GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Siteuri de unde poţi descărca sau unde poţi asculta colinde de Crăciun

Autor: Echipa Giz.ro

Colindele sporesc semnificativ farmecul Crăciunului prin natura parte a acestui gen muzical, iar în prezent există numeroase surse pe care te poţi baza pentru a asculta sau descărca în format MP3 astfel de surse.

De asemenea, aceste surse sunt în deplină legalitate, motiv pentru care nu trebuie să-ţi faci griji pentru încălcarea drepturilor de autor.

În acest articol îţi vom prezenta câteva dintre cele mai bune surse de unde poţi descărca colinde în format MP3 sau, dacă preferi, le poţi asculta online direct în browser.

Internetul iti ofera numeroase resurse pentru colinde

Site-uri de unde poţi descărca colinde de Crăciun

 • FeelsLikeChristmas – Site-ul îţi oferă câteva sute de colinde străine pe care le poţi descărca individual în format MP3. Acestea sunt împărţite în patru categorii: Tradiţional vocal (colinde clasice), Tradiţional instrumental (colinde clasice instrumentale), Contemporary vocal (colinde noi) şi Contemporary instrumental (colinde noi instrumentale).
 • SongOfPraise – Asemănător cu precedentul, acest site îţi oferă într-un design spartan colinde noi şi tradiţionale, însă numărul acestora este destul de scăzut.
 • AMClassical – Site-ul oferă doar 18 colinde străine, însă sunt exact cele tradiţionale pe care le auzim frecvent în această perioadă a anului. Locul ideal pentru a găsi rapid şi uşor colindele preferate.
 • MFiles – La fel ca AMClassical, şi MFiles oferă o selecţie scurtă, dar gratuită, de muzică de Crăciun în format MP3.
 • Free-Loopes – Oferă 34 de colinde în care se aud doar sunete specifice iernii şi Crăciunului: căderea zăpezii, clopoţei, lemne arzând într-un şemineu, sosirea lui Moş Crăciun şi altele.
 • Amazon – O altă variantă este Amazon, care oferă gratuit o colecţie de 32 de colinde care pot fi ascultate parţial online. Descărcarea în format MP3 se realizează rapid, însă pentru asta ai nevoie de un cont.

Din păcate, nu am găsit niciun site care să ofere gratuit şi legal spre descărcare colinde romaneşti. Din fericire, există suficiente opţiuni pentru a asculta colinde romaneşti online.

Colindele fac Craciunul mai frumos

Site-uri unde poţi asculta colinde de Crăciun

 • Trilulilu – Clona românească de Youtube îţi oferă posibilitatea de a asculta pe site o colecţie impresionantă de colinde romaneşti. Poţi asculta piese individuale, albume întregi sau poţi urmări colecţiile de colinde create de utilizatori. Oferta este foarte vastă şi cuprinde atât celebrele colinde ale lui Ştefan Hruşcă, cât şi colinde specifice anumitor regiuni: Ardeal, Moldova, Muntenia, Oltenia şi altele.
 • Shoutcast – Celebrul agregator de posturi de radio deţinut de Nullsoft îţi oferă oportunitatea de a asculta posturi de radio dedicate Crăciunului. Lista este una impresionantă şi cuprinde peste 100 de posturi de radio de Crăciun, aşa că este practic imposibil să nu găseşti unul care să-ţi placă.
 • ChristmasRadio – Aşa cum sugerează şi numele, acest site îţi oferă posturi de radio dedicate exclusiv Crăciunului. Avantajul său comparativ cu precedentele este că oferă nu mai puţin de şase posturi de radio de Crăciun în funcţie de genul de colinde pe care îl preferi. Există inclusiv un post de radio de Crăciun cu accente de rock!
 • AccuRadio – Site-ul îţi oferă câteva zeci de posturi de radio pentru sărbători, multe dintre acestea fiind dedicate Crăciunului.

În concluzie, dacă nu ai CD-uri sau MP3-uri cu colinde, nu ai niciun motiv de panică. Internetul îţi oferă la un click distanţă o colecţie impresionantă de site-uri unde poţi asculta sau de unde poţi descărca colinde în format MP3. Trebuie doar să alegi site-ul care îţi oferă serviciile care îţi plac cel mai mult.

2 comentarii

 1. alice

  1 decembrie 2014 la 21:11

  vreau sa descarc colinzi pe telefon nokia 200 si nu pot

 2. florin

  23 decembrie 2014 la 22:11

  e cel mai frumos sait

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri