În plus, abonamentele vin cu opţiuni suplimentare interesante precum internet pe stick, Digi Storage şi acces la reţeaua Digi Wi-Fi, iar utilizatorii care au nevoie de viteze de minim 500 Mbps au două abonamente dedicat;
 • UPC se remarcă prin preţurile mai mari, dar mai ales prin viteza scăzută oferită pentru upload;
 • Telekom merită ales dacă vrei o conexiune de 1 Gbps, dar în zona ta nu exista acoperire de la RCS-RDS, singurul operator care mai oferă astfel de viteze;
 • Orange are o ofertă variată cu viteze de până la 1 Gbps, astfel că reprezintă o opţiune interesantă dacă eşti deja abonat la serviciile de telefonie mobilă.

Decizia finală depinde şi de acoperirea pe care fiecare provider o are în zona în care locuieşti. În principiu, monopolul celor de la RCS-RDS şi UPC din anumite zone ale Bucureştiului a încetat, însă nu este exclus ca în unele cartiere cel puţin unul dintre cei trei furnizori să nu fie prezent.

În orice caz, internetul pentru acasă oferit de RDS, UPC, Orange şi Telekom are viteze suficient de mari pentru utilizatorii obişnuiţi, care pot opta inclusiv pentru servicii suplimentare precum un router wireless pentru conectarea telefonului sau a tabletei.

210 comentarii

 1. nicus

  9 August 2017 la 19:46

  Servicile Rds-Rcs in Timisoara pe str.Ctin.cel Mare;nr.107;bl246 unde locuiesc si am abonament TV+net sunt aproape inexistente.Platesc constincios luna de luna ca un tembel abonamentul;incerc sa iau legatura cu cei de la deranjamente sau serv.tehnic telefonic sau personal la sediul insa acesti iresponsabili nu imi acorda nici o atentie.S-au vazut cu saci in caruta si ii doare in fund.Asta este Romania o tara de slugi;sclavi si dobitoci.O actiune in instanta cred ca ii poate trezi la realitate.

  • Chrystine

   24 August 2017 la 14:02

   Sunt la fel si in Baia Mare [ Maramures ].
   Banuiesc ca esti super saturat de textul verbal de la @call-center@
   Ce iti zic calm si relax , urmatoarele :

   **Am luat la cunostinta plangerea dumneavoastra,
   Ne pare rau pentru acest inconvenient ,
   Superioarii mei au luat la cunostinta,
   Va vom contacta cat de curant posibil…
   cu altceva va mai pot ajuta ?… **

   Protectia consumatorilor v-a rog facetiva treaba ca de aia platim taxe si impozite,
   ca sa fim protejati noi consumatorii si platitorii de tepe comerciale.
   Parieze ca aveti internet gratuit de aceea nu sanctionati RDC-RCS
   pentru minunatele fraude economice si inselatorii publicitare.

  • Teo

   15 November 2019 la 19:38

   Au trecut doi ani, aceleasi probleme cu RCS-RDS. La Bucuresti netul merge cu 32 mbps download si astia ma aburesc sa schimb modemul wireless, cica "se incaleca" cu frecventele vecinilor!

 2. Dragomir Constantin

  17 August 2017 la 15:03

  Eu cred ca RDS are servicii bune ,nustiu de ce se plang uni.
  RDS nu mai este cel de acum 5ani.

  • Florin

   21 November 2017 la 09:42

   cand nu ai probleme e simplu sa vorbesti dar cand ti se rupe cablul de la stalp si remediaza problema dupa o lunna nu cred ca-ti mai arde sa spui ca au servicii minunate.

   • Eduard

    20 September 2018 la 14:44

    Corect! Sau cand ai 2 luni de cand e facut contractul si nu vine nimeni sa-ti conecteze serviciile. M-am saturat sa-i tot sun si sa vorbesc cu oameni incompetenti

  • Gabriel

   15 February 2018 la 14:19

   Cand iti pica internetul zilnic de cate 2-3 ori nu mai au servicii aatat de bune. Eu am abonament de telefon, tv si internet de la RDS. Netul este ok dar reteaua de telefonie mobila e praf si pulbere. Iar pe tv e bun.

   • Iulian

    6 March 2019 la 16:02

    Buna ziua ,cat costa un abonament complect la RDS (internet.tv si telefonie ) .Va multumesc
    Iulian ,

    • Alina

     7 July 2019 la 00:28

     Nu iti recomand eu pt o lună neplata in tribunal data fii d plecat a in strainatate nu a. Mai apucat să anunț..

 3. XX

  18 August 2017 la 14:43

  Telekom si Orange ofera aceste servicii prin cablu Co-axial in zonele unde dau viteze de pana la 1000Mbps. In celelalte zone dau conexiune prin cupru, care este o mizerie comparativ cu ceilalti operatori.

  RDS nu ofera persoanelor fizice conexiuni prin fibra optica, doar cablu co-axial. Doar pentru entitati juridice oferta Fibra, la costuri ceva mai mari.

  UPC Ofera pentru persoane fizice de asemenea conexiuni doar prin cablu Co-axial la aceste preturi, pentru fibra sunt ceva mai ridicate. Diferenta dintre UPC si ceilalti operatori e ca acel upload e valabil la nivel international, in timp ce toti ceilalti operatori o ofera doar in reteaua proprie nationala, de aici diferentele de viteza si costurile putin mai mari, dar internetul este valabil la nivel mondial, nu doar national – ca pentru RDS. Documentati-va inainte sa trageti concluzii.

  • ddutz2013

   4 October 2017 la 23:48

   Bati campii!
   Stau la bloc in Colentina si am fibra optica pana in casa, atat la cablu, cat si la internet de la RCS-RDS (Digi).
   Daca esti troll, canta la alta masa.

  • Polemon

   18 November 2017 la 01:45

   Bosss
   Viteza de 1000 nu se da prin “cupru”
   Telekom ,rds dau fibra optica pana in locuinta ftth
   Doar prin fibra optica. !
   Ce cupru visezi:))))
   Upc? Really ??
   La viteza de 500 ajunge in casa 30-100?? maxim:)))da maximmm!!!
   No boss spor si numai de bine.

 4. Olivian

  21 August 2017 la 11:21

  sunt de acord dar internetul de la orange nu merita niciun ban in primul rand ai 60 de mb pe luna si in al doile rand are o viteza prea mica si nu se poate conecta mai mult de o persoana

  • Razvan

   13 May 2020 la 18:55

   ⁸Unde locuiesc nu am acoperire de internet prin fibra ce ași putea face in aceasta privința nu doresc metode gen wifi

 5. cosmin

  3 September 2017 la 12:25

  Trebuie să vină băieții de la rds pentru a-mi face cablările pentru fiberlink 1000. Mai e valabilă oferta cu routerul wifi gratuit?

  • Echipa Giz.ro

   4 September 2017 la 05:19

   Da, oferta este valabila permanent, insa nu stiu cat de performant este routerul lor.

 6. ddutz2013

  4 October 2017 la 23:45

  Dar la tara?! Vorbiti numai de Bucuresti.
  La Campulung Muscel, de exemplu, cand ajunge RCS RDS?
  Daca va ajunge vreodata, ca aici e Akta, care e de tot plansul.
  Cand stranuta un tantar n-ai ori cablu, ori internet.
  Fereasca dumnezeu sa ploua, ca atunci e jale.
  Nici frigul (asta de toamna) nu e suportat prea bine.

  • Echipa Giz.ro

   5 October 2017 la 20:03

   Pentru astfel de informatii cel mai simplu este sa suni la serviciul de relatii cu clientii al RDS.

 7. galacsik ioan

  8 October 2017 la 21:02

  de ce nu primesc factura acasa din moment ce mi se cuvine conform contractului???

  • Alexia Teodorean

   19 October 2017 la 21:12

   Pt.că sunt niște nesimțiți.În 10 ani,de când le suntem clienți,nu cred să fi primit mai mult de vreo 5 ori factura.De asemenea, mă deranjează f.mult și faptul că fac f.des schimbări în grila de programe,dau toate posturile peste cap iar faptul că am peste 20 de posturi cu sport,vreo 20 cu desene animate și încă vreo 20 cu muzică, mă determină să renunț cu MARE plăcere la "serviciile" lor.Dacă aș mai scrie și despre cât de cretini sunt cei de la serviciul clienți,cred ca nu aș termina nici mâine:))) În concluzie,noi ne declaram total nemulțumiți.

 8. mafalda

  9 November 2017 la 23:50

  Am renuntat la toate serviciile rcs de cativa ani, din cauza nesimtirii lor. am vrut sa inchid unul dintre abonamentele tv (da, aveam abonamente la mai multe adrese) si m-au facut ping-pong de la un punct de lucru la altul, nu accepta sa inchei anumite servicii din contract decat la 3-4 puncte de lucru in bucuresti…mi-e greata de ei si de politicile lor….daca vrei sa te abonezi, e suficient sa le dai beep, ca te inhata imediat; cand vrei sa renunti, te chinuie ca pe prosti… sa nu mai aud de ei in viata mea.

 9. Danis

  14 December 2017 la 10:56

  Bună ziua la RCS RDS daca bagi net fix e obligatoriu sa bagi și cablu TV la mine asa miau pus condiția ca nu se poate fără cablu TV și ce lățime de banda suporta FTTH

 10. Omide

  19 May 2018 la 09:39

  Buna ziua.
  Eu am internet si TV de la RNT.ro, am luat de ei internet de 1 Gbps si merge cu 800-900 Mbps ceea ce ma face foarte multumit. Ii recomand cu caldura, s-au miscat repede si cu instalarea, a 2-a zi erau deja la usa.

 11. Florin

  3 July 2018 la 05:10

  Bună, Acesta firma Upc plus ca te tine la tel 15 min robotul pana când te ia un operator…Am vrut doar sa fac transferul de la nr 74 ,la 24 pe aceea strada, dar se pare ca nu se poate ca trebuie sa fiu de fata sa pot face acest transfer,Bine ca plătesc aiurea de 5 luni și nu mă aflu în tara..Am decis sa nu mai plătesc nici o factura,și când vin acasă am săi dau în judecata… Dacă ești bun te ia de prost..

 12. Ți cu Victor

  31 July 2018 la 12:03

  Mă interesează dacă în sat Rădulești Teleorman puteți oferi servicii Tv+ internet+ tel.mobil.tv pachete cu canale,care sunt și ce canale sunt , prețul total?

  • Echipa Giz.ro

   31 July 2018 la 19:26

   Contacteaza operatorii pentru a afla aria de acoperire.

 13. Claudio

  1 August 2018 la 23:37

  Am net de la telekom si imi ajunge maxim 1 mb pe secunda in casa si am sunat la ei sa imi puna fibra optica si ei au zis ca nu mai sunt locuri libere deoarece acum cateva luni au venit si era intrerupt cablul de la fibra optica si trebuia sa sape si nu le-a convenit si au trimis catre sediu ca nu mai sunt locuri libere pentru fibra optica.

 14. gfdasgda

  22 September 2018 la 21:29

  RDS-RCS e o firma cu servicii de toata jena. Degeaba spun unii ca nu mai e cea fost acum 5 ani. Ba e tot acelasi rahat cu ochi!

 15. Morar Stefania

  12 October 2018 la 12:29

  RDS RCS au cele mai proaste servciii de internet din Romania. In aproape 10 ani de cand am internet de la UPC nu am avut atatea probleme cate am avut in 4 luni cu aceatsa firma. Lipsa de profesionalism, competenta. NU RECOMAND NICI DACA AR AVEA MONOPOL IN ROMANIA.

 16. Olteanu Ion

  23 October 2018 la 02:40

  Cei de la RCS RDS sunt cei mai banditi. Platesc abonament, la internet, pentru FiberLink 500 si imi dau max 100 MBS
  Ion

 17. Asavoaie Liliana

  2 November 2018 la 14:44

  De exemplu ,plătești factura online și îți oprește netul ,aduci extras de cont de la banca să dovedesc că am platit ,trec doua săptămâni și mă trezesc că iar îmi opresc netul pt neplată evident ,și aștept de cinci zile (fără net) soluționarea problemei ,dar tr să i înțelegi și să fi calm ,mă consideră și cu banii luați și fără servicii,probabil o să mai aștept mult și bn , m-am săturat și voi merge să rezilieze contractul.

 18. Cenzura

  26 November 2018 la 16:14

  Atata cenzura,mai bine scriu pe site-uri in Germania si vorbesc cu nemtii despre problemele pe care le intampina cetatenii in Romania cu RCS-RDS si alte institutii si nu sunt cenzurata.Gresala forte mare, pe viitor nu voi mai scrie pe site-uri romanesti. Sa ramaneti cu cenzura.

 19. Cata

  28 November 2018 la 22:11

  Le-am incercat pe toate. Ramine de departe cel mai bun, din punct de vedere al calitatii serviciului de internet, RCS-RDS. Orange e de back-up insa din cite am inteles ei opereaza pe infrastructura Telekom. Lag-ul e relevant la acesti 2 operatori. UPC n-am mai folosit de ceva timp iar la momentul respectiv oferta lor era pe cablu si nu pe fibra. Deci ar ramine ultima optiune.
  Cind vine vorba de TV, situatia e inversa. RCS-RDS este cea mai slaba calitativ. Orange si Telekom ar fi prima optiune si apoi UPC. Problemele majore le au toate pentru ca grila de programe este deosebit de slaba si niciunul nu se diferentiaza cu nimic relevant. E ca o uniforma pe care esti obligat sa o imbraci. Telefonul fix e pe moarte si a devenit cam inutil atita vreme cit optiunile de abonamente mobile sint mai mult decit acoperitoare. Asa ca pina la urma trebuie sa decizi ce vrei mai mult: internet sau tv? Eu as opta, daca operatorii ar putea deveni combinabili , pentru RCS-RDS pentru internet si Telkom pentru TV.

 20. Cristian

  6 December 2018 la 06:45

  In patru ani cât sunt abonat la Rcs-Rds cred ca am peste 30 reclamații,,ma refer la conexiunea internet,care ultima oara mi-a pus capac cerandu-mi să bag cablul direct in laptop si sa ma conectez cu userul primit de la ei si parola,spun doamnă după 4 ani imi cereți sa caut eu acele hârtii?!?,spune fără alea nu am cum sa va ajut,spun am eu am sa rezil
  iez contractul.

 21. Vasile IONESCU

  8 January 2019 la 21:54

  Frati romani,
  eu am reinnoit contractul cu RCS-RDS in Octombrie 2018 si de astazi 08.01.2019 mi-au scos din grila de programe fara drept si fara sa ma anunte, programul lor: DIGI FILM. Verificati si voi.
  La telefon mi s-a comunicat ca este hotararea conducerii sa ofere de azi acest program ptr. inca 2 lei/luna SUPLIMENTARI. !!!! .
  Vreau ptr. cei 2 lei ceruti in plus SA MA MUT LA ALT OPERATOR.
  Golanie maxima a la RCS-RDS !!!!.

 22. Grigore viorel

  1 March 2019 la 10:19

  Sa stiti ca la ora actuală Rcs/Rds sunt o companie de 2 bani care cu actualii clienti (de 5 ani de zile)isi permit sa.si bată joc de acestia..Eu unul astept un router de o luna si 5 zile si ei spun mereu acelasi lucru…vă avem in vedere si in cel mai scurt timp il trimitem".Captarea de wfi in interiorul apartamentului este imposibilă si nu este comform contractului..si eu pur si simplu platesc ceva ce nu am…Aceeasi explicatie lipsita de bun simt""din cauza peretilor din apartament nu puteti avea wfi…asa ca am decis să inchei colaborarea cu această companie si recomand tuturor care au probleme cu ei sa facă asa…cum asi descrie aceasta companie…Rcs/Rds..""o companie lipsita de profesionalism ,bun simț,o bataie de joc la adresa noastră ca consumatori""o zi bună..Toate aceste se intamplă in Galati

 23. Frank

  17 April 2019 la 10:28

  Vodafone nu are oferta de internet fix?

 24. Laurentiu

  5 August 2019 la 20:04

  Aștept de 3 săptămâni sa ma cableze, iar când sun în call centre sau direct la sediu în Constanța se incurcă în hârtii și nu pot să-mi spună o dată concretă plus ca ia luat pe nesimțiți de la canal și nu au măcar nici aia bunul simț de a da socoteala în fața clienților de ce ia aruncat ca pe niște cârpe… Românica noastră încotro se duce…???

 25. Octavian

  18 August 2019 la 09:30

  Locuiesc in Militari, bd Iuliu Maniu. In blocul meu se pare ca este monopol RDS – cand merg la Telekom, Orange, UPC si sau adresa mi se spune ca nu au ce sa imi propuna. Vreau TV cablu si Internet fix, ca sa plec de la RDS (unde cer degeaba un decodor digital, mi se spune ca "nu e in stoc"). Cand am fost cu nepotii sa intreb de decodorul cerut in 2018, mi s-a spus ca l-as fi refuzat!
  Oare prin cuprul de la telefon (fostul Romtelecom) nu exista nici o oferta?

 26. Cristi Molnar.

  20 August 2019 la 19:21

  as putea gen sa am doar internet de la digi fara tv?

  • Mia

   17 June 2020 la 11:24

   As putea avea Internet și Tv undeva la țară?

 27. Tudor Pacuraru

  15 November 2019 la 19:35

  In realitate, RCS-RDS Fiberlink 100 are, zile si saptamani la rand, viteze de upload de 30…35 mbps, de abia poti scrie un mail (literele apar cu intarziere pe ecran).

  • Andrei

   5 December 2019 la 08:57

   Ce spui tu acum este o totala tâmpenie, dacă îți apar literele cu întârziere pe ecran schimba tigaia aia de leptop sau cutia aia de carton pe care o folosești. Nu are nici o treaba conexiunea de internet cu răzătoarea ta de leptop /pc

 28. Valentin

  22 March 2020 la 08:41

  Locuiesc undeva la tara și din păcate nu avem internet decât de la Romtelecom prin cablu și acela optinut cu mare efort și eram curios ce alternativă asi avea mulțumiri pt informațiile oferite

 29. Tandrau Maria

  21 June 2020 la 12:51

  De cand am RCS RDS am pe ecranul leptopului reclame pe un sfert de ecran. cele mai multe reclame sunt despre sex care nu ma intereseaza (am 70 ani) pe care incerc sa le inchid dar se deschid singure.Altele sunt despre slabit, altele despre intalniri,etc. Va rog sa ma scapati de ele.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.