GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Internet şi televiziune prin cablu la Orange: păreri şi preţuri

Autor: Echipa Giz.ro

Orange oferă în prezent inclusiv servicii de internet prin fibră optică şi televiziune prin cablu cu o gamă variată de opţiuni şi avantaje pentru clienţii de telefonie mobilă ai companiei.

Segmentul telecomunicaţiilor a cunoscut în ultimii ani o luptă intensă pentru diversificarea gamei de servicii. În încercarea de a atrage un număr cât mai mare de clienţi care să plătească abonamente lunare cât mai mari, aproape toate companiile importante care activează în acest domeniu şi-au extins serviciile.

Iniţial, Orange oferea doar serviciile clasice de telefonie mobilă şi internet 4G, însă de ceva timp a lansat şi serviciul Orange TV de televiziune prin satelit. În plus, compania franceză a semnat recent un parteneriat cu Telekom care îi permite în prezent să furnizeze şi servicii de internet prin fibră optică şi televiziune prin cablu.

Înainte de analiza oferta Orange, este important de menţionat că serviciile de internet prin fibră optică şi televiziune prin cablu sunt oferite prin infrastructura Telekom. Cu alte cuvinte, cel puţin teoretic, aceste servicii Orange ar trebui să aibă o calitate similară cu serviciile omonime furnizate de Telekom.

Orange ofera acum servicii de internet si cablu TV

Orange ofera acum servicii de internet si cablu TV

Orange Home Net – internet prin fibră optică

Orange oferă trei tipuri de abonamente pentru internet fix, în funcţie de viteza de download şi upload. Vestea bună este că cel mai bun pachet are viteza de download de 1000 Mbps şi o viteză de upload teoretică de 500 Mbps.

În plus, fiecare abonament include un router Wi-Fi gratuit: Internet Box 100 pentru abonamentul de 100 Mbps şi Internet Box 1000 pentru celelalte două abonamente. În ambele cazuri, routerele sunt produse de Huawei şi branduite Orange, însă dacă vrei o viteză de conectare cât mai bună probabil că trebuie să investeşti bani în routere bune.

Opţional, dacă ai nevoie de IP fix, trebuie să plăteşti o taxă lunară de 2 euro.

La fel ca în cazul serviciului Orange TV, abonaţii la telefonia mobilă Orange beneficiază de preţuri cu circa 20% mai mici la internetul prin fibra optică decât clienţii noi care nu folosesc alte servicii Orange.

Orange Home NetHome Net 100Home Net 500Home Net 1000
Download100 Mbps500 Mbps1000 Mbps
Upload30 Mbps200 Mbps500 Mbps
Pret abonati7 euro9 euro11 euro
Pret standard8.75 euro11.25 euro13.75 euro

Orange Home TV prin cablu – televiziune prin cablu

Serviciul de televiziune prin cablu Orange Home TV este furnizat doar împreună cu serviciul de internet fix Home Net şi este disponibil în trei variante de abonament, în funcţie de numărul posturilor TV şi de calitatea acestora. Numărul maxim de posturi HD este 17, relativ puţin comparativ cu cele 30-40 oferite de ceilalţi operatori, inclusiv de Orange TV prin satelit.

La contractarea serviciului trebuie să plăteşti o taxă de instalare de 20 de euro şi o taxă de activare de 20 de euro, astfel că preţul total al conectării la serviciu este de 40 de euro. La achiziţionarea serviciului vei primi un TV Box HD, precum şi un card TV pe care trebuie să-l introduci în fanta specială a receiverului, pentru a decripta semnalul canalelor TV. Primul TV Box HD este oferit gratuit, însă dacă ai mai multe televizoare în casă va trebui să plăteşti o chirie de 1.5 euro pe lună pentru fiecare receiver suplimentar.

Orange Home TVAnalogExploreGlobal
Posturi TV5181121
Posturi HD0817
Pret abonati6 euro7 euro9 euro
Pret standard7.5 euro8.75 euro11.25 euro

Pe lângă posturile incluse în pachetele standard, poţi achiziţiona separat şi alte pachete speciale, cum ar fi HBO, care include toate posturile HBO pentru 3 euro/lună, MaxPack, care include toate canalele Cinemax şi HBO pentru 5 euro/lună sau Hungarian, cu 9 canale maghiare pentru 2 euro/lună.

Orange Home Net şi TV – oferta combinată

Întrucât serviciul de televiziune este condiţionat de serviciul de internet fix, Orange a lansat şi o ofertă combinată care le include pe amândouă. Preţurile sunt uşor mai scăzute, cu circa 10%, decât dacă ar fi plătite separat:

Home Net 100Home Net 500Home Net 1000
Analog13 euro15 euro17 euro
Explore14 euro16 euro19 euro
Global16 euro18 euro20 euro

Concluzii

Prin introducerea serviciilor de internet fix şi televiziune prin cablu, Orange are practic o ofertă completă de telecomunicaţii, iar opţiunile sunt suficient de variate pentru a atrage un număr mare de clienţi, în special din rândul abonaţilor la telefonia mobilă.

Pentru moment, aceste două servicii sunt disponibile doar în Cluj, Timişoara şi Iaşi, însă acoperirea va fi extinsă rapid pe parcursul acestui an pentru a ajunge în cele mai importante oraşe din ţară.

Până atunci, te invităm să ne spui în rubrica de comentarii cum ţi se par ofertele lansate de Orange şi dacă eşti interesat să achiziţionezi unul dintre servicii.

45 comentarii

  1. iosif

    9 septembrie 2016 la 19:17

    Daca vrea clienti sa vina cu preturi sub rds

  2. DRAGU MARIN

    10 septembrie 2016 la 23:27

    Trebuie implementate in totalitate aceste servicii de la ORANGE prin cablu.Trebuie pus in practica ,ce este mai bun si diversificat ,sa-i depaseasca pe cei de la RDS si celelalte companii.Am vazut ca aveti canale tv foarte diversificate!!! …interesante..!!!BRAVO VOUA.Trebuie extinsa reteaua tv ORANGE,cat mai repede!…trebuie sa fiti cei mai buni!!

  3. DRAGU MARIN

    10 septembrie 2016 la 23:29

    …sunt interesat de instalarea acestor servicii!!!!!

  4. Giornoiu

    21 septembrie 2016 la 09:40

    Tocmai ce mi-am instalat Orange home net 500, cu un super Router de mare putere și sunt foarte mulțumita!!! Am fost la RDS pana acum și mergea internetul groaznic…. Erau zile când nu mergea deloc…
    Orange sunt cei mai tari !!!

    • Andreea

      15 ianuarie 2020 la 22:05

      Este cea mai proasta companie de telefonie mobila. Sunt niste hoti, eu m-am dus sa imi deschid un abonament într-un magazin orange si vanzatoarea a profitat de faptul că a avut acces la datele mele personale ca sa deschida si alt abonament pe numele meu. La inceput nu am realizat inselatoria si am plătit multe luni un abonament care nu este al meu si desi am facut o reclamație aceasta companie refuză să îmi returneze banii pe care mi i-a furat.
      Sa nu aveti incredere in acesti oameni sa le dati documentele dumneavoastra de identitate.

      • xulescu

        6 iulie 2020 la 12:22

        Hello Andreea , Dece nu ai facut o sesizare la Protectia consumatorului si la orange ? Eu am orange de 10 ani si am avut numa benefici si preturi la abonamente si telefoane care nu le a putut oferii nici o alta firma .Nu poti condamna o firma pentru nemernicia unui angajat.Am priins si eu specimene de genu care erau numa cu Nu inainte ca sa iti vanda tot ce e mai scump fara sa iti ofere nimic . Suni la call center si te rezolva imd.

    • Andrei

      9 iunie 2020 la 23:01

      Te contrazic.Eu sunt la Rds de aprox 20 de ani si sunt f multumit atat de viteza la internet care e de 7/800mb/s cat si de canalele tv.Daca ai fi avut un router bun nu cel de doi bani care ti-l dau ei nu mai spuneai asta.Dar ce sa-i faci,cand astepti numai sa ti se dea…..asta primesti

  5. vrabie

    22 septembrie 2016 la 07:40

    Preturile sunt foarte mici la orange sa fii retard sa te duci la ei 28roni 300mbps la rds daca orange ar scade pretu sub rds poate ca da nu vad nimic tentant la orange si la telecom la fel

    • Geta R

      24 octombrie 2016 la 14:23

      Te duci cand te saturi de magariile lor, dupa 10 ani de zile politica pasilor marunti, cand am intrebat cum am ajuns eu cu un abonament de net la 57 lei, cand tarifele afisate sunt 28 lei la fiber link 100? De 2 ani am reziliat telefonul fix, inca il platesc pe factura, deci te saturi, asa ca azi am ras tot de la RDS, inclusiv mobile.

  6. Geta R

    24 octombrie 2016 la 14:18

    Da, daca ar fi ceva mai jos tarifele, poate ar atrage mai multi clienti, dar cu taxa de instalare 20 e si activare 20 e, cam risca sa nu se inghesuie lumea, am renuntat la RDS si azi cand am vorbit la Orange, din call center mi s-a spus de taxa de activare/instalare si mi-a cam cazut moralul, sa vedem ce iese, mai negociez, asta pentru ca in alta localitate mai am un net si TV prin satelit, dar si 2 abonamente voce, deci ar trebui chiar sa ma premieze, nu sa ma taxeze cu instalarea.

    • Roxana

      30 octombrie 2016 la 18:41

      Buna seara. Pentru contractele inceiate pe 24 de luni, taxa de instalare si activare nu se achita pentru primul contract. Daca va pot ajuta cu alte informatii, ma puneti contacta.

      • Vasile

        2 decembrie 2016 la 17:57

        Bună ziua care sunt primi pași pe care ar trebui sai fac să-mi bag Orange net și televiziune

        • ASD1

          14 decembrie 2016 la 13:54

          SA TE DUCI LA ORANGE SA LE ZICI CA VREI INTERNET + TELEVIZIUNE !

      • Tatiana

        6 februarie 2018 la 15:17

        Eu ma chinui sa ma sune cineva macar pentru instalare..cu toate ca mi s a spus ca se va rezolva imediat.Am sunat in fiecare zi fara niciun rezultat

      • Gabriel

        29 martie 2018 la 17:24

        Buna.Eu as vrea sa ma abonez la televiziune dar nu stiu sigur daca la finalul contractului trebuie sa platesc pentru un contract nou.Multumesc

        • Echipa Giz.ro

          2 aprilie 2018 la 08:28

          Nu esti obligat sa prelungesti contractul, poti sa renunti la servicii daca nu esti multumit.

    • cezar

      20 septembrie 2017 la 02:18

      daca faci abonament pe doi ani nu platesti nimic

  7. Andreea

    8 ianuarie 2017 la 00:58

    Sunt impresionata de oferta și as dori și eu sa achiziționez pachetul tv plus interndt

  8. mosneanu ioan

    12 ianuarie 2017 la 06:39

    salut si multi ani un an mai bun , sunt interesat pentru un abonament tv. si internet fibra optica in ploiesti str.eroilor,nr.14 ,bl.14f, et.3 ,ap.9 pe numele mosneanu ioan sanatate…..

    • Andrei

      7 aprilie 2017 la 01:51

      o sa te viziteze anaful

    • ioan baran

      19 aprilie 2017 la 21:56

      Si eu veau abonament tv+internet de la orengi,daca prima instalare este gratuita,fiind-ca toate celelalte companii,fac instalatia gratuit,astept raspuns si oferta clara

    • mosneanu ioan

      27 august 2018 la 17:45

      astept de peste 2 ani instalarea de fibra optica, cu toate ca fibra trce pe la geamul meu…..

  9. rodica

    27 aprilie 2017 la 08:30

    As vrea sa stiu cum functioneaza serviciul TV de la Orange.Daca este mai ok decat de la RDS.

    • Doru

      2 octombrie 2018 la 18:39

      Este mai ok

  10. Preda Danut

    7 iunie 2017 la 14:04

    As fii curios in momentul cand plua torential sau bate vantul daca mai este semnal.Pana acum nu am auzit pe nimeni sa fie multumit de televiziunea prin satelit cu "lighean".Dispare srmnalul in momentul cand ploua mai tare sau este inourat.

  11. Cristian

    11 ianuarie 2018 la 15:56

    Mi s-a montat serviciul prin fibra in noiembrie 2017.
    Internetul merge execrabil.
    Noroc ca nu am reziliat contractul cu RCS RDS.
    "Toate sunt de vina, Orange nu" !

    • ADI

      29 mai 2018 la 15:00

      Am si eu net de la Orange, stiu ca e fibra TELEKOM, au contract impreuna. Merge la fel de EXECRABIL 80% din timp. 20% din timp merge decent cu o viteza de 80Mbps up/dl la speed test pe Wi-Fi. SEARA NU MERGE, ZIUA NU MERGE. MERGE DOAR DIMINEATA. AICI SE VINDE BLANA URSULUI DIN PADURE. CA SA NU MAI SPUN DE ROUTER-UL WI-FI CARE DA SEMNAL "BUN" DOAR LA MAXIM 5 METRI DISTANTA DESI S-AR SPUNE CA ACOPERA 100MP. STATI IN BANCA VOASTRA, PAREREA MEA.
      O ZI BUNA!

      • Da Real Nigga

        5 iulie 2018 la 22:47

        Păi tată, faci test pe 802.11n la 2,4GHz și 20MHz lățime de bandă, și cât te așteptai să ai viteza? Bagă și tu 802.11ac în 5GHz acolo unde nu ai interferențe și atunci vorbim

  12. Stefania

    16 februarie 2018 la 10:54

    Imi pare rău că am ales cablu Orange!la al doilea și al treilea tv nu prin posturile HD.ok problema nu ar fi așa de mare dar antena nu are decât posturi HD….

  13. Marian

    18 februarie 2018 la 11:14

    Extrem de neseriosi sunt astia de la Orange,de aseara nu mai am tv si nici internet si am facut o gramada de sesizari si am fost informat ca abia marți o sa vina cineva de la ei sa remedieze situatia.Deci trebuie sa stau aprox 4 zile fara tv si net.Nu am mult timp de cand am facut contractul cu ei si trebuie sa merg pe cai legale sa reziliez contractul.Sunt foarte neseriosi,cat timp am fost la rds'rcs nu am întampinat asemenea probleme.Deci nu recomand.

  14. mosneanu ioan

    17 aprilie 2018 la 15:24

    Buna ziua, sunt abonat orange de 4ani si doresc extinderea abonamentului la tv. si internet fibra optica.De mai multi ani solicit montarea fibrei optice fbra optica existind in zona ,blocul meu fiind cablat la serviciul de telefonie telekom deci infra structura pentru fibra optica exista.Mai mult pe acoperisul blocului meu sunt 6relee de translatie a semnalului.

    • Echipa Giz.ro

      18 aprilie 2018 la 17:45

      Contactati departamentul de relatii cu clientii Orange.

  15. amarandei

    16 iunie 2018 la 07:56

    sin abonat di luna martie 2018 la aceasta firma orange.toate au fost bune pina in data de 11.06.2018 cind a inceput sa dispara semnalul la tv.incepind din data de 11 am facut cred peste vreo 20 de sesizari si scrise am fost si in magazin dar nu am primit nici un raspuns cu ecceptia unui ticalos care mi-a zis ca se rezolva in termen de 30 de zile.am solicitat desfasuratoru pentru luna 05.2018 nimic.la magazin la fel i-mi spunea o timpita sa-mi dea factura.am axplicat ca nu am nevoie de factura dar vita o tinea intruna.mai spine timpita ca daca nu vb frumos ma da afara din magazin.ma intreb ca oricare om cum de poate dumnezeu sa adune atitia idioti intro firma?

  16. Radu

    23 august 2018 la 21:32

    Experiența mea cu Orange s-a dovedit a fi una dintre cele mai proaste . M-am decis (din păcate) la presiunea unui agent de vânzări sa trec la serviciile acestei companii in speranța unei experiențe noi si plăcute. Toate bune si frumoase am semnat contractul si bineînțeles am așteptat nerăbdător instalarea serviciilor , după o scurtă perioadă au venit cei de la tehnic pentru instalarea serviciilor de televiziune . Concluzia : nu se poate monta deoarece suportul lor nu este suficient de lung pentru a monta antena în raza de semnal si alte mici situații , pe care le-am rezolvat personal . Până la rezolvarea acestor situații s-a emis bineînțeles FACTURA , asta fara a beneficia de vreun serviciu al acestei ,, minunate '' companii . Între timp primesc prin curier router-ul pentru internet , pe care l-am montat imediat . Primul test de viteza 2.0 MB/s foarte interesant aproape egal cu sistemul dial up al concurentei acum 15 ani . Sun agentul de vânzări sa ii cer explicații , după discuție refac testul 30-35 Mb/s ( menționez că mă aflu într-o zonă cu acoperire 4g+ , iar în contract îmi sunt garantați 150 Mb/s ) . Concluzia : pentru perioada contractuala voi plati contravaloarea abonamentului in proporție de 100% , dar voi beneficia doar de 20% din servicii . Neavând încă serviciile de televiziune într-o duminică mă hotărăsc să urmăresc un serial online , după câteva ore aflu o nouă surpriză : traficul garantat se apropie de sfârșit (150gb) . Si așa după prima săptămână mă aleg cu o conexiune internet cu viteza egală cu a unei conexiuni de acum 15 ani , deci mă văd nevoit să folosesc o conexiune internet de tip hotspot de la un smartphone conectat la o altă rețea . Surpriză vin cei de la tehnic pentru instalarea serviciilor de televiziune , bucuros nevoie mare , se face instalarea si urmează să mă bucur în sfârșit de noul televizor . ÎNSĂ căutând programele de interes personal descopăr că nu am nimic , doar niste programe de uz general care mă fac să țin televizorul închis . Caut lista programelor in contract : NIMIC , caut lista programelor pe internet : NIMIC . Verific de curiozitate lista programelor de care am parte la rețelele concurente si realizez că plătesc prea mult pentru NIMIC . Încă de la începutul discuției telefonice cu agentul de vânzări am avut în plan si un abonament de telefonie mobilă si achiziția unui telefon. Însă si acum după două luni telefonul meu nu există pe stoc . Asta poate fi totuși norocul meu , căci nu voi mai semna un nou contract cu Orange România .

    După această experiență ,, minunată '' va sfătuiesc pe toți cei care va doriți Orange sa citiți de mai multe ori contractele si bineînțeles sa evitați această companie 👎👎👎👎

    • Un bagator de seama

      13 noiembrie 2018 la 22:59

      Viteza care vi se comunica (cea de 150Mb/s) nu este viteza de download. Cel mai probabil este latimea de banda, ceea ce se traduce intr-o viteza de download efectiva ca cea pe care o aveti. Am intebat si eu mai multi angajati Orange si niciunul nu stie diferenta intre viteza de download si latimea de banda :D Eu sunt satul de figurile pe care si le permite RDS pentru simplul fapt ca are monopol pe piata, si ma bate gandul sa ma mut la Orange. Dupa cele ce le-am citit la dvs o sa ma documentez mai bine inainte sa iau o decizie.

  17. Florin

    8 decembrie 2018 la 09:01

    Buna!
    Sunt din sat. Falcau jud.Suceava
    As dorii sa stiu daca pot beneficia si eu doar de internet fix,fara tv si telefon in aceasta zona prin fibra optica, am inteles ca Orengi ar fi disponibil, astept un raspuns. Multumesc

  18. Marin Marius Florin

    20 noiembrie 2019 la 20:03

    Doresc sa schimb abonamentul de 28 lei la 50 lei sa includa desene pachetul multumim

  19. Domnica Paul

    1 ianuarie 2020 la 14:42

    Orange , o retea manipulatoare si nu e singura . Ei au doar drepturi , noi doar indatoriri . Ei sunt stapanii , noi suntem sclavii . Am acceptat oferta lor pentru cateva programe , dupa doua luni ei isi rezerva dreptul sa le scoata din grila , invocand contractul lor stufos si abject . O retea de manipulare si control a sclavilor , obligati sa plateasca si sa accepte orice modificare a grilei de program . Orange un instrument in mana sistemului , care cu mult tupeu si nonsalanta isi permite sa schimbe regulile jocului in timpul jocului .

  20. Daniel

    2 martie 2020 la 16:59

    Daca folosesc vechea rețea Telekom să îmi spună și mie unde au fibra optică.Cel puțin în Giulești sunt vai de ei (firul întrerupt în jdemii de locuri) și dacă au aceleași apucături este clar. La instalare totul ok iar după două săptămâni în urmă multelor reclamații răspunsul a fost ceva de genul ce domnule numai tu ești în rețea.mentionez că la aceea data am achiziționat cel mai scump abonament datorita lățimi mari de banda pe care o oferea T….m .Concluzie citiți bine contractul în care sa specifice clar fibra optica și restul .

  21. Dan

    29 martie 2020 la 11:07

    Am încercat sa cooptez pe cei de la Orange pentru un abonament de tv și internet. Se pare ca aici in zona unde stai eu, undeva la tara, nu îmi poate oferi internet decât prin satelit. Interesant, dar se pare ca acest internet este limitat la 80 Giga de Download, și nimic mai mult. Eu am un sistem de supraveghere, care cam mănâncă din acești Giga, și cred ca intr-o săptămâna s-ar consuma. Cum cei de la TELECOM oferă internet nelimitat prin satelit, iar cei de ka Orange, nu?
    Dețin 3 numere de abonament la orange, și m-ar încânta sa iau tot serviciul de la ei. Dar pana nu au o oferta de internet creată pe nevoile noastre, nu.

  22. Cislariu Ana Monica

    15 iunie 2020 la 23:10

    Pe data de 17.06.2020. se fac doua saptamani de cand am probleme cu tv.
    Am facut nenumarate sesizari…nu s-a rezolvat nimic. De 5 zile nu mai vad nimic dar absolut nimic la nici un televizor din casa. Cum putem rezoolva aceasta problema care tine de 12 zile.

  23. Nadia Constanta

    30 iulie 2020 la 10:18

    Mia venit factura de orange de televiziune prin cablu și internet de doar după două săptămîni de la instalare 174,71 Ron..cu pachetul de 290 lei .Vreau sa stiu de ce atît de mult mia venit de plata?

  24. Luca Flavius-Manuel

    31 octombrie 2020 la 18:42

    Detin internet de la orange si este de toata jena, cel mai prost serviciu posibil, nu-mi vine sa cred ce zic dar mai bine ma duceam la UPC……

  25. NONA

    17 august 2021 la 17:24

    Prea multe canale Tv locale (Tg. Mures, Craiova, Cluj, Iasi, Timisoara si altele). Sunt cumva achizitionate de dvs. mai ieftin?
    Ar trebui mai multe canale Tv de documentare. Sunt mai scumpe de achizitionat?
    Avem asteptari si pretentii mai mari de la Orange. Este totusi o firma care zice ca se respecta. Abonament scump fata de alte firme, chiar daca se ofera reduceri…

  26. Ferenț Constanța

    26 mai 2022 la 09:48

    Părerea mea e probabil una care nu va fi pe gustul Orange : cresc prețurile de la o lună la alta. Când au preluat Telekom, acum două luni, am plătit 170 de lei. Luna trecută, a crescut puțin 180 de lei. Ca luna aceasta să plătesc 226 de lei. Aș căuta un alt furnizor de internet, televiziune și telefonie. Însă se pare că nu sunt prea mulți care să țină piept Orange. Nu-mi place deloc, nu sunt o comoară 3-50 de lei, totuși e obrăznicie. Nici facturi nu-ți trimit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri