GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cursuri Universitare Gratuite, disponibile online

Autor: Echipa GiZ

Marele avantaj pe care îl aduce Internetul este accesul la informație. Astfel, dacă aveți regrete că nu ați avut posibilitatea să studiați la una universitățile de top din lume, Internetul rezolvă și această problemă.

În continuare vă vom prezenta câteva dintre cele mai bune site-uri care pun la dispoziția utilizatorilor cursuri universitare gratuite.

Open Culture

OpenCulture este unul dintre site-urile care pun la dispoziție cursuri de la cele mai bune universități din lume. Astfel, acest site oferă cursuri gratuite la peste 400 de materii (inclusiv cursuri de limbi străine) , peste 300 de cărți în format electronic, cărți audio și filme educaționale.

Aici veți putea găsi cursuri de la universități ca Yale, Berkeley, Colombia, NYU sau Harvard.  Cursurile sunt în mare parte înregistrări video, însă site-ul pune la dispoziția utilizatorilor și peste 150 de manuale în format electronic.

Open Culture ofera acces la cursuri pentru peste 400 de materii

Open Culture ofera acces la cursuri pentru peste 400 de materii

Academic Earth

Un alt site la care puteți apela atunci când căutați cursuri universitare gratuite este Academic Earth. Aici puteți găsi cursuri complete de la universități importante pentru o varietate largă de subiecte. Site-ul oferă utilizatorilor posibilitatea de a căuta cursuri în funcție de materie, de universitate sau în funcție de profesor.  De asemenea, sub fiecare curs va exista o scurtă descriere.

MIT

O altă universitate care oferă cursuri complete si gratuite este MIT. Site-ul este unul foarte bogat. Aici veți putea găsi cursuri complete grupate în funcție de departament. Acestea sunt disponibile în format pdf sau sub formă de înregistrări, și oferă și teme,  pentru a vă putea verifica nivelul de cunoștințe

Universitatea Berkeley

Universitatea Berkeley pune și ea la dispozita amatorilor cursuri complete.  Utilizatorul va avea acces la materii predate în cadrul universității. Acestea sunt grupate pe semestre începând cu anul 2005. Cusurile sunt disponibile sub formă de înregistrări, pot fi vizionate direct pe site, pe youtube sau pot fi descărcate.

Pe site-ul Universitatii Berkeley, utilizatorii au acces la cursuri universitare incepand cu anul 2005

Pe site-ul Universitatii Berkeley, utilizatorii au acces la cursuri universitare incepand cu anul 2005

Youtube

Un alt site care permite utilizatorilor să aibă acces la cursuri universitare gratuite este Youtube. Aici veți putea găsi videoclipuri care prezintă cursuri de la cele mai bune universități din lume. De asemenea, acestea vor fi grupate un funcție de domeniu, pentru a ușura accesul utilizatorilor. Youtube mai pune la dispoziție și cursuri de școală primară sau secundară.

Youtube pune la dispozita utilizatorilor o sectie dedicata educatiei care ofera acces la cursuri universitare dar si cursuri de scoala primara si secundara

Youtube pune la dispozita utilizatorilor o sectie dedicata educatiei care ofera acces la cursuri universitare dar si cursuri de scoala primara si secundara

Open University

Open University pune la dispoziția utilizatorilor un „learning space”, spațiu de învățare unde au acces la cursuri complete pentru o varietate largă de materii, care sunt grupate în funcție de domenii. De asemenea, cursurile sunt sub formă de documente, nu sub formă de înregistrări. Site-ul oferă un timp aproximativ pentru fiecare curs în parte și pune la dispoziția utilizatorilor și metode de a își verfica nivelul de cunoștințe.

Open University ofera posibilitatea utilizatorilor sa isi si verifice nivelul de cunostinte

Open University ofera posibilitatea utilizatorilor sa isi si verifice nivelul de cunostinte

Alte soluții la care puteți apela atunci când căutați cursuri universitare gratuite sunt următoarele: Universitatea Stanford, Carnegie Mellon University sau Tutfs University.

Acestea au fost câteva dintre cele mai bune site-uri care oferă acces la cursuri universitare gratuite. Așteptăm părerile și completările voastre.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri