HTC Wildfire: o bestie imblanzita
HTC a lansat recent un nou smartphone touchscreen bazat pe sistemul de operare Android, HTC Widlfire, care prin prisma specificaţiilor tehnice şi a dimensiunilor ar putea fi considerat o versiune mini pentru modelul Desire.
Nu ştim exact de ce a fost botezat HTC Wildfire, însă nu este exclus ca focul sălbatic să se refere la integrarea reţelelor sociale precum Facebook, Flickr şi Twitter.
Iată principalele caracteristici tehnice ale lui HTC Wildfire:
- display touchscreen TFT capacitiv de 3.2”, rezoluţie 240×320 pixeli
- procesor Qualcomm MSM 7225 cu frecvenţa 528 MHz
- memorie internă 384 MB, expandabila prin carduri microSD
- conectivitate: 3G HSDPA, 7.2 Mbps, wireless 802.11 b/g, GPRS, EDGE, bluetooth, port microUSB
- camera foto 5 MP, rezoluţie maximă 2592 x 1944 pixeli
- modul GPS cu suport A-GPS
- sistem de operare Android 2.1 Eclair
- dimensiuni 106.8 x 60.4 x 12 mm, greutate 118 grame
Design şi construcţie

Wildfire, un touchscreen cu design clasic de la HTC
Designul adoptat de HTC pentru modelul Wildfire nu este unul extravagant, ci se încadrează în stilul întâlnit la cea mai mare parte a terminalelor touchscreen.
Display-ul este de tip touchscreen capacitiv şi are o diagonală de 3.2”, însă rezoluţia este limitată la numai 240×320 pixeli, formulă regăsită de regulă pe telefoanele non-touchscreen. În plus, display-ul este multitouch şi beneficiază de accelerometru. Ecranul este acompaniat de prezenţa a patru butoane accesibile prin intermediul touchscreenului (home, meniu, back şi search), precum şi de trackpadul pe care taiwanezii l-au adoptat recent.
Sub carcasa se regăseşte un procesor Qualcomm MSM7225, care rulează la o frecvenţă de 528 MHz, o performanţă de nivel mediu din acest punct de vedere, iar fanii muzicii vor fi încântaţi să utilizeze jack-ul de 3.5 mm. Memoria internă atinge 384 MB, însă aceasta poate fi extinsă prin intermediul cardurilor microSD.

Spatele telefonului adunde camera foto de 5 MP
Conectivitate
Ca orice smartphone touchscreen care se respectă, HTC Wildfire este dotat cu toate tehnologiile disponibile pe piaţa în privinţa conectivităţii. Astfel, conectarea la internet se poate realiza atât prin tehnologie 3G cu viteze HSDPA 7.2 Mbps, cât şi prin wireless, iar în cazuri de extremă urgenţa (şi acoperire GSM) se poate opta pentru GPRS şi EDGE. Transferul local de fişiere este disponibil prin portul bluetooth, în timp ce o altă caracteristică ce poate fi trecută la acest capitol este prezenţa unui port miniUSB 2.0.
Camera foto
HTC Wildfire mizează pe o cameră foto de 5 MP, ce oferă o rezoluţie maximă de 2592 x 1944 pixeli. Facilităţile oferite de acestea nu sunt foarte numeroase şi se rezumă la auto focus, LED flash, detectarea fetei şi geo-tagging prin intermediul GPS-ul cu funcţie A-GPS integrat în smartphone. Camera poate înregistra şi clipuri video, însă rezoluţia acestora nu a fost specificată de producător.
Sistem de operare

FriendStream este aplicatia care permite gestionarea facila a conturilor de pe retelele sociale
HTC Wildfire este motorizat de sistemul de operare Android 2.1 Eclair dezvoltat de Google , iar acesta este acompaniat de interfaţa grafică proprietară HTC Sense. În plus, la acest capitol se remarcă aplicaţia dedicată conectării facile la reţelele sociale precum Facebook, Twitter şi Flickr. Din păcate, experienţa utilizării unui sistem de operare Android pe touchscreen-uri cu diagonale de 3.2” nu a fost foarte plăcută, mai ales că rezoluţia este limitată la 240×320 pixeli, motiv pentru care nici Wildfire nu va face excepţie la acest capitol.
Autonomie
HTC Wildfire mizează pe un acumulator Li-Ion cu o capacitate de 1300 mAh, care promite aproape 8 ore de convorbiri şi un timp de standby de 480 ore în reţeaua 2G şi 690 de ore în reţeaua 3G.
Disponibilitate şi preţ
Noul terminal HTC se doreşte a fi un touchscreen performant cu un preţ mediu, accesibil unui număr mai mare de clienţi. Wildfire va fi disponibil în patru culori pentru un preţ estimat la 300 de euro, apariţia în magazine fiind programată pentru trimestrul 3 al anului.