Internet şi televiziune prin cablu la Orange: păreri şi preţuri

Internet şi televiziune prin cablu la Orange: păreri şi preţuri

Orange oferă în prezent inclusiv servicii de internet prin fibră optică şi televiziune prin cablu cu o gamă variată de opţiuni şi avantaje pentru clienţii de telefonie mobilă ai companiei.

Segmentul telecomunicaţiilor a cunoscut în ultimii ani o luptă intensă pentru diversificarea gamei de servicii. În încercarea de a atrage un număr cât mai mare de clienţi care să plătească abonamente lunare cât mai mari, aproape toate companiile importante care activează în acest domeniu şi-au extins serviciile.

Iniţial, Orange oferea doar serviciile clasice de telefonie mobilă şi internet 4G, însă de ceva timp a lansat şi serviciul Orange TV de televiziune prin satelit. În plus, compania franceză a semnat recent un parteneriat cu Telekom care îi permite în prezent să furnizeze şi servicii de internet prin fibră optică şi televiziune prin cablu.

Înainte de analiza oferta Orange, este important de menţionat că serviciile de internet prin fibră optică şi televiziune prin cablu sunt oferite prin infrastructura Telekom. Cu alte cuvinte, cel puţin teoretic, aceste servicii Orange ar trebui să aibă o calitate similară cu serviciile omonime furnizate de Telekom.

Orange ofera acum servicii de internet si cablu TV
Orange ofera acum servicii de internet si cablu TV

Orange Home Net – internet prin fibră optică

Orange oferă trei tipuri de abonamente pentru internet fix, în funcţie de viteza de download şi upload. Vestea bună este că cel mai bun pachet are viteza de download de 1000 Mbps şi o viteză de upload teoretică de 500 Mbps.

În plus, fiecare abonament include un router Wi-Fi gratuit: Internet Box 100 pentru abonamentul de 100 Mbps şi Internet Box 1000 pentru celelalte două abonamente. În ambele cazuri, routerele sunt produse de Huawei şi branduite Orange, însă dacă vrei o viteză de conectare cât mai bună probabil că trebuie să investeşti bani în routere bune.

Opţional, dacă ai nevoie de IP fix, trebuie să plăteşti o taxă lunară de 2 euro.

La fel ca în cazul serviciului Orange TV, abonaţii la telefonia mobilă Orange beneficiază de preţuri cu circa 20% mai mici la internetul prin fibra optică decât clienţii noi care nu folosesc alte servicii Orange.

Orange Home NetHome Net 100Home Net 500Home Net 1000
Download100 Mbps500 Mbps1000 Mbps
Upload30 Mbps200 Mbps500 Mbps
Pret abonati7 euro9 euro11 euro
Pret standard8.75 euro11.25 euro13.75 euro

Orange Home TV prin cablu – televiziune prin cablu

Serviciul de televiziune prin cablu Orange Home TV este furnizat doar împreună cu serviciul de internet fix Home Net şi este disponibil în trei variante de abonament, în funcţie de numărul posturilor TV şi de calitatea acestora. Numărul maxim de posturi HD este 17, relativ puţin comparativ cu cele 30-40 oferite de ceilalţi operatori, inclusiv de Orange TV prin satelit.

La contractarea serviciului trebuie să plăteşti o taxă de instalare de 20 de euro şi o taxă de activare de 20 de euro, astfel că preţul total al conectării la serviciu este de 40 de euro. La achiziţionarea serviciului vei primi un TV Box HD, precum şi un card TV pe care trebuie să-l introduci în fanta specială a receiverului, pentru a decripta semnalul canalelor TV. Primul TV Box HD este oferit gratuit, însă dacă ai mai multe televizoare în casă va trebui să plăteşti o chirie de 1.5 euro pe lună pentru fiecare receiver suplimentar.

Orange Home TVAnalogExploreGlobal
Posturi TV5181121
Posturi HD0817
Pret abonati6 euro7 euro9 euro
Pret standard7.5 euro8.75 euro11.25 euro

Pe lângă posturile incluse în pachetele standard, poţi achiziţiona separat şi alte pachete speciale, cum ar fi HBO, care include toate posturile HBO pentru 3 euro/lună, MaxPack, care include toate canalele Cinemax şi HBO pentru 5 euro/lună sau Hungarian, cu 9 canale maghiare pentru 2 euro/lună.

Orange Home Net şi TV – oferta combinată

Întrucât serviciul de televiziune este condiţionat de serviciul de internet fix, Orange a lansat şi o ofertă combinată care le include pe amândouă. Preţurile sunt uşor mai scăzute, cu circa 10%, decât dacă ar fi plătite separat:

Home Net 100Home Net 500Home Net 1000
Analog13 euro15 euro17 euro
Explore14 euro16 euro19 euro
Global16 euro18 euro20 euro

Concluzii

Prin introducerea serviciilor de internet fix şi televiziune prin cablu, Orange are practic o ofertă completă de telecomunicaţii, iar opţiunile sunt suficient de variate pentru a atrage un număr mare de clienţi, în special din rândul abonaţilor la telefonia mobilă.

Pentru moment, aceste două servicii sunt disponibile doar în Cluj, Timişoara şi Iaşi, însă acoperirea va fi extinsă rapid pe parcursul acestui an pentru a ajunge în cele mai importante oraşe din ţară.

Până atunci, te invităm să ne spui în rubrica de comentarii cum ţi se par ofertele lansate de Orange şi dacă eşti interesat să achiziţionezi unul dintre servicii.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!