GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Transfer de date – Cele mai bune servicii de transfer rapid de date

Autor: Echipa Giz.ro

Serviciile de stocare a datelor pe internet sunt din ce în ce mai populare şi mai utilizate, iar furnizorii se luptă să ofere opţiuni suplimentare cât mai atractive. Printre ele se numără şi cele dedicate sharingului de fişiere cu alte persoane, însă acestea sunt destul de limitate.

Pe această nişă a conceptului “in cloud” există numeroase servicii care îţi oferă posibilitatea de a transfera rapid fişiere intre mai mulţi utilizatori, iar de cele mai multe ori descărcarea fişierelor se realizează printr-un singur click.

Pe plan internaţional există numeroase site-uri de acest gen care sunt binecunoscute utilizatorilor, însă exista şi câteva opţiuni “made in Romania” demne de luat în calcul. De aceea, în acest articol îţi prezentam câteva site-uri româneşti de transfer rapid de date, urmând că spre final să amintim şi câteva dintre site-urile celebre “de afară”.

Transfer

Transfer este probabil cel mai cunoscut şi utilizat serviciu românesc de transfer de date, mai ales că beneficiază de o interfaţă intuitivă şi uşor de folosit.

În general, viteza de download este decentă, însă există şi situaţii în care procesul durează mai mult, în funcţie de cât de încărcată este banda. Fişierele nu trebuie să depăşească 1 GB, sunt arhivate în format zip, pot fi trimise la cel mult 5 adrese de email o dată şi sunt stocate pe serverele companiei timp de 10 zile.

Site-ul oferă şi un serviciu premium care îţi garantează o viteză de transfer de 3 MB/s, 2 GB limita maximă a unui fişier şi oferă spaţiu de stocare de 10 GB. Preţurile sunt de 5 EUR pentru un abonament pentru 10 zile sau 10 EUR pentru 30 de zile, iar plata se poate efectua prin card sau online.

În plus, există şi o aplicaţie desktop mai rapidă decât interfaţa web care are avantajul că nu-ţi mai arhivează fişierele.

Daca vrei sa transferi fisiere, ai de ales intre numeroase site-uri care ofera astfel de servicii

Filebox

Un alt serviciu de acest tip este Filebox, care beneficiază de asemenea de o interfaţă intuitivă şi are avantajul că îţi păstrează fişierele pe server cel puţin 30 de zile. Totuşi, un dezavantaj este că vă trebuie să aştepţi câteva zeci de secunde înainte de a putea descărca de pe site.

Dacă nu îţi faci cont, vei putea descărca fişiere de pe Filebox cu aproximativ 1.4 Mbps, în timp ce un cont gratuit îţi va creşte viteza la aproxcimativ 1.7 Mbps. Dacă optezi pentru un cont premium viteza de download va fi teoretic limitată de conexiunea ta la internet, însă preţul este de 6 EUR pentru 1.000 de downloaduri.

Filebox

FisierulMeu

Una dintre particularităţile serviciului FisierulMeu este posibilitatea de a parola fişierele transferate, însă opţiunea este relativ inutilă în condiţiile în care numai cei cărora le trimiţi link-ul de download vor avea acces la fişierele tale.

Poţi încărca până la 100 de fişiere simultan, însă mărimea totală a arhivei nu poate depăşi 200 MB, iar fişierele sunt stocate pe server timp de 30 de zile. Dacă ai cont, acestea vor fi şterse doar după 30 de zile de inactivitate.

FastUpload

FastUpload funcţionează după acelaşi principiu ca şi celelalte servicii romaneşti de acest gen, cu avantajul că toate opţiunile suplimentare sunt gratuite.

Limita de transfer este de 10 GB pe zi, iar viteza de download este, teoretic, nelimitată, în timp ce fişierele sunt păstrate pe server 30 de zile.

Un serviciu suplimentar este cel de statistici, care îţi prezintă numărul de accesări al fiecărui fişier uploadat. Totuşi, pentru a beneficia de această opţiune trebuie să te înregistrezi.

FastUpload

Dacă serviciile oferite de site-urile româneşti nu îţi inspiră încredere sau nu se potrivesc nevoilor tale, poţi opta pentru unul dintre numeroasele site-uri internaţionale. Iată câteva dintre caracteristicile esenţiale ale fiecăruia dintre ele.

  • Minus – Unul dintre cele mai noi site-uri de acest gen, Minus este privit de mulţi drept o alternativă la Dropbox. Site-ul îţi permite să uploadezi fişiere de până la 2 GB şi oferă aplicaţii pentru desktop şi smartphone-uri iPhone şi Android. Iar dacă te înregistrezi primeşti spaţiu de stocare de până la 50 GB.
  • StreamFile – Limita maximă a unui fişier este de 150 MB, iar stocarea fişierelor se face pentru 14 zile, în timp ce versiunea premium îţi asigură acces la upload de până la 30 GB/fişier şi criptare SSL.
  • FileDropper – Probabil site-ul cu cea mai simplă interfaţă, FileDropper îţi permite să faci upload la fişiere de până la 5 GB şi să trimiţi link-ul de download către prieteni.
  • MediaFire – Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de gen este MediaFire, care îţi permite să uploadezi fişiere fără limită de spaţiu într-o interfaţă intuitivă, care se încarcă însă destul de greu.
  • Senduit – Un alt site uşor de folosit este Senduit, care îţi permite inclusiv să stabileşti durata de timp pentru care fişierul va rămâne stocat pe server. Poţi alege intervalul de timp de la 30 de minute până la cel mult o săptămână.
  • Files2u – Files2u are o interfaţă foarte asemănătoare cu cea a serviciului Transfer, una dintre puţinele facilitaţi suplimentare fiind aceea de a primi o notificare pe email în momentul în care fişierul tău este descărcat de cineva.

Minus

Concluzii

Opţiunile pe care le ai la dispoziţie pentru un transfer rapid de date sunt numeroase, iar serviciile oferite sunt în mare parte asemănătoare. Alegerea rămâne la latitudinea ta în funcţie de propriile experienţe şi, mai ales, de viteza cu care merge serviciul în varianta gratuită.

Îmbucurător este faptul că există cel puţin patru servicii româneşti de acest tip, care oferă atât opţiuni standard, cât şi opţiuni premium cu plată pentru cei care au nevoie de facilităţi suplimentare.

5 comentarii

  1. dutu

    23 februarie 2012 la 21:54

    Nustiu daca aici se pun intrebari,totusi as ruga daca se pate sa fiu lamurit in urmatoarea situatie;am un DVD player si incerc cand pun cd.urile sa imi redea clipurile video inregistrate pe telef. samsung,si nu lew citeste,la fel si fisierele oficc power point.ce trebuie sa fac? multumesc.

  2. Daniel Popescu

    24 februarie 2012 la 22:43

    Pentru clipurile video ai nevoie de un player video care sa fie compatibil cu formatul fisierelor inregistrate cu Samsung, iar pentru PowerPoint ai nevoie de Microsoft Office sau Open Office (gratuit).

  3. horia

    9 august 2013 la 10:36

    Salut!
    Incearca http://www.yotransfer.ro
    E tot gratis, se misca f iute si e cam cel mai prietenos si usor de folosit

    • Laur

      2 decembrie 2013 la 11:09

      Am folosit yotransfer.ro (sau yotransfer.com). Foarte fain! Multumesc.
      Un site care ofera mai mult de 2 Gb, exista?

  4. Andi

    17 februarie 2014 la 21:17

    Salut.

    Am folosit yotransfer.ro.
    Foarte interesante sunt: confirmarea de download/upload si atentionarea pentru mail gresit.
    Astept varianta de 10 Gb :). Chiar am nevoie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri