BS.Player, un player video excelent

BS.Player, un player video excelent

BS.Player este un player audio-video creat de compania slovena Webtech si a fost mult timp preferatul meu pentru usurinta in utilizare, pentru ca reda cam orice fisier video si pentru ca primea mai toate subtitrarile.

De ce am spus ca ERA preferatul meu? Pentru ca in versiunile anterioare gratuite, BS.Player venea cu reclame incorporate care il iritau la culme pe antivirusul meu. Cum n-am reusit sa-i impac in niciun chip am decis sa ma lipsesc de BS.Player cu un gest rapid de dezactivare spontana si ireversibila.

Din august 2008, lucrurile s-au schimbat in sensul ca versiunea gratuita a BS.Player este disponibila fara reclame. Este totusi o smecherie. La instalare esti intrebat daca vrei sa instalezi si un toolbar sponsorizat de Google si Conduit, deci fii foarte atent la secventa de instalare.

BS.Player – playerul propriuzis (stanga-sus), egalizator (jos) si biblioteca multimedia
BS.Player – playerul propriuzis (stanga-sus), egalizator (jos) si biblioteca multimedia

Poti descarca cea mai noua versiune, 2.4 de aici, iar daca vrei sa vezi toate functiile si optiunile BS.Player, le gasesti aici.

Ce-mi place cel mai mult la BS.Player? Faptul ca la instalare isi face actualizarea tuturor codecurilor video de care ai nevoie si te intreaba politicos daca ii dai voie sa le descarce.

Daca poate fi condamnat pentru ceva, acel lucru este ca are o interfata urata, parca de anii ’90. Cu un clic dreapta pe player iti apare o fereastra meniu de un gri inchis pe care apare scris cu alb, o alegere nefericita din punct de vedere estetic dupa parerea mea.

In rest, BS.Player face o multime de chestii imposibile altor playere. De pilda, poti vedea fisiere AVI incomplete, sau pe care tocmai le descarci. Cand incarci un fisier video, BS.Player cauta automat subtitrare pe opensubtitles.org. Sigur, nu este cel mai util lucru, pentru ca subtitrarile de acolo sunt in limba engleza, dar in acelasi meniu (clic creapta pe player si alegi Subtitles) ai optiunea Find subtitles manually. Se va deschide in browserul web o pagina care seamana cu cea de la Google. Este motorul de cautare special pentru subtitrari al BS.Player. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi denumirea filmului si sa alegi limba in care sa fie subtitrarea. Am ramas surprins sa vad ca gasesc aproape tot ce-mi trebuie.

Dupa instalarea BS.Player, vei observa ca toate subtitrarile in romana care au diacritice nu se vor afisa bine. Diacriticele vor fi niste caractere ciudate. Ca sa apara trebuie sa intri in meniul Subtitles, alegi subtitrarea principala, apoi Subtile properties si Font. Alege de pilda fontul Arial, iar in casuta de jos in care scrie Script selectezi Central Europeean.

Absolut toate comenzile pot capata scurtaturi personalizate. De pilda, ca sa maresti dimensiunea fontului, BS.Player foloseste combinatia Ctrl+Num Lock +. Daca vrei sa schimbi asta te poti duce in meniul Preferences (Ctrl + P), alegi meniul Key definitions & WinLIRC, alegi Increase subtitle font size, iar in dreapta vor aparea scurtaturile originale si indicatii despre cum sa le schimbi. Acolo ai sa vezi o lista intreaga de comenzi care pot fi personalizate. Sfatul meu este sa le schimbi doar pe cele pe care le folosesti cel mai des. Altfel mai mult iti vei complica viata.

Mai stii si alte smecherii in BS.Player? Povesteste la comentarii!

19 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!