Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Orange TV – Televiziune HD prin satelit de la Orange – preţuri, păreri

Ultima modificare: 12 Sep 2017

Orange, cel mai mare operator de telecomunicaţii din România după numărul de utilizatori, a intrat pe piaţa televiziunii prin satelit (DTH) cu o ofertă semnificativ mai bogată decât propunerile rivalilor de la RCS&RDS, UPC sau Romtelecom.

Serviciul este cunoscut sub numele de Orange TV, iar cea mai diversificată ofertă include un pachet cu 100 de posturi TV, dintre care nu mai putin de 42 de posturi sunt transmise în format HD.

ANUNTURI

Ce posturi TV are Orange TV?

Pe lângă oferta practic completă din trusturile Pro TV şi Intact şi televizunile generaliste mici care cu greu pot fi atractive pentru pasionaţii de gadgeturi care ne citesc, grila de programe pentru Orange TV va include şi câteva canale interesante, preponderent documentare, cum ar fi cele din portofoliul Discovery, dar şi Naţional Geographic, History sau BBC Knowledge.

Printre posturile care vor fi transmise în format HD se numără Discovery HD Showcase, Animal Planet HD, National Geographic Wild HD, Viasat History HD sau History HD.

Segmentul care suferă cel mai mult în oferta Orange TV este, fără îndoială, cel sportiv. Practic, oferta este limitată la Sport.ro, GSP TV, Eurosport şi Eurosport 2, însă ultimele două pot fi receptionate si in format HD.

Cele mai multe competiţii sportive sunt însă transmise de Digi Sport, televiziune aflată în portofoliul RCS&RDS, şi Dolce Sport, care aparţine de Romtelecom, astfel că este greu de crezut că acestea vor fi incluse în grila Orange TV din cauza concurenţei dintre operatori pe această piaţă.

Cât costă Orange TV?

Preţurile de bază pentru Orange TV sunt comparabile cu cele solicitate de ceilalţi mari operatori din domeniu, însă operatorul de telefonie are avantajul unei grile de programe care include un număr semnificativ mai mare de posturi HD. Practic, Orange se adresează în special utilizatorilor care deţin televizoare HD şi care sunt dezamăgiţi de ofertele actuale ale celor de la RDS, UPC sau Romtelecom.

Pachetul de bază pentru Orange TV este Local HD care costă 5 euro pe lună şi îţi oferă acces la 36 de posturi, dintre care 6 în format HD, în timp ce pachetul Universe HD propune 95 de posturi TV cu 37 de posturi HD pentru 12 euro pe lună. În plus, există o opţiune specială SuperNights cu cinci posturi TV pentru adulţi, toate în format HD, care costă 2.5 euro pe lună.

De asemenea, abonaţii la serviciul de telefonie mobilă Orange primesc o reducere permanentă de 20% din valoarea abonamentului dacă au un singur SIM sau 30% dacă deţin două SIM-uri. Iată preturile complete pentru serviciile oferite de Orange TV:

ANUNTURI
PachetCanaleCanale HDPret lunarAbonat, 1 SIMAbonat, 2 SIM
Local HD3665 euro4 euro3.5 euro
World HD65198 euro6.4 euro5.6 euro
Universe HD953712 euro9.6 euro8.4 euro
SuperNights HD552.5 euro

Echipament necesar

Pentru a recepţiona Orange TV ai nevoie de un echipament alcătuit din receiverul Samsung SHD 85, TV card şi kit de antenă. Cardul TV este un card cu cip care se introduce în fanta specială a receiverului şi permite decriptarea semnalului TV, în timp ce antena TV are dimensiuni reduse faţă de concurenţă, fiind mai uşor de pozionat. Chiria echipamentului costă 3 euro pe lună, în timp ce pentru un receiver suplimentar trebuie să achiţi lunar alţi 2.5 euro.

Receiverul pe baza căruia urmăreşti posturile TV este gratuit în cazul în care te abonezi la Orange TV pentru o perioadă de 24 de luni, iar pentru un receiver suplimentar trebuie să plăteşti o taxă de activare 10 euro.

De asemenea, există o taxă de 20 de euro pentru instalarea serviciului şi o altă taxă de 20 de euro pentru activarea serviciului. Prin urmare, un client trebuie să plătească taxe de 40 de euro la contractarea serviciului, fără să luăm în calcul şi eventuala plată a receiverului.

Asa arata echipamentul pentru receptionarea Orange TV

Asa arata echipamentul pentru receptionarea Orange TV

Ca simplu exerciţiu, iată preţurile solicitate de Orange pentru acest serviciu în alte ţări:

 • în Franţa trebuie să plăteşti 45-90 de euro pe lună în funcţie de varietatea pachetului, care poate ajunge până la 160 de canale şi include şi internet
 • în Slovacia, preţurile pornesc de la 20 de euro pe lună pentru un pachet complet de internet, telefonie şi televiziune cu 62 de canale, dintre care 13 în format HD
 • în Spania, tariful minim este de 24 de euro pe lună pentru 55 de canale TV
 • în Belgia, acolo unde Orange activează sub brandul Mobistar, preţul este de 21 de euro pe lună pentru 250 de posturi TV şi radio, dintre care 30 în format HD
 • în Polonia, preţurile pornesc de la 59 de zloţi pe lună, adică aproximativ 14 euro pe lună, însă pachetul complet costă 159 de zloţi pe lună, adică circa 38 de euro pe lună
Orange va intra in curand pe piata televiziunii prin satelit

Orange va intra in curand pe piata televiziunii prin satelit

Orange TV, disponibil pe PC şi tablete

Unul dintre marile avantaje ale serviciului Orange TV este că unele posturi incluse în grilă pot fi urmărite şi pe calculator, iar printre acestea se numără canale documentare precum Discovery şi Viasat History, dar şi posturile sportive Eurosport şi Eurosport 2.

În plus, începând din luna septembrie aceste canale vor putea fi vizionate şi pe tablete cu conectivitate 4G.

Conectivitatea setbox-ului Orange TV

Conectivitatea setbox-ului Orange TV

Ce operatori oferă televiziune prin satelit?

În prezent, RCS&RDS, UPC şi Romtelecom deţin 90% din numărul de abonaţi ai serviciilor de televiziune prin satelit. Iată pe scurt ofertele acestora:

ANUNTURI
 • RCS-RDS oferă televiziune prin satelit la preţuri cuprinse între 15 şi 33 de lei pe lună. Pachetul cel mai bogat include 81 de canale, însă unul singur este în format HD (Digi 24 HD)
 • UPC activează pe acest segment prin brandul FocusSat şi solicită minim 26 de lei pe lună pentru pachetul de bază, la care se adaugă diverse pachete suplimentare. Pachetul complet costă 60 de lei pe lună, iar pachetul HD cu 11 posturi în format HD trebuie achiziţionat separat pentru 10 lei pe lună.
 • Romtelecom cere 26 de lei pe lună pentru pachetul de bază, care include 63 de canale, dintre care trei canale HD, şi 53 de lei pe lună pentru pachetul cel mai bogat cu 99 de canale şi tot trei HD. Poţi cumpăra şi un pachet suplimentar HD cu 4 canale HD pentru 20 de lei pe lună. 
Orange TV va avea cel mai mare numar de canale HD din oferta operatorilor de televiziune prin satelit

Orange TV va avea cel mai mare numar de canale HD pentru televiziune prin satelit

Ce potenţial are Orange TV?

Oferta propusă de Orange este de departe cea mai diversificată ca număr de canale şi număr de posturi disponibile în format HD. Dacă un număr atât de mare de canale regăsim şi în oferta de top a celor de la Romtelecom, niciun alt operator nu oferă aproape 30 de canale în format HD. În acelaşi timp, Orange TV are o ofertă modestă de canale de sport, lucru care va îndepărta o parte dintre potenţialii clienţi.

Datorită preţului relativ scăzut solicitat pentru acest serviciu, Orange are potenţialul de a găsi numeroşi clienţi, mai ales că exista şi oferte personalizate pentru cei care folosesc deja telefonia mobila a francezilor.

Totuşi, este greu de spus care va fi impactul Orange TV în marile oraşe, acolo unde predomină televiziunea prin cablu şi cea digitală, însă în localităţile mai mici şi în zonele fără acoperarire terestră poate reprezenta o soluţie atractivă, în special pentru cei care nu sunt încă abonaţi la o altă companie.

Mai multe detalii despre Orange TV sunt disponibile pe site-ul oficial al operatorului.

124 comentarii

 1. popescu nicolina

  Martie 22, 2017 la 15:55

  vreau sa stiu cat costa instalarea cablului pentru tv prin orange pentru pachetul baza in satul arcesti com plesoiu jud olt

  • Echipa Giz.ro

   Martie 22, 2017 la 19:23

   In primul rau verifica daca exista acoperire pentru localitatea ta, aici orange.ro/servicii-fixe/verifica-acoperire/. Apoi suna la relatii cu clientii pentru a afla daca exista costuri de instalare.

 2. Radu Adrian

  Martie 28, 2017 la 14:09

  Bună ziua, Orange are pregătit vreun pachet de tv prin satelit alimentat la 12v ptr.cumpere, rulote..?

  • vali

   Septembrie 17, 2017 la 18:31

   Incearca Freesat. Eu am cartela de la ei. Eu locuiesc intr-o cabanuta unde am curent pe 12v. Receverul e Amiko impulse si merge la 12v. Il poti folosi si fara cartela, prinde posturile free.

 3. Ovidiu

  Martie 30, 2017 la 08:22

  BUNA AM UN ABONAMENT LA ORANGE TV ȘI M-AR INTERESA ȘI ȘI RADIO ? CUM AS PUTEA FACE SAU DACĂ SE POATE ?

 4. Munteanu Mariana

  Aprilie 10, 2017 la 13:56

  Buna ziua !
  Cu respect, am abonament, mi-am mai cumparat un televizor. Cum procedez sa pot voziona la ambele televiozoare? Multumesc !

 5. Coza Ionel

  Aprilie 19, 2017 la 14:20

  Am orange tv. Am probleme cu postul PRO TV. Apar distorsiuni in imagine si sunet.Aseara am vazut jumatate din meciul Real-Bayern. Va rog sa faceti ceva sa pot urmari meciurile si sa ma contactati la telefonul 0745787300. Precizez ca numai cu PRO TV-ul am probleme. Va multumesc anticipat!

  • Echipa Giz.ro

   Aprilie 19, 2017 la 15:12

   Pentru rezolvarea acestei probleme va recomandam sa sunati la departamentul de relatii cu clientii de la Orange TV.

 6. Ionut

  Aprilie 23, 2017 la 09:26

  In belgia merge orenge tv,?? Am nivel si calitate 80,,90 dar nu prind programele romanesti.am prins programe straine.pe ce satelit merge??? Ms. Mult

 7. Negoi stelu

  Aprilie 25, 2017 la 07:41

  In italia merge orange tv ?

 8. Brîndușescu Marian

  Aprilie 26, 2017 la 12:12

  Nu vă bucurați sa acceptati TV satelit de la Orange fiindcă este o greșală. Părinții mei au fost păcăliți în zona Gorj-Motru cu un astfel de contract, fiindca sunt foarte multe probleme, atât cu aparatura cat și cu recepția si service-ul, spunând că se duc sa remedieze și trec zile întregi și așteaptă saracii să deschidă televizorul și nu pot să-l folosească.

 9. nicolae pascu

  Mai 6, 2017 la 11:24

  ceii mai buni la luat bani dar la seviciu pauza asa ne prostesc pe toti de-la tara noi suntem prosti

 10. Maren Vasile

  Mai 10, 2017 la 12:17

  Buna ziua, sa inteleg ca plata pentru achizitionarea unui pacet Orange TV-internet si telefonie prin satelit depaseste 100 euro la instalare!!??

 11. Moldovan Mihai

  Mai 20, 2017 la 15:05

  Buna ziua, aş vrea să ştiu dacă în Spania merge Orange TV?

  • Echipa Giz.ro

   Mai 20, 2017 la 17:34

   Orange TV este disponibil doar pe teritoriul Romaniei.

 12. Bogdan

  Iulie 1, 2017 la 10:25

  Am avut contract de 1 an pentru acest serviciu si am renuntat. Receiverul e de proasta calitate: l-am inlocuit, dar cel nou se bloca uneori si trebuia resetat. Semnalul pica des, iar interventiile lor erau lente. In plus, minteau/nu recunoasteau ca au programat interventia in ziua X. Nu ii recomand.

 13. iordacche ilie

  Iulie 22, 2017 la 19:16

  preturi enorme in comparatie cu alte servici de televizine prin satelit

 14. Capraru Georgeta

  August 8, 2017 la 16:55

  Bună ziua as dori sa mă abonezi la dvs. Ce ar trebui să fac

  • Echipa Giz.ro

   August 9, 2017 la 14:36

   Salut. Pentru a te abona la serviciul Orange TV poti suna la relatii cu clientii pentru a afla mai multe detalii despre procedura: 0800.400.400

 15. Anonim

  August 21, 2017 la 18:01

  Din pacate renunt la orange tv , se scot multe posturi , nu ne anunta nime doar ne trezim ca nu merg posturi :(sant foarte dezamagita

 16. andras jozsef

  August 23, 2017 la 17:10

  Am doua televizoare Lord hd cu receptor de satelit S2 incorporat . Se poate baga un cititor de card CI cu cartela ca sa nu umblu cu doua telecomenzi.Asa as putea folosi si pe alti sateliti receptorul.Folosind echipamentul propriu mai trebuie saplatesc taxa de activare si de reglaj+chirie daca totul e reglat numai am nevoie de cititor CI SI CARTELA si stiu sa bag sunt electronist.

 17. Vana Flavius

  August 27, 2017 la 14:56

  De 35 de zile am doua decodere orange tv(samsung),inca astept sa-mi activeze unul din ele. Imposibil contactare din Italia serviciul clienti orange. Sunt convins ca la incasarea facturilor nu se procedeaza la fel.Multumesc,inca astept activarea serviciului care deja il platesc.

 18. Ionut

  August 31, 2017 la 11:22

  Daca stie cv dc imi da configuraria receiverului nu este corecta

 19. Pricope Aftinia

  Septembrie 4, 2017 la 10:17

  As dori sa ma abonez la dumneavoastra

 20. vali

  Septembrie 17, 2017 la 18:40

  Prin satelit exista si Freesat unde prinzi cam 40 de posturi romanesti. Cartela e 60 lei iar incarcarea pe un an de zile e 100 lei. Eu il am din iarna si merge destul de bine. Receverul si-l cumpara fiecare separat de unde doreste numai sa fie compatibil cu cartela. Si la ei sunt distorsiuni in receptia unor posturi in functie de vreme, da la 9 lei pe luna nici nu am pretentii prea mari. Pt mine e ok.Detalii pe siteul lor.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.