GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top aplicaţii, programe şi jocuri pentru iPhone

Autor: Echipa Giz.ro

Unul dintre marile avantaje ale unui smartphone iPhone 5 este oferta bogată de aplicaţii, jocuri si programe pe care le găseşti în AppStore.

Totuşi, această diversitate face ca descoperirea aplicaţiilor cu adevărat utile şi bine construite să fie dificilă pentru cei mai mulţi utilizatori, în special atunci când achiziţionează pentru prima oară un iPhone.

Tocmai de aceea, ne-am gândit să-ţi venim în ajutor şi să-ţi prezentăm câteva dintre cele mai importante programe care există în universul AppStore. Ne-am concentrat atenţia pe aplicaţii gratuite de interes general, pe câteva jocuri, dar şi pe câteva aplicaţii contra-cost.

Chiar dacă scopul nostru este să venim în sprijinul noilor proprietari de iPhone 5, aceste recomandări sunt valabile şi pentru cei care deţin iPhone 4 sau iPhone 4S, întrucât cele mai multe aplicaţii sunt compatibile cu cele două tipuri de rezoluţii.

Aplicaţii gratuite pentru iPhone

  • Evernote – Este una dintre primele aplicaţii pe care trebuie să le instalezi pe iPhone, întrucât îţi permite să scrii diverse notiţe, să le înregistrezi în format audio sau să salvezi anumite locuri pe hartă, jucând rolul unui organizer grafic foarte elegant. Evident, poţi sincroniza aplicaţia cu versiunile mobile pentru alte gadgeturi sau cu contul de desktop, pentru a fi permanent la curent cu ce trebuie să faci.
Evernote

Evernote

  • Wikipanion – Dacă una dintre principalele tale surse de documentare este Wikipedia, cu siguranţă vei aprecia Wikipanion. Vorbim despre o aplicaţie care îţi permite să citeşti articole pe Wikipedia într-un format intuitiv şi adaptat la rezoluţia telefonului, la care se adaugă câteva opţiuni interesante precum schimbarea fontului sau salvarea imaginilor.
Wikipanion

Wikipanion

  • Flipboard – Dacă vrei să te pui rapid la curent cu cele mai proaspete ştiri dintr-o gamă diversificată de subiecte, Flipboard este una dintre cele mai elegante alegeri, întrucât grupează informaţiile sub forma unei reviste bogate în imagini şi conţinut vizual. În plus, aplicaţia îţi permite să integrezi şi conturile de Facebook şi Twitter, astfel că nu mai ai nevoie de aplicaţiile dedicate special pentru ele.
Flipboard

Flipboard

  • Dropbox – Într-o perioadă în care avem diverse fişiere pe o gamă vastă de gadgeturi, o aplicaţie care să le grupeze pe toate în cloud este esenţială. Aici, Dropbox este de departe cea mai bogată în opţiuni, pentru că îţi permite să accesezi uşor orice fişier stocat în cloud şi chiar să uploadezi automat în cont pozele şi clipurile făcute cu camera video. În plus, numeroase aplicaţii au integrat Dropbox în funcţia de Share.
Dropbox

Dropbox

Descoperă pe pagina următoare a articolului cele mai bune jocuri pentru iPhone.

Jocuri pentru iPhone

  • Asphalt 7 Heat (0.99 USD) – Seria de jocuri Asphalt este una dintre cele mai apreciate pentru platforme mobile, iar în ultima versiune ai posibilitatea de a pilota peste 60 de maşini ale unor producători celebri precum Lamborghini, Ferrari sau Aston Martin. Circuitele sunt fictive şi sunt amplasate în diverse oraşe celebre ale lumii, iar jocul are inclusiv modul de multiplayer.
Asphalt 7 Heat

Asphalt 7 Heat

  • Mirror’s Edge (0.99 USD) – Mirrors Edge te pune în pielea unui jucător care încearcă să lupte împotriva sistemului de supraveghere prin care autorităţile ştiu tot ce fac locuitorii. Principalele atracţii sunt alergările, săriturile şi căţărările pe care trebuie să le faci pentru a-ţi îndeplini obiectivele finale.
Mirror’s Edge

Mirror’s Edge

  • ThinkerBox – Este un joc de tip puzzle în care trebuie să construieşti diverse maşini şi instrumente bazate pe concepte fizice reale. Este dedicat în special celor care vor să şi înveţe ceva util, nu numai să se distreze, iar numărul de niveluri este suficient de mare pentru a rămâne în priză mai mult timp.
ThinkerBox

ThinkerBox

  • Infinity Blade 2 (2.99 USD) – Considerat unul dintre cele mai bune jocuri pentru iPhone, Infinity Blade 2 te pune în pielea unui personaj implicat într-o aventură fantastică în care trebuie să lupţi împotriva titanilor. Aşa cum sugerează şi numele, arma principală în joc este sabia.
Infinity Blade 2

Infinity Blade 2

Descoperă pe pagina următoare a articolului cele mai bune aplicaţii plătite pentru iPhone.

Aplicaţii contra-cost pentru iPhone

  • WhatsApp Messenger (0.99 USD) – Ca posesor de iPhone 5 poţi utiliza iMessage pentru a vorbi gratuit cu alţi prieteni care au gadgeturi iOS, însă ce faci cu prietenii tăi care au Android? Poţi folosi WhatsApp Messenger pentru a trimite mesaje text, fotografii sau chiar clipuri video gratuit tuturor persoanelor care au instalat de asemenea aceasta aplicaţie.
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

  • AVPlayer (2.99 USD) – Player-ul îţi permite să vezi filme într-o multitudine de formate, de la MKV până la Xvid, inclusiv în format Full HD, şi are suport inclusiv pentru subtitrări. Un alt avantaj este că poţi transfera filme şi prin Wi-Fi.
  • Documents To Go (9.99 USD) – Un editor de documente Office nu ar trebui să lipsească de pe un gadget mobil, iar Documents To Go este una dintre aplicaţiile de top pentru iPad. Cu ea poţi edita fişiere Word şi Excel, însă cele PowerPoint pot fi doar vizualizate. Există şi suport pentru serviciile în cloud precum Dropbox sau Google Drive, dar pentru asta trebuie să plăteşti în plus.
Documents To Go

Documents To Go

  • Camera Plus Pro (1.99 USD) – iPad nu este tocmai uşor de utilizat pe post de cameră foto, dar dacă realizezi poze cu el poţi folosi aplicaţia Camera Plus Pro pentru a le edita şi pentru a adăuga diverse efecte şi filtre prin care poţi îmbunătăţi calitatea acestora.
Camera Plus Pro

Camera Plus Pro

Concluzii

Acestea sunt doar câteva programe de bază pentru iPhone 5 cu care poţi începe experienta utilizării unui smartphone iPhone.

Pe măsură ce apetitul tău pentru aplicaţii va creşte, vei căuta şi vei descopri numeroase alte aplicaţii utile cu ajutorul cărora telefonul se va transforma într-un instrument şi mai puternic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri