GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Orange TV – Televiziune HD prin satelit de la Orange – preţuri, păreri

Autor: Echipa Giz.ro

Orange, cel mai mare operator de telecomunicaţii din România după numărul de utilizatori, a intrat pe piaţa televiziunii prin satelit (DTH) cu o ofertă semnificativ mai bogată decât propunerile rivalilor de la RCS&RDS, UPC sau Romtelecom.

Serviciul este cunoscut sub numele de Orange TV, iar cea mai diversificată ofertă include un pachet cu 100 de posturi TV, dintre care nu mai putin de 42 de posturi sunt transmise în format HD.

Ce posturi TV are Orange TV?

Pe lângă oferta practic completă din trusturile Pro TV şi Intact şi televizunile generaliste mici care cu greu pot fi atractive pentru pasionaţii de gadgeturi care ne citesc, grila de programe pentru Orange TV va include şi câteva canale interesante, preponderent documentare, cum ar fi cele din portofoliul Discovery, dar şi Naţional Geographic, History sau BBC Knowledge.

Printre posturile care vor fi transmise în format HD se numără Discovery HD Showcase, Animal Planet HD, National Geographic Wild HD, Viasat History HD sau History HD.

Segmentul care suferă cel mai mult în oferta Orange TV este, fără îndoială, cel sportiv. Practic, oferta este limitată la Sport.ro, GSP TV, Eurosport şi Eurosport 2, însă ultimele două pot fi receptionate si in format HD.

Cele mai multe competiţii sportive sunt însă transmise de Digi Sport, televiziune aflată în portofoliul RCS&RDS, şi Dolce Sport, care aparţine de Romtelecom, astfel că este greu de crezut că acestea vor fi incluse în grila Orange TV din cauza concurenţei dintre operatori pe această piaţă.

Cât costă Orange TV?

Preţurile de bază pentru Orange TV sunt comparabile cu cele solicitate de ceilalţi mari operatori din domeniu, însă operatorul de telefonie are avantajul unei grile de programe care include un număr semnificativ mai mare de posturi HD. Practic, Orange se adresează în special utilizatorilor care deţin televizoare HD şi care sunt dezamăgiţi de ofertele actuale ale celor de la RDS, UPC sau Romtelecom.

Pachetul de bază pentru Orange TV este Local HD care costă 5 euro pe lună şi îţi oferă acces la 36 de posturi, dintre care 6 în format HD, în timp ce pachetul Universe HD propune 95 de posturi TV cu 37 de posturi HD pentru 12 euro pe lună. În plus, există o opţiune specială SuperNights cu cinci posturi TV pentru adulţi, toate în format HD, care costă 2.5 euro pe lună.

De asemenea, abonaţii la serviciul de telefonie mobilă Orange primesc o reducere permanentă de 20% din valoarea abonamentului dacă au un singur SIM sau 30% dacă deţin două SIM-uri. Iată preturile complete pentru serviciile oferite de Orange TV:

PachetCanaleCanale HDPret lunarAbonat, 1 SIMAbonat, 2 SIM
Local HD3665 euro4 euro3.5 euro
World HD65198 euro6.4 euro5.6 euro
Universe HD953712 euro9.6 euro8.4 euro
SuperNights HD552.5 euro

Echipament necesar

Pentru a recepţiona Orange TV ai nevoie de un echipament alcătuit din receiverul Samsung SHD 85, TV card şi kit de antenă. Cardul TV este un card cu cip care se introduce în fanta specială a receiverului şi permite decriptarea semnalului TV, în timp ce antena TV are dimensiuni reduse faţă de concurenţă, fiind mai uşor de pozionat. Chiria echipamentului costă 3 euro pe lună, în timp ce pentru un receiver suplimentar trebuie să achiţi lunar alţi 2.5 euro.

Receiverul pe baza căruia urmăreşti posturile TV este gratuit în cazul în care te abonezi la Orange TV pentru o perioadă de 24 de luni, iar pentru un receiver suplimentar trebuie să plăteşti o taxă de activare 10 euro.

De asemenea, există o taxă de 20 de euro pentru instalarea serviciului şi o altă taxă de 20 de euro pentru activarea serviciului. Prin urmare, un client trebuie să plătească taxe de 40 de euro la contractarea serviciului, fără să luăm în calcul şi eventuala plată a receiverului.

Asa arata echipamentul pentru receptionarea Orange TV

Asa arata echipamentul pentru receptionarea Orange TV

Ca simplu exerciţiu, iată preţurile solicitate de Orange pentru acest serviciu în alte ţări:

 • în Franţa trebuie să plăteşti 45-90 de euro pe lună în funcţie de varietatea pachetului, care poate ajunge până la 160 de canale şi include şi internet
 • în Slovacia, preţurile pornesc de la 20 de euro pe lună pentru un pachet complet de internet, telefonie şi televiziune cu 62 de canale, dintre care 13 în format HD
 • în Spania, tariful minim este de 24 de euro pe lună pentru 55 de canale TV
 • în Belgia, acolo unde Orange activează sub brandul Mobistar, preţul este de 21 de euro pe lună pentru 250 de posturi TV şi radio, dintre care 30 în format HD
 • în Polonia, preţurile pornesc de la 59 de zloţi pe lună, adică aproximativ 14 euro pe lună, însă pachetul complet costă 159 de zloţi pe lună, adică circa 38 de euro pe lună
Orange va intra in curand pe piata televiziunii prin satelit

Orange va intra in curand pe piata televiziunii prin satelit

Orange TV, disponibil pe PC şi tablete

Unul dintre marile avantaje ale serviciului Orange TV este că unele posturi incluse în grilă pot fi urmărite şi pe calculator, iar printre acestea se numără canale documentare precum Discovery şi Viasat History, dar şi posturile sportive Eurosport şi Eurosport 2.

În plus, începând din luna septembrie aceste canale vor putea fi vizionate şi pe tablete cu conectivitate 4G.

Conectivitatea setbox-ului Orange TV

Conectivitatea setbox-ului Orange TV

Ce operatori oferă televiziune prin satelit?

În prezent, RCS&RDS, UPC şi Romtelecom deţin 90% din numărul de abonaţi ai serviciilor de televiziune prin satelit. Iată pe scurt ofertele acestora:

 • RCS-RDS oferă televiziune prin satelit la preţuri cuprinse între 15 şi 33 de lei pe lună. Pachetul cel mai bogat include 81 de canale, însă unul singur este în format HD (Digi 24 HD)
 • UPC activează pe acest segment prin brandul FocusSat şi solicită minim 26 de lei pe lună pentru pachetul de bază, la care se adaugă diverse pachete suplimentare. Pachetul complet costă 60 de lei pe lună, iar pachetul HD cu 11 posturi în format HD trebuie achiziţionat separat pentru 10 lei pe lună.
 • Romtelecom cere 26 de lei pe lună pentru pachetul de bază, care include 63 de canale, dintre care trei canale HD, şi 53 de lei pe lună pentru pachetul cel mai bogat cu 99 de canale şi tot trei HD. Poţi cumpăra şi un pachet suplimentar HD cu 4 canale HD pentru 20 de lei pe lună. 
Orange TV va avea cel mai mare numar de canale HD din oferta operatorilor de televiziune prin satelit

Orange TV va avea cel mai mare numar de canale HD pentru televiziune prin satelit

Ce potenţial are Orange TV?

Oferta propusă de Orange este de departe cea mai diversificată ca număr de canale şi număr de posturi disponibile în format HD. Dacă un număr atât de mare de canale regăsim şi în oferta de top a celor de la Romtelecom, niciun alt operator nu oferă aproape 30 de canale în format HD. În acelaşi timp, Orange TV are o ofertă modestă de canale de sport, lucru care va îndepărta o parte dintre potenţialii clienţi.

Datorită preţului relativ scăzut solicitat pentru acest serviciu, Orange are potenţialul de a găsi numeroşi clienţi, mai ales că exista şi oferte personalizate pentru cei care folosesc deja telefonia mobila a francezilor.

Totuşi, este greu de spus care va fi impactul Orange TV în marile oraşe, acolo unde predomină televiziunea prin cablu şi cea digitală, însă în localităţile mai mici şi în zonele fără acoperarire terestră poate reprezenta o soluţie atractivă, în special pentru cei care nu sunt încă abonaţi la o altă companie.

Mai multe detalii despre Orange TV sunt disponibile pe site-ul oficial al operatorului.

157 comentarii

 1. marius

  13 februarie 2018 la 09:00

  Functioneaza si in anglia?

 2. vasile

  23 mai 2018 la 15:54

  santeti falsi doar de reclama in realitate nu este asa daca ati pus mana pe un abonat incheind un contract cu el al manipulati cum vreti problema e ca nu mai poti scapa de contract cand vrei nu exista liberu arbitru

  • vasile moisuc

   5 noiembrie 2019 la 00:26

   Am auzit si eu asta .. Poti sa te lepezi de Satana ,
   da de draci astia nu mai scapi ..
   Nu-ma cu protectia consumatorului ,
   si in instanta .
   Un Sfat Luativa Prepay .. Ex : Focusat
   Si la telefoane to Prepay ..
   Nu faceti contract cu dracu .

 3. Marinela

  7 decembrie 2018 la 13:45

  Eu am instalat orange tv in italia mi l-a instalat o persoana care opereaza pe teritorul Romei in it. am platit 30 e antena si ricevitorul plus 70 instalarea cu un abonament de 9 e pe luna dar nu mi-a dat nici un contract si nu am semnat nimic numai cu datele de pe buletin mentionez ca am canale orange intrebarea este ,este legal ? Eu vreau sa platesc factura online dar nu pot sa-mi fac Cont online la adresa de pe buletin nu ve-ti gasi pe nimeni ptr plata facturei, in cazul asta exista un contract?

  • Mircea

   12 decembrie 2018 la 21:40

   Bună, este legal. Nici o firma furnizoare de tv prin satelit nu poate difuza fara un contract in prealabil. (Contractul se face pt.activarea cartelei in RO. Deaceea dvs.fiind in Italia ati primit semnal cu un contract pe numele dvs.dar emis in RO.) Întrebați instalatorul despre modalitatea de plată….etc. PS. Asta trebuia intrebat înainte de a va instala aparatura. Toate cele bune!

 4. Sava iulian

  3 ianuarie 2019 la 10:11

  Dacă fac o prelungire de abonament la tv satelit beneficiez de reducere la tarif?MS!

 5. Silica vasile

  13 martie 2019 la 00:21

  De ce trebuie sa platesti chirie pentru riceiver pe cand alte firme nu percep chirie Orange este mai smecher
  As vrea si eu sa ma abonez dar fara chirie pentru riceiver PS multumesc

 6. Tincu Silvia

  9 aprilie 2019 la 01:46

  Sunt abonata la TV ORANGE.Intrucat folosesc Tv. numai pe timpul verii( locatia fiind la tara) pe timpul iernii mi-a intrat cineva in casa si mia luat RECEIVERUL.Acum platesc abonamentul dar nu pot folosi TV fara RECEIVERUL. Cum e de procedat… de unde fac rost de alt RECEIVER…cat ma costa??! Va rog sa ma ajutati! Multumesc!

  • Marin Păduraru

   13 decembrie 2019 la 18:52

   Aveți perAveti dreptate. Foarte greu este sa scai de ei. Și cei de la protecția consumatoruluisunt niște hoți mîna în mîna cu ei. Scapi de ei numai dacă ești foarte serios cu ei. Eu am scăpat de ei fără protecțiea cons.si fără instanta. Am sunat de 100 de ori la ei dar degeaba. Pina nu mam deplasat la un magazin unde am discutat foarte serios cu angajații lor nu am putut sa scap de ei. Plăteam o grămadă de bani și serviciile lor erau de rahat.

 7. Mirela

  1 iulie 2019 la 18:44

  În Anglia, Coventry exista semnal la Orange tv satelit

 8. Ioan zăpârțan

  27 iulie 2019 la 11:00

  Intrebare :
  * la adresa – loc. Năsal / nr 181 ( sîmboan maria ) jud cluj / de o vreme // recte și astăzi, 27.iulie.2019 – nu se mai poate viziona , nici macar pachetul de bază, contractat ||| doar Pro tv internațional- si B 1 TV !!
  ** OARE DE CE ??
  *** CU MULȚUMIRI!! ( rog rezolvați problema // sau sfatuiti- ne ce e de facut || în caz contrar vom refuza plata facturii ||| si / sau vom rezilia contractul

 9. Mini

  3 septembrie 2019 la 14:21

  Daca puteti afisa pe tv ca trebuie platit abonamentul (in fiecare luna) de ce nu puteti afisa si modificarile de preturi pe care le faceti sau alte schimbari ? Ne faceti surprize nu ?! Nu vi se pare ca preturile pachetelor oferite sînt cam…🤦‍♀️; cînd plouă nu, cînd ninge nu, cînd bate vîntul mai tare nu…😡

 10. Marian

  7 septembrie 2019 la 22:26

  Buna, am și eu o problema ,dacă poate cineva să mă ajute: am un pachet orange și nu reușesc să găsesc semnal, nivel semnal 95% calitate semnal 0%.

 11. Marian

  7 septembrie 2019 la 22:29

  Corectez, instalarea o fac in Catania Italia.

 12. Laci

  27 septembrie 2019 la 18:19

  Am si eu Orange pe Satelit și sunt multumit!

 13. Tudorache

  24 decembrie 2019 la 15:23

  Cum conectez 2 televizoare la un singur decodor. Mentionez am abonament orange

 14. Simona

  11 septembrie 2020 la 21:38

  Pot schimba decodorul vechi cu unul care poate fi conectat la un Smart TV.
  Sa îl inlocuiesc pe cel vechi într-un magazin Orange cu unul nou.
  Mulțumesc!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri