Cum să afli parolele uitate de la conexiunile wireless pe Android

Cum să afli parolele uitate de la conexiunile wireless pe Android

Uneori vrei să te conectezi cu telefonul sau tableta Android la o reţea wireless la care te-ai mai conectat şi în trecut, dar nu mai ştii parola de acces. O simplă aplicaţie te ajută să ţi-o “reaminteşti”.

Conexiunile wireless la internet au devenit o prezenţă obişnuită acasă, la locul de muncă şi în diverse localuri în care ne petrecem timpul liber, iar de cele mai multe ori acestea necesită o parolă de acces pentru a fi utilizate doar de persoanele autorizate.

Sistemul de operare Android este construit în aşa fel încât să permită memorarea parolei după prima autentificare reuşită, pentru a nu fi nevoit să o introduci de fiecare dată când te conectezi, lucru important pentru a economisi timp.

Din diverse motive, se poate întâmpla ca uneori să fi nevoit să introduci din nou parola pentru o anumită reţea Wi-Fi, iar dacă a trecut mult timp de când te-ai autentificat prima oară este posibil să o fi uitat. Într-o astfel de situaţie, probabil că primul gând este să apelezi la un prieten care se conectează la aceeaşi reţea Wi-Fi şi care ştie parola, dar există o soluţie mai simplă.

Root Browser – un manager de fişiere care dezvăluie parole

Aşa cum probabil sugerează şi numele, Root Browser este un manager de fişiere pentru gadgetul tău cu sistem de operare Android, indiferent că este un telefon sau o tabletă. Acesta funcţionează pe orice dispozitiv Android, însă pentru a avea acces la datele reţelei Wi-Fi pentru care vrei să afli parola este obligatoriu ca telefonul sau tableta să fie rootată.

Aplicaţia este disponibilă într-o versiune gratuită (Root Browser Lite) şi o versiune care costă aproximativ 3.3 RON (Root Browser), singurul avantaj al celei pe bani fiind absenţa reclamelor. Astfel, pentru scopul acestui articol, versiunea gratuită este mai mult decât suficientă.

Root Browser te ajuta sa afli parolele retelelor wireless
Root Browser te ajuta sa afli parolele retelelor wireless

Cum să afli parolele reţelelor Wi-Fi

Pentru a afla parolele tuturor reţelelor wireless la care te-ai conectat trebuie doar să navighezi în sistemul de fişiere al dispozitivului Android până la /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf.

Fişierul wpa_supplicant.conf poate fi deschis cu orice viewer sau editor de text pe care îl ai instalat pe telefon sau tabletă, inclusiv cu cel disponibil pe dispozitivul Android din fabrică.

În cadrul fişierului cauţi fragmentul de text “network={“, iar aici trebuie să fii atent la două câmpuri de text:

  • “ssid” este numele reţelei wireless
  • “key_mgmt” este parola reţelei wireless

În cazul în care în dreptul lui “key_mgmt” apare NONE, înseamnă că reţeaua respectivă nu este parolată.

Asta este tot.

Ai grijă de parolele tale!

Aşa cum ai observat, este foarte simplu să afli parola unei conexiuni Wi-Fi la care te-ai conectat anterior. În acelaşi timp însă, este foarte uşor pentru oricine să afle parola de acces a reţelei dacă are acces la dispozitivul tău cu Android şi cunoaşte această metodă.

Prin urmare, noi îţi recomandăm să acorzi o atenţie sporită persoanelor cărora le oferi acces la telefonul sau tableta ta cu Android şi, eventual, să nu laşi iconiţa aplicaţiei la vedere, pentru a evita apariţia unei situaţii neplăcute.

Nu în ultimul rând, merită menţionat că Root Browser este unul dintre cele mai bune managere de fişiere pentru Android, astfel că îl poţi utiliza cu încredere chiar dacă nu trebuie să afli parola unei conexiuni Wi-Fi. Cu ajutorul aplicaţiei poţi să vezi şi să editezi fişiere, să deschizi arhive, să cauţi direct pe Google sau să trimiţi fişiere pe mail, pe lângă numeroase alte funcţii mai mici.

8 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!