Aplicaţii Android româneşti – cele mai bune aplicaţii făcute de români

Aplicaţii Android româneşti – cele mai bune aplicaţii făcute de români

În Google Play există numeroase aplicaţii Android româneşti, însă unele dintre ele nu sunt cunoscute publicului larg, în primul rând din cauza promovării reduse.

Sistemul de operare Android a cunoscut o ascensiune puternică în România în ultimii ani, generată parţial de faptul că acesta este disponibil pe o gamă variată de smartphone-uri, inclusiv pe modele cu preţ accesibil.

Inevitabil, succesul acestui sistem de operare i-a determinat pe programatorii români să realizeze aplicaţii româneşti pentru Android, iar în ultima perioadă inclusiv companiile şi publicaţiile renumite s-au orientat puternic spre acest OS.

De aceea, este momentul potrivit să-ţi prezentăm o listă cu cele mai interesante aplicaţii Android făcute de români. Suntem siguri că vei fi surprins să descoperi că vei regăsi aplicaţii mature din numeroase domenii de activitate, indiferent că vorbim despre aplicaţii de ştiri, aplicaţii financiare sau chiar antiviruşi.

Notă: Toate aplicaţiile de mai jos sunt gratuite şi sunt realizate de dezvoltatori români, însă unele dintre ele au interfaţă exclusiv în limba engleză pentru a putea fi promovate şi pentru utilizatorii din alte ţări.

Bitdefender Mobile Security and Antivirus

Poate crezi că nu ai nevoie de un antivirus pe telefonul mobil, însă faptul că Android îţi permite să instalezi aplicaţii şi din surse externe, dar şi aplicaţii neverificate din Google Play sugerează că este bine să fii precaut.

Mobile Security and Antivirus scanează în timp real aplicaţiile instalate, fişierele copiate pe cardul microSD şi paginile de internet pe care navighezi pe baza semnăturilor disponibile pe serverul Bitdefender, ceea ce înseamnă că nu trebuie să faci update periodic. În plus, funcţia Anti-Theft îţi permite să ştergi datele sau să localizezi telefonul în cazul în care îţi este furat.

Star Taxi

Star Taxi reprezintă soluţia modernă prin care faci comenzi pentru taxi fără să mai suni la o anumită companie. Practic, cu Star Taxi cauţi taxiurile disponibile în proximitatea ta din rândul taximetriştilor care folosesc de asemenea aplicaţia, indiferent de compania pentru care lucrează aceştia.

Ai posibilitatea de a vedea profilul şi recenziile taximetristului înainte de a plasa o comandă şi vezi în timp real pe hartă cum se deplasează taximetristul spre locul în care eşti. În plus, pe parcursul călătoriei ai parte de Wi-Fi gratuit, iar la final poţi lăsa un review. Aplicaţia este disponibilă în Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara şi Constanţa.

Cinemagia

Dacă eşti în oraş şi vrei să decizi la ce film să mergi înainte de a ajunge la cinema, această aplicaţie este ideală: vezi programul cinematografelor din toată ţara şi poţi chiar să faci rezervări pentru un anumit film, nu înainte de a afla detalii despre filme şi de a viziona trailere.

De asemenea, ai posibilitatea să cumperi direct din aplicaţie bilete la filmele care rulează la cinematografele Băneasa Grand Cinema Digiplex, Hollywood Multiplex şi, în curând, Movieplex, prin intermediul unui card bancar.

i-Asigurare

Aşa cum sugerează şi numele, i-Asigurare este o aplicaţie care îţi permite să închei rapid o asigurare de tip RCA, CASCO, de călătorie sau de locuinţă, să o plăteşti prin intermediul unui card bancar şi să o primeşti gratuit acasă prin curier.

Aplicaţia îţi oferă acces la ofertele tuturor companiilor de asigurări, iar una dintre funcţiile suplimentare utile este posibilitatea de a primi notificări atunci când urmează să-ţi expire una dintre asigurările încheiate.

Auto.ro

Probabil cea mai utilă aplicaţie pentru şoferi, Auto.ro îţi indică cele mai apropiate benzinării, parcări, vulcanizări, spălătorii, service-uri sau staţii ITP în funcţie de localizarea ta prin intermediul sistemului GPS.

De asemenea, poţi să plăteşti rovigneta direct din aplicaţie, poţi să calculezi timbrul de mediu şi poţi să primeşti notificări atunci când se apropie perioada de expirare pentru RCA, rovigneta sau rata lunară la maşină.

Zonga

Pentru cei care vor să asculte muzică pe drum fără să-şi bată capul cu MP3-urile, Zonga este o aplicaţie mai mult decât practică, întrucât îţi oferă acces prin internet la peste 20 de milioane de piese.

Îţi poţi crea playlisturi, iar aplicaţia poate învăţa muzica ta preferată cu ajutorul opţiunii Radio. Partea mai puţin plăcută este că pentru a folosi aplicaţia trebuie să plăteşti un abonament lunar de 4 EUR pe lună. În plus, ai grijă la traficul de date când te conectezi la internet printr-o reţea de telefonie.

Romanian currency

Google Play abundă de aplicaţii cu cotaţiile valutelor, însă Romanian currency este una dintre cele mai bogate în facilităţi: îţi oferă cursul de schimb BNR în 20 de valute şi îţi permite să faci nu mai puţin de 8 conversii simultan.

Actualizarea cursului se face automat la pornirea aplicaţiei, în cazul în care este activată o conexiune la internet. În plus, poţi consulta variaţia unei perechi valutare din 2005 până în prezent.

https://www.youtube.com/watch?v=w_N7Vzbppi0

Tradeville

Cei care au suficient sânge rece pentru a investi bani la burse chiar şi în această perioadă pot apela la aplicaţia Tradeville dezvoltată de brokerul omonim.

Aceasta oferă informaţii despre preţul acţiunilor în timp real şi evoluţia cotaţiilor, iar clienţii Tradeviile pot efectua plasamente în acţiuni direct de pe telefonul mobil prin accesarea contului personal. Dacă vrei doar să simulezi jocul la bursă, încearcă Tradeville Game.

Power Schedule

Aplicaţia Power Schedule îţi permite să îmbunătăţeşti autonomia telefonului prin dezactivarea programată a unor funcţii mari consumatoare de energie. Astfel, poţi stabili o oră de dezactivare şi activare a conexiunii Wi-Fi sau de date mobile, a bluetooth-ului sau a telefonului, inclusiv a profilului utilizat.

Contul tău Orange / MyVofadone

Dacă eşti abonat la Orange sau Vodafone, ai la dispoziţie aplicaţii dedicate pentru a afla imediat informaţii importante despre factură, inclusiv în ceea ce priveşte valoarea facturii, opţiuni active şi consumul de date.

Cei care folosesc serviciile prepay ale celor doi operatori pot de asemenea să utilizeze aplicaţiile pentru serviciul de reîncărcare al cartelei.

Raiffeisen Smart Mobile / ING Homebank

Aproape fiecare dintre noi deţine un cont bancar şi vrea să efectueze rapid operaţiuni pe internet, motiv pentru care câteva bănci au lansat şi aplicaţii pentru Android.

Printre acestea se numără Raiffeisen şi ING, care îţi permit să te conectezi la serviciile de online banking şi să faci transferuri bancare direct de pe telefon, fără să mai apelezi la token. Exista şi unele limitări (de exemplu, la Raiffeisen poţi transfera bani doar către conturi predefinite), dar acestea sunt binevenite din punct de vedere al securităţii.

College Schedule

Realizată de un dezvoltator român, College Schedule este o aplicaţie cu ajutorul căreia studenţii îşi pot nota orarul şi zilele de examen.

Există inclusiv posibilitatea de a primi notificări pentru anumite cursuri pe care nu trebuie să le ratezi şi, bineînţeles, pentru examene. Interfaţa aplicaţiei nu este foarte modernă, dar aspectul practic contează mai mult în acest caz.

CashBase

CashBase este o aplicaţie de monitorizare a veniturilor, cheltuielilor şi bugetului personal. Pe lângă adăugarea cheltuielilor şi veniturilor, ai posibilitatea să setezi un buget şi să vizualizezi rapoarte intuitive pentru a afla cum poţi economisi bani.

Romanian weather

Există multe aplicaţii meteo pentru Android, însă cele mai multe se limitează la Bucureşti şi marile oraşe. Romanian weather încearcă însă să fie mai bogată în conţinut şi oferă informaţii în timp real despre vremea din 41 localităţi din România, plus prognoza pentru următoarele 5 zile. Există şi imagini în direct surprinse de 60 de camere video de pe teritoriul României, însă această funcţie nu rulează încă conform aşteptărilor.

https://www.youtube.com/watch?v=ujZFGyKn8bs

Concluzii

Aşa cum ţi-ai dat probabil seama citind acest articol, în Google Play Store există numeroase aplicaţii realizate de români. Pe lângă faptul că abordează subiecte extrem de variate, de la asigurari la conturi bancare, acestea sunt bine-realizate şi oferă funcţii prin care, fără să greşim prea mult, putem spune că ne uşurează viaţa.

Tu ce aplicaţii Android româneşti foloseşti pe telefonul tău?

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!