GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Nokia C6 – smartphone performant, dar cu sechele

Autor: Echipa Giz.ro

Segmentul smartphone-urilor touchscreen cu tastatura full-QWERTY devine din ce în ce mai competitiv, pe măsură ce diverşi producători lansează astfel de terminale. Nokia nu putea lipsi de la această petrecere şi, chiar dacă dispune deja în ofertă de telefoane high-end de acest tip, ducea lipsă de un terminal dedicat masei largi de utilizatori.

Cu alte cuvinte, din oferta Nokia lipsea un touchscreen cu tastatura full-QWERTY la un preţ accesibil, iar modelul Nokia C6-00 vine să acopere exact această zonă. Dacă producătorul finlandez a reuşit într-adevăr să introducă în magazine un competitor puternic în acest segment vom afla împreună pe parcursul testului de anduranţă efectuat de Giz.

Pentru început, iată plusurile şi minusurile lui Nokia C6-00:

Ce mi-a plăcut

 • tastatura QWERTY este uşor de utilizat
 • browserul are suport pentru tehnologia Flash
 • hărţile Ovi Maps sunt exacte şi utilizarea lor nu necesită conectarea la internet
 • calitatea funcţiilor multimedia este bună: camera foto, player audio-video, radio
 • autonomia acumulatorului este peste medie

Ce nu mi-a plăcut

 • vizibilitatea display-ul este foarte slabă în lumina directă a soarelui
 • sistemul de operare este depăşit
 • pentru editarea documentelor trebuie cumpărată o aplicaţie suplimentară
 • telefonul nu se poate încărca prin portul microUSB

Să aruncăm o privire sumară şi asupra caracteristicilor tehnice:

 • display TFT touchscreen rezistiv cu diagonală de 3.2” şi rezoluţie 360 x 640 pixeli
 • procesor ARM 11 cu frecvenţa de 434 MHz
 • memorie internă 240 MB plus card microSD de 2 GB inclus în pachet
 • conectivitate: 3G (HSDPA 3.6 Mbps), Wi-Fi 802.11 b/g, microUSB, GPRS, EDGE, bluetooth, microUSB
 • GPS cu suport A-GPS
 • cameră foto de 5 MP şi cameră foto secundară
 • sistem de operare Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5
 • dimensiuni 113 x 53 x 16.8 mm, greutate 150 grame

Design şi construcţie

C6-00, touchscreen-ul cu tastatura QWERTY de la Nokia

Când vrei să implementezi o tastatură QWERTY pe un telefon touchscreen este evident că trebuie să faci anumite compromisuri de design. Nokia s-a descurcat însă mai mult decât onorabil, întrucât C6-00 are un aspect robust şi o priză bună în mână. Chiar dacă cele 150 grame s-au simţit destul de neplăcut iniţial, pentru că  în mod obişnuit utilizez un telefon aflat “la dietă”, m-am acomodat rapid cu terminalul şi nu am avut probleme majore din acest punct de vedere.

Evident, partea frontală a telefonului este dominată de display-ul TFT de 3.2” capabil să afişeze până la 16 milioane de culori. În schimb, rezoluţia este de numai 360 x 640 pixeli, net inferioară celei oferite de alte telefoane din gamă, însă una obişnuită pentru platforma Symbian v9.4.

Sub display se regăsesc doar trei taste, dintre care două dedicate primirii şi, respectiv, respingerii apelurilor. Între acestea se regăseşte tasta de meniu.

Tastatura QWERTY

Tastatura QWERTY, unul dintre punctele forte ale lui Nokia C6-00

Unul dintre lucrurile care mi-a plăcut cel mai mult la Nokia C6-00 a fost tastatura QWERTY. Ca jurnalist care scrie texte de mii de caractere zilnic, am apreciat confortul de utilizare generat de tastele suficient de mari dispuse pe 4 rânduri. Este adevărat că tastele de pe primul rând sunt mai dificil de utilizat la început din cauza apropierii de corpul central al telefonului, însă vorbim doar despre un lucru de obişnuinţă.

În plus, în partea dreaptă există un D-pad, util pentru navigarea prin opţiunile SMS-ului sau e-mailului scris. Asta pentru că, uneori, utilizarea tastelor convenţionale poate fi mai rapidă decât utilizarea propriu-zisă a touchscren-ului.

Sistemul de operare

După ce am văzut cum arată Nokia C6-00, a venit momentul să pornim telefonul, bazat pe sistemul de operare Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5. Aici, în funcţie de experienţă, lucrurile stau complet diferit.

Ca utilizator de Symbian OS 9.1 3rd edition pe telefonul personal, Nokia C6-00 nu aduce aproape nimic nou în materie de sistem de operare. Practic, Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5 reprezintă doar un clasic sistem de operare Symbian portat pentru dispozitivele touchscreen. Rezultatul însă este relativ dezamăgitor şi este comparabil cu un joc de consola portat neglijent pe PC. Cel mai deranjant este scroll-ul haotic şi, mai ales, lent, dar şi necesitatea de a da click de două ori pe un item din meniu, dacă acesta este afişat sub formă de listă.

Te poţi obişnui relativ uşor cu acest proces dacă faci tranziţia de la clasicele sisteme de operare Symbian, însă dacă ai avut ocazia să utilizezi frecvent Android sau iPhone OS atunci Symbian-ul prezent pe C6-00 ţi se va părea depăşit. Şi nu ai greşi foarte mult, mai ales că această versiune nu mai este disponibilă pe telefoanele Nokia, fiind înlocuită de noul Symbian^3.

Sistemul de operare Symbian 9.4 este depasit de rivali la aproape toate capitolele

Evident, ecranul de pornire este personalizabil şi aici îţi poţi pune scurtături pentru 5 widget-uri folosite frecvent. Paleta de opţiuni este foarte largă şi include calendarul, playerul audio sau diverse aplicaţii, inclusiv cele cu acces la internet, precum aplicaţiile integrate pentru Facebook sau HI5.

Una dintre facilităţile care mi-a plăcut cel mai mult este Favorite Contacts, care face exact ce sugerează numele: practic, îţi poţi crea o mini-agendă numai cu datele de contact ale persoanelor importante. Foarte util, în condiţiile în care fiecare dintre noi are o agendă cu câteva sute de contacte.

Aplicaţii şi Ovi Store

Aplicatiile se regasesc intr-un meniu special

Nokia C6-00 vine cu numai câteva aplicaţii preinstalate, iar cel mai mult mi-a plăcut World Traveler, aceasta oferind informaţii despre vreme, cursuri valutare şi o hartă a lumii. Există şi aplicaţii pentru Facebook, MySpace, Shazam, Friendster şi hi5, lipsind exact aplicaţia pentru singura reţea socială pe care o folosesc: Twitter. Mi-a mai trecut însă dezamăgirea când am navigat pe aplicaţiile Bloomberg şi AP Mobile, foarte utile când vrei să afli cum merg lucrurile în lumea bună.

Pentru alte aplicaţii trebuie să apelaţi la Ovi Store. Spectrul de aplicaţii şi jocuri este deja destul de bogat, iar Ovi Store este în plină creştere. Descărcarea aplicaţiilor se face uşor, însă multe dintre ele sunt contra-cost. Mi-a plăcut că preţurile sunt afişate în lei, iar multe dintre aplicaţii costa sub 10 lei. Mai puţin cea dedicată editării fişierelor de tip Office, care mi-ar fi plăcut să fie preinstalată şi disponibilă gratuit.

Internet

Nokia a făcut câţiva paşi înainte în privinţa browserului preinstalat, motiv pentru care navigarea pe internet a devenit mai uşoară şi mai plăcută. Funcţiile acestui sunt destul de avansate pentru marea masă de utilizatori, printre acestea figurând un popup blocker, un RSS reader sau un password manager. De asemenea, şi viteza de încărcare a paginilor este una decentă pe cele mai multe site-uri, mai puţin pe cele “bogate” în bannere publicitare. Mici probleme am întâmpinat la zoom, întrucât acesta nu se realizează perfect şi necesită scrolling suplimentar.

Browserul are suport şi pentru Flash, motiv pentru care clipurile de pe Youtube pot fi vizualizate fără probleme, chiar dacă rezoluţia telefonului necesită o micşorare a ferestrei.

În ansamblu, browserul integrat se achita bine de sarcini, însă dacă nu eşti mulţumit poţi apela oricând la alternative, iar Opera Mini sau Opera Mobile sunt doar două dintre acestea.

GPS şi Ovi Maps

Ovi Maps. Sau cum sa te ghidezi prin oras fara conexiune la internet

Sistemul GPS funcţionează în strânsă legătură cu Ovi Maps, pachetul de hărţi disponibile gratuit pe modelul C6. Localizarea s-a efectuat în aproximativ 90 de secunde atunci când aplicaţia este lansată la rece, iar vizualizarea poziţiei se poate realiza în 2D, 3D, din satelit sau prin combinarea a două dintre cele trei. De asemenea, mi-a fost foarte uşor să stabilesc o rută pentru mersul pe jos, pentru că există şi o astfel de funcţie.

Cel mai mult mi-a plăcut însă simplă posibilitate de a utiliza Ovi Maps fără să mă conectez la internet, în timp ce telefoanele Android necesită conectare la Google Maps.

Camera foto şi video

Principalele functii ale camerei foto de 5 MP

Nokia C6-00 se descurcă bine şi la capitolul foto-video. Camera foto de 5 MP permite o rezoluţie maximă de 2592×1944 pixeli şi include numeroase facilităţi şi opţiuni, printre care am remarcat setarea a 3 valori ISO, contrastul, luminozitatea sau balansul de alb. Pentru flash există o scurtătură uşor accesibilă în meniul principal al camerei.

Pentru o cameră de 5 MP, calitatea imaginilor este bună, fapt remarcat inclusiv la utilizarea setărilor standard ale camerei. Iată câteva exemple:

Click pentru vizualizare la dimensiunea originala

Click pentru vizualizare la dimensiunea originala

Mă aşteptam ca la capitolul clipuri video să fiu dezamăgit, însă şi aici am fost plăcut impresionat de calitatea rezultatelor. Clipurile se înregistrează la o rezoluţie VGA cu 30 de cadre pe secundă, însă imaginea arată foarte bine pe display-ul telefonului. Pentru cei interesaţi, am uploadat un clip în format MP4 aici.

Player audio-video şi radio FM

Playerul audio al lui Nokia C6-00 este intuitiv, iar calitatea este bună. Partea bună este că player-ul poate fi minimizat în background, adică am ascultat bună în timp ce am “butonat” telefonul. Playerul video nu are suport nativ pentru codecurile DivX sau Xvid, însă acest lucru se rezolvă rapid prin aplicaţiile disponibile în Ovi Store. De asemenea, interfaţa radio-ului este intuitivă şi uşor de utilizat, beneficiind şi de suport RDS.

Autonomie

Smartphone-urile de ultimă generaţie pot fi utilizate fără reîncărcare pentru aproximativ o zi, datorită numeroaselor facilităţi de care dispun. Tocmai de aceea, am fost plăcut impresionat când am constatat că Nokia C6-00 a rezistat două zile şi jumătate, e drept, într-un ritm de utilizare mai degrabă modest: 30 de minute de convorbiri, două ore de navigare pe internet, câteva poze şi navigare obişnuită prin meniu. Pe de altă parte, dacă aş fi ascultat muzică timp de câteva ore zi probabil că nu aş fi încheiat a doua zi fără să-l încarc.

Tot la acest capitol am remarcat că nu pot încărca telefonul prin portul microUSB.

Rivali

Oricât ar părea de ciudat, concurenta în segmentul telefoanelor touchscreen cu tastatură QWERTY nu este foarte acerbă. De fapt, acest lucru nici nu ar trebui să ne mire, întrucât alăturarea touchscreen – QWERTY este mai puţin interesantă pentru clienţi.

Probabil cel mai important rival pentru Nokia C6-00 este Sony Ericsson XPERIA X10 mini pro, care pentru acelaşi preţ oferă aproximativ aceleaşi performanţe, cu precizarea că display-ul este mai mic. Totuşi, acesta are avantajul sistemului de operare Android.

Un alt rival de temut este Motorola Backflip, sensibil mai ieftin, care soseşte tot cu sistem de operare Android. Nu în ultimul rând, fanii Symbian se pot îndrepta şi spre Sony Ericsson Vivaz Pro, care are de asemenea un preţ asemănător.

Concluzii

Dacă vrei un smartphone cu tastatura QWERTY, Nokia C6-00 este una dintre soluţiile la care poţi să apelezi, la un preţ ce oscilează între 1100 – 1200 lei în magazinele de comerţ electronic din România. Asta însă numai dacă eşti dispus să accepţi defectele unui sistem de operare care a fost deja “îngropat“ de Nokia. În caz contrar, ai câteva alternative pentru Android.

Iar dacă preţul ţi se pare cam ridicat, aşa cum mi s-a părut şi mie, te poţi orienta spre touchscreen-uri fără tastatura QWERTY. Aici, oferta este mult mai bogată, iar preţul coboară bine sub 1000 lei.

19 comentarii

 1. ockiu

  22 iunie 2011 la 14:14

  poate ma lamuresti cum anume poti folosi hartile de pe c6-00 fara conexiune la net. Mie nu mi-a mers.
  Personal sunt extrem de dezamagit de el – la 5m de sursa wifi pierde semnalul – e ok sau are telefonul meu ceva.

 2. ella

  6 octombrie 2011 la 14:10

  la fel si eu,sunt cam dezamagita de el,din mai multe puncte de vedere. totusi,vreau sa vorbesc cu posesori nokia C6 care stiu sa il foloseasca,am cateva nelamuriri. ma puteti gasi la id-ul ella_yo24.

 3. simplu_cetatean

  23 decembrie 2011 la 17:23

  Te mai pot ajuta eu pentru ca am exploatat tel meu la singe si cam stiu ce se poate scoate din el si ce nu. Din pacate nu stau pe mess si nu am cont pe retelele socializare desi, culmea ironiei, C6 a fost facut pt asa ceva. :))
  Astept intrebari.

  • ella

   6 ianuarie 2012 la 21:26

   buna simplule cetatean! :) scrisesem odata ce aveam sa te intreb,dar nu mi-a afisat comentariul,nu stiu de ce,asa ca acum tre’ s-o iau de la capat,uoff.. o sa iti spun mai schematic,sper sa intelegi. asa..
   prima data te intrebasem daca la tine merg si alte video-uri dp diverse site-uri,in afara de youtube.cand e sa apas sa vad un video ,imi arata f-ul ala de la flash player,iar daca dau sa-l instalez imi spune ca nu am tel compatibil.sau doar youtube merge?
   in al 2lea rand nu merge sa-mi setez un wallpaper animat,sau tema.asa separat merge,se misca,dar cand il setez pe ecran ,numai,ramane fix.
   iar a 3a problema e despre wi-fi.. ce-i ala wi-fi? :D . am vrut sa descarc harti ‘pt folosirea offline a telefonului’ ,si cand am apasat download imi scria ‘no wi-fi network available.configure a wi-fi acces point’. unde sa gasesc setarile astea? sunt pe cosmote,in caz ca e importanta reteaua.
   cam astea sunt problemele mele deocamdata,sper sa ma poti ajuta! o seara buna! pa pa!

 4. simplu_cetatean

  29 decembrie 2011 la 15:26

  1) Incep cu mess-ul
  Cum se cheama exact programelul?
  In nici un caz telefonul nu a venit cu program pt mess instalat.
  Asta numai daca nu ai luat telefonul de nou.
  Dupa ce imi spui cum se cheama programelul am sa-l probez si si apoi pot veni cu o solutie.
  Am deja un programel solutie alternativa care merge f bine pe conturi de mess, twitter, chat facebook la un loc dar pina nu vad despre ce e vorba la tine n-am sa pomenesc de el. Asta ca sa nu ma acuzi ca iti impun vreo aplicatie.
  2) Facebook
  Nu am cont de Facebook si ca atare l-am dezinstalat de cum am cumparat telefonul.
  Nu vad de ce nu ti-ar merge.

  • simplu_cetatean

   2 ianuarie 2012 la 18:07

   Asa…s-o luam pe rind:
   1) Pentru Mess este aplicatie separata pe Ovi Store.
   Am incercat-o dar nu merge.
   Nu recunoaste user sau parola.
   E o porcarie din toate punctele de vedere: grafica, functionarea touch-ului etc.
   Am dat-o jos fara drept de apel.
   2) Tot pe Ovistore este si aplicatie separata pentru Facebook, mai precis Facebook chat tot pe Ovistore si banuiesc ca aia e aplicatia care ai gasit-o pe pe telefon cind ti l-ai luat.
   Pe asta n-am incercat-o pt ca nu am cont pe Facebook si nici n-am de gind sa-mi fac.
   Ma tem ca iti da aceeasi eroare asa cum mi-a da si mie pe mess.

   Ca sa iti rezolvi problema la cele 2 puncte mai sus exista o aplicatie Nimbuzz care administreaza toate conturile in acelasi loc (google, mess, windows live, facebook, twitter, myspace etc etc).
   L-am instalat si-l folosesc de vreo citeva luni. Merge brici! F multumit de el.
   Are tot ce-i trebuie.
   Am pus un link: http://www.nimbuzz.com/en/index/
   Ti-l poti pune pe tel in 2 moduri:
   – dai nr de tel pe site si primesti link prin sms.
   Mergi de pe telefon, download-ezi si il instalezi.
   – iei kit-ul de pe site si il dai jos pe pc-ul tau, conectezi tel la PC si apoi iti instalezi aplicatia prin Nokia PC suite sau pur si simplu pui fisierul *.sis in telefon si il executi de acolo.
   Dupa instalare deschizi aplicatia si iti faci un cont pe Nimbuzz.
   Dupa ce ai intrat in cont ai lista de aplicatii (Mess, Facebook, Twitter etc.) de unde iti alegi in ce cont vrei sa intri la care dai user-ul si parola cu care intri pe fiecare din ele.
   3) E-mail
   Merge perfect!
   Setare usoara pentru ovi mail, yahoo, gmail, hotmail, mail for exchange etc.
   Tutorial de setare conform link mai jos:
   http://www.nokia.com/ro_ro/phones/support
   Trebuie sa-ti mearga.
   Spor la treaba!

 5. simplu_cetatean

  3 ianuarie 2012 la 15:18

  Am uitat sa-ti spun ca pt accesare mail iti trebuie un acces point wi-fi sau reteaua de tel mobila care permite transfer de date …asta daca ai internet inclus in abonament.
  De ex daca esti pe Orange iti poti lua setarile la internet de aici:
  https://www.orange.ro/setari-telefoane/
  Nu sunt inreteaua Vodafone sau Cosmote si deci nu am aplicat.
  La wi-fi e aiurea pt ca daca e configurat cu restrictii e posibil sa nu-ti mearga mail si banuiesc ca de asta nu-ti merge.
  Oricum nu recomand verificarea mailurilor utilizind orice wi-fi care il gasesti liber.
  Securitatea e-mailurilor nu este garantata.

  Eu zic ca cu ce ti-am dat nu are cum sa nu-ti mearga.
  Bafta!

 6. eu

  6 ianuarie 2012 la 21:04

  bun

 7. jerry

  11 ianuarie 2012 la 10:26

  Detin un nokia c6 si sunt foarte dezamagit…
  In primul rand conectarea la ovi maps se face extrem de greu…am mers 3 ore cu masina si tot nu mi-a gasit pozitia…
  Pe internet nu pot sa deschid mai multe pagini pt k imi spune k nu am memorie…de exemplu pe trilulilu nu pot sa intru pt k nu am memorie, kiar si pe „magazin OVI” sunt probleme…dupa ce rasfoiesc cateva pagini imi iese si imi spune sa mai inchid niste aplicatii(si nu are nici o aplicatie deschisa)
  La capitolul apel cu imagine sta foarte prost, pentru ca incarca imaginea foarte greu si k sa o incarce imi opreste soneria…
  sunt foarte dezamagit de acest telefon mai ales k l-am trimis de 4 ori la garantie si a venit tot la fel….

  • ella

   25 ianuarie 2012 la 15:30

   Jerry.. cam problemele astea le am si eu,in afara de cele enumerate mai sus.. conectarea la ovi maps e adevarat ca se face greu,dar pan-la urma se face,pai nu? probabil era ceata afara cand mergeai tu cu masina:) de memorie pe internet la fel imi spune si mie,din pacate.. si sa numai pun faptul ca uneori imi iese din browser asa aiurea,brusc,chiar si cu opera.asta e chiar ff enervant.la capitolul apel cu imagine nu l-am folosit niciodata pentru ca nu mi-a mers,nu stiu daca din cauza la al meu sau la celalalt telefon.am vazut ca trebuie sa-i bag niste setari acolo,poate mi le lasi si mie aici pe site.. eu sunt mai dezamagita ca am dat prea mult pe el,mai ales ca l-am luat imediat cum a aparut pe piata. si ca sa inchei cu ceva pozitiv despre el pot sa spun ca este un telefon super cool,frumos ca aratare,eu il am de atata timp si inca nu m-am plictisit de el.mai ales ca telefoane de genul asta touch plus qwerty nu prea am vazut sa arate asa de bine! iar problemele lui sunt minore.. important e ca e un telefon destept,are de toate! o zi buna tuturor!

   • Gabriel

    29 iulie 2012 la 13:11

    La fel patesc si eu cu C6. Se conecteaza extraordinar de greu la GPS (minim 40 de minute), iese din browser foarte des si in plus de 2 zile nu mai aud in casca. I-am cumparat o casca noua si am schimbat-o aseara. A mers foarte ok iar acum de dimineata iar nu se mai aude.

    Telefonul are doar 1 AN

 8. simplu_cetatean

  26 ianuarie 2012 la 18:34

  Dragi admini,
  De ce nu mi-a aparut ultima postare ca raspuns pt Jerry?
  Erau niste sugestii, solutii la problemele lui de care cu siguranta ar fi fost interesat si poate nu numai el.

  • Daniel Popescu

   27 ianuarie 2012 la 11:22

   Salut, nu am gasit un alt comentariu cu aceeasi adresa de e-mail in sectiunea de comentarii, nici macar in Spam…

  • jerry

   4 februarie 2012 la 01:27

   dak vrei kiar am nevoie de ajutor…da-mi raspuns pe mail la all4_jerry arond yahoo . Com

 9. gye88

  19 februarie 2012 la 19:07

  telefonu e varza, inca din prima saptamana cum lam luat a inceput sa se stinga singur, de ce imi era frica nu am scapat nici la C6-00, daca vorbesc , sau ma conectez la internet, ori se blocheaza, ori se opreste,

 10. dobre

  29 mai 2012 la 02:49

  asi putea schimba cumva simbianul asta de kkt sau asi putea instala android pe el?

  • simplu_cetatean

   25 august 2012 la 09:24

   Nici o sansa.
   C6-00 cu symbian S60v5 moare.
   Au aparut update-uri cu Symbian Belle numai pt C6-01 din gama asta Nokia C6.
   Procesorul lui C6-00 este modest (400 MHz) si cei de la Nokia nu au dezvoltat Belle pt ca la configuratia pe care o are nu duce.
   Trebuie sa te multumesti cu ce ai, daca-l mai ai….

 11. alt cetăţean

  16 septembrie 2012 la 09:54

  dragi oameni, nu va da eroarea aia cu memoria degeaba. Eroarea aia o da pentru ca memoria telefonului e destul de mica si daca mai ai si cateva aplicatii instalate pe el, cu atat mai rau. Eu am un card de memorie(surprinzator, de 4 gb) si incerc sa-mi mentin memoria telefonului libera. De cand am cardul imi merge foarte bine. Cu ovi maps nu am avut treaba pentru ca am intrat odata in aplicatie si cand am vazut cat de greu se incarca m-am enervat plus ca nu am harti instalate din cate mi-am dat seama. In schimb am alte probleme la care as dori sa ma ajutati. De exemplu, youtubeul a mers la inceput dar am facut eu o prostie(cred) si acuma imi da eroare cand incearca sa se conecteze la asa zisul sever si emailul nu-mi merge deloc, sunt pe vodafone deocamdata si banuiesc ca asta e problema, nu? Tin sa mentionez ca nu mi-am facut nici o setare pentru email.

 12. x

  9 ianuarie 2014 la 20:57

  Nu stiu daca o sa imi mai raspunda cineva la un subiect atat de vechi, dar eu tot incerc. De cateva zile, cand il porneam, imi arata ”eroare sistem”. Aseara vorbeam cu cineva prin mesaje, folosind tastatura si, dintr-o data, cand l-am glisat sa raspund la mesaj, ecranul s-a innegrit si telefonul s-a blocat. Am facut clasica manevra: i-am scos bateria, i-am bagat-o la loc, l-am repornit. Toate bune si frumoase pana cand am incercat sa raspund in acelasi fel la mesaj. Am patit la fel, asa ca am repetat manevra cu bateria. L-am pornit din nou si am glisat tastatura fara a o debloca in prealabil. A fost ok, tastatura functiona. Asta pana cand i-am glisat tastatura (i-am inchis-o, cum sa zic), iar telefonul s-a blocat din nou… Ma intreb daca are vreo legatura cu ”eroarea in sistem”. Are rost sa il duc la un service? Bine, la mine in oras sunt si serviceurile de tot rahatul, deci nu stiu ce sa zic , daca am vreo sansa sa il recapat ca in zilele lui bune :))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri