GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

iPhone 6, iPhone 6 Plus şi Watch – specificaţii, poze, păreri şi preţuri

Autor: Echipa Giz.ro

Apple a prezentat noile iPhone 6 şi iPhone 6 Plus cu care intră în segmentul smartphone-urilor cu ecrane de mari dimensiuni şi calcă astfel pe urmele tuturor producătorilor de telefoane cu Android.

După o lungă perioadă de timp în care a considerat că diagonala de 4” este ideală pentru un smartphone, în special din punct de vedere al manevrabilităţii acestuia, Apple a acceptat în cele din urmă ca cei mai mulţi utilizatori sunt în căutarea unor telefoane cu ecrane mai mari care să le asigure o experienţă de lucru mai plăcută în browsing sau la vizionarea clipurilor video.

Prin noile iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, Apple a reuşit să împace astfel o bună parte dintre fanii săi. Pe de o parte, diagonală de 4.7” a lui iPhone 6 este considerată dimensiunea ideală a unui smartphone modern inclusiv de utilizatorii Androidului, în timp ce ecranul de 5.5” de pe iPhone 6 Plus va avea rolul de a acoperi segmentul mai redus al celor interesaţi de phableturi.

Alături de iPhone 6, Watch vine să completeze gama de produse Apple printr-un smartwatch care promite o interacţiune mai bună cu utilizatorii şi care, probabil, va avea rolul de a deschide apetitul utilizatorilor pentru gadgeturi purtabile, care până în prezent nu s-au bucurat de vânzări majore.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus, telefoane Apple cu ecran mare

iPhone 6 si iPhone 6 Plus, telefoane Apple cu ecran mare

Specificatii tehnice iPhone 6 şi iPhone 6 Plus

  • ecran IPS de 4.7” cu rezoluţie 1334×750 pixeli sau 5.5” cu rezoluţie 1920×1080 pixeli
  • chipset Apple A8 cu procesor dual-core de 1.4 GHz
  • 1 GB RAM / 2 GB RAM
  • 16 GB, 64 GB sau 128 GB memorie internă
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi
  • sistem de operare iOS 8
  • acumulator de 1800 mAh / 2915 mAh
  • greutate 113 grame

Funcţii importante

iPhone 6 şi iPhone 6 Plus împrumută o parte din filosofia de design a lui iPod Touch şi iPhone 5C, bazată în special pe margini mai rotunjite decât cele întâlnite la iPhone 5S, dar şi pe o grosime de numai 6.8 mm (iPhone 6), respectiv 7.1 mm (iPhone 6 Plus), semnificativ mai mică decât grosimea de 7.6 mm ai predecesorului.

Dimensiunile mai mari ale ecranului au determinat Apple să schimbe poziţionarea butonului de Power de sus pe laterala dreaptă, la fel ca în cazul celor mai multe telefoane cu Android, o mişcare logică pentru a permite apăsarea mai uşoară a acestuia.

iPhone 6 a fost usor restilizat si are margini rotunjite

iPhone 6 a fost usor restilizat si are margini rotunjite

De asemenea, cititorul de amprente Touch ID a fost uşor restilizat şi are un relief mai pronunţat, urmând să joace un rol şi mai important ca funcţionalitate.

Ecranul IPS al lui iPhone 6 are o diagonală de 4.7 şi rezoluţie 1334×750 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 326 pixeli per inch, în timp ce iPhone 6 Plus mizează pe rezoluţie FullHD 1920×1080 pixeli.

Rezoluţiile alese de Apple permit scalarea rapidă a aplicaţiilor de la iPhone 5/5S/5C datorită compatibilităţii între ele. Prin urmare, acest lucru va permite utilizatorilor iPhone 6 să aibă aplicaţii complet funcţionale la scurt timp de la lansare.

Din punct de vedere hardware nu avem parte de o revoluţie. Aşa cum ne-a obişnuit, Apple foloseşte chipseturi aparent modeste pe hârtie, dar care sunt bine integrate cu sistemul de operare iOS şi asigură astfel o utilizare fluenţa în aproape orice situaţie.

Pentru iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, producătorul american a optat pentru un chipset proprietar Apple A8 construit pe 64 de biţi care include un procesor dual-core cu frecvenţa de 1.4 GHz, acompaniat de un coprocesor botezat M8 care se va ocupa doar de aplicaţiile de sănătate şi de accelerometru cu scopul de a degrava procesorul principal de sarcini. În plus, Apple a dotat iPhone 6 şi iPhone 6 Plus cu versiuni cu 16 GB, 64 GB şi 128 GB de memorie internă, astfel că nu mai există versiune de 32 GB.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus vin in cate trei versiuni de memorie interna

iPhone 6 si iPhone 6 Plus vin in cate trei versiuni de memorie interna

Conectivitatea va fi de asemenea completă şi va include conexiuni 3G cu viteze de până la 43 Mbps şi 4G cu viteze de până la 300 Mbps, la care se adaugă Wi-Fi 802.11 ac, bluetooth 4.0 şi apariţia în premieră a tehnologiei NFC. Aceasta va fi utilizată în special pentru plăţi electronice cu telefonul prin intermediul aplicaţiei Apple Pay, care presupune apropierea telefonului de dispozitivul de plată şi apăsarea Touch ID-ului cu degetul, după ce în prealabil ai introdus datele cardurilor bancare în aplicaţie. Pentru început, această funcţie este disponibilă însă doar în Statele Unite.

Camera foto iSight şi-a păstrat capacitatea de 8 MP, însă promite îmbunătăţiri majore printr-un senzor nou, mai mare, care permite un autofocus mai rapid şi panorame de până la 43 MP. iPhone 6 beneficiază de stabilizator digital de imagine, în timp ce iPhone 6 Plus plusează prin stabilizator optic de imagine. Clipurile video pot fi realizate în format FullHD 1080p la 30 sau 60 de cadre pe secundă, dar şi în slow-motion cu 240 de cadre pe secundă. De asemenea, există funcţie de stabilizare video cinematica în timpul filmării.

Camera foto are tot 8 MP, dar a fost imbunatatita

Camera foto are tot 8 MP, dar a fost imbunatatita

În cazul lui iPhone 6, platforma hardware îşi va trage energia din acumulatorul Li-Po cu o capacitate de 1810 mAh. Capacitatea acestuia este semnificativ mai mică decât a celor de peste 2.000 mAh întâlniţi pe smartphone-urile de top cu Android, însă iOS şi platforma hardware mai puţin pretenţioasă solicită mai puţină energie. Cel mai probabil, autonomia va rămâne undeva în zona pragului de o zi, astfel că introducerea posibilităţii de încărcare wireless este binevenită.

Din punct de vedere software, ambele telefoane vor rula iOS 8, sistem de operare ce va fi disponibil şi pe modele mai vechi de iPhone începând din 17 septembrie.

Interesant este că iOS 8 a fost adaptat special pentru ecranul mai mare al lui iPhone 6 Plus, care suportă inclusiv trecerea în format landscape şi o serie de alte funcţii interesante care nu sunt disponibile în mod portrait.

▶ iOS 8 – mici îmbunatăţiri şi compatibilitate sporită cu Mac OS X Yosemite.

Pe iPhone 6 Plus, ioS 8 poate fi utilizat si in format landscape

Pe iPhone 6 Plus, ioS 8 poate fi utilizat si in format landscape

Apple Watch

Conform aşteptărilor, Apple a lansat şi un smartwatch pe care a ales să-l numească simplu Watch, în loc de mult-aşteptatul iWatch. Ceasul inteligent dezvoltat de Apple este pătrat şi are carcase de 38 mm sau 42 mm care vor fi disponibile în trei versiuni:

  • Watch – carcasă din aluminiu
  • Watch Sport – carcasă din oţel
  • Watch Edition – carcasă din aur de 18 carate

În plus, fiecare ceas poate utiliza şase curele diferite într-o multitudine de culori, astfel că posibilităţile de personalizare sunt multiple.

Ecranul lui Watch este realizat din safir, un material foarte rezistent la zgârieturi, este de tip touchscreen şi va fi aprins în permanenţă, însă se activează doar în momentul mişcării încheieturii mâinii.

Watch, ceasul inteligent de la Apple

Watch, ceasul inteligent de la Apple

Chiar dacă la capitolul design nu impresionează, Watch oferă la prima vedere o funcţionalitate semnificativ mai mare decât a ceasurilor inteligente cu Android Wear sau Tizen, cum ar fi Samsung Gear S.

Astfel, poţi interacţiona cu ceasul prin touchscreen, care poate determina gradul de apăsare pentru a face diferenţa între un simplu tap şi o apăsare prelungită şi permite şi gesturi swipe. Homescreen-ul este dominat de numeroase aplicaţii reprezentate prin cerculeţe, iar una dintre marile surprize este că poţi folosi rotiţa de pe partea dreaptă a ceasului, botezată de Apple Digital Crown, pentru a face zoom-in şi zoom-out atât pe homescreen, cât şi în cadrul aplicaţiilor (hărţi, mailuri etc).

Watch va fi disponibil intr-o varietate de carcase si curele

Watch va fi disponibil intr-o varietate de carcase si curele

Evident, Watch îţi permite să primeşti notificările din iPhone şi are integrat serviciile Siri şi Pay, dar poate fi folosit şi pentru fitness, întrucât preia datele de GPS din smartphone. În plus, poţi purta convorbiri cu prietenii direct prin intermediul ceasului, după ce accesezi o listă de contacte favorite. Totuşi, rămâne de văzut dacă această funcţie va fi utilă în activităţile de zi cu zi, mai ales că va fi destul de dificil să ţii ceasul aproape de gura pe parcursul unei convorbiri lungi.

Pentru încărcare, Watch va folosi un adaptor wireless Magsafe, însă Apple nu a menţionat nimic despre capacitatea acumulatorului sau autonomie.

Watch poate fi folosit numai împreună cu iPhone 5/5S/5C, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus dotate cu iOS 8.

Watch poate fi folosit numai impreuna cu un iPhone.

Watch poate fi folosit numai impreuna cu un iPhone

Le cumpărăm sau nu?

iPhone 6 şi iPhone 6 Plus vor fi cu siguranţă apreciate de utilizatorii care aşteptau un telefon Apple cu ecran mai mare, care să permită o experienţă de lucru mai bună în activităţi precum browsingul şi vizionarea unor clipuri pe internet. Pentru aceştia, upgrade-ul de la iPhone 5S sau o versiune anterioară este de la sine înţeles în cazul în care preţul nu reprezintă o problemă.

În schimb, pentru cei care prefera telefoanele cu ecrane mai mici, iPhone 5S va rămâne în continuare soluţia optimă, întrucât asigura o manevrabilitate uşoară cu o singură mână.

Pentru moment dispozitivele purtabile nu se bucură de o priză atât de mare la public, însă nu este exclus ca Watch să schimbe percepţia utilizatorilor despre acest segment de piaţă, în special datorită funcţiilor pe care le oferă. Preţul piperat va reprezenta însă probabil un obstacol destul de mare în decizia favorabilă unei achiziţii.

iPhone 6 şi 6 Plus vs. Samsung Galaxy S5, HTC One M8, Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy Alpha

În mod natural, tentaţia este de a compara iPhone 6 cu smartphone-urile de top cu Android, iar în această categorie putem include Samsung Galaxy S5, HTC One M8, Sony Xperia Z3 sau LG G3. Totuşi, toate acestea beneficiază de ecrane mai mari de cel puţin 5” cu rezoluţii FullHD (sau chiar QHD în cazul LG G3), precum şi cu chipseturi Qualcomm Snapdragon semnificativ mai puternice pe hârtie.

În realitate, cel mai apropiat rival pentru iPhone 6 ca dimensiuni şi specificaţii este proaspăt anunţatul Samsung Galaxy Alpha, care beneficiază de asemenea de un ecran HD cu diagonală de 4.7” şi chipset proprietar Exynos sau Snapdragon 800. Acesta din urmă este aşteptat pe piaţa europeană la un preţ de circa 600 EUR, adică 2.600 – 2.800 lei în România.

În schimb, iPhone 6 Plus este un rival mai adecvat pentru smartphone-urile enumerate mai sus, mai ales că beneficiază de un ecran cu rezoluţie FullHD şi diagonală mai apropiată.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus rivalizeaza cu telefoanele cu ecran mare cu Android

iPhone 6 si iPhone 6 Plus rivalizeaza cu telefoanele cu ecran mare cu Android

Preţ iPhone 6, iPhone 6 Plus, Watch şi disponibilitate

Ca de obicei, Apple s-a mărginit să anunţe preţurile lui iPhone 6 valabile pentru piaţa americană la abonamentele pe doi ani, astfel că este destul de dificil de anticipat care vor fi preţurile în România.

Iată preţurile la abonament valabile pentru Statele Unite, cu menţiunea că vom reveni cu preţurile pentru România atunci când vom avea mai multe informaţii despre costurile telefoanelor în Europa fără contract:

  • iPhone 6 16 GB – 200 dolari
  • iPhone 6 64 GB – 300 dolari
  • iPhone 6 128 GB – 400 dolari
  • iPhone 6 Plus 16 GB – 300 dolari
  • iPhone 6 Plus 64 GB – 400 dolari
  • iPhone 6 Plus 128 GB – 500 dolari

În Statele Unite, telefoanele vor fi disponibile din 19 septembrie, iar în alte 115 ţări, printre care probabil şi România, până la sfârşitul anului.

Watch va fi lansat în magazinele Apple din Statele Unite în prima parte a anului 2015 şi va avea un preţ de comercializare de 350 de dolari, astfel că în România ne putem aştepta la costuri de 1.500 – 1.700 lei.

Concluzii

iPhone 6 şi iPhone 6 Plus vin să completeze portofoliul Apple cu smartphone-uri cu ecrane de 4.7” şi 5.5”, mai bine adaptate trendului de pe piaţa internaţională. Chiar dacă nu vor fi pe placul tuturor, noile modele vor atrage cu siguranţă atenţia printre utilizatorii care aşteptau un iPhone mai mare, însă vor trebui să se împace cu designul mai rotunjit şi, cel puţin în opinia mea, mai puţin elegant.

În rest, reţeta tradiţională cu specificaţii tehnice mai puţin impresionante decât a concurenţilor a fost păstrată, însă probabil că acest lucru nu va împiedica producătorul să înregistreze vânzări bune.

De altfel, fanii Apple cumpăra iPhone mai degrabă pentru sistemul de operare iOS, care beneficiază de aplicaţii mai bine desenate şi de o calitate mai bună decât a celor din Google Play Store.

15 comentarii

  1. Marian

    10 septembrie 2014 la 11:18

    „Andrei: Apoi, mie îmi plac telefoanele mici, pe care să le pot folosi cu o singură mână în orice situaţie. Iar 5S-ul este mic.” Tare as vrea sa-ti vad review-ul si dupa lansarea lui iPhone 6 cand, cel mai probabil, va avea un ecran de cel putin 5 inch” … si uite, asa, se pare ca vorbele (presimtirile) mele s-au adeverit. As fi curios sa citesc review-ul tau. Ma bucur ca, a nu stiu cata oara, Apple copiaza de la Sony. A se vedea doar poza de mai sus, cea cu camera foto. Acel efect a fost folosit pentru prima data de Sony la lansarea lui Xperia Z. Apoi, colturile rotunjite ale aparatului … seamana foarte mult cu cele ale lui Xperia Z3. Si nu in ultimul rand … acel istoric al companiei Apple. Aduceti-va aminte ca Sony a folosit aceasta idee la lansarea lui Xperia Z, acum aproape 2 ani de zile. Link: youtube.com/watch?v=9Pp7nDmb5K4

    Cred ca, in viitor, nu este exclus ca Apple sa copieze si de la Samsung … asta cred ca ar fi umilinta suprema pentru fanii Apple.

    Da, Apple se afla in pana de idei si intr-o continua scadere a vanzarilor. Incet, dar sigur !

    Am tot zis pana m-am plictisit si eu ca, dupa moartea lui Steve Jobs, Apple nu o sa mai scoata nimic „revolutionar”. Ceasul acela inteligent, Apple Watch, este o „gluma”. Sa scoti in 2014 un smartwatch cu buton fizic pentru zoom … :)) :)) :)) Imi aduce aminte de o gluma care se facea acum mai bine de 15 ani … telefonul cu camera foto = legau cu scotch un aparat foto de un telefon (telefon care in acele vremuri arata mai mult cu o caramida).

    In final … prezentare de aseara a fost jalnica, trista. Steve Jobs punea pe primul plan produsul, experienta utilizatorilor si pe locul 3 sau 4 profitul. Cei din ziua de azi, Tim Cook, vor sa faca profit cu orice pret … nu conteaza principiile, ce-ai spus (criticat) acum 1-2 ani, nu conteaza ce vor utilizatorii (fanii), etc. Americanii sunt recunoscuti ca pot sa faca bani si din piatra seaca.

    • Andrei Girbea

      18 septembrie 2014 la 00:18

      O sa-l citesti, în curand.

      NU planuiesc sa schimb 5S-ul insă.

      Cat despre faptul ca producatorii iau elemente unii de la altii, oricat ar fi de discutabil in cazul celor zise de tine, eu chiar nu am o problema cu asta.

      Daca cineva a facut ceva foarte bine, de ce sa nu il implementeze si altii pe dispozitivele lor, care au si alte elemente diferite?

      • Marian

        19 septembrie 2014 la 15:42

        Pot sa-l implementeze, dar nu se mai cheama ca sunt originali. Cu asta ne obisnuise Apple in era Steve Jobs, cu un alt mod de a privi lucrurile, de a gandi si de a munci. Pacat, cei din ziua de astazi vor numai profit ! Ti se pare normal ca Sony Xperia Z3 Compact sa coste 2.000 lei iar Apple iPhone 6 sa coste 3.500 lei ? La specificatii hardware Xperia Z3 Compact este net superior … sa nu-mi spui ca diferenta provine de la software. Recunosc ca iOS este net superior Android-ului, dar iOS este este facut doar pentru device-uri Apple. Niciodata, daca ar fi posibil, iOS nu va fi la fel de fluent si de stabil si pe device-uri non-Apple. Apoi, iti reamintesc ca Sony face partea de hardware iar partea de software o cumpara de la Google. Apple se ocupa si de hardware si de software. E normal ca Sony sa nu cunoasca toate secretele Android-ului si, uneori, aceasta sa se comporte ciudat pe unele dispozitive Sony. O sa vezi ca si WP o sa fie foarte fluent si stabil pe dispozitivele Microsoft (Lumia). Nici WP nu are nevoie de cine stie ce hardware, am vazut cateva modele de Lumia care mergeau foarte bine (fluent, stabil) si cu mai putin de 1 GB de RAM si procesor dual-core la 1 GHz.

        • Andrei Girbea

          22 septembrie 2014 la 15:09

          Sigur e Z3 Compact doar 2000 de lei? Eu stiu ca Z3-ul e anuntat sa plece de la 600 de EUR, iar compactul ma astept sa plece tot de pe acolo.

          Cert e ca iPhone-ul va fi mai scump, cel putin in Romania. Daca merita sau nu e decizie subiectiva. Mie de exemplu mi-a placut mult Z3 Compact, e de departe cel mai interesant compact al momentului. Nu stiu daca urmaresti TLBHD.com , dar acolo imi poti gasi parerea despre el.

          Insa, latura subiectiva ma face sa prefer in continuare 5S-ul meu.

        • Marian

          26 septembrie 2014 la 19:59

          @Daniel: Ma refeream in primul rand la iPhone 6: 2.000 de lei este aproape dublu fata de cat costa cel mai ieftin iPhone 6 = 3.500 lei. Oricum, ti se pare normal ca iPhone 6 sa coste cel putin 3.500 de lei atata timp cat smartphone-urile de top de la Samsung, HTC si LG costa in prezent undeva in jur de 2.400 – 2.500 lei ??? Cum numesti asta ? Nu cumva jecmaneala curata ? … … telefonul de ieri la pretul de maine ! In ceea ce priveste update-urile … eu nu sunt de acord sa faci update imediat ci sa mai astepti cel putin 1-2 luni pana se aseaza lucrurile (se limpezesc apele) si vezi review-urile celorlalti. Spun asta din proprie experienta: am facut update la Android 4.4 imediat ce a fost disponibil pe site-ul Sony pentru ca dupa numai 2-3 zile sa fac downgrade la Android 4.3 … bateria tine mai mult si telefonul se misca mai repede. A se vedea si ce-a patit Apple cu iOS 8 :)) :)) :)) Jenant !
          @Andrei: Inca mai asteptam review-ul tau … au trecut 8 zile de cand ne-ai promis ca il vom citi „in curand”.

      • Marian

        23 septembrie 2014 la 15:45

        Da, Sony Xperia Z3 Compact costa doar 2.000 de lei … cel putin asa apare pe site la Vodafone Romania = 459 EUR (cu TVA). Apoi, inca un mare atuu = durata de viata a bateriei. Link: https://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-Z3-Compact-battery-life-test-results-the-new-champ-welcomes-us-to-the-era-of-two-day-battery-life_id60955 Concluzie: dublu la dotari hardware, dublu la durata de viata a bateriei si … la jumatate de pret = Xperia Z3 Compact. In fine, fiecare om este liber sa-si achizitioneze ce telefon doreste: iPhone, Samsung, HTC, LG sau Sony. Eu o sa fac upgrade la Xperia Z3 Compact.

        • Daniel Popescu

          25 septembrie 2014 la 15:55

          Marian, felicitari pentru alegere, dar ai exagerat un pic. Pretul nu este nici pe departe dublu, ci cu 300-400 lei mai mic decat in cazul smartphone-urilor de top de la Samsung, HTC si LG, care costa in prezent undeva in zona 2.400 – 2.500 lei.
          Acum depinde foarte mult si de preferintele fiecaruia. Unii poate se vor indrepta spre Z3 pentru ecranul mai mare, sau poate spre SGS54 sau LG G3.
          In plus, sa vedem politica de update-uri a celor de la Sony pentru Android, intrucat cred ca stii ca japonezii nu lanseaza rapid (daca lanseaza) update-uri la ultimele versiuni.

  2. Sorin

    10 septembrie 2014 la 20:07

    La 4.999 lei cu precomanda in Romania, parca nu-ti mai vine sa cumperi un iPhone 6 Plus cu 129 GB. Scump dom’le, scump, dincolo era mai ieftin…

  3. Andrei

    12 octombrie 2014 la 17:44

    Apple intotdeauna a fost scump :) Doar ca eu nu inteleg de ce toata lumea zice de Apple – Note4 intra pe piata cu acc pret ca i6 plus :)

    Oricum mie nu imi place ca toata lumea se duce inspre telefoane din ce in ce mai mari…mie imi place totusi sa folosesc telefonul in timp ce fac si altceva, nu sa fiu nevoie sa il tin cu 2 maini ca sa pot umbla…

  4. Stefan Calin

    9 ianuarie 2015 la 23:50

    Sincer nu stiu ce rost are acest telefon pe piata fiindca este extrem de scump si in al doilea rand sta prost cu performantele, si nu ma poate contrazice nimeni la chestia asta ca camera e facuta de catre Sony.

  5. Claudiu Stoica

    21 februarie 2015 la 06:35

    Cine cunoaste si nu vorbim de fite,HTC ONE M8 este peste Iphone 6. Si daca ne uitam la specificatii si nu la brend, ne dam seama ca nu este atat de bun fata de altele precum se spune…dar asta este…suntem in Romania.

    • Adi

      17 aprilie 2015 la 02:07

      Bah omule tu stii despre ce e vorba aici? evident ca nu… iphone 6 are IOS sistem de operare care e facut pentru specificatii mici. cu alte cuvinte ihpone6 nu are nevoie de specificatii mari el cu 1 gb ram merge ca un android cu 2-3 gb. IOS>>>>>>>>>>>>Android. copil mic ce esti

  6. Irina

    15 august 2015 la 22:23

    Am o problema… Am un iphone6 .. Este aproape nou insa de la un timp camera foto atat fata cat si spate se blocheaza .. Telefonul nu a fost lovit .. O parere cam despre ce ar fi vorba ?

  7. siminel

    14 octombrie 2015 la 14:14

    mi sau sters unele aplicati de pe iphon 6 ce pot sa fac sa le recuperez

  8. ktr

    9 ianuarie 2016 la 08:53

    se indoaie foarte usor si la garantie zic ca nu acopera. la cat am dat pe el

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri