Folosim cookie-uri fără de care site-ul nu poate funcționa corespunzător. Nu colectăm date personale pentru profilarea utilizatorilor.  Sunt de acord  Află mai multe  Detalii despre cookie-uri

GiZ.ro – Doza de Gadgeturi
GiZ.ro – Doza de Gadgeturi

Top filme de animaţie în 2019 – topul desenelor animate

Top filme de animaţie în 2019 – topul desenelor animate
Ultima modificare: 19 January 2019

Acest an promite să fie unul interesant din perspectiva filmelor de animaţie care îşi vor face loc în sălile de cinema printre numeroasele filme de acţiune sau filme SF.

Evident, numărul producţiilor de animaţie este semnificativ mai mic decât pentru alte genuri de filme, însă aproape în fiecare lună vei avea ocazia să vezi un astfel de film.

În ultimii ani, filmele de animaţie au început să se adreseze unui public semnificativ mai numeros, inclusiv adulţii fiind încurajaţi să vizioneze o astfel de producţie.

Interesul adulţilor pentru astfel de filme este generat parţial de îmbunătăţirea tehnologiilor de realizare, animaţiile actuale fiind undeva la jumătatea distanţei dintre desenele animate din urmă cu 10 ani şi filmele “reale” din punct de vedere al realizării artistice.

Nu în ultimul rând, subiectele abordate s-au diversificat foarte mult, iar o animaţie poate reprezenta o alternativă viabilă la o comedie uşoară de vară.

Filme de animaţie în 2019

Iată cele mai interesante filme de animaţie pe care le vei putea urmări la cinema în 2019

The Lego Movie 2: The Second Part – premieră în 8 februarie 2019

Personajele din prima parte, incluzându-i aici pe Emmet (Chris Pratt) și Wyldstyle (Elizabeth Banks), se reîntorc într-un film animat a cărui acțiune are loc la cinci ani după evenimentele pe care le-am văzut pe marele ecran în 2014. Bricksburg a fost transformat într-un peisaj post-apocaliptic de către invadatorii Duplo, iar dacă Emmet pretinde inițial că totul este în regulă, acesta este nevoit să-și transforme casa într-o navă spațială și să plece în căutarea prietenilor răpiți. Acesta se confruntă cu forțele generalului Sweet Mayhem, un aliat al forțelor Duplo, și încearcă să salveze întregul univers de dezastru.

Filmul este făcut de aceeași echipă de scenariști și regizori, deci ne așteptăm la o producție cel puțin la fel de bună.

How to Train Your Dragon: The Hidden World – premieră în 22 februarie 2019

Cea de-a treia și ultima parte a acestei îndrăgite serii de filme animate, The Hidden World are loc la un un după evenimentele din filmul anterior. După moartea lui Stoick și înfrângerea lui Draco, Berk a devenit un mic paradis în care oamenii și dragonii conviețuiesc în pace. Evenimentele se precipită atunci când Toothless se atașează sentimental de un dragon invizibil neîmblânzit, iar încercarea lui Hiccup de a găsi misterioasa Lume Ascunsă, unde se spune că oamenii și dragonii pot trăi împreună fără să fie deranjați, se dovedește nu doar dificilă, ci se termină și cu o amară constatare.

Scris și regizat de același Dean DeBlois, filmul folosește vocile unor actori cunoscuți precum Jay Baruchel, Cate Blanchett, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Kit Harington, Christopher Mintz-Plasse, Justin Rupple, Kristen Wiig și F. Murray Abraham.

The Secret Life of Pets 2 – premieră în 7 iunie 2019

The Secret Life of Pets a fost un succes incontestabil în 2016, iar partea a doua continuă istoria animalelor de casă care au o viață a lor atunci când stăpânii sunt plecați la muncă sau în vacanță. Terrierul Max și prietenii săi, pisica Chloe, șoricarul Buddy, mopsul Mel, papagalul Sweet pea și câinele Duke trec prin noi aventuri, însă producătorii nu au dezvăluit nici un detaliu suplimentar despre scenariu.

Vocile sunt asigurate de aceiași Eric Stonestreet, Kevin Hart, Jenny Slate, Ellie Kemper, Lake Bell, Dana Carvey, Hannibal Buress și Bobby Moynihan, la care se adaugă acum Harrison Ford, Patton Oswalt, Tiffany Haddish, Nick Kroll și Pete Holmes.

Toy Story 4 – premieră în 21 iunie 2019

Una dintre cele mai faimoase serii de animații, dacă nu cumva cea mai faimoasă, se reîntoarce pe marile ecrane în vară și continuă povestea din Toy Story 3. Cu un scenariu scris de Stephany Folsom, care a urmat însă direcțiile trasate de scenariștii anteriori, Toy Story 4 îi are în prim plan pe șeriful Woody (Tom Hanks), Buzz Lightyear (Tim Allen) și prietenii lor care se bucură de noua casă și de atenția noului proprietar Bonnie Anderson. Atmosfera se schimbă atunci când se întâlnesc cu noul Forky, iar aventura în care pornesc le arată cât de mare este lumea pentru niște jucării atât de mici.

Pe lângă cei doi actori menționați, la care se adaugă și alți cunoscuți precum Annie Potts sau Joan Cusack, partea a patra va aduce și vocile noi oferite de Tony Hale, Keegan-Michael Key, Jordan Peele și Keanu Reeves.

Frozen 2 – premieră în 22 noiembrie 2019

Lansat în 2013, Frozen a devenit filmul de animație cu cele mai mari încasări, iar pe fundamentul acestui succes s-a clădit un adevărat imperiu multimedia care include jocuri, cărți, jucării și atracții Disneyland. Nu este de mirare că Disney a pregătit și un nou film, acesta fiind probabil cel mai așteptat film de acest gen din 2019.

Regina Elsa și prințesa Anna, împreună cu prietenii lor Olaf și Kristoff, se vor întoarce pe marele ecran către finalul anului și vor porni într-o aventură în adâncul pădurii pentru a scoate la iveală un vechi secret la regatului. Mai multe detalii sunt necunoscute momentan, dar probabil vor ieși la iveală parțial până în noiembrie.

frozen-2

The Lion King – premieră în 19 iulie 2019

Disney spune despre viitorul film că este un live-action, însă în realitate avem de-a face cu adaptare foto-realistă creată exclusiv digital a cunoscutului film de animație clasică din 1994. Cum subiectul filmului este deja bine cunoscut, nu avem prea mare lucru de spus despre subiect. Conform declarațiilor oficiale, dacă scenariul păstrează foarte multe dintre elementele puse pe hârtie acum 25 de ani de către Irene Mecchi, Jonathan Roberts și Linda Woolverton, acesta aduce însă și câteva elemente noi care să dea un suflu proaspăt filmului.

Vocile vor fi asigurate de către Donald Glover, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, John Oliver, Keegan-Michael Key, Beyoncé Knowles-Carter și James Earl Jones, iar scenariu este scris de către Jeff Nathanson (The Terminal, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) după o poveste de Brenda Chapman (The Lion King 1994 și Brave).

Dumbo – premieră în 29 martie 2019

Regizat de către extrem de cunoscutul și apreciatul Tim Burton, viitorul film va oferi o combinație de fantasy și aventură care îl va aveam în prim plan pe Dumbo, un elefant tânăr cu urechi mari care este capabil să zboare. Spre deosebire de Link King, care este doar o recreare modernă a unui desen animat clasic, Dumbo nu va avea prea multe în comun cu filmul de animație Disney din 1941 și nici cu povestirea scrisă de Helen Aberson și Harold Pearl pe care s-a bazat vechea creație. În plus, Dumbo oferă o combinație între live action și animație digitală.

Din puținele detalii disponibile, Dumbo este un elefănțel apreciat care reușește, împreună cu prietenii săi, să salveze circul de la faliment, însă când proprietarii acestuia decid să meargă într-o direcție nou, încep să iasă la iveală secrete mai puțin plăcute. Vocile personajelor 3D sunt asigurate de Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green și Alan Arkin.

Spies in Disguise – premieră în 13 septembrie 2019

Un film animat de aventură cu spioni, Spies in Disguise este bazat pe animația scurtă Pigeon:Impossible din 2009. Atunci când un eveniment global neașteptat pune întreaga omenire în pericol, Lance Sterling, cel mai bun spion din lume, îi cere ajutorul prietenului său Walter Beckett, un inventator stângaci și retras. Eroul nostru pleacă să salveze lumea transformat într-un porumbel și se bazează pe prietenul său pentru ambițiosul său plan.

Vocile sunt asigurate de Will Smith, Tom Holland, Karen Gillan, Rashida Jones, DJ Khaled, Ben Mendelsohn și Masi Oka, în timp ce Audi va oferi un RSQ E-tron, un automobil special conceput pentru acest film.

Concluzii

Filmele de animaţie au devenit foarte populare în ultimii ani inclusiv în România, mai ales că sunt atrăgătoare inclusiv pentru adulţi.

Anual, în cinematografele din România ajung câteva producţii interesante pe care ai ocazia să le vezi cu întreaga familie la o ieşire de weekend.

2 comentarii

  1. Maryan

    7 January 2016 la 18:40

    Super, imi place aceasta lista! :)

  2. Andrei

    12 February 2016 la 14:04

    Le-am vazut pe toate, dar cum de nu s-a strecurat prin lista si Hotel Transilvania 1 sau 2? S-a tot vorbit de ele ca ''au rupt''. :d

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atenţie: Toate comentariile sunt aprobate manual, de aceea ele vor apărea cu o mică întârziere pe site, atât timp cât respectă regulile bunului simţ.
X
Conținutul de pe GiZ este disponibil gratuit datorită reclamelor pe care ți le afișăm. Te rugăm să dezactivezi Ad Blocker-ul atunci când intri pe site-ul nostru. Îți mulțumim.