GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Samsung Galaxy S2 I9100 – un nou nivel pentru smartphone-uri

Autor: Echipa Giz.ro

Telefoanele touchscreen apărute recent pe piaţă beneficiază de display-uri din ce în ce mai performante şi mai mari, iar Samsung Galaxy I9100 S II prezentat în premieră la Mobile World Congress nu face nici el excepţie.

În plus, noul gadget propus de sud-coreeni înfăţişează numeroase alte dotări tehnice de vârf, care poziţionează produsul pe unul dintre primele locuri din acest punct de vedere. Iată principalele caracteristici tehnice ale sale:

  • display touchscreen capacitiv Super AMOLED Plus cu diagonală de 4.3” şi rezoluţie 480×800 pixeli
  • procesor ARM Cortex-A9 dual core tactat la 1 GHz şi unitate grafică Mali de 400 MHz
  • memorie 1 GB RAM, stocare internă 16 GB sau 32 GB plus slot microSD
  • conectivitate: 3G (HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps), Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, GPRS, EDGE, bluetooth 3.0, microUSB
  • cameră foto de 8 MP cu înregistrare video în format HD 1080p şi cameră foto secundară
  • GPS cu funcţie A-GPS
  • sistem de operare Google Android 2.3 Gingerbread
  • dimenisiuni 125.3 x 66.1 x 8.5 mm, masa 116 grame

Construcţie şi design

Samsung ataca piata smartphone-urilor cu un nou high-end

 

Cele mai multe touchscreen-uri arată în mare parte la fel, însă noul Samsung Galaxy I9100 S II seamănă izbitor la design cu iPhone 4. Telefonul beneficiază de o singură tastă fizică amplasată central sub display-ul generos, în timp ce partea din spate are un design texturat, iar camera foto este amplasată central cu logo-ul megapixelilor evidenţiat într-un mod nu tocmai elegant, în stilul clasic Samsung.

Dotări tehnice

Lucrurile arată şi mai bine la capitolul dotări tehnice, în special în privinţa display-ului. Vorbim despre un touchscreen capacitiv Super AMOLED Plus despre care Samsung afirma că este cea mai bună tehnologie pentru display-uri, care oferă o rezoluţie de 480×800 pixeli la diagonală de 4.3”.

Noul smartphone Samsung este util chiar si pentru jocuri

 

Chiar dacă platforma Nvidia Tegra câştiga tot mai mult teren, telefonul funcţionează pe baza unui procesor ARM Cortex-A9 dual core tactat la 1 GHz, ajutată însă de o unitate grafică Mali cu frecvenţa de 400 MHz şi 1 GB memorie RAM. În funcţie de versiunea aleasă, stocarea internă este de 16 GB sau 32 GB, la care se adăugă un slot pentru carduri microSD.

Orice smartphone care se respectă trebuie să dispună de toate tehnologiile moderne când vine vorba de conectivitate, iar Galaxy I9100 S ÎI nu face excepţie: 3G, wireless, EDGE sau GPRS sunt tot atâtea modalităţi de conectare la internet, la care se adăugă tehnologia bluetooth în versiunea 3.0 şi portul microUSB.

De asemenea, camera foto are o capacitate de 8 MP şi funcţii precum autofocus, LED flash, geo-tagging, detectarea fetei şi a zâmbetului sau stabilizare a imaginii. Totuşi, principala caracteristică rămâne posibilitatea de a înregistra clipuri video în format full-HD 1080p cu 30 de cadre pe secundă. În plus, există şi o cameră foto secundară de 2 MP.

Din punct de vedere al sistemului de operare, gadgetul mizează pe puterea lui Google Android 2.3 Gingerbeard, ale cărui funcţii pot fi admirate şi în clipul prezentat de Samsung:

Nu în ultimul rând, telefonul dispune de mai multe tehnologii de protecţie anti-furt, inclusiv cele care permit blocarea accesului la anumite aplicaţii şi urmărirea dispozitivului prin GPS.

Disponibilitate şi preţ

Samsung Galaxy I9100 S ÎI este aşteptat în magazine până la sfârşitul lunii martie, la un preţ care nu a fost încă dezvăluit.

1 comentariu

  1. Allin

    10 aprilie 2011 la 18:23

    arata foarte frumos, impunator si inovator, imi place si il astept cu drag pentru a vedea ce poate live :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.

Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri