Acest site folosește cookie-uri. Continuând navigarea vă exprimați acordul.  Accept

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Programe pentru localizarea telefonului mobil – GPS, IMEI şi altele

Ultima modificare: 29 Iun 2015

În momentul în care din diverse motive rămâi fără dispozitivul indispensabil cu care vorbeşti zilnic, este vital să localizezi telefonul mobil pentru a avea o şansă să-l recuperezi.

Cel mai grav este atunci când ajungi acasă şi constaţi cu stupoare că nu ai telefonul în buzunar. Chiar dacă l-ai uitat pe undeva (la restaurant, prin taxi, la locul de muncă) sau vreo persoană “binevoitoare” te-a ajutat să scapi de el, sunt puţine şanse să-l mai recuperezi.

ANUNTURI

Chiar dacă telefonul în sine nu este foarte preţios (în special daca ai un feature phone) cu siguranţă datele personale, datele conturilor pe care le ai pe internet, contactele din agendă şi mesajele sunt importante. Cum cei mai mulţi nu fac back-up la acest tip de informaţii, “dezastrul” este inevitabil. Tot ce poţi face este să suni la operatorul GSM şi să ceri blocarea cartelei SIM ca să nu te trezeşti că au vorbit alţii la telefon pe banii tăi.

Din păcate, operatorii GSM din România nu oferă deocamdată soluţii pentru localizarea telefoanelor mobile. Cum speranţa moare ultima, există totuşi câteva soluţii pentru a localiza şi, eventual, a recupera telefonul de la cel care l-a găsit sau l-a furat.

Cu instrumentele corecte ai mari sanse sa-ti gasesti telefonul pierdut

Cu instrumentele corecte ai mari sanse sa-ti gasesti telefonul pierdut

Localizare telefon mobil după IMEI

Probabil te întrebi cum găsim un telefon furat dacă acesta nu dispune nici de receptor GPS şi nici de un sistem de operare care să-ţi permită instalarea unei aplicaţii speciale.

Soluţia universal valabilă indiferent de tipul telefonului pe care îl ai este utilizarea IMEI-ului. Acronim pentru International Mobile Equipment Identity, IMEI-ul este un cod unic de 15 cifre pentru fiecare telefon mobil din lume, pe care îl poţi afla prin trei metode:

ANUNTURI
 • tastezi codul *#06# pe telefon. Pe ecran apare codul IMEI
 • sub bateria telefonului, dacă modelul tău îţi oferă acces la acumulator
 • pe cutia în care a venit telefonul

În cazul în care îţi este furat telefonul, este recomandat să depui o plângere la poliţie în care să menţionezi, pe lângă circumstanţele incidentului, şi codul IMEI al telefonului. În plus, prezintă toate documentele legate de telefon (ambalajul original, factura etc), în măsura în care le deţii.

Conform legii, poliţia are dreptul de a localiza un telefon mobil declarat furat, însă numai după primirea acordului din partea procurorului şi a judecătorului care se ocupă de acest caz. Tot conform legii, judecătorul se pronunţă cu privire la această solicitare în maxim 48 de ore, astfel că pot trece chiar şi două zile până la începerea urmăririi telefonului.

După primirea celor două aprobări, poliţia poate localiza telefonul pe baza codului IMEI furnizat cu ajutorul operatorului de telefonie, lucru care sporeşte semnificativ şansele ca telefonul să fie găsit.

Teoretic, cu ajutorul codului IMEI, orice operator de telefonie are posibilitatea de a bloca un telefon mobil declarat furat. În practică, niciun operator din România nu apelează la aceasta metodă care ar face ca telefonul furat să fie inutilizabil şi care ar duce, implicit, la scăderea furturilor de telefoane.

Codul IMEI pentru un Samsung Galaxy Nexus

Codul IMEI pentru un Samsung Galaxy Nexus

Localizare telefon prin GPS

Cu excepţia telefoanelor foarte ieftine, aproape orice terminal mobil are încorporat un receptor GPS care îţi poate spune, cu o precizie mai mică sau mai mare, locul în care se află dispozitivul tău.

ANUNTURI

Este însă foarte important ca, atunci când încerci să utilizezi aceasta metodă pentru a localiza un telefon furat, terminalul să fie pornit şi să fie într-o zonă accesibilă pentru sateliţii GPS de pe orbita Pământului.

În plus, pentru localizare trebuie să apelezi la un serviciu suplimentar, care poate fi disponibil fie sub forma unei pagini de internet, fie sub forma unei aplicaţii.

Vom aborda cazul cel mai banal: ai un telefon relativ simplu, fără sistem de operare, dar care beneficiază de GPS şi are posibilitatea de a se conecta la internet.

Unul dintre cele mai simple moduri în care poţi afla localizarea telefonului este să foloseşti serviciul Google Latitude. Dezvoltat pentru a putea vedea unde se află prietenii tăi fără să-i mai suni, serviciul poate fi utilizat şi pentru monitorizarea propriei. Trebuie doar să intri de pe browserul telefonului tău pe site-ul Google Latitude, să te lochezi cu contul tău Google, să permiţi serviciului să-ţi localizeze poziţia şi să rămâi logat pe acest site.

În cazul în care îţi este furat telefonul, intri pe Google Latitudine de pe orice dispozitiv (PC, laptop, tabletă, telefon), te loghezi în cont şi accesezi opţiunea “View location history”, acolo unde poţi vedea pe unde s-a plimbat telefonul tău.

Este însă important să reţii ca acest truc funcţionează doar atât timp cât cel care a intrat în posesia telefonului tău nu şterge coockie-urile şi istoricul de navigare din browser şi nu resetează complet telefonul.

Aceasta metodă de localizare a telefonului prin satelit poate fi utilizată şi pe smartphone-uri cu Android, iPhone sau Windows Phone, însă este mai bine să foloseşti servicii specializate pe care ţi le prezentăm în continuare.

Google Latitude te poate ajuta sa-ti localizezi telefonul pierdut

Google Latitude te poate ajuta sa-ti localizezi telefonul pierdut

197 comentarii

 1. Laur

  Iunie 28, 2016 la 17:22

  Salut vreau sa stiu cum imi pot localiza un telefon fara IMEI ca nu mai am cutia…

  • Daniel Popescu

   Iunie 30, 2016 la 12:42

   Poti afla IMEI si din setarile telefonului, nu este scris doar pe cutie.

 2. Adee

  Iunie 29, 2016 la 18:33

  Mi s-a furat un Huawei P8 Lite, am IMEI-ul.Telelfonul este inchis , fara GPS activ.Am fost la Politie si am depus plangere , se poate gasi in vreun fel daca telefonul este tinut inchis si a fost resetat din fabrica ?

  • Daniel Popescu

   Iunie 30, 2016 la 12:44

   Daca telefonul este inchis si/sau a fost resetat, poti afla cel mult locul in care s-a aflat atunci cand a fost efectuata operatiunea de resetare sau inchidere.

   • TRomPa

    Iulie 10, 2016 la 15:12

    Eu am pierdut telefonul nu am nici cutia ca am uitat-o undeva departe si mna. Parte mai rea e ca nu are nici semnal ca e pierdut undeva la tara cand am fost la bunici

   • Adrian

    August 2, 2016 la 20:29

    Te rog, spune-ne si noua cum !
    Merci

   • enis enis

    August 23, 2016 la 14:56

    Varul meu ași a închis telefonul și nu pot sal localizez sa văd unde pot sal găsesc are cineva vreo idee Cum pot sa dau de iel

   • Valentin

    August 28, 2016 la 18:06

    Te rog spunemi si mie cum sa fac sa aflu locul unde a fost resetat

   • Ana

    Octombrie 1, 2016 la 11:00

    Si cum putem afla? Mi s-a furat tel aseara, este inchis si nu stiu cum sa il pot gasi sau macar sa stiu daca a fost resetat sau nu. Multumesc mult!

  • Vasile Bandi

   Octombrie 30, 2016 la 01:41

   da il poti gasi cu ajutorul politiei daca sant ei binevoitori sau vointa de a prinde hotul.tre sa depui o declaratie la po?itie ,pentru ca trebuie sa ceara judecatoriei sau parchetului nu mai stiu exact, autorizare de urmarire a telefonului furat cu amutorul imei-ului.asa am recuperat eu telefo ul fiicei mele,a durat 3 luni dar l-au basit.

 3. nicoleta

  Iulie 14, 2016 la 23:14

  salut!am pierdut un lg leone , si este inchis cum il pot gasi?

 4. lucian

  Iulie 17, 2016 la 12:02

  ce program de introducere IMEI pentru localizarea telefonului imi ziceti si mie varoaga baiatu… ms anticipat

 5. Vasile

  Iulie 20, 2016 la 04:55

  Poate fi urmarit prin oricare din metodele prezentate un telefon nou aflat in cutie, sigilat, care nu a fost pornit si conectat la vreo retea inca? Multumesc

 6. Camelia

  Iulie 30, 2016 la 21:20

  Buna, azi mi am pierdut telefonul iphone 6 s plus 128 gb nou nout are 2 saptamani. La politie mi au spus ca nu e un caz grav si nu il cauta dupa imei. Am activat sericiul ala de cautare dar atata timp.cat este inchis nu imi arata nimic. Pot sa mai fac ceva? Sa il casesc intr un fel?

 7. bogdan

  August 5, 2016 la 13:31

  Si mie mi sa furat un telefon Huawei y530-u00-u00

 8. Daniela

  August 7, 2016 la 16:57

  Buna, cineva imi trimite de ceva luni mesaje continuu si ma urmărește. Pot localiza telefonul doar daca stiu numarul ? Poliția nu prea mi-a fost de folos. Multumesc

  • Sofian

   August 28, 2016 la 18:27

   contacteaza-ma,vom descoperi impreuna.

   • Cristina

    Septembrie 12, 2016 la 12:33

    Am nevoie sa gasesc un telefon furat va rog sa ma ajutati

   • Banceanu Vasile

    Noiembrie 11, 2016 la 08:03

    Solicit ajutor pentru depistarea unui smartfone Gova, subtilizat in Navodari, avand cod IMEI 864045021302492 . Am depus plingere la politie si la Orange

 9. Kokky

  August 8, 2016 la 08:37

  Salut cum pot localiza telefonul prin IMEI chiar dacă este închis sau numai când telefonul o să fie deschis?ast răspuns…mulțumesc

  • Vasile Bandi

   Octombrie 30, 2016 la 01:46

   tu nu poti da a sa schi bat cartela sim,dar politia poate,numai sa vrea.

 10. Bogdan

  August 16, 2016 la 13:01

  buna.. azi mi-a fost furat telefonul samsung galaxy grand prime stiu doar modelul dar nu stiu IMEI ….si bine inteles e închis.. ce alte solutie mai poate fi? Va rog ajutati-ma!

 11. JeanS

  August 16, 2016 la 22:54

  Salut, mi-a fost furat telefonul iphone6 si am faut gresala de a sterge totul prin ,,localizare telefon'' mai am vreo sansa sa-l localizez cumva? Eventual dupa IMEI? …merci

 12. nastasa andy

  August 31, 2016 la 11:51

  salut cum pot gasi un nokia lumia 630 fara sa stiu imei

 13. Octavian Apostoleanu

  Septembrie 21, 2016 la 17:54

  Salut. Doresc sa stiu daca exista un program de localizare tableta dupa IMEI. Mentionez ca tableta mi-a fost furata.

 14. Cristina

  Septembrie 25, 2016 la 12:00

  buna. acum 2 saptamani i s-a furat telefonul fetitei mele. Am depus plangere la politie si nu am primit nici un raspuns. Telefonul este nou Myria Quad am IME-iul dar nu stiu cum sa-l folosesc. Ma poate ajuta cineva?

 15. Iustina

  Septembrie 29, 2016 la 03:45

  Buna . Acum 5 zile mi'a fost furat telefonul si am sesizat politia dar nu am primit nici un raspuns . Leam dat imei-ul nr de tel si contul de pe el .
  Telefonul a fost inchis exact dupa ce mia fost furat . Nu stiu insa daca a fost resetat .
  E un galaxy s7 edge . Cum pot face sal localizez . Resetat fiind , dar deschis . Sau sa aflu orice alt indiciu ce mar putea duce la gasirea lui . :(
  Cine se pricepe in acest domeniu si ma poate ajuta rag sami dea rasp aici sau mesaj : Iustina Drg pe fb si instagram

 16. igor

  Octombrie 3, 2016 la 04:31

  am si eu o intrebare ce programa este sa poti gasi ce am avut pe telefon si a fost sters totul,mesaje si numere de telefoane.va rog.

 17. dima

  Octombrie 15, 2016 la 19:10

  mi sa furat un iphone 5s
  am scris plingere la politzie dar ei au inchis dosarul …
  acum pot sal gasesc numai dupa codul IMEi dar nu stiu unde sa ma adresez
  Va rog sa ma ajutatzi!

 18. Mihai Popescu

  Octombrie 17, 2016 la 01:39

  Sistemul de interceptare al organelor de cercetare este conectat direct in centrala.
  Pentru ca porcii de senatori sa afle daca sunt interceptati au lasat un numar la care daca suni si ai telefonul sub urmarire se aud 3 beep-uri. Numarul de telefon este: 0749851688

 19. droniuc ady

  Octombrie 24, 2016 la 09:26

  te rog sa-mi spui cum deblochez telefonul pierdut și regasit.am folosit google latitude pentru al bloca și acum pe ecranul telefonului de câte ori scriu parola îmi spune că e greșită.am un s5 cu android

 20. laurentiu

  Octombrie 28, 2016 la 17:16

  miam pierdut telefonul samsung va rog frumos ajutatima cum procedea am cutie la el am tot

 21. vasule

  Octombrie 29, 2016 la 15:14

  Stiu IMEI cum il pot localiza

  • Cristi

   Noiembrie 5, 2016 la 18:24

   Mi sa furat un tel nokia cum il cu ce aplicație il pot localiza după imei tel 0727397695

 22. Aurelian

  Noiembrie 4, 2016 la 20:00

  Ma poate ajuta cineva? Este vorba despre un telefon Samsung galaxy J320 pierdut pe camp (probabil a cazut din masina in mers), este pornit, suna, dar nu e de gasit. Se paote localiza cumva? cunosc si Imei, are cont google…insa cont samsung nu are facut.

 23. Madalina

  Noiembrie 5, 2016 la 09:07

  Bună. Cine ma ajuta sa localizeze un telefon?
  Persoana respectiva a ieșit din tara și se îndreaptă spre Germania, nu îl putem suna pt ca cei de la digi nu au activat încă roaming-ul. Ajutor, e urgent

 24. Ionut

  Noiembrie 16, 2016 la 09:22

  Am pierdut un telefon huawei p8 lite negru in seara de luni 14 Noiembrie 2016 si cum pot sal gasesc imei 869140028987315.

 25. Ala

  Noiembrie 17, 2016 la 11:46

  Salut , daca ma poti ajuta sa aflu unde se afla la moment telefonul cu urmatorul numar de imei 358301074636671

 26. Mehedinteanu Cristian

  Decembrie 2, 2016 la 21:26

  Nu stiu cum sa fac sa imi recuperez telefonul pierdut un Samsung J1 .AR MeERGE LOCALIZAT CU NR De TELEFON ??????????

 27. gaby

  Decembrie 5, 2016 la 16:47

  Aseara mi s-a furat un iphone 5 s.Am vrut sa il localizez dara imi apare ca e offline,deci nu e conectat la net,Pot face ceva sa dau de el,sa il localizez?oricum nu are ce face cu el.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.