GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Unde şi cum să-ţi faci o adresă temporară de email

Autor: Echipa Giz.ro

Emailul temporar este una dintre soluţiile la care poţi apela pentru a nu-ţi folosi adresa reală de email la accesarea anumitor site-uri sau servicii online.

Una dintre cele mai mari probleme ale internetului este spamul, iar fiecare dintre noi primeşte mai mult sau mai puţin regulat mail-uri nesolicitate la care opţiunea de dezabonare nu funcţionează sau pur şi simplu nu există.

Una dintre puţinele soluţii pe care le ai la îndemână pentru a limita numărul de spam-uri este să foloseşti adresa personală de email pe cât mai puţine site-uri şi doar pe site-urile în care poţi avea încredere că nu-ţi vor vinde ulterior adresa.

Ce faci însă atunci când trebuie să furnizezi o adresă validă de email pentru că serviciul pe care vrei să-l utilizezi îţi trimite pe email un link de activare? Una dintre puţinele soluţii este utilizarea unei adrese temporare de mail, concept care în limba engleză poartă numele de disposable email.

În prezent, există numeroase site-uri care îţi oferă adrese de email temporare, iar principiul de funcţionare este foarte simplu: alegi un nume pentru adresa de mail, foloseşti adresa de email pentru serviciul de care ai nevoie, iar apoi revii pe site şi verifici căsuţa de mesaje pentru linkul de activare. De regulă, o adresă temporară de email este valabilă între câteva minute şi câteva zile, suficient de mult pentru a-ţi rezolva problema fără să furnizezi adresa reală de mail.

Reţine însă că nu vei putea utiliza o adresă temporară de email pentru a trimite mail-uri, tocmai pentru a evita apariţia spamurilor.

GiZ îţi prezintă în continuare câteva dintre cele mai bune şi mai utilizate servicii de email temporar pe care le poţi încerca cu încredere.

Email Temporar

Probabil unicul serviciu românesc de acest tip, Email Temporar are o interfaţă uşor de utilizat şi îţi permite să creezi o adresă de mail temporară pentru 10 minute. Acest interval de timp poate fi însă prelungit de mai multe ori (nu am avut răbdare să aflu de câte ori), iar în cazul în care este necesar poţi da reply la mailurile primite.

Email Temporar

Mailinator

Unul dintre cele mai populare servicii de acest gen este Mailinator, care se deosebeşte de alte site-uri prin faptul că nu necesită crearea în prealabil a adresei temporare de email. Tot ce ai de făcut este să furnizezi o adresă fictivă de email cu acest domeniu când te înregistrezi pe un anumit site, iar apoi să intri pe Mailinator şi să introduci exact acea adresă de email. Mailurile sunt păstrate pentru aproximativ 24 de ore şi pot fi urmărite inclusiv prin RSS.

Mailinator

10MinuteMail

Site-ul îţi creează automat o adresă temporară de email la simpla lui accesare, iar aceasta va fi valabilă timp de 10 minute, însă poate fi extinsă suplimentar. Tot pe prima pagină ai şi lista mesajelor primite, acesta fiind probabil cel mai simplu şi uşor de utilizat serviciu de acest gen.

10minuteMail

Dispostable

Site-ul îţi oferă posibilitatea de a utiliza un anumit nume pentru adresa de email, însă principalul său avantaj este că îţi şterge mailurile doar după două zile, fiind astfel unul dintre site-urile cu cele mai longevive adrese de email.

Dispostable

MailCatch

Pe lângă oferta de bază caracteristică acestui gen de servicii, MailCatch îţi oferă posibilitatea de a utiliza portul POP3 pentru a primi mailurile în alte conturi, de a forwarda mailurile şi de a le primi prin RSS. Ultimul dintre ele este gratuit, însă primele două opţiuni necesită însă activarea unui cont premium în valoare de 2 EUR/lună.

Incognito Mail

Incognito Mail este un alt serviciu cu o interfaţă intuitivă, iar adresele de email create au o valabilitate de 60 de minute. Inbox-ul se actualizează automat, fără apăsarea tastei refresh, însă dacă preferi le poţi primi şi printr-un feed RSS.

Incognito Mail

YopMail

Dacă ai nevoie de un astfel de serviciu pentru mai mult timp, YopMail este soluţia potrivită, întrucât îţi stochează mesajele timp de 8 zile. Interfaţa este destul de spartană, însă vei trece peste acest aspect mai puţin plăcut când îţi vom spune că poţi trimite mail-uri altor utilizatori de YopMail.

TittBit

Rapid, simplu şi eficient într-o interfaţă plăcută şi intuitivă. Aşa ar putea una caracterizarea succintă a acestui serviciu, care îţi generează automat adresa temporară de email şi o verifica în timp real imediat după ce ai intrat pe homepage.

TittBit

Concluzii

Dacă ai nevoie de o adresă temporară de email, în lista de mai sus vei găsi cel puţin un site care să se potrivească cerinţelor tale.

Totuşi, pe termen lung, o soluţie mai potrivită ar fi să-ţi faci o adresă secundară de email pe care să o utilizezi exclusiv pentru înregistrarea pe diverse site-uri şi forumuri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri