Ce sunt Telefoanele dual SIM – o solutie sau o pacaleala?

Ce sunt Telefoanele dual SIM – o solutie sau o pacaleala?

Ai 2-3 telefoane pe care trebuie sa le cari dupa tine de fiecare data. Te vei intreba de ce ai atatea? Sa zicem ca gasim o explicatie: pentru ca unul e personal, unul e de serviciu iar unul e pentru reteaua aia care te lasa sa vorbesti aproape gratis. Ceva de genul asta. Si totusi e incomod sa le cari pe toate cu tine, de fiecare data, nu?

De aceea cauti o solutie. Si afli de telefoanele dual SIM. Sau mai nou triple SIM. Dar cele dual sunt mult mai populare, asa ca despre ele vom vorbi. Acestea iti permit sa folosesti 2 cartele in cadrul unui singur telefon mobil. Cele moderne sunt chiar inteligente: aleg automat reteaua atunci cand esti sunat pe una din cartele, dau ton ocupat de pe cealalta, permit sa alegi foarte usor de pe care SIM sa suni si multe din astea. Asadar, sunt chiar usor de folosit. Cu toate acestea…

Telefoanele dual SIM sunt doar o solutie de compromis. Marile companii s-au implicat putin in acest domeniu. E si normal, ele vor sa vanda cat mai multe telefoane si nu unul care sa poata folosi o singura cartela. Samsung sau Philips au avut totusi cateva incercari destul de reusite de modele dual SIM. Si exista, pe partea cealalta, cateva nume care au devenit un brand in acest domeniu, cel mai important fiind CECT.

Consulta si lista actualizata de telefoane dual SIM disponibile in Romania.

Una peste alta insa, telefoanele dual SIM sunt in mare partea chinezarii. Produse finisate prost, cu o calitate indoielnica a consutructiei si functii slabe. Putinele exceptii existente pe piata nu fac decat sa confirme regula. Ultimele trenduri sunt telefoanele dual SIM care copiaza modele de succes ale altor producatori, precum Nokia N95, Apple iPhone (sursa pozei de mai jos), Nokia 6300 sau chiar Vertu.

Dual SIM-urile sunt totusi utile pentru cazul in care chiar ai nevoie de asa ceva si au preturi bune (in jur de 6-700 de RON, urcand peste 1000 RON pentru „modelele de varf” – adica alea copiate mai cu grija). Macar atat, ar fi fost chiar culmea sa fie scumpe.

Intr-un final, concluzionand, e clar ca telefoanele dual SIM sunt o solutie practica si ieftina de a nu mai cara dupa tine nspe mobile. Insa nu si una calitativa sau stilata. Noi credem ca targetul lor are o varsta scazuta, pustimea care isi ia cartele de 1000 de minute la 4 euro (nu e o rautate, e un adevar) sau amatorii de copii ieftine. Nu zicem ca nu isi indeplinesc bine rolul lor principal de telefoane dual SIM, insa au destule dezavataje ca sa tina multi potentiali clienti departe. In plus, poate nu ar trebui sa ne mire ca aceste dispozitive au succes in general doar in Europa de Est si Asia

Desigur, noi nu zicem ca nu ne-am lua vreodata un dual SIM, daca vor aparea pe piata unele de calitate si cu functii suficiente. Insa momentan, nu prea gasim nimic care sa ne satisfaca pretentiile exagerate de gadgetari :P. Voi ce parere aveti despre telefoane dual SIM? V-ati cumpara asa ceva in prezent?

18 comentarii

Vrem sa auzim ce ai de spus:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cititorii nostri apreciaza discutiile animate, politicoase si te roaga sa-i respecti, chiar daca nu esti de acord cu toate afirmatiile lor. Iti multumim!

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Nu iti colectam datele personale.

Sunt de acordAfla mai multe
Ce sunt cookie-urile?
Continutul afisat pe site-ul nostru este disponibil GRATUIT datorita reclamelor pe care le afisam. Te rugam sa sustii eforturile noastre si sa dezactivezi AdBlocker-ul cand vizitezi site-ul nostru. Iti multumim!