Cartele prepay – cele mai bune oferte Vodafone, Orange și Telekom

Cartele prepay – cele mai bune oferte Vodafone, Orange și Telekom

Operatorii de telefonie au în prezent oferte atractive pentru cartele prepay prin care oferă minute și SMS-uri nelimitate în rețea și o cantitate generoasă de trafic de date.

Prin aceste oferte, utilitatea unui abonament devine din ce în ce mai scăzută, mai ales că în unele cazuri beneficiile pot fi mai mari la cartelă.

Una dintre explicațiile pentru care multe persoane preferă în continuare serviciile pe bază de abonament este posibilitatea de a cumpăra un telefon la un preț mai bun, însă reducerea de preț este regăsită de fapt în prețul abonamentului încheiat pe doi ani.

De asemenea, abonații au oferte mai bune în roaming decât la cartelă, însă acest avantaj dispare începând din 15 iunie ca urmare a deciziei Uniunii Europene de a elimina suprataxarea impusă pentru apeluri, SMS sau traficul de date în roaming.

Nu în ultimul rând, la cartelă este mai ușor să schimbi planul tarifar sau să cumperi o opțiune suplimentară de internet în cazul depășirii pachetului standard.

Cartele prepay – caracteristici generale

În prezent, operatorii de telefonie au oferte foarte atractive pentru toți clienții care optează pentru cartele prepay. Astfel, fără nicio excepție, toate ofertele de la toți operatorii includ minute și SMS-uri nelimitate în rețea.

De asemenea, la toți operatorii, cea mai mică opțiune lunară costă 5 EUR, însă aceasta include de regulă semnificativ mai puține beneficii decât restul ofertelor. De altfel, operatorii promovează agresiv ofertele de cel puțin 6 EUR, pe care le scot mai mult în evidență comparativ cu cele de 5 EUR.

În plus, cantitatea de internet a devenit deja foarte generoasă indiferent de operator și, cu excepția ofertei minimale de la Orange, toate opțiunile includ cel puțin 2 GB de internet pe lună, cantitate suficientă inclusiv pentru cei care navighează intensiv pe Facebook și alte rețele sociale mari consumatoare de date.

Cartele prepay – oferta Vodafone

Vodafone este de departe operatorul cu cele mai variate opțiuni la cartelele prepay: nu mai puțin de 6 oferte diferențiate în funcție de numărul de minute și SMS-uri naționale și de cantitatea de internet inclusă. În plus, Vodafone oferă și opțiunea Oferta You, adresată exclusiv persoanelor de până în 24 de ani. Aceasta este însă identică cu opțiunea Oferta 6, cu excepția faptului a include 3 GB de internet în loc de 2 GB.

De asemenea, Vodafone este operatorul cu cele mai multe minute și SMS-uri naționale incluse raportat la opțiuni similare de la concurență.

Pe de altă parte, 4 dintre cele 6 oferte au o perioadă de valabilitate de 28 de zile, în timp ce alte două sunt valabile timp de 35 de zile. Este un alt mod de a convinge clienții să opteze pentru opțiunile mai scumpe, în condițiile în care opțiunile Orange și Telekom au o valabilitate de 30 zile.

De departe, principalul punct negativ la cartela Vodafone este că viteza 4G oferită pentru traficul de date este de numai 100 Mbps, cea mai mică dintre cei 3 operatori. De asemenea, opțiunea de 5 EUR include doar trafic de date 3G.

Iată oferta completă la cartela Vodafone:

Oferta 5Oferta 6Oferta 7Oferta 8Oferta 10Oferta 12
Pret5 EUR6 EUR7 EUR8 EUR10 EUR12 EUR
Internet2 GB2 GB5 GB7 GB7 GB11 GB
Viteza net43 Mb100 Mb100 Mb100 Mb100 Mb100 Mb
Reteanelimitatnelimitatnelimitatnelimitatnelimitatnelimitat
National1.0001.5002.0002.0002.0002.000
Inter. mobil100200200400700700
Valabilitate28 zile28 zile35 zile35 zile28 zile28 zile

Pe lângă oferta standard, Vodafone oferă numeroase bonusuri de internet și servicii incluse. Iată lista de bonusuri oferite de Vodafone pentru serviciile prepay valabile în aprilie 2017:

  • la prima activare a unei oferte primești un bonus de 2 GB (pentru Oferta 5) sau 10 GB (pentru toate celelalte oferte) care poate fi utilizat timp de 90 de zile, atât timp cât ai o ofertă activată.
    pentru fiecare minut primit sau inițiat și pentru fiecare MB consumat primești 1 MB bonus în limita a 20 GB pe lună.
  • toate Ofertele includ acces gratuit la serviciul de streaming de muzică Zonga Premium, cu excepția opțiunilor Oferta 5 și Oferta 6, care includ acces gratuit la pachetul Zonga Ro Music.
    opțiunile Oferta 10 și Oferta 12 includ 2 luni de acces gratuit la serviciul de streaming de muzică HBO Go.

Cartele prepay – oferta Orange

Oferta Orange pentru cartele este structurată mai simplu și include 4 opțiuni cu valori cuprinse între 5 și 10 EUR. Numărul de minute și SMS-uri naționale și cel al minutelor internaționale pe mobil este ceva mai scăzut, însă în general ar trebui să fie suficiente pentru utilizatorii obișnuiți.

O diferențiere majoră apare în cazul traficului de date. Opțiunile de 5 și 6 EUR oferă viteze 4G de numai 30 Mbps, cu scopul de a forța utilizatorii să aleagă opțiunile mai scumpe, la care traficul 4G se realizează cu viteze de până la 150 Mbps.

Iată oferta completă la cartela Orange:

Optiune 5Optiune 6Optiune 8Optiune 10
Pret5 EUR6 EUR8 EUR10 EUR
Internet500 MB2 GB4 GB6 GB
Viteza internet30 Mbps30 Mbps150 Mbps150 Mbps
Reteanelimitatnelimitatnelimitatnelimitat
National5001.0002.0002.000
Int. mobil50200300400
Valabilitate30 zile30 zile30 zile30 zile

La fel ca și ceilalți operatori, Orange oferă câteva bonusuri la opțiunile PrePay. Iată lista acestora, cu mențiunea că ele sunt valabile în aprilie 2017:

  • cantitatea de minute naționale și internet din orice opțiune se dublează.
  • primești bonus 1 GB de internet în fiecare zi în care o suni pe mama ta, după ce înscrii numărul ei în program. Bonusul de 1 GB este valabil doar în ziua în care îl primești.

Cartele prepay – oferta Telekom

Telekom România a schimbat recent structura ofertelor pentru cartele, iar acestea sunt acum mai ușor de identificat și de ales în funcție de necesități.

Dacă în cazul ofertei de minute și SMS-uri naționale nu se evidențiază cu nimic, Telekom își arată colții când vine vorba despre traficul de date. Astfel, chiar și cea mai mică opțiune, de 5 EUR, include o cantitate generoasă de trafic (5 GB) la cea mai mare viteză disponibilă pentru cartele (150 Mbps). De altfel, la acest ultim capitol, Telekom profită din plin de faptul că are acces la rețeaua 4G dezvoltată de Orange prin intermediul unui parteneriat.

Iată oferta completă la cartela Telekom:

Optiunea 5Optiunea 6Optiunea 7Optiunea 8
Pret5 EUR6 EUR7 EUR8 EUR
Internet5 GB6 GB7 GB8 GB
Viteza internet150 Mbps150 Mbps150 Mbps150 Mbps
Reteanelimitatnelimitatnelimitatnelimitat
National1.0001.5002.0002.000
Int. mobil100200250300
Valabilitate30 zile30 zile30 zile30 zile

Și cei de la Telekom oferă bonusuri de internet pentru toți clienții prepay, valabile în aprilie 2017:

  • 1 GB de internet în fiecare zi de valabilitate a opțiunii. Bonusul de 1 GB este valabil doar în ziua în care îl primești.
  • trafic nelimitat în aplicațiile WhatsApp și Message+

Cartele prepay – oferta Digi Mobil

După ce o lungă perioadă de timp a oferit doar servicii pe bază de abonament, Digi Mobil a lansat recent și oferte pentru cartele preplătite.

Principalele diferențe față de concurență sunt preturile semnificativ mai mici, întrucât cea mai scumpă opțiune este numai 4 EUR. Dezavatajele sunt însă numărul mic de minute naționale, lipsa SMS-urilor naționale incluse în oferte și viteza de conectare la internet limitată la numai 21 Mbps (3G).

HipsterovaDivaBogatinovDeluxoviciDinerovichBashtanov
Pret2 EUR2 EUR3 EUR3 EUR4 EUR4 EUR
Internet2 GB2 GB4 GB3 GB6 GB4 GB
Vit. net21 Mb21 Mb21 Mb21 Mb21 Mb21 Mb
Reteanelimitatnelimitatnelimitatnelimitatnelimitatnelimitat
National150200250350400450
Valab.1 luna3 luni1 luna3 luni1 luna3 luni

Concluzii

Ofertele de cartele prepay sunt bine structurate la toți operatorii, astfel că în prezent este ușor să alegi operatorul și opțiunea care ți se potrivesc cel mai bine. Practic, dacă nu vrei să cheltui mai mult de 5 EUR pe lună, găsești cu ușurință o ofertă atractivă cu mult internet, iar dacă ești dispus să plătești mai mult există numeroase oferte generoase la toți operatorii.

Toate prețurile menționate în acest articol sunt fără TVA (19%).

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!