Top aplicaţii Android – cele mai utilizate şi folositoare

Top aplicaţii Android – cele mai utilizate şi folositoare

Android este cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri şi tablete, iar în ultimii ani calitatea aplicaţiilor realizate de dezvoltatori a crescut vertiginos.

În prezent, numeroase aplicaţii pentru Android rivalizează din punct de vedere al designului şi funcţionalităţii cu aplicaţiile pentru iPhone şi iPad.

Practic, cu o simplu smartphone sau o simplă tabletă cu Android, poţi citi rapid ultimele ştiri, poţi salva documente şi poze în cloud, îţi poţi stabili programul prin aplicaţii de tip Calendar şi chiar poţi învăţa o limbă străină.

Una dintre primele aplicaţii pe care trebuie să le instalezi este un antivirus pentru Android, după care poţi căuta diverse aplicaţii pe care să le foloseşti cu încredere în activităţile tale de zi cu zi.

În acest articol îţi prezentăm o serie de aplicaţii utile şi bine construite care se adresează publicului larg, indiferent de vârstă sau pasiuni, însă dacă eşti interesat în principal de distracţie poţi citi şi articolul despre cele mai populare jocuri pentru Android.

Dropbox

Dropbox este una dintre cele mai utile aplicaţii de Android datorită posibilităţii de a accesa fişiere şi alte documente oriunde te-ai afla. Practic, fişierele stocate pe dispozitivele pe care ai instalat Dropbox (PC, laptop, smartphone, tableta) se sincronizează rapid. Una dintre cele mai utile funcţii ale sale este Camera Upload, cu care salvezi pe internet pozele făcute cu telefonul. Singurul punct negativ este că oferă doar 2 GB gratuit.

Evernote

Cu siguranţă simţi nevoia ca uneori să notezi diverse lucruri pe telefon, însă se întâmplă să mai uiţi de ele când ajungi în faţa PC-ului. Evernote îţi vine în ajutor prin intermediul unei aplicaţii disponibile practic pe orice platformă, care îţi permite să scrii notiţe inclusiv de mână şi cu care poţi chiar să faci fotografii sau să înregistrezi în format audio.

VLC Media Player

Unul dintre cele mai bune media playere pentru Android este VLC, disponibil deocamdată în versiune beta. Chiar şi aşa, aplicaţia este stabilă şi rulează fluent orice tip de fişier video şi cod audio, întrucât are integrate codecurile necesare. În plus, este un player prietenos cu subtitrările, ale căror caracteristici pot fi schimbate cu uşurinţă.

VLC este cel mai bun player video pentru Android
VLC este cel mai bun player video pentru Android

 

Timely Alarm Clock

În Google Play Store vei găsi numeroase alarme pentru Android, însă Timely este de departe una dintre cele mai populare, în primul rând datorită designului spectaculos. În plus, aplicaţia integrează o serie de alarme speciale pentru a te trezi dimineaţa şi include şi funcţia Smart Rise, care te ajută să te trezeşti treptat pentru a nu te simţi bulversat la auzul puternic al alarmei.

Business Calendar

Dacă eşti o persoană organizată, probabil că eşti utilizator de Google Calendar, care are inclusiv aplicaţie de Android. Business Calendar este însă o soluţie mai eficientă care impresionează prin ergonomie, dar şi prin bogăţia de setări. Acest ultimul aspect poate face că adaptarea să fie mai dificilă, însă Business Calendar este un instrument puternic pentru cei care vor să-şi planifice zilele în detaliu.

Poweramp Music Player

Pentru pasionaţii de muzică cu propriile colecţii de MP3-uri stocate pe telefon, Poweramp Music Player este unul dintre cele mai bune playere. Pe lângă interfaţa intuitivă şi uşor de utilizat, aplicaţia oferă setări care rivalizează cu cele ale programelor de Windows, printre care un egalizator pe 10 benzi şi posibilitatea de a ajusta funcţiile de Bass şi Treble. Calitatea aplicaţiei este evidenţiată şi de includerea în topul celor mai bune aplicaţii de Android din 2013.

Booking

Booking a devenit un serviciu esenţial pentru toţi cei care vor să stea la hotel atunci când pleacă în vacanţă. Dacă în urmă cu ceva timp era util preponderent în străinătate, Booking a devenit relevant şi în România, în special în marile oraşe şi în staţiuni. Principalul avantaj este preţul mai mic decât cel de la recepţie, la care se adăugă şi uşurinţa procedurii de rezervare şi lipsa stresului în privinţa cazării atunci când ajungi la destinaţie.

Booking, o aplicatie utila pentru rezervari la hoteluri
Booking, o aplicatie utila pentru rezervari la hoteluri

Feedly

Închiderea Google Reader a propulsat popularitatea serviciului similar Feedly, care joacă rolul unui RSS reader cu care poţi fi la curent cu noutăţile site-urilor pe care alegi să le urmăreşti. Aplicaţia de Android s-a maturizat şi are o interfaţă ergonomica şi uşor de utilizat care integrează şi un browser pentru vizualizarea ştirilor de pe site-urile care nu oferă feed RSS integral.

Feedly, un RSS reader de succes
Feedly, un RSS reader de succes

ES File Explorer

Un manager de fişiere este în continuare util şi pentru Android, în special pentru cei care descarcă diverse documente sau care au conţinut diversificat pe telefon şi vor să-l organizeze mai bine. Pe lângă funcţiile obişnuite ale unui file manager, ES File Explorer oferă şi posibilitatea de a integra fişierele salvate pe servicii de stocare în cloud precum Dropbox, Box, OneDrive sau Google Drive.

ES File Explorer, util pentru gestionarea fisierelor
ES File Explorer, util pentru gestionarea fisierelor

Mobile banking

Cele mai multe bănci din România au lansat aplicaţii dedicate pentru Android pentru gestionarea conturilor, astfel că poţi verifica soldul şi poţi face tranzacţii mult mai uşor. Unele aplicaţii oferă inclusiv notificări push pentru a afla imediat atunci când îţi intră bani în cont. Pentru a afla băncile care oferă astfel de aplicaţii te invităm să citeşti articolul nostru dedicat acestui subiect.

Raifeissen este una dintre bancile care ofera servicii de mobile banking
Raifeissen este una dintre bancile care ofera servicii de mobile banking

Duolingo

Vrei să înveţi o limbă străină de la zero într-un mod util, captivant şi amuzant în acelaşi timp? Duolingo este de departe cea mai bună soluţie. Aplicaţia îţi oferă inclusiv exerciţii de dicţie şi te învaţă diverse cuvinte de vocabular care îţi vor fi de folos în special când călătoreşti în străinătate. În prezent, poţi învăţa următoarele limbi: engleză, franceză, spaniolă, germană, portugheză şi italiană.

Zinio

Dacă îţi place să citeşti reviste, Zinio este o aplicaţie pe care trebuie să o instalezi. Aceasta îţi oferă acces la numeroase reviste de specialitate grupate pe categorii, inclusiv din domenii precum sport, auto sau tech. Nu prea există şi reviste româneşti, dar asta nu ar trebui să reprezinte o problemă.

Zinio te pune in contact cu revistele lumii
Zinio te pune in contact cu revistele lumii

Aplicaţii pentru video streaming

În prezent, telefonul sau tableta cu Android pot fi folosite şi pentru a urmări sporturi în direct prin intermediul unor aplicaţii dedicate, care vin de regulă de la operatorii de telecomunicaţii. Printre ele se numără Digi Online, Telekom TV sau SeeNow, care îţi oferă acces la meciurile din Liga I sau Champions League şi diverse turnee din tenis.

AccuWeather

Nu puteam încheia acest articol fără să amintim despre AccuWeather, una dintre cele mai precise aplicaţii când vine vorba despre prognoza meteo. Aplicaţia, care “ştie” numeroase localităţi din România, îţi spune cum va fi vremea în următoarele trei săptămâni şi cum se va schimba ea în următoarea zi din oră în oră. În plus, interfaţa este curată, intuitivă şi uşor de utilizat.

Accuweather te tine la curent cu vremea
Accuweather te tine la curent cu vremea

Shazam

Aţi auzit vreodată o melodie într-un club, intr-un bar sau la radio pentru care aţi fi dat orice să aflaţi cum se numeşte? Ei bine, Shazam face exact acest lucru. Şi este gratuit! Desigur, nu este complet infailibil, dar l-am testat personal, în medii extrem de zgomotoase şi în care era complicat şi pentru mine să aud versurile unei melodii, dar Shazam a găsit melodiile în marea majoritate a situaţiilor.

Shazam, pentru momentele cand vrei sa afli cine canta o melodie
Shazam, pentru momentele cand vrei sa afli cine canta o melodie

CamScanner

O altă aplicaţie foarte utilă, mai ales pentru studentul grăbit, dar nu numai, este CamScanner. Aplicaţia are două funcţii principale: fotografierea şi transformarea în fişier PDF. Funcţia de fotografiere nu are nimic nou; doar fotografiază şi îţi dă posibilitatea de a tăia poze înainte de a le modifica contrastul şi culorile, în mod automat, pentru a scoate în evidenţă textul. A doua funcţie, cea de creeare a PDF-urilor, este cea lăudată de dezvoltătorii aplicaţiei. CamScanner poate creea fişiere de tip PDF cu pozele făcute.

Concluzii

Sistemul de operare Android s-a maturizat semnificativ pe parcursul ultimilor ani, iar multe aplicaţii impresionează nu numai prin utilitate, ci şi prin design.

Prin urmare, alegerea unor aplicaţii populare nu reprezintă tocmai o misiune uşoară, întrucât sunt numeroase programe care ar merita menţionate în cadrul unui astfel de articol.

Tocmai de aceea, dacă foloseşti o aplicaţie spectaculoasă din punct de vedere al designului şi utilă pentru o gamă variată de utilizatori care nu a fost menţionată aici, te invităm să le povesteşti despre ea şi celorlalţi cititori ai noştri, pentru a putea să o instaleze şi ei.

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!