Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Internet şi televiziune prin cablu la Orange: păreri şi preţuri

Ultima modificare: 12 Sep 2017

Orange oferă în prezent inclusiv servicii de internet prin fibră optică şi televiziune prin cablu cu o gamă variată de opţiuni şi avantaje pentru clienţii de telefonie mobilă ai companiei.

Segmentul telecomunicaţiilor a cunoscut în ultimii ani o luptă intensă pentru diversificarea gamei de servicii. În încercarea de a atrage un număr cât mai mare de clienţi care să plătească abonamente lunare cât mai mari, aproape toate companiile importante care activează în acest domeniu şi-au extins serviciile.

ANUNTURI

Iniţial, Orange oferea doar serviciile clasice de telefonie mobilă şi internet 4G, însă de ceva timp a lansat şi serviciul Orange TV de televiziune prin satelit. În plus, compania franceză a semnat recent un parteneriat cu Telekom care îi permite în prezent să furnizeze şi servicii de internet prin fibră optică şi televiziune prin cablu.

Înainte de analiza oferta Orange, este important de menţionat că serviciile de internet prin fibră optică şi televiziune prin cablu sunt oferite prin infrastructura Telekom. Cu alte cuvinte, cel puţin teoretic, aceste servicii Orange ar trebui să aibă o calitate similară cu serviciile omonime furnizate de Telekom.

Orange ofera acum servicii de internet si cablu TV

Orange ofera acum servicii de internet si cablu TV

Orange Home Net – internet prin fibră optică

Orange oferă trei tipuri de abonamente pentru internet fix, în funcţie de viteza de download şi upload. Vestea bună este că cel mai bun pachet are viteza de download de 1000 Mbps şi o viteză de upload teoretică de 500 Mbps.

În plus, fiecare abonament include un router Wi-Fi gratuit: Internet Box 100 pentru abonamentul de 100 Mbps şi Internet Box 1000 pentru celelalte două abonamente. În ambele cazuri, routerele sunt produse de Huawei şi branduite Orange, însă dacă vrei o viteză de conectare cât mai bună probabil că trebuie să investeşti bani în routere bune.

Opţional, dacă ai nevoie de IP fix, trebuie să plăteşti o taxă lunară de 2 euro.

La fel ca în cazul serviciului Orange TV, abonaţii la telefonia mobilă Orange beneficiază de preţuri cu circa 20% mai mici la internetul prin fibra optică decât clienţii noi care nu folosesc alte servicii Orange.

Orange Home NetHome Net 100Home Net 500Home Net 1000
Download100 Mbps500 Mbps1000 Mbps
Upload30 Mbps200 Mbps500 Mbps
Pret abonati7 euro9 euro11 euro
Pret standard8.75 euro11.25 euro13.75 euro

Orange Home TV prin cablu – televiziune prin cablu

Serviciul de televiziune prin cablu Orange Home TV este furnizat doar împreună cu serviciul de internet fix Home Net şi este disponibil în trei variante de abonament, în funcţie de numărul posturilor TV şi de calitatea acestora. Numărul maxim de posturi HD este 17, relativ puţin comparativ cu cele 30-40 oferite de ceilalţi operatori, inclusiv de Orange TV prin satelit.

La contractarea serviciului trebuie să plăteşti o taxă de instalare de 20 de euro şi o taxă de activare de 20 de euro, astfel că preţul total al conectării la serviciu este de 40 de euro. La achiziţionarea serviciului vei primi un TV Box HD, precum şi un card TV pe care trebuie să-l introduci în fanta specială a receiverului, pentru a decripta semnalul canalelor TV. Primul TV Box HD este oferit gratuit, însă dacă ai mai multe televizoare în casă va trebui să plăteşti o chirie de 1.5 euro pe lună pentru fiecare receiver suplimentar.

Orange Home TVAnalogExploreGlobal
Posturi TV5181121
Posturi HD0817
Pret abonati6 euro7 euro9 euro
Pret standard7.5 euro8.75 euro11.25 euro

Pe lângă posturile incluse în pachetele standard, poţi achiziţiona separat şi alte pachete speciale, cum ar fi HBO, care include toate posturile HBO pentru 3 euro/lună, MaxPack, care include toate canalele Cinemax şi HBO pentru 5 euro/lună sau Hungarian, cu 9 canale maghiare pentru 2 euro/lună.

Orange Home Net şi TV – oferta combinată

Întrucât serviciul de televiziune este condiţionat de serviciul de internet fix, Orange a lansat şi o ofertă combinată care le include pe amândouă. Preţurile sunt uşor mai scăzute, cu circa 10%, decât dacă ar fi plătite separat:

Home Net 100Home Net 500Home Net 1000
Analog13 euro15 euro17 euro
Explore14 euro16 euro19 euro
Global16 euro18 euro20 euro

Concluzii

Prin introducerea serviciilor de internet fix şi televiziune prin cablu, Orange are practic o ofertă completă de telecomunicaţii, iar opţiunile sunt suficient de variate pentru a atrage un număr mare de clienţi, în special din rândul abonaţilor la telefonia mobilă.

Pentru moment, aceste două servicii sunt disponibile doar în Cluj, Timişoara şi Iaşi, însă acoperirea va fi extinsă rapid pe parcursul acestui an pentru a ajunge în cele mai importante oraşe din ţară.

Până atunci, te invităm să ne spui în rubrica de comentarii cum ţi se par ofertele lansate de Orange şi dacă eşti interesat să achiziţionezi unul dintre servicii.

ANUNTURI

17 comentarii

 1. iosif

  Septembrie 9, 2016 la 19:17

  Daca vrea clienti sa vina cu preturi sub rds

 2. DRAGU MARIN

  Septembrie 10, 2016 la 23:27

  Trebuie implementate in totalitate aceste servicii de la ORANGE prin cablu.Trebuie pus in practica ,ce este mai bun si diversificat ,sa-i depaseasca pe cei de la RDS si celelalte companii.Am vazut ca aveti canale tv foarte diversificate!!! …interesante..!!!BRAVO VOUA.Trebuie extinsa reteaua tv ORANGE,cat mai repede!…trebuie sa fiti cei mai buni!!

 3. DRAGU MARIN

  Septembrie 10, 2016 la 23:29

  …sunt interesat de instalarea acestor servicii!!!!!

 4. Giornoiu

  Septembrie 21, 2016 la 09:40

  Tocmai ce mi-am instalat Orange home net 500, cu un super Router de mare putere și sunt foarte mulțumita!!! Am fost la RDS pana acum și mergea internetul groaznic…. Erau zile când nu mergea deloc…
  Orange sunt cei mai tari !!!

 5. vrabie

  Septembrie 22, 2016 la 07:40

  Preturile sunt foarte mici la orange sa fii retard sa te duci la ei 28roni 300mbps la rds daca orange ar scade pretu sub rds poate ca da nu vad nimic tentant la orange si la telecom la fel

  • Geta R

   Octombrie 24, 2016 la 14:23

   Te duci cand te saturi de magariile lor, dupa 10 ani de zile politica pasilor marunti, cand am intrebat cum am ajuns eu cu un abonament de net la 57 lei, cand tarifele afisate sunt 28 lei la fiber link 100? De 2 ani am reziliat telefonul fix, inca il platesc pe factura, deci te saturi, asa ca azi am ras tot de la RDS, inclusiv mobile.

 6. Geta R

  Octombrie 24, 2016 la 14:18

  Da, daca ar fi ceva mai jos tarifele, poate ar atrage mai multi clienti, dar cu taxa de instalare 20 e si activare 20 e, cam risca sa nu se inghesuie lumea, am renuntat la RDS si azi cand am vorbit la Orange, din call center mi s-a spus de taxa de activare/instalare si mi-a cam cazut moralul, sa vedem ce iese, mai negociez, asta pentru ca in alta localitate mai am un net si TV prin satelit, dar si 2 abonamente voce, deci ar trebui chiar sa ma premieze, nu sa ma taxeze cu instalarea.

  • Roxana

   Octombrie 30, 2016 la 18:41

   Buna seara. Pentru contractele inceiate pe 24 de luni, taxa de instalare si activare nu se achita pentru primul contract. Daca va pot ajuta cu alte informatii, ma puneti contacta.

   • Vasile

    Decembrie 2, 2016 la 17:57

    Bună ziua care sunt primi pași pe care ar trebui sai fac să-mi bag Orange net și televiziune

    • ASD1

     Decembrie 14, 2016 la 13:54

     SA TE DUCI LA ORANGE SA LE ZICI CA VREI INTERNET + TELEVIZIUNE !

  • cezar

   Septembrie 20, 2017 la 02:18

   daca faci abonament pe doi ani nu platesti nimic

 7. Andreea

  Ianuarie 8, 2017 la 00:58

  Sunt impresionata de oferta și as dori și eu sa achiziționez pachetul tv plus interndt

 8. mosneanu ioan

  Ianuarie 12, 2017 la 06:39

  salut si multi ani un an mai bun , sunt interesat pentru un abonament tv. si internet fibra optica in ploiesti str.eroilor,nr.14 ,bl.14f, et.3 ,ap.9 pe numele mosneanu ioan sanatate…..

  • Andrei

   Aprilie 7, 2017 la 01:51

   o sa te viziteze anaful

  • ioan baran

   Aprilie 19, 2017 la 21:56

   Si eu veau abonament tv+internet de la orengi,daca prima instalare este gratuita,fiind-ca toate celelalte companii,fac instalatia gratuit,astept raspuns si oferta clara

 9. rodica

  Aprilie 27, 2017 la 08:30

  As vrea sa stiu cum functioneaza serviciul TV de la Orange.Daca este mai ok decat de la RDS.

 10. Preda Danut

  Iunie 7, 2017 la 14:04

  As fii curios in momentul cand plua torential sau bate vantul daca mai este semnal.Pana acum nu am auzit pe nimeni sa fie multumit de televiziunea prin satelit cu "lighean".Dispare srmnalul in momentul cand ploua mai tare sau este inourat.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.