Cursuri Universitare Gratuite, disponibile online

Marele avantaj pe care îl aduce Internetul este accesul la informație. Astfel, dacă aveți regrete că nu ați avut posibilitatea să studiați la una universitățile de top din lume, Internetul rezolvă și această problemă.

În continuare vă vom prezenta câteva dintre cele mai bune site-uri care pun la dispoziția utilizatorilor cursuri universitare gratuite.

Open Culture

OpenCulture este unul dintre site-urile care pun la dispoziție cursuri de la cele mai bune universități din lume. Astfel, acest site oferă cursuri gratuite la peste 400 de materii (inclusiv cursuri de limbi străine) , peste 300 de cărți în format electronic, cărți audio și filme educaționale.

Aici veți putea găsi cursuri de la universități ca Yale, Berkeley, Colombia, NYU sau Harvard.  Cursurile sunt în mare parte înregistrări video, însă site-ul pune la dispoziția utilizatorilor și peste 150 de manuale în format electronic.

Open Culture ofera acces la cursuri pentru peste 400 de materii
Open Culture ofera acces la cursuri pentru peste 400 de materii

Academic Earth

Un alt site la care puteți apela atunci când căutați cursuri universitare gratuite este Academic Earth. Aici puteți găsi cursuri complete de la universități importante pentru o varietate largă de subiecte. Site-ul oferă utilizatorilor posibilitatea de a căuta cursuri în funcție de materie, de universitate sau în funcție de profesor.  De asemenea, sub fiecare curs va exista o scurtă descriere.

MIT

O altă universitate care oferă cursuri complete si gratuite este MIT. Site-ul este unul foarte bogat. Aici veți putea găsi cursuri complete grupate în funcție de departament. Acestea sunt disponibile în format pdf sau sub formă de înregistrări, și oferă și teme,  pentru a vă putea verifica nivelul de cunoștințe

Universitatea Berkeley

Universitatea Berkeley pune și ea la dispozita amatorilor cursuri complete.  Utilizatorul va avea acces la materii predate în cadrul universității. Acestea sunt grupate pe semestre începând cu anul 2005. Cusurile sunt disponibile sub formă de înregistrări, pot fi vizionate direct pe site, pe youtube sau pot fi descărcate.

Pe site-ul Universitatii Berkeley, utilizatorii au acces la cursuri universitare incepand cu anul 2005
Pe site-ul Universitatii Berkeley, utilizatorii au acces la cursuri universitare incepand cu anul 2005

Youtube

Un alt site care permite utilizatorilor să aibă acces la cursuri universitare gratuite este Youtube. Aici veți putea găsi videoclipuri care prezintă cursuri de la cele mai bune universități din lume. De asemenea, acestea vor fi grupate un funcție de domeniu, pentru a ușura accesul utilizatorilor. Youtube mai pune la dispoziție și cursuri de școală primară sau secundară.

Youtube pune la dispozita utilizatorilor o sectie dedicata educatiei care ofera acces la cursuri universitare dar si cursuri de scoala primara si secundara
Youtube pune la dispozita utilizatorilor o sectie dedicata educatiei care ofera acces la cursuri universitare dar si cursuri de scoala primara si secundara

Open University

Open University pune la dispoziția utilizatorilor un „learning space”, spațiu de învățare unde au acces la cursuri complete pentru o varietate largă de materii, care sunt grupate în funcție de domenii. De asemenea, cursurile sunt sub formă de documente, nu sub formă de înregistrări. Site-ul oferă un timp aproximativ pentru fiecare curs în parte și pune la dispoziția utilizatorilor și metode de a își verfica nivelul de cunoștințe.

Open University ofera posibilitatea utilizatorilor sa isi si verifice nivelul de cunostinte
Open University ofera posibilitatea utilizatorilor sa isi si verifice nivelul de cunostinte

Alte soluții la care puteți apela atunci când căutați cursuri universitare gratuite sunt următoarele: Universitatea Stanford, Carnegie Mellon University sau Tutfs University.

Acestea au fost câteva dintre cele mai bune site-uri care oferă acces la cursuri universitare gratuite. Așteptăm părerile și completările voastre.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!