GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro: si mic si performant

Autor: Echipa Giz.ro

Sony Ericsson demonstrează din plin că „boala” de a lansa modele de telefoane aproape identice afectează în continuare segmentul telecomunicațiilor, fără ca vreun leac să apăra la orizont.

De data aceasta vorbim despre Xperia X10 Mini Pro, care așa cum sugerează și numele are foarte multe lucruri în comun cu Xperia X10 Mini. Sufixul Pro își găsește justificarea prin implementarea unei tastaturi full-qwerty, de altfel singura diferență față de „fratele” său geamăn.

Aceasta a modificat dimensiunile și greutatea, care au ajuns la 90x52x17 mm și, respectiv, 120 de grame. În rest, specificațiile tehnice sunt identice:

  • display touchscreen TFT de 2.55″, cu rezoluție 240×320 pixeli și 16 milioane de culori
  • procesor Qualcomm MSM7227 cu frecvență de 600 Mhz
  • memorie internă 128 MB, card microSD de 2 GB inclus în pachet
  • conectivitate: 3G (HSDPA 7.2 Mbps și HSUPA 2 Mbps), GPRS, EDGE, bluetooth
  • cameră foto de 5 MP, rezoluție maximă 2560×1920 pixeli
  • modul GPS cu suport A-GPS
  • sistem de operare Android 1.6

Design și construcție

X10 Mini Pro are tastatura qwerty, dar rezultatul nu este tocmai elegant

Așa cum am remarcat și în cadrul „fratelui” său, formatul compact pe care îl propune Xperia X10 Mini Pro are un preț foarte mare: display-ul touchscreen are o diagonală de numai 2.55″, iar rezoluția de 240×320 pixeli este departe de cerințele actuale ale oamenilor de afaceri. Pasionații e-mail-urilor pe mobil ar trebui să se bucure de tastatura full-qwerty, dacă aceasta nu ar veni cu două dezavantaje. În primul rând, tastele sunt foarte mici și pătrățoase, întrucât lungimea telefonului este mult mai mică decât cea întâlnită la smartphone-urile obișnuite. În al doilea rând, simpla existență a tastaturii face că grosimea telefonului să crească, iar aspectul general are inevitabil de suferit în combinație cu lungimea mică a gadgetului.

Camera foto prezentă pe partea posterioară a aparatului nu oferă nimic nou, fiind practic identică cu cea de pe Xperia X10 Mini: senzor de 5 MP, rezoluție maximă de 2560×1920 pixeli și câteva facilități mai degrabă comune, cum ar fi autofocus, flash și geo-tagging.

X10 Mini Pro are un aspect butucanos din cauza tastaturii full-qwerty

Software

Xperia X10 Mini Pro se bazează pe interacțiunea cu utilizatorul prin sistemul de operare Android 1.6 dezvoltat de Google. Alegerea acestei versiuni reprezintă un mister în contextul în care Android 2.1 a fost lansat cu ceva timp în urmă. Nu lipsesc aplicațiile pentru vizualizarea fișierelor de tip Office sau cele de tip Google Maps, care utilizează receptorul GPS cu suport A-GPS inclus printre dotări. De asemenea, este prezentă și aplicația Timescape, care permite înglobarea prietenilor de pe rețelele sociale precum Twitter sau Facebook într-un singur loc.

Conectivitate

Un telefon cu tastatură QWERTY este didicat utilizatorilor care scriu intensiv e-mail-uri, astfel că o conexiune performantă la Internet devine obligatorie. Xperia X10 Mini Pro stă foarte bine la acest capitol și oferă tehnologii precum 3G, wireless, GPRS sau EDGE, utilizatorul având astfel posibilitatea de a selecta cea mai bună opțiune în funcție de locație și buget.

Autonomie

Acumulatorul Li-Polimer ar trebui să asigure 4 ore de convorbiri sau până la 285 de ore în standby, potrivit datelor oficiale furnizate de producătorul japonezo-suedez. Valorile sunt relativ mici dacă luăm în calcul display-ul de diminesiuni reduse și faptul că acestea sunt obținute în condiții ideale.

Concluzii

Display-ul redus, grosimea destul de mare și sistemul de operare oarecum depășit sunt câteva dintre motivele pentru care Xperia X10 Mini Pro nu va deveni un best-seller. Cu toate acestea, utilizatorii care caută un telefon cât mai mic cu tastatură qwerty vor lua în calcul și acest telefon, care își va face debutul în magazine în cursul lunii aprilie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri