GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Jocuri de fotbal pentru Android şi iPhone

Autor: Echipa Giz.ro

Fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi din întreaga lume şi, mai ales, de pe continentul european, lucru speculat la maxim inclusiv de producătorii de jocuri.

Dacă până în urmă cu câţiva ani ne mulţumeam cu clasica rivalitate dintre seriile FIFA şi PES disponibile pe PC-uri şi console, în ultima perioadă jocurile de fotbal disponibile pentru sistemul de operare Android şi pentru iPhone şi iPad au devenit din ce în ce mai bune şi mai atrăgătoare.

În plus, tabletele reprezintă pentru multe persoane cea mai interesantă platformă de joc, atât datorită ecranului mai mare decât în cazul smartphone-urilor, cât şi prin prisma mobilităţii.

De aceea, nu este deloc surprinzător că unele dintre cele mai populare jocuri de fotbal de la PC şi console au fost dezvoltate şi pentru platformele mobile, singura absenţă majoră din acest segment fiind PES.

FIFA 13 pentru iPhone (4.99 USD), FIFA 12 pentru Android (23 RON)

Nu puteam începe această listă decât cu seria FIFA, cea mai populară printre pasionaţii de jocuri de fotbal. FIFA 13 a apărut deja pentru iPhone şi iPad, dar utilizatorii de Android trebuie să se mulţumească deocamdată doar cu FIFA 12. Indiferent de platformă, jocul impresionează prin grafica realistă şi prin controlul facil prin gesturi touch. În plus, jocul mizează pe 22 campionate licenţiate (FIFA 12) sau chiar 30 în cazul lui FIFA 13. În funcţie de timpul pe care vrei să-l aloci jocului, poţi opta pentru modul de carieră sau pentru un simplu meci, iar în varianta de iPhone ai posibilitatea să joci şi în multiplayer cu prietenii tăi.

Real Footbal 2013 pentru Android şi iPhone – gratuit

Dacă nu vrei să dai bani pe FIFA, Gameloft îţi propune un joc de fotbal gratuit aproape la fel de bun. Pe numele său Real Football 2013, jocul oferă de asemenea o grafică realistică şi îţi permite să joci în modul de carieră pentru a câştiga cele mai prestigioase competiţii. Principalul “defect” este lipsa unor echipe licenţiate, însă Real Football 2013 mizează pe licenţa FIFPro pentru a avea numele şi imaginile reale a peste 3.000 de jucători. Deşi jocul este gratuit, utilizatorii frecvenţi vor fi tentaţi să cheltuiască bani reali în cadrul jocului (in app purchase) pentru a avansa mai repede în carieră.

Football Kicks pentru Android şi iPhone – gratuit

FIFA şi Real Football sunt jocuri foarte bune, dar sunt prea complexe pentru utilizatorii care nu au timpul necesar pentru a se juca ore în şir. Pentru aceştia există însă o alternativă interesantă: Football Kicks este un joc simplu în care tot ce trebuie să faci este să tragi la poartă din lovituri libere. Aparent banal, jocul are diverse nivele de dificultate şi te provoacă să-ţi exersezi talentul de a înscrie din lovitură liberă din diverse poziţii şi unghiuri, cu ziduri mai mici sau mai mari formate de adversari. În total, există şase moduri de joc: Beat the Goalie, Beat the Wall, Beat the Clock, Cross the Ball, Beat the World şi Sudden Death mode, iar versiunea pentru iPhone şi iPad are şi multiplayer.

Football Manager 2013 pentru Android (32 RON) şi iPhone (6.99 GBP)

Football Manager Handheld 2013 este versiunea pentru platforme mobile a popularului joc Football Manager de pe PC şi îţi propune să devii managerul unui club de fotbal pe care trebuie să-l conduci spre succes. Principalele tale preocupări vor fi legate de antrenarea jucătorilor şi de transferuri, dar va trebui să iei şi decizii importante de management, cum ar fi îmbunătăţirea stadionului echipei sau stabilirea bugetului. La fel ca şi în versiunea pentru PC, în FMH 2013 nu joci efectiv meciuri precum în FIFA sau Real Football, meciurile de fotbal fiind practic simulate pe baza valorilor individuale ale jucătorilor, a antrenamentelor efectuate în cursul săptămânii şi a tacticii alese pentru meciul respectiv. Nu este însă cazul să te sperii: versiunea pentru mobile este ceva mai simplu de jucat decât varianta pentru PC.

Football Manager Handheld 2013

Fluid Soccer pentru Android şi iPhone – gratuit

îţi place ideea din spatele lui Footbal Manager Handheld, dar nu te atrage să fii manager? Există o soluţie şi pentru tine, iar această poartă numele de Fluid Soccer. Este vorba despre un joc în care trebuie să intri în pielea unui antrenor şi să stabileşti tactica jucătorilor de pe teren în timpul meciurilor: de la modul în care trebuie să se aşeze în defensivă în cazul unui atac până la sistemul de pase prin care aceştia ajung în terenul advers, se demarcă pentru a primi pase, fac sprinturi şi, în cele din urmă, marchează goluri. În plus, grafica este realistă în special atunci când urmăreşti o acţiune de atac care se transformă în gol. Pentru începători există şi sfaturi pe care le poţi urma pentru ca acţiunea sa se se încununeze cu succes. Jocul a fost dezvoltat împreună cu reputaţii comentatori Andy Gray şi Richard Keys.

New Star Soccer pentru Android şi iPhone – gratuit

New Star Soccer abordează jocurile de fotbal din altă perspectivă: intri în pielea unui tânăr fotbalist care are ca obiectiv să progreseze şi să ajungă la unul dintre marile cluburi ale Europei în cadrul unui modul de carieră. Pentru asta trebuie să te antrenezi temeinic, să te hrăneşti corespunzător şi să marchezi goluri pentru a-i mulţumi pe oficialii clubului şi pe fani şi, evident, pentru a-ţi creşte cota de piaţă. Din păcate, grafica 2D a jocului este rudimentară şi te va face să-ţi aminteşti de jocurile vechi de pe PC-uri, însă cel puţin aduce o nouă abordare în domeniu.

Concluzii

Chiar dacă nu sunt la fel de numeroase ca cele cu maşini, jocurile de fotbal pentru platforme mobile sunt în mare parte versiuni adaptate ale jocurilor celebre de pe PC şi console şi impresionează prin grafică. În plus, poţi apela fie la jocuri în care te implici efectiv în meciul de fotbal, fie la titluri în care eşti doar manager sau un simplu jucător în echipă care încearcă să-şi facă un nume în domeniu. De asemenea, cele mai multe jocuri au şi un modul de multiplayer prin care îţi poţi măsura forţele cu prietenii.

Ţie ce fel de jocuri de fotbal pentru Android sau iPhone îţi plac şi cum ţi se pare ideea de a juca astfel de titluri pe smartphone-uri şi tablete?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri