Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Cele mai bune filme din 2018 – recomandări tari şi noi

Cele mai bune filme din 2018 – recomandări tari şi noi
Ultima modificare: 30 April 2018

Nu este întotdeauna uşor să identifici cele mai bune filme care urmează să apară la cinematograf în perioada imediat următoare.

Nu neapărat pentru că se realizează prea multe filme bune, ci mai ales pentru că unele producţii nu aduc nimic nou din punct de vedere al desfăşurării acţiunii sau al efectelor speciale.

Tocmai de aceea, probabil că ţi s-a întâmplat de multe ori să vezi la cinema un film care nu a fost tocmai pe placul tău chiar dacă ai auzit multe lucruri bune despre el.

Asta se poate întâmpla şi pentru că gusturile oamenilor diferă foarte mult. Unele persoane apreciază mai mult filmele de acţiune, în timp ce pentru altele filmele de comedie reprezintă cea mai bună metodă de relaxare după o zi plină de muncă.

De asemenea, există şi numeroşi fani care urmăresc preponderent filme SF, în timp ce alţii privesc cu amuzament până şi cele mai dure filme de groază.

Noi încercăm să-ţi prezentăm o selecţie de filme bune care vor apărea în curând pe marile ecrane şi sperăm ca acestea să-ţi satisfacă cerinţele în materie de producţii care merită vizionate în sala de cinema.

Cele mai bune filme din 2018

În 2018 vor apărea numeroase producţii spectaculoase, dar şi continuări ale unor filme celebre.

The 15:17 to Paris – premieră în 9 februarie 2018

După succesul de care s-a bucurat cu Sully în 2016, Clint Eastwood se întoarce în 2018 cu un alt film de aceeași natură, adică o dramatizare a unor evenimente contemporane reale. De data aceasta subiectul este atentatul eșuat din 2015 care a care ar fi trebuit să aibă loc la bordul unul tren rapid francez al liniei Thalys.

Rămas fără victime și soldat doar cu patru răniți, atentatul a eșuat datorită curajului dovedit de trei americani (un soldat din forțele aeriene, un soldat din Garda Națională și un student), un om da afaceri britanic și un tânăr bancher francez. Scenariu este inspirat de cartea autobiografică scrisă de cei trei americani, iar eroii reali, adică Spencer Stone, Anthony Sadler și Alek Skarlatos, își vor juca propriile roluri în acest interesant film.

A Wrinkle in Time – premieră în 9 martie 2018

Un film de ficțiune introspectiv bazat pe romanul cu același nume publicat în 1962, A Wrinkle in Time pare promițător. După ce omenirea a descoperit o nouă tehnologie pentru călătoria în spațiu, tatăl eroinei adolescente dispare, iar aceasta pornește la drum alături de fratele său, de un prieten și trei entități spațiale misterioare în căutarea acestuia.

Filmul este regizat de tânăra și talentata Ava DuVernay, are un buget consistent de peste 100.000.000 dolari și se bucură de o distribuție de vârf: Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Gugu Mbatha-Raw, Michael Peña, Zach Galifianakis și Chris Pine.

Mary Magdalene – premieră în 30 martie 2018

Un film care va genera probabil ceva controverse, așa cum s-a întâmplat cu aproape orice ecranizare a unui subiect biblic, Mary Magdalene va încercă să ofere o viziune artistică nouă asupra evenimentelor vieții și crucificării lui Iisus văzute din perspectiva unui personaj care i-a fost alături până în ultima clipă.

Distribuția îi are în prim plan pe Joaquin Phoenix și Rooney Mara, iar regia este asigurată de Garth Davis, al cărui film biofrafic Lion a obținut opt nominalizări la premiile Oscar în 2017.

Sicario 2: Soldado – premieră în 29 iunie 2018

Continuarea excelentului film de acțiune Sicario din 2015, filmul îi are în prim plan tot pe agentul CIA Matt Graver (interpretat de către Josh Brolin) și pe agentul său sub acoperire Alejandro Gillick (interpretat de Benicio del Toro).

Acțiunea filmului se petrece tot în jurul graniței din Statele Unite și Mexic, autoritățile descoperind că grupările criminale de la sud de frontieră au descoperit o nouă activitate foarte bănoasă: aducerea în nord a teroriștilor.

Mary Queen of Scots – premieră în 2 noiembrie 2018

Bazat pe cartea My Heart Is My Own: The Life of Mary Queen of Scots scrisă de John Guy, filmul este o dramă istorică cu ceva elemente fictive care aduce pe marele ecran o interpretare a evenimentelor istorice care au tulburat istoria Scoției și Angliei pe la mijlocul secolului XVI.

Încercarea reginei Mary de a răsturna tronul verișoarei ei, regina Elizabeth I a Angliei eșuează, iar aceasta ajunge în închisoare, este judecată, condamnată și executată. Distribuția are câteva nume bune, pe listă regăsindu-se Saoirse Ronan, Margot Robbie, David Tennant și Guy Pearce.

mary-the-queen-of-scots

Bohemian Rhapsody – premieră în 25 decembrie 2018

La 27 de ani de la moartea carismaticului și legendarului vocalist al trupei Queen, ne vom putea bucura în sfârșit de o biografie artistică a istoriei și ascensiunii celor patru membri: Freddie Mercury, Brian May, John Deacon și Roger Taylor. Acțiunea se întinde pe parcursul a 15 ani, începând cu formarea Queen și terminând cu legendarul concert Live Aid din 1985 de pe Wembley.

Rolul lui Freddie Mercury este interpretat de Rami Malek (cunoscut din Mr. Robot și The Pacific), iar coloana sonoră este produsă de cei doi membri ai trupei care mai activează, adică Brian May și Roger Taylor.

bohemian-rapsody-2018

First Man – premieră în 12 octombrie 2018

Bazat pe cartea First Man: The Life of Neil A. Armstrong, biografia oficială a primului om care a pășit pe Lună, filmul First Man prezintă viața, evoluția și încercările prin care a trecut Neil Armstrong până în momentul culminant al misiunii Apollo 11.

Rolul principal este interpretat de Ryan Gosling, distribuția mai enumerându-i pe Claire Foy, Corey Stoll, Kyle Chandler și Jason Clarke. Regia este asigurată de Damien Chazelle, cunoscut pentru Whiplash și La la land.

First-Man-2018

Venom – premieră în 5 octombrie 2018

Un film derivat din seria Spider Man, Venom este primul film de acțiune cu super-eroi care face parte din noul univers Sony’s Marvel Universe, o extensie a clasicului univers Marvel Cinematic Universe. 2018 nu duce lipsă de filme cu super-eroi, însă Venom este interesant deoarece avem parte foarte rar de filme care îi pun în prim plan pe eroii negativi.

Despre subiect nu știm prea mult în acest moment, însă faptul că avem de-a face cu un film recomandat doar adulților ne face să credem că acțiunea nu va fi una de duminică. În plus, rolul principal este asigurat de Tom Hardy, un actor excelent care și-a pus amprenta asupra multor filme bune din ultimii 10 ani.

venom-2018

Red Sparrow – premieră în 2 martie 2018

Tânăra balerină Dominika Egorova (interpretată de Jennifer Lawrence) este racolată de către serviciile secrete rusești și transformată într-un agent care folosește seducția ca armă principală. Atunci când proaspătul agent rus se îndrăgostește operativul sub acoperire CIA din Rusia pe care trebuia să-l demaște, aceasta începe să fie tentată de ideea de a deveni un agent dublu.

Pe lângă cunoscuta actriță din rolul principal, distribuția îi mai conține pe Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker și Jeremy Irons, în timp ce regia este asigurată de Francis Lawrence, cu care Jennifer Lawrence a mai lucrat în Hunger Games.

Concluzii

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune filme care vor apărea pe marile ecrane în următoarea perioadă. Este în foarte posibil să-ţi placă în special un anumit gen de filme, motiv pentru care te ajutăm şi cu o selecţie de filme bune grupate pe categorii:

10 comentarii

 1. Marius

  28 November 2013 la 07:46

  Elysium si World War Z au fost printre filmele mele preferate din 2013.
  In 2014 astept cu nerabdare The Expendables 3, mai ales ca vor lua parte la el si alte nume celebre.

 2. Ella

  13 January 2016 la 01:51


  -THE X-FILES(2016),
  -Sherlock (bbc) season 4.

  • Daniel Popescu

   23 January 2016 la 15:38

   Astea sunt seriale. Nu filme. Ramai pe receptie, vom avea un articol si cu cele mai bune seriale ale momentului.

 3. ion

  24 January 2016 la 09:14

  Ziua Independentei a aparut parca prin 1997, nu in urma cu un deceniu.

  • Daniel Popescu

   24 January 2016 la 16:31

   Ai dreptate. A trecut timpul atat de repede incat nici nu mi-am dat seama.

   • Andrei

    24 January 2016 la 19:04

    tu ai spus "Au trecut aproape două decenii de la celebra producţie", deci nu ai gresit iar tipul caruia ai catadicsit sa raspunzi sigur nu cunoaste limba romana

    • Daniel Popescu

     25 January 2016 la 22:35

     Initial am scris un deceniu. Am corectat dupa ce Ion mi-a atras atentia :)

  • Ionut

   31 January 2016 la 17:14

   scrie cu doua decenii si nu unul si din 97 pana in 2016 sunt aproape doua decenii …

 4. Shifter Tricks

  5 March 2016 la 21:35

  Foarte bune filmele , chiar merita vazute

 5. raluca

  8 July 2018 la 13:36

  Cred ca cel mai asteptat este Venom. Am citit mai multe despre el aici:
  portalultautv.com/venom-2018/

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.