Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Programe pentru localizarea telefonului mobil – GPS, IMEI şi altele

Ultima modificare: 12 Sep 2017

În momentul în care din diverse motive rămâi fără dispozitivul indispensabil cu care vorbeşti zilnic, este vital să localizezi telefonul mobil pentru a avea o şansă să-l recuperezi.

Cel mai grav este atunci când ajungi acasă şi constaţi cu stupoare că nu ai telefonul în buzunar. Chiar dacă l-ai uitat pe undeva (la restaurant, prin taxi, la locul de muncă) sau vreo persoană “binevoitoare” te-a ajutat să scapi de el, sunt puţine şanse să-l mai recuperezi.

ANUNTURI

Chiar dacă telefonul în sine nu este foarte preţios (în special daca ai un feature phone) cu siguranţă datele personale, datele conturilor pe care le ai pe internet, contactele din agendă şi mesajele sunt importante. Cum cei mai mulţi nu fac back-up la acest tip de informaţii, “dezastrul” este inevitabil. Tot ce poţi face este să suni la operatorul GSM şi să ceri blocarea cartelei SIM ca să nu te trezeşti că au vorbit alţii la telefon pe banii tăi.

Din păcate, operatorii GSM din România nu oferă deocamdată soluţii pentru localizarea telefoanelor mobile. Cum speranţa moare ultima, există totuşi câteva soluţii pentru a localiza şi, eventual, a recupera telefonul de la cel care l-a găsit sau l-a furat.

Cu instrumentele corecte ai mari sanse sa-ti gasesti telefonul pierdut

Cu instrumentele corecte ai mari sanse sa-ti gasesti telefonul pierdut

Localizare telefon mobil după IMEI

Probabil te întrebi cum găsim un telefon furat dacă acesta nu dispune nici de receptor GPS şi nici de un sistem de operare care să-ţi permită instalarea unei aplicaţii speciale.

Soluţia universal valabilă indiferent de tipul telefonului pe care îl ai este utilizarea IMEI-ului. Acronim pentru International Mobile Equipment Identity, IMEI-ul este un cod unic de 15 cifre pentru fiecare telefon mobil din lume, pe care îl poţi afla prin trei metode:

 • tastezi codul *#06# pe telefon. Pe ecran apare codul IMEI
 • sub bateria telefonului, dacă modelul tău îţi oferă acces la acumulator
 • pe cutia în care a venit telefonul

În cazul în care îţi este furat telefonul, este recomandat să depui o plângere la poliţie în care să menţionezi, pe lângă circumstanţele incidentului, şi codul IMEI al telefonului. În plus, prezintă toate documentele legate de telefon (ambalajul original, factura etc), în măsura în care le deţii.

ANUNTURI

Conform legii, poliţia are dreptul de a localiza un telefon mobil declarat furat, însă numai după primirea acordului din partea procurorului şi a judecătorului care se ocupă de acest caz. Tot conform legii, judecătorul se pronunţă cu privire la această solicitare în maxim 48 de ore, astfel că pot trece chiar şi două zile până la începerea urmăririi telefonului.

După primirea celor două aprobări, poliţia poate localiza telefonul pe baza codului IMEI furnizat cu ajutorul operatorului de telefonie, lucru care sporeşte semnificativ şansele ca telefonul să fie găsit.

Teoretic, cu ajutorul codului IMEI, orice operator de telefonie are posibilitatea de a bloca un telefon mobil declarat furat. În practică, niciun operator din România nu apelează la aceasta metodă care ar face ca telefonul furat să fie inutilizabil şi care ar duce, implicit, la scăderea furturilor de telefoane.

Codul IMEI pentru un Samsung Galaxy Nexus

Codul IMEI pentru un Samsung Galaxy Nexus

Localizare telefon prin GPS

Cu excepţia telefoanelor foarte ieftine, aproape orice terminal mobil are încorporat un receptor GPS care îţi poate spune, cu o precizie mai mică sau mai mare, locul în care se află dispozitivul tău.

Este însă foarte important ca, atunci când încerci să utilizezi aceasta metodă pentru a localiza un telefon furat, terminalul să fie pornit şi să fie într-o zonă accesibilă pentru sateliţii GPS de pe orbita Pământului.

În plus, pentru localizare trebuie să apelezi la un serviciu suplimentar, care poate fi disponibil fie sub forma unei pagini de internet, fie sub forma unei aplicaţii.

Vom aborda cazul cel mai banal: ai un telefon relativ simplu, fără sistem de operare, dar care beneficiază de GPS şi are posibilitatea de a se conecta la internet.

Unul dintre cele mai simple moduri în care poţi afla localizarea telefonului este să foloseşti serviciul Google Latitude. Dezvoltat pentru a putea vedea unde se află prietenii tăi fără să-i mai suni, serviciul poate fi utilizat şi pentru monitorizarea propriei. Trebuie doar să intri de pe browserul telefonului tău pe site-ul Google Latitude, să te lochezi cu contul tău Google, să permiţi serviciului să-ţi localizeze poziţia şi să rămâi logat pe acest site.

ANUNTURI

În cazul în care îţi este furat telefonul, intri pe Google Latitudine de pe orice dispozitiv (PC, laptop, tabletă, telefon), te loghezi în cont şi accesezi opţiunea “View location history”, acolo unde poţi vedea pe unde s-a plimbat telefonul tău.

Este însă important să reţii ca acest truc funcţionează doar atât timp cât cel care a intrat în posesia telefonului tău nu şterge coockie-urile şi istoricul de navigare din browser şi nu resetează complet telefonul.

Aceasta metodă de localizare a telefonului prin satelit poate fi utilizată şi pe smartphone-uri cu Android, iPhone sau Windows Phone, însă este mai bine să foloseşti servicii specializate pe care ţi le prezentăm în continuare.

Google Latitude te poate ajuta sa-ti localizezi telefonul pierdut

Google Latitude te poate ajuta sa-ti localizezi telefonul pierdut

228 comentarii

 1. alexandru

  Decembrie 26, 2016 la 19:26

  cum pot sa imi localizesc tel ca mi lam pierdut este tot despre tel…

  • Calugareanu ion

   Ianuarie 14, 2017 la 12:49

   Lamperdut din buzunar

  • Dan

   Iunie 18, 2017 la 08:08

   google latitude este singura speranta
   sau codul de verificare IMEI dar numai la politie

   • Echipa Giz.ro

    Iunie 19, 2017 la 07:26

    Aplicatia Google Latitude nu mai este disponibila. Incearca varianta cu declararea furtului la politie.

 2. Lucian

  Ianuarie 20, 2017 la 01:04

  Nu ași putea sa-l localizez eu cu o Apk prin imei fără sa mai merg la politie? știe cineva vre-o Apk? ??

  • Rony

   Ianuarie 21, 2017 la 13:28

   cerberius cea mai buna aplicatie

 3. Bacriu elena

  Ianuarie 25, 2017 la 08:32

  Am resoftat telefonul s3 si imi spune cand vreau sa sun neinregistrat in retea. O fi de la imei ca nu corespunde cu cel dupa telefon cu cel instalat? Ce as putea face in aceast caz?

 4. Simian savi mariana

  Martie 8, 2017 la 18:58

  Am pierdut telefon samsung galaxi A5 2016

  • Aura Lacramioara

   Martie 14, 2017 la 20:14

   Aceeasi problema o am si eu … azi am pierdut acelasi telefon ca al tau … nu mai poti face nimic … am facut azi tot … efectiv tot …. si la politie … si nu a functionat… politia mi-a zis ca ei nu baga in seama asa ceva

   • Nelu

    Aprilie 3, 2017 la 17:02

    daca cineva de la politie ti-a spus asa ceva atunci spune tampenii si trebuie sa faci reclamatie impotriva acelui politist

 5. Simian savi mariana

  Martie 8, 2017 la 19:04

  Cum pot sami localizez trlefonul Samsung Galaxi A5am cutie tot bn

 6. Delia

  Martie 17, 2017 la 17:40

  Cum îmi pot găsii telefonul cu o aplicație buna?

 7. Daniel Dani

  Aprilie 8, 2017 la 17:11

  Nelu, Aura are dreptate. Am doua zile de cand mi s-a furat un A5. Mersul la Politie si timpul nostru pe care il pierdem sperand ca il vom gasi nu face decat sa ne consume si sa ne transforme in niste oameni care spera sa se intample ceva cand nimic nu mai depinde de noi. Oricum la cat de hoti suntem ca romani, politia nu face fata asa ca ne meritam soarta.

 8. Andrei

  Aprilie 21, 2017 la 11:27

  Tare

 9. Cristi

  Aprilie 26, 2017 la 06:52

  Recomanda cineva un program care sa-l instalez pe un LG sa-mi inregistreze traseele parcurse zilnic ?

  • Echipa Giz.ro

   Aprilie 26, 2017 la 07:50

   Cel mai simplu este sa activezi functia Location history in Google Maps. Intra in meniul Setting – Personal content – Location History

 10. Paul

  Aprilie 26, 2017 la 18:48

  Mi sa furat un s7 edge si nu mai stiu contul de google.mai am vreo sansa sa il gasesc cumva

  • Madalina

   Mai 6, 2017 la 15:44

   Si mie. Fix azi. Dar nu cred ca mai exista vreo sansa sa le gasim. Doar daca aveai cont samsungcloud sau ceva de genul.

  • Dan

   Iunie 18, 2017 la 08:12

   si eu am patit la fel ieri mi sa furat un edge plus in autobuz si am fost am declarat furtul la politie si luni se ocupa de caz cu localizare prin IMEI

   • Mariana Lacatus

    Iulie 2, 2017 la 23:39

    Dar Daca se rezolva cazul tau poti sa ma a juti si pe mine !!!ptr ca si eu am aceiasi problema ca ata , Dar nu mai ca politia nu asi face treaba cum trebuie

 11. Remalia

  Mai 27, 2017 la 13:57

  Îmi poate recomanda cineva un program pentru un iPhone 5s pierdut ? Mulțumesc !

 12. Jojo

  Iulie 1, 2017 la 19:40

  Am pierdut telefonul in casa acum 2 zile si tot nu il gasesc dar am aplicat la aceste metode si tot nu a mers

 13. Diana

  Iulie 6, 2017 la 10:28

  m-i s-a furat telefon s6 si am facut reclamatie la politie dar procuratura nu a dat voie sa urmareasca telefonul.

 14. Adryan

  August 10, 2017 la 21:38

  am perdut astazi telefonul si nu am codul de imei cum pot sal gasesc imi poate zice cineva?

 15. Adryan

  August 10, 2017 la 21:45

  cine poate sami zica cum sa deblochez un iphone4
  am uitat codu de deblocare si imi cere aitiunes

 16. Fărcaș Timea

  Septembrie 11, 2017 la 17:03

  Mi sa furat tel Samsung A3 am IMEI-ul ma poate ajuta cineva.
  Normal fără intervenția politiei pt ca deja i-am contactat și mi sa spus ca ei nu se ocupa cu asa ceva.

 17. Viorel

  Septembrie 24, 2017 la 19:35

  Mi sa furat tel acum o saptamana in urma si am depus plangere la pol stiu si respectivul hot am si IMEL -ul de la tel ,puteti sa imi dati niste sfaturi cum sa mai procedez pentru gasirea telfonului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.